Forumašice moje, imam dilemu koja me muči izvjesno vrijeme a moram se ubrzo odlučiti(u naredna 2-3 mjeseca) Pokušat ću iznijeti da biste me razumjeli, a možda i ja sama budem malo jasnija sebi.
Ovako, rodila sam treće dijete. Živim u BiH gdje po zakonu imam pravo na porodiljni od 1. godinu, i nakon toga imam pravo na Njegu djeteta(isto godina) da radim pola radnog vremena a pola da snosi socijalno. Za to vrijeme po odluci kantona u kojem ja živim primam porodiljnu naknadu u iznosu 90% od moje plate, koja na sreću, je visoka u odnosu na normalne(mizerne) plate u BiH.
E sad, ne radim u državnoj firmi, i porodiljski od godinu dana obično koriste sretnice iz državnih firmi. U ovim ostalim je neko pravilo do 6. mjeseci, a ti onda hajde nazad na posao. Lijep te poslodavac "zovne" nazad, a ti onda kobajagi, svojevoljno tražiš prekid porodiljskog. Naravno, u cilju da ti ostane posao.
Moja firma posluje vrlo teško u ovim kriznim vremenima, moguće je da ako se vratim smanje nam plate, ili zatvore firmu. A možda i neče , ko to zna. S druge strane, i sama pomisao da budem bar sa ovom bebom tu prvu godinu je divna, a kamoli da iskoristim i onu Njegu. Volim svoj posao, poštujem poslodavca, ali volim i svoju porodicu. Ako se ne vratim kada zatraže, možda me otpuste čim budu imali priliku. Ako se vratim, znam niko u firmi to cijeniti neće kao nešto posebno, a znam ponekad raditi i po12 sati dnevno.
Interesuju me iskustva majki koje su imale sličan problem, koju odluku so donijele i da li se danas kaju. Naravno, i sve druge preporuke i savjeti su dobrodošli.