Pokazuje rezultate 1 do 48 od 48

Tema: Čudno (ne)ponašanje bebe os nepunih 4 mjeseca

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I mi imamo BabyTv, pa znam što je to. Pogledaj ovaj link koji sam nakeljila, tu se baš radi o BabyTv - u.
    Koliko sam shvatila nije bitno koji je program u pitanju, nego da za tu dob TV djeluje loše.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja bih ovdje isključila svu tehnologiju i uključila isključivo ljude,

to je vašoj bebi jedino potrebno,
    i sada i još dugo vremena...

Moje apsolutno laičko, totalno nestručno mišljenje mame troje djece je takvo da je vaša curica sasvim OK, da ste vi brižni i zabrinuti roditelji, kao i svi friški roditelji,

da vam treba opuštanja,
    onako, po starinski - pusti dijete na miru, da se smije čemu hoće, da gleda koga hoće i reagira kad hoće...

vi ste brižni i skužit ćete ( i ne sumnjam - u svemir odvesti ako treba) ako nešto zdravstveno ne bude u redu...
    no, opet ponavljam - mani se tehnologije, moja su djeca starija pa im to škodi (postanu tupavi zombiji nakon duže konzumacije), tako da ja to ograničavam na minimum minimuma,

a kao bebe nisu ni znali što je TV...

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Vjerojatno i tvoja žena skrene pogled kada je gledaš sa 2cm. A malecka tad vidi samo veliki nos. I nema ga baš zašto gledati, dok ne počne koristiti ruke da se lovi za njega.

Isti savjet kao od Nene, opustite se, isključite tehnologiju i uključite ljude.
    Kada je budna pričajte joj, izražajno, proizvodite razne zvukove, pjevajte joj što vam prija, dok pjevate primite je za ručice ili nogica pa ljuljajte u ritmu. Pa i za vrijeme Mocarta plešite sa njom, njišite, tupkajte, smijte se.
    Obratite pažnju na to što joj se sviđa, pa to ponavljajte često.
    Kako reagira na kupanje u kadici navečer?

U trenu će se situacija preokrenuti, počeće da spava puno manje i tražit će sve više akcije, onda ćete se pitati što niste odmarali kada ste mogli ...

Andro-gen avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bih ovdje isključila svu tehnologiju i uključila isključivo ljude,

to je vašoj bebi jedino potrebno,
    i sada i još dugo vremena...

Moje apsolutno laičko, totalno nestručno mišljenje mame troje djece je takvo da je vaša curica sasvim OK, da ste vi brižni i zabrinuti roditelji, kao i svi friški roditelji,

da vam treba opuštanja,
    onako, po starinski - pusti dijete na miru, da se smije čemu hoće, da gleda koga hoće i reagira kad hoće...

vi ste brižni i skužit ćete ( i ne sumnjam - u svemir odvesti ako treba) ako nešto zdravstveno ne bude u redu...
    no, opet ponavljam - mani se tehnologije, moja su djeca starija pa im to škodi (postanu tupavi zombiji nakon duže konzumacije), tako da ja to ograničavam na minimum minimuma,

a kao bebe nisu ni znali što je TV...

thx nena (a i ostale cure), baš sam ti se raspisao u reply-u komentiravši posvašta, no iz neznanog razloga post se nije objavio...
    pozdrav!

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

moja beba je sa četiri mjeseca isto bila prilično mirna. puno je spavala. definitivno se nije odazivala na glasove i gledala bi samo ono što je zanima, a mogla bi je zainteresirati samo kad bi vježbale ili kad bi doslovno skakala pred njom i uveseljavala je. s tatom nije imala pretjeranu komunikaciju.
    s 5 mjeseci se iznenada "razbudila". sad stalno uzvraća smiješak, čak i ljudima vani ako joj se nasmiju, gleda nas oboje s obožavanjem u pogledu, smije se glasno.
    mislim da ne treba previše od njih očekivati dok su tako mali. posebno nemoj vriskati i urlati, beba si možda misli bolje da ovog izignoriram, nije baš normalan )

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

nemam doma taj baby tv, ali jednostavno vjerujem da je to valjda napravljeno da bi stimuliralo bebu npr. kao baby gim ili oni mobili iznad kinderbeta i da roditelji koji daju djeci da to gledaju sigurno nisu neroditelji. naravno, sve mora biti u nekim granicama. isto kao što i mobile neće svirati satima. čim vidima da se moja beba iznervozira, a to je ponekad i nakon 5 min, gasim...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •