-
evo moje priče s induciranog poroda, za one koij nisu upućeni tia je dugo čekana ivf beba, cijelu trudnoču smo sportski podnjeli, i sve je bilo super, od 40 tjedna smo počeli hodočastiti svakodnevno na ctg, pa tako sve do 41, onda me polako počela hvatati panika ( uhvatio me strah od infarkta posteljice i sl, stvari), dana 41+2 odem na ctg ali je bila velika gužva, čekala 3 sata a kako je sporo išlo na red bi došla za 5 sati i dogovorim se s doktorom da ću doći na večer,na večer su mi napravili ctg, uzv i amnioskopiju, rekli su mi da imam manjak plodne vode i da je zamučena, ja cijelo to vrijeme nisam imalaniti jedan prirodan trud a bila sam prst otvorena, to večer su mi predložili sekciju(ja odbila imam još eskima za roditi) ta smo se dogovorili za indukciju u jutro
u 8h brijanje, klistir (nije bilo tako strašno, ja se pripremila na nešto puno gore)
8.30 ulazim u rađaonu, dobijem drip i stave me na ctg
10.00 počinju prvi trudovi, skroz lagani svakih 20 min, još uvjek sanm zatvorena, čitam knjigu
12.00 dolazi anesteziolog i dobijem epiduralnu, iza toga stiže MM, sad više ne čitam nego pričamo
13.00 trudovi se pojačavaju, ja se ne otvaram, prokinu mi vodenjak, i pregledom me pokušavaju otvoriti (GRRR), nakon toga sam dobila dolantin koij me poprilično omamio tako da sam spavala između trudovai bila prilično omamljena
16.00 probuda me i kažu mi moraš brzo roditi pali su otkucaji,u onom trenu to mi je bilo smiješno, kako sad od jednom moram..., no onda sam se sabralai stvarno me opet uhvatila panika, ali nisam imala vremena paničariti oko mene su se skupili 2 ginića, 2 primalje, anesteziolog, neonatalog, i onda u dva sljedeća truda, uspjela sam roditi s jednim ginićem na trbuhu, s bebom je bilo sve ok
to je moje iskustvo s induciranim porodom, sve je protuprirodno, nasilno, uz epiduralnu sam osjetila bolove (koliko ja mogu procjeniti po ctgu u pola), a nadam se da će idući porod biti prirodan i da ćemo beba i ja biti spremne to zajedno obaviti bez uplitanja sa strane, najviše mi je žao što svega nisam bila svijesna, uz onaj dolantin sam se osječala kao da ja nisam ja i da se to sve događa nekom drugom...
uh uspjela sam napisati roman... stavila bi i slike ali ne znam kako, ako je netko voljan pošaljem mu na e mail
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma