ili tijesto za štrudlu,pitu...ovisno o terminologiji
90 dkg glatkog brašna
4,5 dcl mlake vode
6 velikih žlica ulja
2-3 žlice octa
malo soli
Sve pomiješati rukama naravno i mijesiti tako dugo dok ne prestane biti ljepljivo;mijesiti,pa jako lupiti po podlozi...i tako dok ne dobijete glatko tijesto.Podijelite ga u 3 krušćića,malo ih raširite (spljoštite) premažite uljem,pokrijte krpom i ostavite da stoji cca 30 min. nakon toga razvlačite i filajte jabukama,sirom,višnjama...Prije stavljanja u rol svaku štrudlu premažite uljem i pecite dok ne porumeni.
Ja uvijek kupovala Tena tijesto,jer mi nitko nije znao reći točne omjere (svi nešto odokativno) i sad sam našla u jednoj knjizi;probala i super je.
Dobar tek !


) i sad sam našla u jednoj knjizi;probala i super je.
Odgovori s citatom
al cu ti napisati da ih ja razvlacim (kad mi se da, a ne da mi se uvijek) na plahti koja mi sluzi samo za to, prvo valjkom (al ja ti imam onaj valjak duzine 70cm) onda dalje rukama. Postoji i neka shema s nauljenom povrsinom, ima par filmova na youtubu.

napisala da od 300 gr radi 3 štrudle
) U jednu veliku tepsiju od štednjaka stane 5-6 štruca.