Ovo je već 2. trudnoća u kojoj imam "apetit" tj. fino mi miriše sve odurnije kemikalije, pojela bih lak za nokte (da se smije), sve s benzinom i acetonom mi je mljaaac, kakva su vaša iskustva?
Ovo je već 2. trudnoća u kojoj imam "apetit" tj. fino mi miriše sve odurnije kemikalije, pojela bih lak za nokte (da se smije), sve s benzinom i acetonom mi je mljaaac, kakva su vaša iskustva?
Ovo 1.put čujem! Ja bljujem na sve umjetno - čak i na skupe parfeme, a na jeftine me lovi nesvjestica. Sve kemikalije me smetaju, u dućanu uopće ne mogu uči među police sa deterđentima - mora mm jer meni je muka. Baš čudna tvoja situacija.
Oooooo, i ja se palim na miris benzina...
U prošloj sam trudnoći skoro pala u delirij jednom kad smo bili na benzinskoj...![]()
E ali mi je zato od prošle trudnoće ostao miris jednog omekšivača koji mi toliko dizao želudac da mi je i dan danas, čak i u razdobolju kad nisam bila trudna, odvratno kad ga našnjofam. Neki voćni. I sve slično tome mi nije finog mirisa...
a ja se izbljuvala na benzinskoj...
jedva podnesem miris deterdzenta za rublje
a kamoli lak za nokte ili nedobog, dezodorans.
Meni ništa ne smeta....hm...jesam ja čudna?![]()
Posljednje uređivanje od mašnica : 04.06.2010. at 19:41
Ja sam odvaljivala na onu crnu pastu za cipele
Benzinska - isto mmmmmmmmmmmm
No, dosta sm intenzivno osjećala okus paste za zube - plidenta herbal ... i znala sam da će nakon poroda to prestati pa sam pred kraj trudnoće bila tužna što će to nestati - zube sam prala bezbroj puta dnevno ... Naravno, sada je opet sve po starom šmrc...
Ja jučer išla kod mojih u starom Yugiću, jer mi je dragi na putu s cliom kojeg inače vozim. Toliko mi je smrdio na benzin da sam u tih 20 km 3 puta stajala i otvarala vrata. I to još imam neki šugavi osjećaj kako je taj smrad otrovan i kako mi šteti...
Niti meni u moje tri trudnoče nikad ništa nije smrdilo niti posebno mirišalo, sve kao i obično. Jedino u zadnjoj su klinci dobili nekakve lizalice s kaugumom u sredini, na to sam otkidala, a najsočnija mi je bila kauguma koja se zbog šečera rastapala i nju bih s guštom progutala.
Baš sam neki dan nekome pričala...
Zadnja dva tri tjedna trudnoće:
- zube sam prala bezbroj puta onom plavom i narančastom pastom za zube (aronal)
- mr.Proper onaj narančasti!!! Inače mi je lijepo mirisao onaj plavi, ali ne toliko da bi pretjerivala s pranjem. Zadanja dva tri tjedan bi od jutra do navečer valjda pet puta kao prala kuhinju s onim narančastim mr. Properom
- iiiiiiii zadnje, ali najnevjerojatnije! Ja, potpuna nepušačica, ali ono...nikad pušačica....stalno sam se namjesšala da mi dim ide u nos.
Benzin, aceton, lak za nokte, sva moguća ljepila, nove gume od automobila......mljac! To nije normalno kak mi to fiiino miriši!![]()
U prvoj trudnoći bih i ja sigurno pala na sve mirise u nesvjest, ali ove dvije (vidi se da su curke u pitanju): parfemi - mljac!, aceton i lakovi svih vrsta - mljac!, benzini, petrolej, ma ja bih to pojela kad bi se smjelo...
Mrzila sam miris pržene kafe u obje trudnoće.
Meni su u trudnoći smetali "kemijski smradovi", a največi užas je bilo tuširanje. Nisam imala mućnine, ali od tuširanja mi je uvijek bilo zlo.
Posljednje uređivanje od Anemona : 07.06.2010. at 08:22
Neke šašave trudničke želje nekad mogu biti signal tijela da mu nešto fali/treba. Vidi da li jedeš dovoljno proteina, posebno u ribljem "obliku".
Npr. želja za kiselim može značiti da tijelo traži kalcij koji se lakše apsorbira u kiselom.
Nije da baš aceton asocira na nešto hranjivo, ali možda može imati neke veze.
uuuuuuuu di me nadje
u drugoj trudnoci miris benzina mi je bio nesto super. svaki put bi otvarala vrata na benzinskoj.
onda miris gume, miris podruma...mmmmmmmm.
Sad kad sam rodila, jos uvijek mi mirisi, ali ne tako intenzivno.
Bas sam citala o tome neki clanak dok sam cekala na red za pregled, pise da trudnice mogu imati zelju za necim sto se inace ne jede, da je to najvjerojatnije zbog hormona, ali da je moguce da tijelu fale neki minerali ili vitamini. U biti nije bas razjasnjeno zato se to dogadja, ali dogadja se nekima.
meni odgovara miris benzina...da me netko zatvori u garažu i pusti upaljeni automobil, vjerojatno mi nebi bilo ništa posebno, samo bi nakon toga izašla van malčice omamljena ali živa..miris markera mi je no.1 al ne miriši mi svaki marker. samo jedna vrsta i taj je jadan već istrošen ali se non stop fiksam s njim...i odgovara mi miris Play-Doh plastelina i bojim se da bi mogla stavrno doći u napast da ga pokušam pojesti..
a nikako mi ne odgovara miris za wc školjku.
uuu benzin, krema za cipele... mljac
otapala tipa acetona nikad nisu bili moj izbor
ali zato parfimirane stvari u obje trudnoće, na to sam mogla bljuvati
interesantna stvar, čak sam predmete povezivala sa nekim fazama trudnoće. Sjećam se, na početku 1. trudnoće, bilo mi je prestrašno muka, MM me izveo u shopping da me malo oraspoloži i kupio mi jednu krasnu torbu. Elem, i godinu dana nakon toga pri samom pogledu na tu torbu meni se dizao želudac, toliko da sam ju na kraju morala pokloniti...
koja si ti carica! LOL
imala sam jedno ružno iskustvo u 2. trudnoći
dok još nisam znala da sam trudna, počeli su u mojoj firmi maljati stepenište uljanom bojom za zidove
da samo na povraćanje - bol u želucu mi je izazivao taj miris
i tjednima kasnije mi je zaostajao u nosu
zbog njega sam morala otvoriti komplikacije![]()
uuuuu
ja sam u trudnoći odvaljivala na sve ljuto, feferoni, ljute žvake (mjenjala bi ih čim bi malo izgubile okus), kaladont (nekad sam ga čak i mljacnula jer mi je bio prefini) i rakija.... od tog sam se naravno suzdržavala ali bi je mogla valjda litre popiti.....
i da
Laura je ispala normalna
Meni benzin i petrolej inače mirišu a sad eh sad bi ih bez problema popila kad bi se smjelo!! mmmmm
cure ja ludim od mirisa onog korektora za greške... stalno na poslu otvaram bočicu i šnjofam.... katastrofa
joooj cure moje ja sam kad sam bila s G trudna stalno njušila KEKSE ZA MAČKE.... sve dok nisam jednog probala.... NIKAD VIŠE NI BLIZU![]()