Bebe su različite, neke su živahnije, neke su mirnije, ali definitivno ima puno veze s stimulacijom koju primaju iz okoline. S djetetom se treba baviti od samog početka, mislim da su bebe puno svjesnije nego što mi to zapravo mislimo. Moja mrvica je s 4 mjeseca bila jaaaako živahna, igrala se već naveliko sa svojim igračkicama u viper ležaljci, okretala glavu u smjeru zvukova, promatrala nas duže vrijeme kad bi ju presvlačili, gugutala. TV djeluje hipnotički, zato je kod nas bio uglavnom ugašen, jer sam skužila da bi se ona znala zapiljiti u reklame, što me strašno nerviralo. Mene reklame nerviraju toliko da gasim ton kad krenu reklame, mogu misliti koji je to onda tek attack na dječji mozak. Bebu treba motivirati, poticati ju s raznim zvukovima i podražajima iz raznih smjerova, zvečkicama, igračkicama koje proizvode zvukove, šuškalicama. Vježbanje na trbuhu i slično. Brojalice, igre s prstićima, rukicama i slično. Na takve stvari beba u ovoj dobi mora itekako reagirati, naravno, ako je primala do sad dovoljno podražaja od okoline.