Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Synovitis

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Synovitis

Trebam pomoć. U srijedu je L. (4 godine) došao iz vrtića i žalio se da ga boli noga. Mogao je hodati. Bio je i u igraonici popodne i navečer više nije mogao stati na nogu. Noć je prošla nemirno pa smo u četvrtak otišli u Klaićevu. Naravno, na praznik nema dežurnog ortopeda pa nas je pregledao kirurg. Nakon vađenja krvi (sve je u redu), kirurg je dijagnosticiro synovitis i posalo nas doma. Rekao je da će trajati 2-4 dana i da nema terapije, osim analgetika po potrebi. Taj dan ga je još boljelo kad bi se micao, ali danas ga ne boli i još mi sav sretan na telefon kaže da ga ne boli i da može hodati. Kirurg nije ništa rekao da mora strogo mirovati, već kad ga prestane boljeti da će početi hodati. Da li je obavezno mirovati (pročitala na internetu da mora strogo mirovati 7 dana) i koje su posljedice ako ne miruje? Ne znam uopće kako da ga "prisilim" da ne hoda

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Vjerojatno ima "izljev u zglobu" koji se treba povući. Ako je gledao UZV, obično traže i kontrolni UZV da vide jel se izljev povlači.
    Ako je "tranzitorni sinovitis" u pitanju proći će i ako samo "ne divlja", ne treba baš biti ko kip.

Ako bi slučajno bilo i dalje nekakvih problema sa zglobom i nakon 3 tjedna (oticanje ili šepanje, posebno nakon dužeg mirovanja- a smiri se kad se dijete rashoda), obratite se i ortopedu i dječijem reumatologu po detaljniju analizu.
    Sad je prilika za gledanje crtića do mile volje. Sretno!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hvala na brzom odgovoru. Nije radio uzv. Napisao je "tranzitorni sinovitis kuka". L. danas normalno hoda. Znači, nekoliko dana bez skakanja. Uh, već sam bila u brizi kako da ga "primirim".
    Hvala još jednom

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •