-
To ja iz svoje laičke, pacijentske perspektive i toga što kažu Lučinger i Maribor, to bi bilo najkraće obrazloženje... i Meni su neke od tih CD nešto povišene bile... I onda ti na kraju kažu pijte folnu...
Može se probat pit male doze kortikosterioda, injektirat heparin, i that's that, ali to se može i bez studiranja NK stanica, ako je neko maratonac i ima iza sebe više od 6 transfera dobrih embrija, i to po standardnom zakonu, znači puni IVF protokol, oplodnja svih js itd...
U sadašnjim uvjetima je to više domena filozofije jer par neće uspjet u Hrvatskoj prvenstveno zato jer smije oplodit samo 3, a ne zato jer su NK ovakve ili onakve (ovi koji idu kod nas, mislim).
Onda, gledano sa strane terapije. Ja se ne bih podvrgavala tom nekom ivigu (lijek dobiven od transfuzije krvi), niti LIT terapijama... Pa mi je to case closed u smislu da mi odmah opada interes za to.
Tj. mene od svega toga manje zanimaju ti neki mehanizmi ono stanice ubijaju embrije i sl., a više jel' u RH i okolo moguća terapija bazirana na toj teoriji... I nije baš, osim jako skupe u Londonu, a sjećam se i slučaja američke forumašice dee-dee, ona je u Americi imala ogromne doze kortikosteroida, IVIG terapiju, udebljala se, ako se dobro sjećam svih detalja, u jednom pokušaju 10 kg... i opet imala spontani, kao i bez sve te terapije. Ne znam više što je bilo s njom, nadam se, naravno, da je njena priča doživjela hepiend.
Plus, to će vam svako zakolutat očima kad pokušate dobit uputnicu za rebro za nk stanice...
Ono - nepraktično je sve to skupa jer treba nać doktora koji će vas u tome suportirati, a nema ih baš puno.
Rađe porazgovarat s nekim dokom koji je prijemčim za imuno probleme što i kako, bez emotivnog uživljavanja u te natural killerice..
Sretno!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma