Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: vodene kozice - ne na sunce 6 mjeseci?!

kikica2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno vodene kozice - ne na sunce 6 mjeseci?!

Malecki od 3,5 g mi je pred 2 tj prebolio kozice, i sada ih je dobio i mlađi (7 mj). Ništa mi nije strašno, osim što mi je danas med. sestra na tel. rekla da dijete ne smije na sunce 6 mjeseci nakon kozica zbog opasnosti od upale mozga iliti encefalitisa. Prestravila sam se!! Mislim, dolazi ljeto, idemo na more na 3 tj.! Tko će zadržati djete 3 - 4 ta sunčana mjeseca u hladu?( i još to objasniti mužu ) Ja naravno, jer umirem od straha i pri samoj pomisli na to! A još je jučer oko podne skakao po trampolinu...
    Ako netko ima iskustva s tim, molim vas pomozite. Držat ću ja njih u hladu, ako ima potrebe, a i ako nema, jer buba mi je bačena u uho. No stvarno bih htjela još provjeriti jer 6 mjeseci je jako dugo.
    Hvala!

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Prvi put čujem. Mlađa mi je u toj istoj dobi obolila, dobila od starije, kao kod tebe, i normalno hodamo po suncu.

Pitaj na nekom stručnom webu.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mi smo se još neko vrijeme nakon kozica (mislim neka tri tjedna) čuvali sunca koliko smo god mogli, jer nisam htjela riskirati.

Ali 6 mjeseci je stvarno too much.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

isto ovako
    prije mjesec dana smo završili sa kozicama (stariji i mlađa od tad 7 mj.), normalno hodamo okolo (sa šeširićem na glavi, i kremicom na licu, imamo i suncobran na kolicima ako baš treba), ništa nam pedica nije spominjala nekakve drastične mjere osim ovih uobičajenih

camel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ta zabrana se odnosi samo na tako malu djecu ili na sve koji prebole vodene kozice?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj camel prvotno napisa Vidi poruku
    ta zabrana se odnosi samo na tako malu djecu ili na sve koji prebole vodene kozice?
    Mislim na sve, zato da ne ostanu ožiljci tamo gdje su bile krastice.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj lola_34 prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim na sve, zato da ne ostanu ožiljci tamo gdje su bile krastice.
    Ožiljci su tu manje bitni, ali spominje se upala mozga - to mi je nevjerojatno.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moj je nakon 2 mjeseca bio na moru i sve bilo Ok, mala je istina bila nakon 5 ( ali je ona imala kozice u siječnju), a nakon toga i šarlah ( znači mjesec i pol nakon šarlahga sunce i nikom niušt), Istina nisu se pržili po cijeli dan na suncu, ali da su bili na suncu do 11.30 jesu, poslije spavali u hladu i igrali se uz koji kupanac sa strane do 4, pa opet sunce.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ta sestra sigurno nije bas svoja...

najbitnijie je da produ sve krastice i van se moze...

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

prošlo ljeto dobili kozice, 3 tj. nakon prve kozice išli na more, do tada se sve posušilo ali je još bilo piknica po tijelu, mazali obilno kremom za sunčanje, šeširić, malo se više držali hlada prve dane, ali se normalno kupali i bili na plaži cijeli dan, ima valjda samo dva mala ožiljkica na tijelu, ali ona je stvarno imala kozica, valjda svaki dio tijela je bio prekriven, ovo mi je prvi glas, i pedica nam je sve to dozvolila.

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

moji isto imali kozice po ljetu. F je imao 4 god, a iva 7 mj. odmah nakon njenih kozica išli na more. nitko nam tak nešto nije rekao.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

moja kćer je imala kozice s 4 godine, pred ljeto. Protiv sunca smo se štitili kao i obično, kremicom i šeširićem i to je to.... ma kakva upala mozga???

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Prije bih rekla da si ti nešto krivo shvatila, nego da je sestra izlanula takvu bedastoću, dogodi se

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj CEBELKA86 prvotno napisa Vidi poruku
    Prije bih rekla da si ti nešto krivo shvatila, nego da je sestra izlanula takvu bedastoću, dogodi se
    To je i meni prvo palo na pamet, ili je možda sestra spominjala 6 tjedana?

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pa na dosta mjesta gdje se spominju vodene kozice piše se i da je moguća vrlo rijetka komplikacija encefalitis, npr. na Plivinim stranicama. Ne shvaćam iz pročitanog jesu li bebe posebno rizična skupina niti kakve veze sunce ima s tim.

babuska28 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

moji su isto sad (prije 1mj) imali oboje kozice, prvo starija pa manji, ali nama ništa naša ni sestra ni doktorica nisu rekla, a one su jako detaljne, tako da...
    ja ih ni inače ne mislim pržiti na suncu, a i moji su ih imali jako malo, tako da nama kraste i ožiljci stvarno nisu problem.
    ali 6 mj???? mislim stvarno!

kikica2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ma nisam ništa krivo shvatila, još sam ju par puta pitala jer sam bila u šoku. Objasnila joj da idemo na duže na more i pitala je u čudu kako da to onda izvedem. Al malo ste me umirile. Vjerojatno je to nešto poput onih nuspojava, što može biti, ali naravno neće. A, zašto mi je to rekla, tko zna! Samo me dobro isprepadala.
    Hvala na vašim iskustvima, ipak sam mirnija.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I mi smo prošlo proljeće preboljeli kozice. Imali su ih milijarde (samo manja dva, najstariji nije dobio, a bio je non-stop s njima, ali to je već druga priča).
    E sad - veza kozica i sunca.
    Nakon što otpadne zadnja vidljiva krasta ne sunce se ne bi trebalo ići još najmanje tri tjedna, jer se koze mogu pojaviti i na nevidljivim mjestima - uglavnom dišni i probavni sustav i mozak - i pojavljuju se!!! One zbog izloženosti suncu mogu pucati i tada stvaraju infekcije i probleme; ako pukne koja na mozgu može doći do encefalitisa.
    Kad prođu ta tri tjedna na sunce se može samo s velikim oprezom, ali NI U KOM SLUČAJU bez kape/šeširića.
    Mi smo lani isto bili dosta dugo na moru i strogo sam pazila na pokrivala za glavu cijelo vrijeme (na vrijeme koje inače provodimo na suncu pazim i tako i tako).

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Meni je zena u apoteci rekla da pripazimo na sunce, ali tek kada sve kozice otpadnu, jer nova kožica od ranice moze od jakog sunca depigmentirati, pa mogu ostati smede flekice. Preporucila je izbjegavati jako sunce i mazati se, ali samo dok skroz ne zacijele.

bosko

Početno

moj maleni je sada 2 tjedna od izbijanja kozica. Još smo doma, ali smo išli pedici pitati što nam je činiti i smije li u vrtić. ona nam je rekla da više nije zarazan, ali da ozbiljno shvatimo njeno upozorenje te da se NAJMANJE 2 TJEDNA NE IZLAŽEMO JAKOM SVJETLU A KAMOLI SUNCU!!!!
    baš sam se neugodno iznenadila: znala sam da od sunca moramo bježati, ali od svjetla.....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •