-
Hypospadia
Moj sin ima minimalnu hypospadiu ali će ipak morati operirati. najvjerojatnije tek kada se riješi pelena ( sada ima 11 mj) jer za sada nema poteškoća. Možda će mu usput i malo proširiti rupicu i odstraniti višak kožice s gornje strane. Čula sam svakakve priče vezane uz operaciju i oporavak pa bih molila one koji su imali iskustva ili nešto znaju o ovoj temi da se jave.
-
Brunda,da ti se pridružim u mukama.moj sin također ima hypospadiu najblažeg oblika i ono što znam je da se blagi oblci rješavaju kada dijete ostavi pelene.op.zahvat se vrši ranije ukoliko dijete piški u jakom mlazu tj.urin ide pod tlakom što upućuje na sužen otvor na izlazu mokraćne cijevi.Preporučam Klaićevu bolnicu i njihove dj.urologe.zahvat se radi u općoj anesteziji.to je ono što ja znam-mi nismo još bili kod dj.urologa-idemo na jesen jer za sada nema nikakvih problema.potreban je oprez jer kod takve djece postoji mogućnost i drugih anomalija mokraćnog sustava pa kod svake povišene tj.temperature treba provjeriti da se ne radi o upali mjehura.
-
Martinovamama, Sven je sa godinu dana operiran. Rađena mu je meatotomija (proširivanje rupice). u bolnici je bio jedan dan. Super se oporavio. Operiran je u Klaićevoj (dr. Bastić). Sa dr. Bastićem smo bili izuzetno zadovoljni. Sada idemo svakih pola godine na kontrolu i prati mu hypospadiju. Još ne znamo da li će trebati na operaciju, a ako neće, morati će mu odstraniti taj višak kožice s gornje strane. Za sada to neće dirati jer ako će morat na operaciju hypospadije, onda im ta kožica treba za produljivanje mokraćovoda.
Svena ništa ne smeta i sve je ok, ali kaže dr. da postoji mogućnost smetnji kasnije u pubertetu i kasnije kod spolnih odnosa i erekcije.
Eto, to je situacija kod nas. Sretno!
-
Osoblje foruma
-
Joj,i meni se srce steže pogotovo jer sam zdrav. djelatnik i znam kako to sve izgleda.Moj bebač je star 6 mj. za par dana i ne mogu ga zamisliti na op.stolu.Hvala na podršci.
-
Evo naletila na ovaj topic i tek sad vidim da si mi već napisala za veću mogućnost malformacija.
Ali tada uopće nisam obraćala pažnju na to i o tome razmišljala. A sada...
-
Ja sam nova i izvinite sto ovako upadam.
Nasla sam vise podataka koji povezuju upotrebu soje u trudnoci i hypospadiju. Uzrok je navodno upotreba prevelike kolicine fitoestrogena (konzumacija) ako majka nosi musku bebu. Fitoestrogena ima i u jos namirnica: zeleni caj, majcina dusica.
Mene samo zanima da li mozete da se prisetite i dali ste konzumirale te namirnice u vecoj meri u trudnoci.
Znam da nije od neke koristi sada kada hypospadiju vec imaju, ali mozda za neke druge buduce mame.
Brunda, citala sam o vasem problemu i na drugom topicu. Ne znam sta reci osim da Vam zelim svu snagu ovog sveta da prebrodite te probleme i nastavite sa normalnim zivotom. Srecno!!!!
-
Koliko se sjećam,soju nisam jela ali sam majčinu dušicu koristila kao žačin.Obožavam ju.Međutim,saznala sam da je u mojoj obitelji to nasljedno.Javlja se sporadično,uvijek u istom obliku tj.blaga malformacija.
Ja tek sada naletila na ovaj topic.
Ben isto ima hypospadiu, i to minimalnu, dok (Bastić) nam je rekao da ne treba ništa dirati mokraćnu cijev, uglavnom čekamo da se skine iz pelene jer će mu kožicu odstraniti koja bi mu mogla stvarati poteškoće u spolnom životu.
Znate možda koliko se ostaje u bolnici kod te operaije (ako je tko bio)?
-
Nika, Dino je išao na zahvat kod dr. Bastića. Bili smo ujutro, gotovo je za čas i išao je odmah doma. Imao je 2,5 godine, nije više imao pelene.Meni je jedini bed bio da je to pod općom anestezijom, a za takvu sitnicu u biti. Izgleda da će morati i Oliver jer ima identično, ali odgađam.
-
kad je Sven bio na meatotomiji klinac pored njega je operirao hypospadiju. Njemu baš nije bila minimalna pa je trebao na više operacija. Uglavnom, ova mu je bila druga i bio je oko 5-6 dana. Ima je kateter 3 ili 4 dana. Ne sjećam se više točno.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma