Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: bucmasti smo! upomoć sve nam je fino!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    winks

Početno bucmasti smo! upomoć sve nam je fino!

BOK ; SVIMA! potaknuta dobronamjenim savjetima želim neke stvari promjeniti uprehrani svoje petogodišnje curice pa . se pitam kakva su neka vaša iskustva i od kuda početi.Nisam pametna što i kako krenuti jer mislim da nikkave dijete ne dolaze u obzir a ljeto je idealno za neku bogatiju prehranu svježim voćem i povrćem. Moje je pitanje da li vi imate neke pametne savjete?
    Stalno vodimo borbu sa kilama od malena .

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

A što jede malena? Ide li u vrtić? Jede li puno grickalica ili slatkiša?

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nisi nista specificirala oko toga kakve su vam prehrambene navike...
    opcenito, kod kuce kod nas je ogranicen pristup ne-hrani, grickalice nikad ne trosimo, ali nakon vecere znaju dobiti desert u stilu malo sladoleda ili malo cokolade, ali to nije redovito, i to bude u malim kolicinama.
    za zedj imamo vodu ili mlijeko, nikada sokove ili razne cajeve, to sve sadrzi puno secera.
    ne upraznjavamo nikakve proizvode 'za djecu', u smislu saljivih pahuljica za dorucak ili 'mlijecnih' zasladjenih proizvoda koji nisu ni vidjeli mlijeka, vocnih jogurta i sl

s mogucim rizikom da zvuci grubo, ogranicavam uzimanje repeta, npr kad vec uzimaju porociju vecere treci ili cetvrti puta, znam reci npr da pricekaju malo da im se hrana malo probavi.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Evo kako je kod nas: većinom važi pravilo da u kući ne bi trebalo biti nikakvih rezervi grickalica ili slatkog, osim meda, domaće marmelade i možda crne čokolade. Kažem većinom, jer se to pravilo ponekad i krši. Ne želimo biti prerigorozni, pa kad idemo van odemo na sok ili sladoled, i kad smo u gostima jedemo što nam se da.
    Osim toga, gledamo da hrana kod kuće bude uravnotežena, ručak se po mogućnosti sastoji od ribe i povrća, meso po mogućnosti iz poznatog izvora, a pašte i riže u vrlo malim količinama. Međuobroci su većinom voće, domaći sir, običan jogurt, orasi, integralni kruh, skuta, domaća marmelada (ok, kad je pojedemo kupimo i kupovnu).
    Svi obroci trebali bi biti uravnoteženi, dakle lako probavljivi ugljikohidrati (voće i povrće), proteini (riba, sir, meso) i masti (maslinovo ulje, bademi, orasi).
    To su više preventivna pravila što se tiče djeteta, zapravo su nama odraslima potrebnija.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Trebala bi navesti recimo okvirni meni tokom dana i što tvoja curka voli, pa onda kad se vidi možda ti netko nešto pametno predloži.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

napiši si na papir što mala sve pojede u danu

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Imaš u Zg Udrugu za prevenciju prekomjerne tjelesne težine i gospođu Sonju Njunjić koja ti može savjetovati nutricioniste za djecu. Nema tu puno mudrosti već jako puno malih, sitnih stvari koje ljudi zaborave ili ih zanemare, a kilaža se i kod djece gomila i, što je puno gore, navike neprestanog grickanjai čežnje za hranom se formiraju i "cementiraju". Znam to jer je i moja mlađa tomu sklona, ali nismo to zanemarili.

Ovo sve ranije što su cure napisale vrijedi -zapisivanje obroka i drugih navika, ukidanje grickalica i slatkiša, nuđenje voća i povrća umjesto toga (ali ne kilo banana), ubaciti dijete u sportske aktivnosti (jer, u pravilu, to baš i ne vole, normalno, kilaža te usporava), nema papanja sendviča u 10 nevečer i ispunjavanja sličnih želja, nije to okrutnost nego postupci za dobro djeteta.
    Za djecu ne postoje dijete niti ih smije biti, radi se samo o svjesnoj promjeni loših navika.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod mladje djece - koja jos rastu - ne ide se na "skidanje kila" - vec na odrzavanje iste tezine dok dijete ne doraste do visine kojoj je ta tezina primjerena znaci, ako kilogrami ostaju isti - to je pravi put

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I moja je bila bucka, također je voljela papati... no mi smo sve riješili sportom upisali smo je na dosta aktivnosti, a i svaki slobodan trenutak provodimo vani... puno šećemo, rolamo,vozimo bicikl...tako se i mama riješila pokoje kile viška

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •