ja sam jučer pravila ukrase od tijesta,.... e koja sam ja bila koza prije ... ljudi ma ovo je super,.....ja i moj sinek, .....
sa kalupima za kolače, oblici srce, zvijezde, cvjetići, onda (pošto nemam kalup) izrezivala sam sa onim reckavim okruglim nožem za tijesto boriće, veliiika srca, onda jednog snjegovića (sad mi je krivo što nisam više), ribice, čizmice, zvona,.... sa čašom od 2 dcl mjesece,
obojala crveno, mjesec i zvijezde žuto , boriće zelene, u neka srca sam stavljala zrna bibera, isto tako i za oči i dugmadi od snjegovića, i oči za ribice,... u snjegovića sa strane, prije pečenja sam stavila pola čačkalice za metlu
onda, kad sam obojala i izlakirala boriće, lijepila sam na njih neke bezveze male bombončiće u bliku zvijezdica-razne boje, Karlo dobio uz pištolj za vodu, i lijepila sam tabletice natrena,.... ma ludilo
onda, srca, ona veća, probušila sam rupu tamo di će biti konac, a onda (ovo probajte, super je) na sredini crvvenog srca sam isto probušila dvije paralene veće rupe, i kad se osušilo nakon lakiranja provukla sam srebrnu platnenu ukrasnu vrpcu i zavezala mašnu,.....
čizmice, obojala crveno, i uzela blazinicu za skidanje šminke, četvrtastog oblike, rezla trake i lijepila rub čizmica,...
Karlo je bio tako sretan, kad je tata došao sa posla sve je bilo gotovo, nije mu dao mira da jede "Tata, vidi cizma setog Nikoje, tatice vidi jibica, tata vidi zoncic ding-ding"
još pitanje na kraju ; Da li se ovi ukrasi nekako mogu sačuvati i za poslije, da li su to samo za jedan Božić ili ih možemo imati "za zauvijek" ?
ima li netko iskustva