Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Hypospadia

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Hypospadia

Moj sin ima minimalnu hypospadiu ali će ipak morati operirati. najvjerojatnije tek kada se riješi pelena ( sada ima 11 mj) jer za sada nema poteškoća. Možda će mu usput i malo proširiti rupicu i odstraniti višak kožice s gornje strane. Čula sam svakakve priče vezane uz operaciju i oporavak pa bih molila one koji su imali iskustva ili nešto znaju o ovoj temi da se jave.

martinovamama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Brunda,da ti se pridružim u mukama.moj sin također ima hypospadiu najblažeg oblika i ono što znam je da se blagi oblci rješavaju kada dijete ostavi pelene.op.zahvat se vrši ranije ukoliko dijete piški u jakom mlazu tj.urin ide pod tlakom što upućuje na sužen otvor na izlazu mokraćne cijevi.Preporučam Klaićevu bolnicu i njihove dj.urologe.zahvat se radi u općoj anesteziji.to je ono što ja znam-mi nismo još bili kod dj.urologa-idemo na jesen jer za sada nema nikakvih problema.potreban je oprez jer kod takve djece postoji mogućnost i drugih anomalija mokraćnog sustava pa kod svake povišene tj.temperature treba provjeriti da se ne radi o upali mjehura.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Martinovamama, Sven je sa godinu dana operiran. Rađena mu je meatotomija (proširivanje rupice). u bolnici je bio jedan dan. Super se oporavio. Operiran je u Klaićevoj (dr. Bastić). Sa dr. Bastićem smo bili izuzetno zadovoljni. Sada idemo svakih pola godine na kontrolu i prati mu hypospadiju. Još ne znamo da li će trebati na operaciju, a ako neće, morati će mu odstraniti taj višak kožice s gornje strane. Za sada to neće dirati jer ako će morat na operaciju hypospadije, onda im ta kožica treba za produljivanje mokraćovoda.
    Svena ništa ne smeta i sve je ok, ali kaže dr. da postoji mogućnost smetnji kasnije u pubertetu i kasnije kod spolnih odnosa i erekcije.
    Eto, to je situacija kod nas. Sretno!

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Drage curke, srce mi se steže na spomen operacija na malim bebačima.... nadam se da moj Lovro neće trebati...
    pusajte bebače ...

martinovamama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Joj,i meni se srce steže pogotovo jer sam zdrav. djelatnik i znam kako to sve izgleda.Moj bebač je star 6 mj. za par dana i ne mogu ga zamisliti na op.stolu.Hvala na podršci.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Evo naletila na ovaj topic i tek sad vidim da si mi već napisala za veću mogućnost malformacija.
    Ali tada uopće nisam obraćala pažnju na to i o tome razmišljala. A sada...

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam nova i izvinite sto ovako upadam.

Nasla sam vise podataka koji povezuju upotrebu soje u trudnoci i hypospadiju. Uzrok je navodno upotreba prevelike kolicine fitoestrogena (konzumacija) ako majka nosi musku bebu. Fitoestrogena ima i u jos namirnica: zeleni caj, majcina dusica.

Mene samo zanima da li mozete da se prisetite i dali ste konzumirale te namirnice u vecoj meri u trudnoci.
    Znam da nije od neke koristi sada kada hypospadiju vec imaju, ali mozda za neke druge buduce mame.

Brunda, citala sam o vasem problemu i na drugom topicu. Ne znam sta reci osim da Vam zelim svu snagu ovog sveta da prebrodite te probleme i nastavite sa normalnim zivotom. Srecno!!!!

martinovamama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Koliko se sjećam,soju nisam jela ali sam majčinu dušicu koristila kao žačin.Obožavam ju.Međutim,saznala sam da je u mojoj obitelji to nasljedno.Javlja se sporadično,uvijek u istom obliku tj.blaga malformacija.

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja tek sada naletila na ovaj topic.

Ben isto ima hypospadiu, i to minimalnu, dok (Bastić) nam je rekao da ne treba ništa dirati mokraćnu cijev, uglavnom čekamo da se skine iz pelene jer će mu kožicu odstraniti koja bi mu mogla stvarati poteškoće u spolnom životu.

Znate možda koliko se ostaje u bolnici kod te operaije (ako je tko bio)?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nika, Dino je išao na zahvat kod dr. Bastića. Bili smo ujutro, gotovo je za čas i išao je odmah doma. Imao je 2,5 godine, nije više imao pelene.Meni je jedini bed bio da je to pod općom anestezijom, a za takvu sitnicu u biti. Izgleda da će morati i Oliver jer ima identično, ali odgađam.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

kad je Sven bio na meatotomiji klinac pored njega je operirao hypospadiju. Njemu baš nije bila minimalna pa je trebao na više operacija. Uglavnom, ova mu je bila druga i bio je oko 5-6 dana. Ima je kateter 3 ili 4 dana. Ne sjećam se više točno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •