Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: čok vs. ariane (aspirator)

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno čok vs. ariane (aspirator)

M ima stalno šlajma u sinusima, mi špricamo s sterimarom i aspiriramo arianom, ali nikako izvući sve. Čujem kad diše da ima još a i ped na pregledu kaže da vidi da se slijeva niz grlo.
    e sad me zanima ako netko ima iskustva s čok-čokom i arianom (na usisavač) je li čok efikasniji odnosno da li se isplati ići na to?

Hvala puno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bili na čoku
    kupili ariane
    čok je puuuuuno agresivniji i nije uvijek pri rucI; uz to ako to radi neka gruba sestra - ajme meni se plakalo dok sam gledala i slušala dijete kako vrišti ....
    ariane s usisavačem je zadnjih dana stalno u dnevnom boravku

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Uh. Zvuči brutalno
    a da li ti se čini da je efikasniji? da bolje očisti?

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Što je čok i kako se to radi?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mi smo na čok čoku bili jednom, izgledalo je strašno, ali princip je isti. Fiziološka u nos (obilato) i sauganje. Čini mi se i da je nastavak jako slčan, samo kod čoka nisam vidjela na što je priključen, ali nešto što radi na principu kao i običan sauger, možda je jači. Poanta je da se šmrklji moraju dobro razmočiti (nasaftati), a to se radi fiziološkom. Ne samo špricnuti nego tako obilato da ako se šprica špricom na jednu nosnicu na drugu procuri van i onda posaugati. Moj sad sam traži da mu očistim nos kad mu je zaštopan. U početku se bunio.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Moja L. je išla na čok, tada sam prvi put čula za to i pitala se što je to zapravo
    Išli smo mislim tri puta i sa tim smo riješili problem, vjerujem da je dijetetu neugodno a ne bolno.Sam postupak kratko traje, dijete se polegne na strečer kojem je uzglavlje lagano nagnuto prema dolje, sestra ukapa f.o. u obe nosnice i onda sa aspiratorom izvuče sekret, moje iskustvo nije loše i riješili smo problem koji nas je mučio

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

moj je puno puta bio na čoku, a arianne imamo doma.
    čok je definitivno bolji u smislu da više izvuče, ali ne smije se često koristiti.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Cjevčica čoka ide puno dublje u nos, radi se o tankoj kanili.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pa je li taj čok ustvari za začepljene sinuse ili..., kad se ide na čok?

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Čok je zadnja solucija, kada se pune nosnice ne riješe neprekidnim kapanjima ,antibioticima i puhanjima nosa. Mi smo naišli na taj problem u jaslicama, zbog toga su Lauru mučile uši a imali smo i povećani treći krajnik, čak smo išli i na pregled sluha zbog toga svega

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj XENA prvotno napisa Vidi poruku
    Čok je zadnja solucija, kada se pune nosnice ne riješe neprekidnim kapanjima ,antibioticima i puhanjima nosa. Mi smo naišli na taj problem u jaslicama, zbog toga su Lauru mučile uši a imali smo i povećani treći krajnik, čak smo išli i na pregled sluha zbog toga svega
    Hvala svima na odgovorima.
    I M su mučile uši. Imala upalu, pila klavocin a šlajm neće van pretpostavljamo da je zbog uvećane treće mandule. Stvarno smo se trudili s arianom i sterimarom (nagnem glavu unazad i štrcam dok ne počne curiti van). Ovaj put smo uspjeli bez čoka (bili jutros na kontroli), ali idemo sljedeći tjedan kod otorinca na kontrolu treće mandule.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Da nažalost često ispadne problem treće mandule, evo i mi odgađamo izgleda neminovnu operaciju, nosnim aspiratorom sam uspjela srediti upale uha, ali upale grla su nam i dalje na repertoaru .

Goga25 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ja sam imala astmu od treće godine do puberteta i bezbroj puta sam bila na čoku. Ni jednom mi nije ostao u lošem sjećanju, dapače, to mi je uvijek bilo fora, a o olakšanju jer poslije mogu nesmetano disati da i ne govorim.

Fora je u tome da dok se usisava, dijete mora govoriti čok čok, da se ne stvori podtlak koji onda stvara neugodu...čepe se uši i baš je nelagodan osjećaj.
    Mi isto imamo arianu i u zadnjih 3 tjedna je Emu 2X zabolilo uho i to rješavamo samo arianom. Nedam antibiotik, nema šanse. Čim joj se nos začepi, ako ne isisavam, zaboli ju uho, ali ne zbog upale nego baš zbog tog tlaka koji pritišće bubnjić jer nos nije prohodan.

kikidee - probaj sebi isisat šmrklje arianom uz zatvorena usta i začepljenu drugu nosnicu, pa ćeš odmah skužiti o čemu pričam

I da, fiziološke stavim po 5ml u svaku nosnicu odjednom i onda ariana, pa ponovim isto i na kraju po 2ml u svaku nosnicu i ispuše sama u maramicu...i tak 2-4X dnevno, ovisno koliko joj je začepljen nos. Dok isisavam usta su ili samo otvorena ili govori, viče ili pjeva čok čoook.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Hvala ti Goga. Definitivno trebam češće koristiti arianu, a ne samo kad već jako curi nosić. Učim se na njoj sirotici...
    Inače na sebi sam isprobala i fiziološku i sterimar, i ugodnije mi je bilo sa sterimarom.
    Sad je bilo dosta gadno jer je imala streptokok pneumoniae u nosiću, nismo dovoljno čistili a i treća mandula je izgleda povećana (pa neće šlajm van) i otišlo je na uho.

Ovisi li iskustvo čoka puno o tome tko ga radi? Našla sam jednu privatnu polikliniku koja radi aspiracije (nema čekanja a i blizu je) pa ako zatreba mislila sam tamo otići.

Goga25 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ja ti ne znam za iskustvo i neiskustvo, mala sam bila kad sam išla na to...i zadnji put tamo negdje početkom srednje škole, ali znam da su tete uvijek bile nasmijane i vesele i okretale to na neku zezanciju, pogotovo s tim pjevanjem i vikanjem čok čok

Moja seka ima curku koja ima povećanu 3.mandulu i arianu koriste od par mjeseci starosti...a ja sam ti bila strašno skeptična prema tome i nisam htjela kupiti odmah, pa smo imali česte upale uha i grla koje su uvijek kretale od začepljenog nosa.

Njena curka nikad ništa. Fakat ak je pobrala neku bakteriju u vrtiću onda je bila bolesna, ali nikad da bi dobila od obične viroze nešto što bi zahtjevalo antibiotik...što se nama stalno događalo.
    Od kad koristimo arianu, mislim da je samo jednom pila antibiotik i to se više i ne sjećam kad

Ne boj se fiziološke, nakrkaj joj toga u nos i usisavaj. Moja si sama stavlja, a kad smo gotove, još popije jednu špricu za nagradu jer joj je to jako fino.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Pametnica mala nadam se da ćemo i mi jednog dana tako. Sada urla i rita se da ju jedva držim.
    A u kojem je položaju kad joj nalijevaš fiziološku? Glavu nagneš na stranu ili da zabaci glavu prema iza?

Goga25 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj kikidee prvotno napisa Vidi poruku
    A u kojem je položaju kad joj nalijevaš fiziološku? Glavu nagneš na stranu ili da zabaci glavu prema iza?
    Pa najpravilnije bi bilo da joj nagneš glavu u suprotnu stranu od one nosnice u koju stavljaš, ali Ema je oduvijek na leđima i glavu drži ravno, pa joj i dalje brdo toga izlazi iz nosa i ne vidim baš neku razliku.

Evo da prijavim, mi smo riješili virozu bez antibiotika, zdravi smo i spremamo se na more.

Vidim da ti curka i nije tako mala. Kad joj staviš fiziološku, daj joj sisaljku u ruke i nek sama proba, tako im je lakše, a stvarno si ne može ništa napraviti. Ema se u početku bojala, ali više buke usisavača, nego toga, a i prvo je probala na prstić pa na jezik kako to vuče.
    Kapni joj malo fiziološke na dlan ili prstić i neka ga sama usisa. Bit će joj fora, pa se možda malo oslobodi.
    A Ema je fiziološku sama počela stavljati samo da bi pokazala dedi i baki kak ona to zna sama i pravila se važna, tak da sam i ja ostala u šoku i sad već dugo to radi sama. Nekad kad je baš bolesna i nervozna, onda tu ulogu preuzme trenutno omiljena igračka

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

I ja sam ju počela stavljati na leđa. U pravu si, izleti puno toga van, a mislim i nije loše ako ode nešto niz grlo da ispere tu treću mandulu.
    Ovo je super trik s fiziološkom na dlan pa usisavanje. Probat ću, sigurno će joj se svidjeti

Super da ste zdrave i spremne za more i mi se pripremamo a nosimo i arianu za svaki slučaj

Goga25 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

OOO, bez ariane nikud .
    Imaš pp.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •