Citiraj dani1 prvotno napisa Vidi poruku
Ma Bobica dam si ja truda kad me nešto doista interesira, ali eto doista bi mi trebala pomoč kemićara, ak nazovem brata sterat će me... (po njegovom ja fakat nisam pri sebi i predugo sam već doma sama s djecom).
Ovo što je pomikaki rekla da se djelovanja octa i sode bikarbone poništavaju mi zvuči logično. Kiseline i lužine se neutraliziraju i što smo onda dobili?
Dakle naša voda je tvrda. Ajde ljudi koji se kužite? Da bi sve to skupa omekšali dodajemo sodu koja je lužnata, dakle voda je kisela, mislim da nije??? Ili umjesto omekšivaća, ocat, dakle voda je lužnata??? Ili tu ništa ne neutraliziramo već je caka u sasvim nečem drugom.
Ako dodamo zajedno sodu bikarbonu (lužnato) i alkoholni ocat (kiselo), znači kaj smo dobili i kako to omekšava.

Sjedi Dani1, evo ti kolac iz kemije.
ajme meni - ja ne kužim ni kako ovaj internet radi pa ga koristim!
a neću se zamarati ni sa lužinama i kiselinama pa ako eksplodiram ko mali Vragec u Smogovcima - ups! šta sad!

ako veli a72 da je oprala i živa je da piše o tome onda ću valjda i ja! još da nađem poljoapoteku i glavna sam faca!