Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Bežični internet na stiku

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Bežični internet na stiku

Dakle ovako idem na more i tamo nemam internet a imam laptop, sad me zanima kakve su mogučnosti sa tim bežičnim internetom.
    Odnosno kad sam ležala u bolnici jedna je cura došla i imala je laptop i stik preko kojeg je mogla na iternet.
    Nemam pojima kako se to zove i kako to funkcionira.
    Jel zna netko kako to funkcionira

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja imam t-comov stick i ne preporučujem ti ga....jer: plaćam 100kn 1gb, dok čujem da VIPov stick košta 100kn 5Gb, a tele2 stick košta 80kn 2Gb....tako da budeš pametnija od mene pa prije nego neki uzmeš, dva puta provjeriš sve operatere.

A uzimanje sticka je jednostavno- odeš u t-com/vip/tele2 centar i uzmeš ga Instalacija je isto laganica.

Stick sasvim dobro funkcionira (iako je malo sporiji od adsl-a, ali opet puuuuuno brži od kablovskog neta). Pravilo ti je-gdje imaš signal za mobitel te mreže čiji je stick, imat ćeš i signal za neometano surfanje. A to je danas skoro svugdje (ipak, vrijedi provjeriti prije nego uzmeš).

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Eh da, i ja recimo dobijam račun za bežični internet, kao što bi dobivala za mobitel na pretplatu. Sve što potrošiš preko prometa koji se ubraja u pretplatu, masno se naplaćuje, tako da nije baš za visiti non-stop na njemu

Nadam se da sam ti pomogla. Pitaj ako te još šta zanima

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

mi imamo VIPme nešto - ne sjećam se kako smo ga instalirali ali nije bilo teško
    instaliraš, spojiš i eto te na internetu - u principu ako ima signala za mobitel ima i interneta. u svakom trenu vidiš koliko imaš bona i kad potrošiš nadoplatiš - sada funkcionira kao mobitel - imaš broj , ukucavaš bon , onaj obični vipme bon sa kioska!

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Ninči prvotno napisa Vidi poruku
    Eh da, i ja recimo dobijam račun za bežični internet, kao što bi dobivala za mobitel na pretplatu. Sve što potrošiš preko prometa koji se ubraja u pretplatu, masno se naplaćuje, tako da nije baš za visiti non-stop na njemu

Nadam se da sam ti pomogla. Pitaj ako te još šta zanima
    znači ti imaš neki postpaid - na ugovor? pa plaćeš preko računa

a ja imam prepaid - pa trošim dok ima a kad se potroši ukucavam novi bon! nama je to bolje odogovaralo jer ga rijetko koristimo pa da ne plaćamo mjesečno nego uglavnom ga koristimo ako smo na putu ili po ljeti na godišnjem - lani smo ga kupili i još vrijedi! valjda kao kartice mobitela - ima nekih par mjeseci rok trajanja!

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mi imamo dva - vipov na pretplatu i t comov na bonove.

Vipov je na pretplatu, mislim da su 2Gb 60kn (tako mi imamo). Još imamo neki popust jer je MM student. Ono što potrošimo iznad 2Gb dodatno platimo - no to se ne isplati jer je izuzetno skupo.
    Mislim da je za 100 kn 10Gb, no provjerit ću s mužem kada dođe doma da ne širim dezinformacije.

T comov stick je na bonove (iste kao i na mob). Taj se uopće ne isplati, jednom sam ga koristila i strašno je skup (službeni je). Ako nekoga zanima mogu potražiti upute koje smo dobili uz njega, no znam da se ne isplati. Stick je koštao 200kn. Vipov stick (uz pretplatu) mislim da nismo platili, potpisali smo pretplatu na 2 god.

Signal (na vipu) je dosta loš - u N.Zgb smo - iz dn. boravka uopće ne možemo na Net.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja sam IMALA i VIP-ov i T-com-ov na pretplatu, prvi mi je imao slabi signal i stalno je prekidalo nisam doslovno ništa mogla, jedva pogledati mail, onda sam se prebacila na T-com koji su mi udarili ooogromne račune, da ne pričam o spajanjima u neko doba kojih nije ni bilo i tako to...Ugovori raskinuti, račune sam morala podmiriti...ja bih rekla čista pljačka.....

Preporučam samo internet cafe i sl. SRETNO!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Imam vipov na bonove i OK je, nije za neko veće surfanje, koristim ga za povremeno spajanje.Naručila sam ga preko njihove službe za korisnike, došao je za 2 dana.Samo priključenje ti je vrlo jednostavno.Ako imaš nekoga tko ima Carnet korisničko ime i lozinku dobiješ 50% popusta. Slobodno nazovi njihove informacije, meni su stvarno lijepo sve objasnili, a mogu ti provijeriti i za signal.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

ja mislim da je to sa signalom jednostavno - znaš jel ti na tom mjestu gdje ti treba radi mobitel - znači ima signala!
    ako ga nosiš na godišnji znači sigurno nećeš skidati filmove ili surfati ko doma!
    mi svoj koristimo vikendom na selu za pregledavanje pošte , malo dopisivanja, stanje na cestama i slično - i stvarno ne troši puno bonova a puno je jeftiniji i praktičniji od interneta preko mobitela!

i super je fora ako ostaneš bez bona imaš besplatnu sms uslugu - možeš nekome poslati poruku - pošalji mi bon! hihihi
    a ako se ne snalaziš sa ukucavanjem bona preko laptopa onda zoveš službu za korisnike i diktiraš im svoj broj i brojeve bona i oni ti sve srede za čas!
    ma stvarno jednostavno!

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moja prijateljica ima Vipov i signal je užas i ne može na skype npr., otvaranje stranica je živa muka, niti može učitati klipove sa Youtube-a.
    U Rovinju rođaci koriste Tele2, s kojim sam se i ja jedno vrijeme koristila, i nije bilo nikakvih problema. Signal i brzina otvaranja stranica je bila i više nego zadovoljavajuća.
    Posljednje uređivanje od Maslačkica : 02.06.2010. at 09:41

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mi imamo laptop, a za njega, kao i za "kućni telefon", VIP bežičnu vezu.
    Ima svojih prednosti glede cijene, nikad nas ne dođe sve zajedno više od 150 kuna mjesečno, ali i mana glede brzine i "skidanja" sadržaja.
    No, htjela sam reći nešto drugo, glede boravka na moru...

Nosili smo laptop u Crikvenicu (sinoć smo se vratili), a Grad Crikvenica je na rivi, u centru grada, oglasio obavijest da za svoje goste ima besplatnu bežičnu internet vezu u krugu tih tristotinjak metara.

Savršeno!

Sjedili smo u bircu na piću ili u obližnjem parku i prosurfali što smo trebali, poslali mailove,
    spojeni na tu gradsku vezu, i mi
    i ostali turisti koji su sa sobom nosili laptop.

Zbilja za svaku pohvalu gradskoj upravi Crikvenice, ili onima u Turističkoj zajednici, svejedno,

izvanredno lijepa gesta domaćina svojim gostima

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

slažem se sve ima prednosti - imaš internet i mana - nije baš brz
    ali sumljam da netko treba stick za na more da bi skidao filmove ili surfao ko lud
    pa na moru se surfa na valovima !

super za Crikvu, dobro je znati!
    taj bežični javni gradski internet ima i grad Gospić - eto ako je nekome usput!

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja doma imam vipov homebox i tak nije neka brzina ali kad baš i nemam izbora.
    Vidiš možda nekaj mogu iskemijati uz to da me jeftinije dođe.
    A koliko dođe to na bonove i koliko giga je uključeno u bon ili već kak to ide...?

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ne treba očekivati neke bajne brzine preko tih hsdpa stickova. Ukoliko se spajate s područja gdje ima UMTS (3G) signala brzina je Ok, ali morate znati da se ona dijeli na sve korisnike koji su trenutno spojeni na baznu stanicu. To znači da brzina može biti 7Mbps ako ste sami na baznoj. Ako na području nema 3G signala, i dalje možete surfati preko GPRS-a (to je 2G) ali su brzine manje.
    Isto tako, nije zanemarivo ni koliko ste daleko od bazne...
    Uglavnom, hoću reći da je brzina relativna stvar i nije baš najbolji kriterij za usporedbu. Inače, prije je postojala opcija da se otkaže ugovor ako korisnik nije zadovoljan uslugom, ali unutar par dana od sklapanja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •