Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 133

Tema: Ideje za Božićne ukrase,poklone i čestitke

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam jučer pravila ukrase od tijesta,.... e koja sam ja bila koza prije ... ljudi ma ovo je super,.....ja i moj sinek, .....

sa kalupima za kolače, oblici srce, zvijezde, cvjetići, onda (pošto nemam kalup) izrezivala sam sa onim reckavim okruglim nožem za tijesto boriće, veliiika srca, onda jednog snjegovića (sad mi je krivo što nisam više), ribice, čizmice, zvona,.... sa čašom od 2 dcl mjesece,

obojala crveno, mjesec i zvijezde žuto , boriće zelene, u neka srca sam stavljala zrna bibera, isto tako i za oči i dugmadi od snjegovića, i oči za ribice,... u snjegovića sa strane, prije pečenja sam stavila pola čačkalice za metlu

onda, kad sam obojala i izlakirala boriće, lijepila sam na njih neke bezveze male bombončiće u bliku zvijezdica-razne boje, Karlo dobio uz pištolj za vodu, i lijepila sam tabletice natrena,.... ma ludilo

onda, srca, ona veća, probušila sam rupu tamo di će biti konac, a onda (ovo probajte, super je) na sredini crvvenog srca sam isto probušila dvije paralene veće rupe, i kad se osušilo nakon lakiranja provukla sam srebrnu platnenu ukrasnu vrpcu i zavezala mašnu,.....

čizmice, obojala crveno, i uzela blazinicu za skidanje šminke, četvrtastog oblike, rezla trake i lijepila rub čizmica,...

Karlo je bio tako sretan, kad je tata došao sa posla sve je bilo gotovo, nije mu dao mira da jede "Tata, vidi cizma setog Nikoje, tatice vidi jibica, tata vidi zoncic ding-ding"

još pitanje na kraju ; Da li se ovi ukrasi nekako mogu sačuvati i za poslije, da li su to samo za jedan Božić ili ih možemo imati "za zauvijek" ?

ima li netko iskustva

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I mi napravili naše prve ukrase od tijesta, fakat je lagano, ako sam uspijela ja... :D

Ben i ja smo uživali

Danas ćemo opet.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako ste ih dobro posušile mogu stajati godinama, na sugom mjestu, ja imam adventski vjenčić 4-5 godina star.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Jutros smo radili ukrase od tijesta (onaj recept sa portala). Predvečer smo mislili farbati ali to se suuuušiii... evo već skoro 3 sata na 50 stupnjeva u pećnici i još nije sasvim suho
    Kada će biti????? Šta da radim????

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vadi van iz rerne, sigurno je suho ako si radila po receptu

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Izvadila ja brzo nakon svog posta pa što bude. Ispalo dobro. Pofarbali ih temperama i sad lijepo čekaju bor :D

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I ja obožavam ukrase od tijesta i radimo ih nemilice svake zime. Ove nam je godine izum anđečić: uzmemo jednu mašnicu (kupovna tjestenina u obliku mašnica) kao krila i s prednje strane nalijepimo haljinicu, glavicu i rukice od slanog tijesta. na glavicu detalji a i na haljinicu, prema inspiraciji - ukrasi, ogrlice, gumbići... mi smo u smjesu odmah ulili prehrambene boje pa smo s obojanim tijestom modelirali. Eva Marija je oduševljena, a bogme je i Vid operirao s valjkom!

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

molim vas napišite mi ponovo recept za tijesto za ukrase-nikako da ga pronađem na forumu. vjerojatno ne koristim dobro tražilicu, a baš bi pokušala raditi ukrase s filipom (iako je on možda malo premali za to.)

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Imaš na portalu.
    1 šalica brašna
    1/ šalice soli
    1/4 do 1/2 šalice vode
    Prvo pmiješati brašno i sol, pa dodati vodu i umijesiti jednoličnu smjesu.
    Razvaljati i kalupićima izrezivati oblike.
    Ja sam onda stavila u pećnicu na 50 stupnjeva da se suši.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Koliko dugo se mora sušiti??

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Eh, meni je bilo skoro 3 sata u pećnici, ali mom sineku se i na radijatoru osušilo za to vrijeme, a bili su puuuno deblji komadi tijesta.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Mi ćemo raditi reciklirane ukrase za bor. Trenutno skupljamo 'smeće' od kojeg ćemo raditi ukrase. Lani smo tako izumili 'prstene za bor'.
    napravili smo ih od tuljaca wc papira , jedan tuljac prereže se na 2 ili 3 djela, svaki dio omotali smo zgužvanim papirom, i na kraju prelakirali sa zlatnim sprejem. Takvi prsteni na boru uz sve one kuglice izgledaju baš super.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo isto radili ukrase za bor od tijesta, ali sam ja umijesila i one prehrambene boje, pa su zvjezdice, mjeseci i srca žuti, crveni, plavi i zeleni. Fora mi je to što je izbila sol na površinu kak se tijesto suši, pa izgledaju kao posuti snijegom. Doduše, još uvijek mi se nisu osušili do kraja pa si sve mislim da ću ih malo čvrknuti u pećnicu (al opet - ima vremena do Badnjaka, osušit će se i vani ). Mislim da ću ih možda malo premaljati glitter gluom.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Evo jedan recept koji mi se čini super ali ga još nismo isprobali:
    Napraviti od novinskog papira loptice u koje se utaknu tanke metalne žičice koje se na vrhu savinu (naprave kukice), zavezati papir koncem i močiti u gips pomiješan s vodom (smjesa čvrstoće kao smjesa za palačinke). Na to još žlicom dopunjavati gips da se dobiju kao mali reljefi. Nakon št se osuši pofarbati. Izgleda jako efektno.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Evo još jedan 'reciklirani recept'.
    One aluminijske posudice nakon što vam izgore lučice (one male svjećice) razrežete sa strane na 4-5 mjesta i dobijete pahuljice. Možete ih pofarbati sa srebrnim ili zlatnim sprejem.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Upravo to je hit u B vrtiću, tete su time ikrasile bor, a spajale su nekoliko tih lučica jednu do druge i dobile veće pahuljice, npr. za prozore. Super izgleda!

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Evo ideje za božićnu pšenicu(bilo je neki dan u jutarnjoj emisiji za djecu):

U najlonsku čarapu se stavi pšenica pa na nju oko 1/2 kg piljevine. Čarapa se zaveže i potopi pod vodom. Pšenica kad proklija izgleda kao kosica čovječuljka jer se od dugmadi naprave oči i usta koje se ubodu s probadačama u "tijelo" od čarape. "Kosa" od pšenice se zalijeva i šiša kako raste, a može se ostaviti i neuredna i čupava frizura. Baš mi je fora. Ja ću sigurno među ostalim i tako posijati pšenicu. Budem vam poslikala, ali tek sutra ću raditi.

A kuglice koje sam prošle godine radila od špage, ove ću obojati s bojom u spreju da dobiju novi izgled.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kada sijete pšenicu?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Jednu 13., na svetu Luciju
    (a drugu par dana prije, ako ona ne stigne narasti)

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Tradicionalo bi se trebala sijati na Sv.Luciju, ali stare žene kažu da za Božić bude najljepša kada se posije između Sv.Kate i Sv.Lucije. Pa ja zato uvijek sijem 10. prosinca i bude mi prekrasna.

I jo jedna fora vezana za pšenicu: budući da mnogo žena po cijele dane radi pa ne može svako malo prskati i vlažiti pšenicu da bi vlati bile zelene i lijepe, probajte staviti preko pšenice prozirnu foliju da zadrži vlagu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A neće požutiti ispod tog najlona?

Znači akcija - ovaj vikend. Uvijek se na kraju divim onim lijepim pšenicama na placu ali nikada ju još nisam gotovu kupila (sveki do sada sijala), nekako mi slađe proći cijeli proces i na kraju staviti pod bor neku zakržljalu pšenicu

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Bubice, kada naraste, iznesi je na balkon, na zaklonjeno mjesto - onda sigurno neće požutjeti.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cime bojate ukrase za tijesto?

i bojaju li se prije pecenja ili poslije?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo ih radili prošle godine i suhe bojali vodenim biojicama. Ispalo je super.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Bojali smo ih sušene sa temperama.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Bila sam jučer u Metrou i našla fenomenalne kalupiće za te ukrase od tijesta. Oblika zvjezdica, anđela, djeda mraza, srca, čizmica itd, a sve samo za 15 kn. A ako vam ne posluže za to uvijek možete s njima raditi kekse.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj nana prvotno napisa
    Ja sam ove godine dobila od frendice na poklon adventski vijenac, ona je inače dizajner pa je radila vjence za prodaju i meni poklonila. Inače, ove godine sam odlučila da Tara i ja same izradimo čestitke koje ćemo slati, već su mi dojadile one klasične Sretan Božić i Nova godina, pa sve si mislim od kuda krenuti. U knjižarama ima za kupiti papira za čestitke u svim bojama, koji se presavinu, e sada iznutra bi nešto zgodno napravile, ali nemam neku ideju da bude originalno, zanima me dali ste radile čestitke same i kako ste ih napravile, svaka ideja je dobro došla :D .
    Ja sam ove godine dala tiskati čestitke s Rokovim slikama. Pripremu sam napravila sama i tiskala u digitalnom tisku, oni ti ih izrežu i saviju. Originalne čestitke za cijelu obitelj. Samo sad imam problem koju poslati kome jer sam stavila 4 različite slike tako da imam 4 vrsta čestitki

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa
    A neće požutiti ispod tog najlona?

Znači akcija - ovaj vikend. Uvijek se na kraju divim onim lijepim pšenicama na placu ali nikada ju još nisam gotovu kupila (sveki do sada sijala), nekako mi slađe proći cijeli proces i na kraju staviti pod bor neku zakržljalu pšenicu
    Prekrivaj ju samo dok ne naraste do pristojne veličine, nemoj kad već naraste za šišanje.

ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Bubice, kada naraste, iznesi je na balkon, na zaklonjeno mjesto - onda sigurno neće požutjeti.
    Moja je iznikla možda 1 mm, a zrna su POPLJESNIVILA! Ove godine je sadim prvi puta, jer je do sada to radila mama, ali kako ja sad imam svoju malu obitelj moram i ja probati.
    Prvo sam je natopila u vodu dok nije nabubrila, a ispod nje sam stavila tanki sloj zemlje. Šro sad? Baciti ili čekati da još malo poraste? :?

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ivory, baci! Ima još vremena da ti naraste nova do Božića.

Vjerojatno zato što ti je u zemlji. Natopi ponovo pšenicu da nabubri pa stavi u plitku posudu sloj vate, zalij vodom i na nju pšenicu. Pokrij s tankom folijom. Svaki dan barem jednom poprskaj vodom, ali ne previše jer će trunuti.

Vidi moju:

http://www.babababies.com/images/pic...080_3-1935.jpg

http://www.babababies.com/images/pic...080_4-9049.jpg

ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ivancica prvotno napisa
    Ivory, baci! Ima još vremena da ti naraste nova do Božića.

Vjerojatno zato što ti je u zemlji. Natopi ponovo pšenicu da nabubri pa stavi u plitku posudu sloj vate, zalij vodom i na nju pšenicu. Pokrij s tankom folijom. Svaki dan barem jednom poprskaj vodom, ali ne previše jer će trunuti.

Vidi moju:

http://www.babababies.com/images/pic...080_3-1935.jpg

http://www.babababies.com/images/pic...080_4-9049.jpg
    Žao mi je baciti ovu, jer se ipak vide neke male klice, ali ću svakako posijati drugu sutra na ovaj tvoj način. Jedini problem je što imam klasično grijanje i stan nikada nije jako topal, a ako je stavim kod peći ili špareta nema dovoljno svjetla. Nisam znala da se može staviti u tako duboke posude kao na tvojoj fotki! Ili je to samo dok proklija?
    Kažu da je pšenica pokazatelj kakva će ti godina biti :/ , moja će biti trula ako ovo ne uspije
    Hvala ivancica!

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

aravno da se može u tako visoke posude. Ja radim uvijek u onu limenu za rolat, pa onda to bude trava u koju zabodem razne prigodne figurice na štapićima(mora se staviti deblji sloj vate da figurice mogu stajati).

Poslikat ću kad naraste.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

veceras sam pravila ukrase od tijesta. ne znam zasto sam se tog tijesta bojala, ispalo je taako jednostavno.
    ali, moj doprinos ovom topiku - uzela sam uno za gnjecenje krumpira sto na sebi ima male rupice, znate? i to pritiskala po tijestu. to i kalup jelke - fantasticno, dobijete male reljefne kugle bas kao da je jelka okicena.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo da vam pokazemo kako je to nama ispalo. Svi ukrasi (osim plavog(!?!?!) deda mraza su hand made)
    http://public.fotki.com/NGJelka/

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Lijepo vam je ispao borek. I ja sam stavila sliku našeg bora sa mojim zvijezdama od papira u fotoalbum. Svi ostali ukrasi su kupljeni.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

znate li neki link sa ''uputama'' kako napraviti adventski vijenac?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj may prvotno napisa
    znate li neki link sa ''uputama'' kako napraviti adventski vijenac?
    Ja ga svake godine radim sama. Jednostavno kupiš slamnati kolut u nekom šoping centru za par kuna. 4 sviječice, kolut tanke savitljive žice (ja ju kupim u dučanu koji prodaje opremu za pčelare), držači za sviječe (ja kupim one veće lučice i kad izgore ostavim one posudice u kojim je bila lučica) i zelenilo.

Zelenilo narežeš na komadiče veličine prstiju. Bušpan, čempres i bršljan manje gube lišće od boreka, ali je borek najljepši. Zelenilo slažeš red po red na kolut i učvršćuješ žicom i to tako da novi red zelenila sakrije prethodno omotanu žicu. Nakon toga učvrstiš držaće za sviječice. Nakon toga sve je tvoja inspiracija, mašnice, češeri, bobice, sušene ploške limuna, male kuglice ili paketići. Ukrasiće ljepiš na bor vručim ljepilom ili vežeš žicom za grane. Umjetni snijeg ili zlatni sprej po želji. Mogućnosti su beskrajne. Ja svoj vjenčić obično držim na nekom podlošku (od nezapaljivog materijala) zbog eventualnih nezgodacija.

Nakon Božića skineš zelenilo i pospremiš kolut i držaće sviječa i mašnice za slijedeću godinu, a zelenjava u kompost.

Od alata trebaju ti škare za rezanje grana i nešto za rezanje žice. Evo , skroz je jednostavno samo kaj se malo uneredi kuhinja.

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Baš sam na starom topicu na Odgoju napisala što mi radimo pa ću samo iskopirati:

Negdje sam pročitala kako se rade vjenčići od tjestenine ali sada ne mogu naći... pa ako mi može netko napisati

mi ove godine ukrase za bor radimo od gipsa, kupila sam u hobby dućanu preslatke odljevke, ulijemo gips, stavimo vezice i poslije ih Matea boja vodenim bojama.

ustvari sam išla po DAS masu i mislila sam rezati kalupima za kolače, ali prodavačica mi je ovo preporučila.

super je jer je za 45 minuta spremno za bojanje
    još smo u knjižari našle neke metalik boje u malim kanticama. stvarno ih preporučam...evo o čemu se radi:
    http://www.colorexpress-europe.com/INDEX.CFM?L=1
    vodene boje su na products 4 years+ i zovu se 6 poster paint

ispalo je preslatko, imamo crveni bor, zelenog anđela... sve originalno

ovo mi se čini super za manje klince i mame koje nemaju puno vremena a žele nešto same napraviti

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

:D

mama Tonka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ovo sam slučajno pronašla tražeći pahuljice. Moglo bi vam se svidjeti .

http://www.flickr.com/photos/perspic.../sets/1601810/

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj mamaduda prvotno napisa
    :
    Negdje sam pročitala kako se rade vjenčići od tjestenine ali sada ne mogu naći... pa ako mi može netko napisati
    podižem svoje pitanje

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj mama Tonka prvotno napisa
    Ovo sam slučajno pronašla tražeći pahuljice. Moglo bi vam se svidjeti .

http://www.flickr.com/photos/perspic.../sets/1601810/
    Ovo je stvarno prekrasno. Budem probala to napraviti.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Nekaj mi je zaštekalo , pa sam pritisnula još jedanput slanje, a sad je duplo. Može netko obrisati?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

već riješeno

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

imate li kakvu jednostavniju ideju za izradu jaslica? pokušala sam nešto od slanog tijesta, ali djeca imaju prigovore na prepoznatljivost ljudi i životinja... :?

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovo je samo test jer cure kazu da ne mogu normalno postat i da ih izbacuje
    eto - ja mogu normalno postat

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Članica sam zajednice koja u pred Božićno vrijeme radi čestitke i razne ukrase, koje kasnije prodajemo za potrebe Caritas-a.

Ove godine ssmo došli na novu ideju, pa bih htjela naše radove podijeliti s nama, jer bih voljela da ovaj topic "živne" i da i Vi pokažete svoje radove.

Kako nismo imali ideja, našla sam na net-u nekoliko, s time da smo ih mi dosta doradili.

Na prvoj radionici radili smo svjećnjake, inspiracija su nam bili ovi:
    http://www.made-in-china.com/image/2...dle-Holder.jpg

A kako nismo sakupili češere, ispali su ovakvi:

http://i35.tinypic.com/34rbsow.jpg

http://i38.tinypic.com/282001y.jpg

http://i38.tinypic.com/xprj3c.jpg

http://i35.tinypic.com/28w04dj.jpg

Na idućoj radionici planiramo ukrašavati češere i to tako da na njegove "grančice" lijepimo šarene perlice, negdje sam to vidjela i jako lijepo izgleda, na dno se može zalijepiti čep od neke boce da sam stoji ili na špagicu pa kao ukras za bor.

Samo da još češere prikupimo u idućih tjedan dana

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Natalija, super su vam svijećnjaci
    Odlične ideje!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •