Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: s iskona - tihe bebe

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno s iskona - tihe bebe

Neki liječnici iz Japana kažu kako je sve više beba koje ne plaču niti se smiju i pitaju se zbog čega one prestaju izražavati osjećaje.

Pedijatar Satoshi Yanagisawa bebe koje ne plaču niti se smiju naziva tihim bebama. No zbog čega one prestaju izražavati osjećaje?

Neki liječnici smatraju da je razlog tome nedostatak tjelesnog kontakta s roditeljima. Stanje u kojem se nalaze ove bebe naziva se nametnuta bespomoćnost.

Kao još jednu mogućnost navodi se neprestano ignoriranje ili krivo tumačenje djetetove potrebe za komuniciranjem, zbog čega ono nakon nekog vremena odustane od pokušaja da ostvari komunikaciju.

"Moguće je da se kod djeteta koje u određenom razdoblju života ne primi potrebne podražaje ne razvije dio mozga koji utječe na pokazivanje suosjećajnosti", ističe dr. Bruce Perry, šef psihijatrijskog odjela Dječje bolnice u Teksasu.

U slučaju krajnjeg emocionalnog zanemarivanja sposobnost suosjećanja može se nepovratno izgubiti i može se povezati sa zloupotrebom alkohola u kasnijim godinama života i maloljetničkim nasiljem.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A dakle, kad su se Japanci, inače interplanetarno poznati po urnebesnim izljevima osjećaja (uz bok Vulkancima), zabrinuli radi takve stvari, mora da je stanje stvarno ozbiljno.

Ali, sigurno ima nešto u tome.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

japance - nejapanci , ovo je samo mala potvrda onome što već znamo - mazite, ljubite i volite svoje bebice!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja se upravo tako osjecam danas na poslu...

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ne treba putovati do Japana. U dječjem domu u sobi s bebama najčešće je potpuna tišina...desetak bebica mirno leži na leđima u svojim krevetićima, poneka eventualno bešumno prevrće po rukicama kakvu zvečkicu.
    Nitko ne plače, savršeni mir!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

... a jedna od njih sad ima mamu i tatu da je vole! :cmizdriiiim:

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Bit će ih još , podforum "posvajanje" ima dobar horoskop ovih dana!

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja bih još dodala da, ukoliko sve skupa ne završi patološki, a većina takvih slučajeva to ipak nije, tihe bebe kasnije odrastaju u ljude nesposobne tražiti pomoć jer su se naučile oslanjati samo na sebe. o samopouzdanju neću ni govoriti...

čokolada, jeza me hvata pri samoj pomisli na tu scenu. tješe jedino priče poput tvoje

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    desetak bebica mirno leži na leđima u svojim krevetićima, poneka eventualno bešumno prevrće po rukicama kakvu zvečkicu.
    A na žalost, mediji sliku takvih beba prodaju pod "normalne" i brojne mame se čude kad im djeca plaču, zahtijevaju njihovo društvo ili izražavaju emocije.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

A joj grozno. A i kaj se ti japanci uopće čude, pa oni non-stop šljakaju, totalno se skulirani ljudi koji očito nemaju baš previše osjećaja, naravno da su im i djeca takva. Ali i ovo što kaže čokolada, ima toga nažalost i kod nas koji smo jako emotivni narod. Samo možda za krive stvari!

lidac2004

Početno

Ne treba putovati do Japana. U dječjem domu u sobi s bebama najčešće je potpuna tišina...desetak bebica mirno leži na leđima u svojim krevetićima, poneka eventualno bešumno prevrće po rukicama kakvu zvečkicu.

joj, strasno

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ajme kad se sjetim djece u Nazorovoj :smajlic roni suze:
    Ja bi ih sve sebi uzela

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Rasplakala sam se skoro

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ovaj citat i onaj da dječica grle zidove pogađaju više od bilo kojeg drugog koje sam u zadnje vrijeme čula
    tužno, jako tužno

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ajme pre prestrašno

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

joj evo i ja cu se rascmizdrit

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

moje iskustvo sa klaićevom bolnicom je, na sreću, kratko, ali...
    moja kćer je na kirurgiji prespavala i ujutro kada sam utrčala u sobu dijete je bilo baš jadno mirno... a sestre!!! ja svoju ljepoticu nosila po sobi da bude mirna (nakon operacije nije bilo poželjno da plače) i umirivala drugo dijete koje je plakalo. i kaže meni sestra što se bavim drugom djecom, neka pazim na svoje!!! :shock:

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Dugo sam se brinula što moja beba NE plače. Pitala sam se je li sve u redu s njom, a onda mi je jedan dan kliknulo da ne plače jer sam stalno uz nju i osluškujem njenu glad, mokru pelenu, potrebu da se mazi... Pao mi kamen sa srca

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Cicos macos prvotno napisa
    Dugo sam se brinula što moja beba NE plače. Pitala sam se je li sve u redu s njom, a onda mi je jedan dan kliknulo da ne plače jer sam stalno uz nju i osluškujem njenu glad, mokru pelenu, potrebu da se mazi... Pao mi kamen sa srca
    Ista stvar i kod mene.
    Rekose mi - Ne valja ti to sto radis! Dijete mora plakati da mu se razviju pluca. Pravis mu veliku stetu jer ga nosas... :zgrozzzz

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

eh, pa to je sasvim druga stvar. ni moje dijete nije komuniciralo plačem nego meškoljenjem, stenjanjem... koje smo mi dešifrirali i poslušali prije nego je eskaliralo do plača. takva djeca nemaju potrebu plakati.

(molim - postoje osjetljivija djeca koja će ODMAH zaplakati i treba im neko vrijeme da nauče drugačije komunicirati, što je isto ok ako roditelji promptno odgovaraju)

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    postoje osjetljivija djeca koja će ODMAH zaplakati i treba im neko vrijeme da nauče drugačije komunicirati, što je isto ok ako roditelji promptno odgovaraju)
    nije stvar samo u tome da ce odmah zaplakati, nego ce mozda plakati i nakon sto ti poduzmes sve sto mozes da im ugodis. Promptnost tu ne igra neku ulogu. Ali, ima neki drugi topik o tome (o AP djeci i plakanju).

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

A dakle, kad su se Japanci, inače interplanetarno poznati po urnebesnim izljevima osjećaja (uz bok Vulkancima), zabrinuli radi takve stvari, mora da je stanje stvarno ozbiljno.
    A joj grozno. A i kaj se ti japanci uopće čude, pa oni non-stop šljakaju, totalno se skulirani ljudi koji očito nemaju baš previše osjećaja, naravno da su im i djeca takva. Ali i ovo što kaže čokolada, ima toga nažalost i kod nas koji smo jako emotivni narod. Samo možda za krive stvari!
    a joj kakvih strasnih izjava, zabluda, uvreda, predrasuda i neznanja.
    sorry, moram reagirati na ovo, mislim stvarno
    samo da vas podsjetim da japanci spavaju sa svojim bebama, razdvajanje (i vecinu slicnih gluposti) su izmislili zapadnjaci.

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    (molim - postoje osjetljivija djeca koja će ODMAH zaplakati i treba im neko vrijeme da nauče drugačije komunicirati, što je isto ok ako roditelji promptno odgovaraju)
    Da...postrojavale su nas kao vojnike

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •