Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Gdje kupujete voće i povrće ?

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno Gdje kupujete voće i povrće ?

Mi najčešće uberemo sa svoga vrta i voćnjaka te krumpire uzmemo od bake iz Like.Sada kada još nije naraslo na vrtu zanima me gdje kupujete?
    Sumnjam da i na tržnici ima već ''domaće'' , mislim da je to sve ista stvar sa veleprodaje .
    Evo,jučer sam kupila mlade krumpire u jednom velikom lancu i dođem doma , a oni smrde po nafti! Već sam pomislima da su povukli miris iz auta,ali ne, i frendici je ista stvar.Toliko me to iznerviralo da ću im ih ići vratiti

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

skoro iskljucivo kupujem u velikim centrima, nisam sretna s time

obozavam plac, ali nemam niti jedan da mi je usput (ili su svi vec otisli doma dok ja idem s posla)
    Posljednje uređivanje od emily : 03.06.2010. at 17:27

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Većinom na placu , subotom u ranu zoru.
    Proizvodi na placu su i tako većinom sa veleprodaje, ali bar sam izbjegla dugotrajno skladištenje.
    Osim toga na tržnicu dolazim jako, jako rano pa svašta vidim.
    To je zgodno, jel sam recimo u sezoni matovilca vidjela tko je proizvođač tako što je on naveliko prodavao ogromne vreće pune matovilca bakicama sa placa koje su ga pakirale u manje vrećice i prodavale po duplo skuplje...
    I ne bih rekla da nema domaćih proizvoda , sigurna sam da ima, u Dalmaciji je klima drugačija, i tako se većina stvari proizvodi pod plastenicima, a divljeg zelenja sa livade (mišance, kopriva, radiča...) ima uvijek kad je sezona.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Trenutno sam presretna sa jagodama, trešnjama i rotkvicama iz vlastitog vrta. Bez ikakve kemije. Drugo još nije zrelo. Obično kupujem u voćarni jer tržnice nema u mom "malom mistu", ali je grad blizu pa gledam kad kupujem da piše da je uzgojeno u Hrvatskoj, a i godine prakse su tu da pronađem ono koje izgleda ukusno ( ne uspijem uvijek).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •