Pokazuje rezultate 1 do 50 od 54

Tema: streptokok pneumoniae - može li proći bez antib.?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

i sad vidim da joj je propisao 3,5 ml antibiotika dva puta dnevno sto je prema tablici iz uputstva doza za djecu od 5 do 6 godina i sa kilazom od 19-21 kg
    ona ima tri godine i 16 kila
    spominjao je anginu, pa kaj moze biti angina bez da kaslje, ima temperaturu i tak to?
    kaj da naprimjer nisam helikopter mama pa da nisam ni primjetila da ima te pristice po jeziku? Onda bi cekali i to bi samo proslo i neprimjeceno, ili bi kaj ja znam, zavrsila u bolnici sa velikim komplikacijama?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj sophie girafe prvotno napisa Vidi poruku
    i sad vidim da joj je propisao 3,5 ml antibiotika dva puta dnevno sto je prema tablici iz uputstva doza za djecu od 5 do 6 godina i sa kilazom od 19-21 kg
    ona ima tri godine i 16 kila
    spominjao je anginu, pa kaj moze biti angina bez da kaslje, ima temperaturu i tak to?
    kaj da naprimjer nisam helikopter mama pa da nisam ni primjetila da ima te pristice po jeziku? Onda bi cekali i to bi samo proslo i neprimjeceno, ili bi kaj ja znam, zavrsila u bolnici sa velikim komplikacijama?
    Može imati streprokoka bez simtoma (kliconoštvo). Može imati i anginu (tonzilitis, upalu grla) bez temperature, a bez kašlja i curenja iz nosa može sigurno. Moglo bi proći samo od sebe, mogla bi se bolest razmahati pa dobiti temperaturu i bolove u grlu, a mogla bi neliječena (ali teško bez simptoma) imati i kasnije komplikacije (ali jako rijetko).

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i ne govorim o streptokoku iz naslova, nego o betahemolitičkom.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

da ne otvaram novu temu....

curka par dana kaslje...jucer pocelo boliti jako grlo,prsa,povracala je i skocila je visoko temp.
    danas bili kod pedice ona zakljucila da je gnojna angina izazvana streptokokom...

kako moja curka nikada nije imala streptokok malo mi cudno da je to samo tako zakljucila bez ikakvog brisa grla...

dal oni mogu samo tako zakljuciti ili bas ne?...dobila antibiotik za 10dana...

a s obzitom da imam malu bebu ako je streptokok u pitanju poznato mi je da je prilicno zarazan kako da ju dodatno probam zastititi?...osim redovitog pranja ruku,drzati podalje od starije curke koliko je moguce?...koliko dana traje zataza?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj lidać2 prvotno napisa Vidi poruku
    da ne otvaram novu temu....

curka par dana kaslje...jucer pocelo boliti jako grlo,prsa,povracala je i skocila je visoko temp.
    danas bili kod pedice ona zakljucila da je gnojna angina izazvana streptokokom...

kako moja curka nikada nije imala streptokok malo mi cudno da je to samo tako zakljucila bez ikakvog brisa grla...

dal oni mogu samo tako zakljuciti ili bas ne?...dobila antibiotik za 10dana...

a s obzitom da imam malu bebu ako je streptokok u pitanju poznato mi je da je prilicno zarazan kako da ju dodatno probam zastititi?...osim redovitog pranja ruku,drzati podalje od starije curke koliko je moguce?...koliko dana traje zataza?
    Mogu. Klinicki pregled uz klinicku sliku kod betahemolitickog streptokoka je prilicno jasna.
    Nece ti on na bebu, a tri dana od prve doze antibiotika vise nije zarazna.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •