Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Sta je ovo?Plasim se :-(

Kika

Početno Sta je ovo?Plasim se :-(

Ne znam odakle da pocnem da objasnim sta je problem :?
    Pre skoro 2 godine sam imala spontani pobacaj,posle toga CIN 2 i LEEP proceduru.Na prvoj kontroli ASCUS.Hormoni su mi se malo pobrkali.Progesteron dosta nizak(oko 4-5),TSH oko 0,02 :shock: ,Dr preporuci da uradim antitela stitne zlezde(sumnjajuci na Hashimoto).Ispadne da mi je Tiroid peroxidase 70 (a granice su 0-2 IU/mL),a Tiroglobulin antitela 294 (granice 0-25 IU/mL).Nista nisam dobila da pijem,kaze Dr jos cemo samo da pratimo...
    Ali moj najveci problem i ono sto me naj vise plasi je to sto izmedju 2 menstruacije cesto imam kao neku sukrvicu(rozikast sekret,kao razredjena krv).I to je pocelo da se desava posle spontanog.Pre to nikad nisam imala.Dr kaze da je mozda ovulacijsko krvarenje,ali KAKO je to moguce kad ja imam to npr 2 dana posle menstr. pa opet za 5 dana??I imam osecaj kao da me nesto grebe unutra,ponekad tup bol u predelu jajnika,bol sa desne strane ledja i sa zadnje strane noge.Kad mi se pojavi krv na papiru(posle piskenja ) onda kao da mi je malo lakse tj manje boli....
    Jel imala neka od vas slicno iskustvo?
    Ovo me vise izludjuje jer traje toliko dugo
    Ako imate neki savet ili ideju,sta bi moglo biti,sta da uradim tj da trazim od Dr da mi uradi....
    Hvala unpared na svakoj pomoci
    Kika

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Jesi radila koju papu (PAP smear) nakon letz-a (je li to leep, tj. da li je to vrsta konizacije)? Svakako ponovi. Napravi i urinokulturu i citološki urin. Ne znam koliko ovakav nalaz štitnjače ima veze s krvarenjem, to su jako složeni odnosi.
    Što je ASCUS?
    Malo je teško komentirati, tu se stvari drukčije zovu a i rade.

Kika

Početno

ASCUS je, koliko sam ja razumela,celije koje ne mogu da se svrstaju ni u jenu grupu :? Kao nisu abnormalne,ali nisu ni normalne.Dr kaze da to moze da bude zbog operacije ili neke upale ili infekcije....A mozda nije nista...Bila sam na PAPa testu pre mesec dana i Dr je rekao da ce zvati ako nesto nije uredu,medjutim nije zvao,a ja nemam hrabrosti da zovem da pitam :/ Pitacu kad opet odem kod njega.
    Da, LEEP je isto sto i LETZ.
    Mamazika,sta je to citoloski urin? Sta to pokazuje? Ja sam nekoliko puta davala mokracu i imala sam eritrocite(Dr je rekla da je to mozda ostatak od menstruacije,mada je to bilo dosta posle menstr.)
    Vise ne znam(a ni moja Dr opste prakse) gde da idem,sta da proverim,koje analize da radim....Dodje mi da placem od muke
    A prosli mesec me nista nije ni bolelo,nit sam imala to krvarenje izmedju menstruacija.....i taan pomislim,hvala dragom Bogu,proslo je! Kad ono opet ovaj mesec
    Ipak,hvala na svakom savetu

Annar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Cisto ovak laicki, ja mislim da ti to ipak ima veze sa stitnjacom i velikim hormonskim promjenama i stresovima kroz koje si prosla. Stitnjaca je jako osjetljiva zlijezda i burno reagira na promjene. I ja sam imala svakavih cudnih pojava zbog stitnjace, iako su mi svi nalazi bili u normali (ali imam strumu). Pocelo se sredjivati kada sam se intenzivnije krenula baviti jogom i tako umanjivati stres. Trebala sam uzimati i lijekove zbog hipotireoze, ali sam se izlijecila homeopatijom. Ostala trudna, rodila i sada mi je ciklus potpuno bezbolan, redovan i nema niceg "izmedju". Vrijedi pokusati...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Urin citološki znači citološka analiza urina - obično se daje 3 dana za redom, sediment urina se boja posebnim bojama (slično kao PAP) i gleda pod mikroskopom stanice koje su se odljuštile s površine mokraćnih puteva (mjehur, bubreg i pripadajuće cijevi). No vješta osoba može dosta vidjeti i iz običnog pregleda sedimenta (kod nas se radi u sklopu kompletnog pregleda urina).
    To što ti se dr ne javlja je vjerojatno dobra vijest, ali ipak provjeri.

Kika

Početno

Devojke,hvala na savetima
    Annar,jel mozes da mi napises kako si sredila stitnu zlezdu homeopatijom?Sta si koristila?
    I ja sad razmisljam da krenem na yogu.....
    Pozdrav,
    Kika

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •