Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: nema strucnjaka

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno nema strucnjaka

http://www.vecernji.hr/zivot/nitko-n...-clanak-146973

sto kazete na ovaj clanak?? udruga...nisam u pravu da bi netko zeni priskocio u pomoc?

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

da se javila na forumu vjerujem da bi se uspjela dogovoriti s nekim od savjetnika za pomoć van redovnog pregleda

šteta kaj ju Ivana nije usmjerila tu

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja se mutno sjećam jedne mame koja je zvala vezano za sudar i AS, kojoj sam rekla da nakon sudara AS nije više sigurna i da bi trebala nabaviti novu
    ne znam jel to ta

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nama su Rodini autosjedaličari nekoliko puta pomogli van službenog termina pregleda autosjedalica. Hvala vam puno!

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

uvijek se pomogne kad se može. razumijem da se gospođa dodatno zabrinula nakon nesreće, ali svaljivati odgovornost na sve druge mi je malo...

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Meni nije baš jasno šta je pjesnik htio reći.
    Čemu prozivanje? Zašto bi MUP trebao znati vezati njenu sjedalicu u njenom autu? Neko mora s lećama voziti, al sumnjam da bi mu djelatnik pokazao kako se koriste.
    Zar je problem RODIN termin pregleda? Najbolje da ih ni nema, pa nebi bilo problema.

I na koncu, zašto je zadržala sjedalicu ako je prošla takav sudar da su auto morali mijenjati?

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Juroslav prvotno napisa Vidi poruku
    da se javila na forumu vjerujem da bi se uspjela dogovoriti s nekim od savjetnika za pomoć van redovnog pregleda

šteta kaj ju Ivana nije usmjerila tu
    ne znam na koju ivanu mislis?
    ova mama mene nije zvala na telefon
    zvala me je samo novinarka, usmjerila sam je i na forum i na upute koje je dobila (nije mi receno nista o sjedalici u sudaru) i rekla da sjedalice nisu dizajnirane na nacin da ih samo strucnjak moze koristiti, da je problem i taj da roditelji ne potrose dovoljno vremena niti za proucavanje uputa niti za postavljanje sjedalica kod prvog namjestanja
    vise vremena potrosis za instalaciju maxtv-a nego za sjedalicu svojem djetetu
    ponudila sam i termin pregleda koji je prilicno blizu, stvarno ne vidim da je rodina odgovornost da namjesta po haustorima, a nije roditeljska odgovornost da potrose par sati za prouvciti upute i namjestiti sjedalicu
    sjedalice nisu nenamjestive

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

nama su montiranu sjedalicu ispravno montirali na rodinom pregledu i svaka pohvala rodama, proučavali smo dugo uputstva, ali bilo je nedovoljno zategnuto sve skupa, npr. to ne piše u uputama koliko treba zategnuti dijete
    moje mišljenje je da većina roditelja nema pravilno postavljene sjedalice (a i koristi ih prekratko, npr. jedan dan čujem jedne roditelje koji kažu da šta će djetetu od 2,5 god sjedalica, da je dovoljno veliko za vožnju bez sjedalice)
    nije u redu da policija naplaćuje kazne za sjedalicu (što i ne pregledavaju dovoljno često), a ne zna ništa o pravilnom montiranju
    s druge strane, HAK ima hrpu zaposlenih ljudi koji se samo guraju po auto urtkama, što bi im značio jedan čovjek više koji bi se obučio za savjetnika za autosjedalice?
    jer to je ooooooooogroman posao podići razinu svijesti o sigurnosti djece u prometu na razini cijele Hrvatske
    s druge strane, neki roditelj će se sjetiti obratiti Rodi, drugi HAK-u, treči policiji, pa nije bitno od koga će dobiti savjet, najbolje od bilo koga od navedenih, samo da ga dobije
    Posljednje uređivanje od tina55 : 30.05.2010. at 10:58

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

kamo'l sreće da policija naplaćuje kazne

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

na žalost, policija je daleko od kazni, jer u rijeci jedan policajac svako jutro (u civilnom automobilu) vozi dijete u vrtić na sredini zadnjeg sica, nevezano, bez AS

drugi tužan primjer sam vidjela danas gdje je na zadnjem sicu bilo dvoje djece u AS ali nevezano, a između njih žena s trećim djetetom. na stražnjem staklu - imaju 2 asuibi naljepnice

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam na koju ivanu mislis?
    ova mama mene nije zvala na telefon
    zvala me je samo novinarka, usmjerila sam je i na forum i na upute koje je dobila (nije mi receno nista o sjedalici u sudaru) i rekla da sjedalice nisu dizajnirane na nacin da ih samo strucnjak moze koristiti, da je problem i taj da roditelji ne potrose dovoljno vremena niti za proucavanje uputa niti za postavljanje sjedalica kod prvog namjestanja
    vise vremena potrosis za instalaciju maxtv-a nego za sjedalicu svojem djetetu
    ponudila sam i termin pregleda koji je prilicno blizu, stvarno ne vidim da je rodina odgovornost da namjesta po haustorima, a nije roditeljska odgovornost da potrose par sati za prouvciti upute i namjestiti sjedalicu
    sjedalice nisu nenamjestive
    trebal sam napisati da je u novinskom tekstu spomenuta Ivana Z., i to u kontekstu da joj se dotična mama obratila i dobila samo obavijest da RODA jednom mjesečno organizira pregled pa da dođe

možda bi Udruga trebala službeno reagirati na tekst, pun je netočnosti i polutočnosti

camel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Dalm@ prvotno napisa Vidi poruku
    Meni nije baš jasno šta je pjesnik htio reći.
    Čemu prozivanje? Zašto bi MUP trebao znati vezati njenu sjedalicu u njenom autu? Neko mora s lećama voziti, al sumnjam da bi mu djelatnik pokazao kako se koriste.
    Zar je problem RODIN termin pregleda? Najbolje da ih ni nema, pa nebi bilo problema.

I na koncu, zašto je zadržala sjedalicu ako je prošla takav sudar da su auto morali mijenjati?
    pa dobro, tko bi morao znati?
    ja nosim leće i kad sam ih kupovala liječnik mi je u detalje objasnio kako se koriste te sam ih u nekoliko navrata pred njim stavljala i skidala.
    potpisujem tinu 55.

camel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

i zašto roditelji pomoć mogu dobiti (gotovo) samo od udruge?

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Juroslav prvotno napisa Vidi poruku
    trebal sam napisati da je u novinskom tekstu spomenuta Ivana Z., i to u kontekstu da joj se dotična mama obratila i dobila samo obavijest da RODA jednom mjesečno organizira pregled pa da dođe

ne, nisam spomenuta u tom kontekstu, ti si to spojio

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj camel prvotno napisa Vidi poruku
    ja nosim leće i kad sam ih kupovala liječnik mi je u detalje objasnio kako se koriste te sam ih u nekoliko navrata pred njim stavljala i skidala.
    potpisujem tinu 55.
    upravo tako. po meni bi onaj koji nešto prodaje morao jako dobro znati što prodaje. zamisli da kupuješ auto a prodavač ti ne zna objasniti kako se pali.
    no tu nastaje problem, prodavači nisu motivirani a često nisu niti dovoljno dugo na istom radnom mjestu da bi usvojili znanja. pogotovo kad vlasnik dućana ne ulaže nikakve napore (i u narakavno novce) u edukaciju prodavača.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mislim da su takvi prodavači jako rijetki

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Citiraj camel prvotno napisa Vidi poruku
    No, pa onaj ko prodaje proizvod, a koji je u članku ofrlje spomenut.
    Velim, nisi išla policajca pitati zašto te najednom leća žulja.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja mislim da ta majka nažalost nije uopće dobro upučena i da danas u vrijeme interneta možeš obiti puno inf. a i ne znam zašto bi netko u haku i mupu trebao znati namjestiti sjedaicu...
    A što se tiće policije mene je jedan naš policajac jako gorljivo uvjeravao da nakon 2 g. djetetu ne treba inf i da ja nemam pojma jer je to po zakonu kako on kaže,e pa svašta,ja sam njemu rekla da najbolje da malenu stavi na krov i veže onim gumama i nek uživa.... Koma mislim da se zakon jaaako slabo provodi i da policija nije uopće educirana.
    A meni je moja sestrična rekla pazite sad ovo da njena djeca ne trebaju autosjedalicu jer se voze u BMW-u i da to nije isto kao da su ko moja u Cirtoenu jer je auto kvalitetniji...

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

1. Evo ja ću pohvaliti TL gdje smo prije par mjeseci kupili sjedalicu 9-18 kg. Prodavačica je bila itekako sposobna objasniti kako se montira sjedalica. Imali su i u dućanu (King Cross) sic od auta pa nam je odmah demonstrirala. Inače u TL idem samo ako moram, ali ovo je bilo ugodno iznenađenje.
    2. Policija NE provodi zakon, ne znam jel itko ikad čuo da je netko platio kaznu jer dijete nije vezano u AS. A svi to viđamo često. S druge strane jako su marljivi da ti uvale kaznu jer si zaboravio prometnu dozvolu (ja jednom zbog toga platila 300kn), zaboravio upalit svjetla usred bijela dana itd. Čime realno nikog ne ugrožavaš, al zakon je zakon.
    3. Kad kupiš sjedalicu dobiješ s njom uputstva. Koliko je teško odvojit pola sata i malo to prostudirat zbog sigurnosti vlastitog djeteta? Osim ako je netko intelektualno hendikepiran shvatit će sa slika kako se montira sjedalica. Ozbiljniji proizvođači (mi smo zadovoljni korisnici Maxi Cosi sjedalica) imaju i na svojim internet stranicama čak i filmiće kako se montira i da ne nabrajam. Malo truda, možda koji pokušaj više u početku i brzo se to svlada.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

1. iskreno mi je drago da postoje prodavacice koje znaju svoj posao i jos vise da ste dobili svu mogucu pomoc.
    2.policiji nije cilj djelovati represivno vec edukativno , narocito danas u vrijeme krize i zato samo upozore na nevezano dijete kao i na neupaljena svijetla (signalizirao mi u prolazu)
    3.Kad si vec kupio sjedalicu kasno je ako nisi provjerio da li ti dobro sjeda u auto ili ne. Po tisucuti put: Ne sjeda svaka autosjedalica jednako dobro u svaki automobil i nisu svi pojasevi automobila isti . To zbunjuje ljude i otezava pravilno montiranje autosjedalica.
    Drugi dio trece tocke je izrazito bezobrazan i ne zelim ga komentirati , ali te lijepo molim da ne vrijedas.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

svaka čast tom tl, meni su pak u drugom pokušali uvaliti bazu koja uopće ne paše na autosjedalicu koju smo kupovali, nisu imali odgovarajuću pa ono možda se da u drugu ugurat nekak, tj. pripasat
    Posljednje uređivanje od tina55 : 11.06.2010. at 14:06

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj tina55 prvotno napisa Vidi poruku
    svaka čast tom tl, meni su pak u drugom pokušali uvaliti bazu koja uopće ne paše na autosjedalicu koju smo kupovali, nisu imali odgovarajuću pa ono možda se da u drugu ugurat nekak, tj. pripasat
    Da, ovo ćeš puno ćešće doživjet, štogod kupovala, samo da nešto uvale. Zato se treba puno informirat da te ne izvozaju.

bebolina, ne znam što sam ja to uvredljivo ili izrazito bezobrazno napisala. Da će svatko tko si da dovoljno truda skužit kako da montira AS? Ja to čvrsto mislim. Ne kažem da si glup ako ne skužiš za 5 minuta, ali koliko god pokušaja treba nije previše. A pod tim mislim da se informiraš i prije nego ideš kupiti sjedalicu, pa nije to lizalica od 2 kune pa ak ne valja baciš i kupiš drugu.
    A ovo policiji nije cilj djelovati represivno, nego edukativno u krizi pa onda samo opominje one koji voze nevezano dijete. Pa tebi je avatar AS uvijek i bez iznimke pa ovako nešto napišeš. Svašta.

camel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

bebelina, moja iskustva s policijom nisu ni približno kao tvoja.
    moj dojam je da prije svega djeluju represivno i to baš onda kad ne bi trebali, a da nisu educirani o važnosti autosjedalice to stoji, a i stoji ovo što kaže superx da neki ni ne znaju zakonsku regulativu vezano uz as.
    nije isto voziti dijete bez autosjedalice ili neupaljenim svjetlima usred dana.
    i sad oni u prvom slučaju djeluju edukativno, a u drugom represivno. koma.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Zubic vila
    Osim ako je netko intelektualno hendikepiran shvatit će sa slika kako se montira sjedalica.
    Ova recenica mi je uzasno bezobrazna i uvredljiva, mozda nisi tako mislila , ali si tako napisala. Ispada da su svi oni ljudi koji dolaze na preglede " intelektualno hendikepiran " .

Moj avatar govori sve o mom misljenju , usput sam i clan Rodine autosjedalicarske ekipe ,a ono sto sam napisala o policiji je njihov stav .

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

[QUOTE=bebelina;1644521]Zubic vila Ova recenica mi je uzasno bezobrazna i uvredljiva, mozda nisi tako mislila , ali si tako napisala. Ispada da su svi oni ljudi koji dolaze na preglede " intelektualno hendikepiran " .
    QUOTE]

Tebi ispada, ja to nisam napisala. Ja bi rekla da su pregledi AS super stvar na koju vjerojatno dolaze roditelji koji žele dodatno provjeriti jesu li sve dobro napravili oko montaže AS ili iz nekog razloga nisu dobili/našli uputstva za motažu ili im se nije dalo proučavat sve oko korištenja AS pa radije odu nekom stručnijem nego da sami to rade ili... štajaznam.
    Moja rečenica zbog koje me prozivaš, ide za time da su upute sjedalica toliko korak po korak precizne i da svatko tko vozi, zna pokrenut, natočit auto, parkirat ga i sl. vjerojatno ima i dovoljno intelektualnih kapaciteta da skuži kako montirat sjedalicu. Pa ako voli bit 100% siguran ode i na Rodin pregled AS. A ne da luta od MUP-a do HAK-a i na kraju sve da u novine jer mu kao nitko ne zna pomoći.
    Ne znam šta si me se uhvatila. Hvala i doviđenja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •