ja imam Neato XV i to je jedini PRAVI usisavac., ostali roboti nisu mu ni do koljena. ima potpuno drugaciji software od ostalih, a sami software se moze updejtati jednostavno prikopcavanje robota na kompjuter, putem usb kabla.

prije toga probala sam robot od hoovera, koji radi na istom principu kao irobot i romba, i da.. bilo je fora prvih par puta a onda sam shvatila da za njim moram svejedno popravljati i sakupljati.. dugo mu treba, nema pojma gdje je vec bio, a gdje nije bio.. i sve u svemu ocjena 2.

kasnije sam nabavila Neato i odonda vise ne vadim veliki usisavac osim za generalno čiščenje svakih nekoliko mjeseci.

ova naprava je diiiivnaaaaaaaa, ima tajmer tako da usisava kada me nema doma ( sto je dobro jer je naspram huvera i drugih robota puno glasniji, kao pravi usisavac ), radi na principu skeniranja prostorije i onda si racuna najbolju rutu, uvijek ide u pravocrtnim linijama i nikada ne prolazi isto mjesto dva puta,. ako se isprazni u toku čišćenje, vrati se na bazu da se napuni, nakon čega se vraća na isto mjesto gdje je stao i ide dalje.

ja sam odusevljena sa ovim, a da ne govorim o ogromnoj kolici slobodnog vremena koje sam dobila za obavljanje drugih poslova.

ja sam svog kupila preko neta iz amerike, mislim da je bio oko 300 usd, ali vrijedi svake lipe!

i da.. ima puno vece kotace od ostalih tako da mu savladavanje prepreka ne predstavlja nikakav problem.. moze se desiti da se dezeorijentira ako uđe u ormar ili veliki mrak i onda napiše na displeju: I can't navigate, please clear my path :D hehe, divan je.. a kad ga ispraznis napise ti : thank you for emptiying my dust bag hehehehe ZAKON