-
porod
ja sam rodila 2. dijete (u 11. mj. 2003) na SD inducirano. došla sam na pregled na dan termina (po mom izračunu - od dana začeća) i rekla doku da mi se čini da je beba jako velika, da je termin otprilike tu i da neću epiziotomiju, pa bi htjela što prije roditi. nakon kratkog razgovora pitao je: sutra? rekla sam: može.
i došla roditi ujutro oko 7 - sve je bilo gotovo u 12.05.
inducirani porod znači drip, a trudovi od dripa mogu biti jako bolni pogotovo ako ti ga previše jako puste (kao meni kod prvog poroda) pa nemaš razmak između trudova da se malo odmoriš. zato sam tražila i dobila epiduralnu i zaista je bilo super.
doduše, procjena težine može biti jako varljiva. meni su prvog procijenili 3.300 - rodio se s 3.850. drugi je procijenjen 3.500 - rodio se s 4.150. žena koja je bila samnom u sobi rodila je na carski jer su joj procijenili preko 4 kg (plus prva beba je bila velika), a rodila je dijete od 3.500.
vele da je najljepši prirodni porod... ne znam, obadva su mi bila "neprirodna" utoliko što su bila s epiduralnom, a drugi još i inducirani.
ali zašto trpiti ako ne treba? to je kao da ideš vaditi zub u današnje vrijeme bez injekcije. da dokažeš hrabrost?! kome?!
kako god odlučiš, želim ti puno sreće
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma