Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: trnoruzica - predubok san u djeteta

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno trnoruzica - predubok san u djeteta

trebam info jel netko cuo za slican problem, tj ne znam ni jel problem, ali meni je previse stresno

dogodilo se dvaput, prije 6 mjeseci i danas ponovo
    i. je bio doma i ja ga nazvala u neke ure da ga podsjetim da podje do biblioteke

znala sam da mora biti doma jer bi mi se javio da negdje izlazi, ali se na poziv nitko nije javljao
    mm i ja smo ga zvali pola sata bez prestanka, usput alarmirali sve njegove frendove i obitelji im, a onda sam ja trcala placuci s posla doma, noge mi se tresle od straha

otvorio mi je vrata nakon sto sam minutu drzala prst na zvonu
    jedva se probudio

isto se dogodilo prije 6 mjeseci kad je mm dosao s posla, 20 minuta je zvonio i lupao, krenuo razvaljivati vrata i jedva ga uspio probuditi
    tada je bio u pocetku neke viroze pa smo to time objasnili

sad vise ne znam sto misliti

oba puta je noc prije spavao kod frenda i bio zbog tog neispavan (zna bubica da je njemu tesko kod drugih se okrijepit ) ali ne mozes imati tako cvrst san

nije dosad imao neuroloskih problema

imate li slicnih iskustava

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Nisam neurolog, ali zaista ne vidim nista nebicno u tim primjerima (dakle, oba puta nakon neprospavane noci). Ne mora biti cak niti grozan umor u pitanju, dovoljno je potrefit neku fazu dubokog sna, a jos ako usput i sanja pa u san uklopi zvonjavu telefona...

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja, ko u onom triku s vazom i facom, par sekundi mislim da je to normalno, a onda sljedecih par mislim da ne mozes spavat tako cvrsto 40 minuta zvonjave i lupanja

Mater Studiorum avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Desilo se slično dva puta s mojom curom, negdje oko 6. razreda.
    Prvi put je susjeda zvonila na vrata slično kao ti i probudila je, drugi put se probudila nakon sat-dva neprestanog nazivanja telefonom. Nikakav razlog, čak ni slabo prospavana noć, nije postojao. Oba puta je bilo već oko 11 ili 12 sati.

Na sreću, više se nije se ponovilo.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mene je uvijek bilo teže probuditi nego išta! Pogotovo tako kad sam bila preumorna Zadnji put mi se dogodilo u 1.trudnoći....gazdarica lupala i lupala na vrata stana, na kraju žena ušla i drmala me još jedno minutu da se probudim :D

Nemam nikakvih problema :D

I smatram to najnormalnijim, pogotovo kad je čovjek preumoran.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kad je zara neispavana, pa padne u dubok san, ništa je ne može probuditi. jednom je tako zaspala na kauču u dnevnoj, nama došli gosti s djecom, cika, vriska, klopa, zabava, sve 1 metar od nje. nije se probudila.

renata je nedavno imala takvu priču sa svojom curkom, bio je neki tulum, nakon njega se zaključala u stan i zaspala. nisu mogli ući u stan, zvono ju nije budilo, telefon ju nije budio, ništa. trajalo je neko vrijeme. razmišljali su da provale vrata... i onda se probudila.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj, ako se dobro sjećam, čak su otišli spavati kod bake i dede koliko je trajalo LOL

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Čini mi se da je to normalno, još jedna od faza intenzivnog razvoja. Moj MM je kao klinac imao takve "probleme". Još su po kući instalacije od kojekakvih zvona koje su mu instalirali u sobu da bi ga probudili jer je to dosta dugo bila nemoguča misija, a i danas kad zaspi teško ga je probuditi. Možda nije naodmet malo prekontrolirati krvnu sliku.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moju frendicu iz djetinjstva je više puta cijela zgrada budila, bez uspjeha. Jednom su morali zvat' bravara da bi ušli u stan u kojem je ona spavala. Inače je sve s njom bilo i ostalo OK.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam imala jednu (za koju znam) takvu epizodu - na ekskurziji u cetvrtom srednje :shock:

zaspala pred veceru i probudila se ujutro :shock:

dakle, dan danas nisam preboljela tugu zbog propustene zabave i tuluma koji je trajao do jutra...

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sjetila sam se jos dvije epizode, al te su u vec duboko odrasloj fazi (kad me san pokupio kao nus proizvod dugotrajne neispavanosti i viroze a dvoje djece me nije uspjelo probudit, vec su na kraju zaspali na meni... a sto su ti u stanju radit s ocima, usima, ustima, nosom, kosom i ostalim - provjerila sam jednom kasnije kad sam se "folirala" da spavam pa me oni zdusno budili...)...

ovaj san u srednjoj skoli, kao i ove druge gore spomenute slucajeve, ja bi isto pripisala fazama rasta/razvoja... mislim da se ta mlada tijela jednostavno ponekad "prenapregnu" u trosenju energije i da je to samo nacin da se, pa makar na silu, ponovno ustanovi ravnoteza...

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Čini mi se da je Ivar lakši slučaj

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I moja tvrdo spava svaku noć ... Još je premala pa nisam imala prilike ostaviti ju samu i vidjeti može li se tako nešto dogoditi...Ali kako stvari stoje, mislim da se mogu odmah početi pripremati na takve epizode ...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam takva. imala sam nekih neuroloskih problema, pa sam snimala eeg nakon neprospavane noci. toliko sam duboko zaspala da je eeg pokazivao ravnu crtu. sestra me budila i budila i tek nakon nekih 15 minuta me uspjela probuditi i kaze 'preduboko spavate, to snimanje nema smisla'. aha, okej, spavat cu plice

dr je poslije mojima rekao kako stvari stoje i neka se ne ljute kad me bude ujutro

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I meni se to dogodilo par puta oko 6. razreda.
    Frendica me budila pol sata da idemo u školu. i budila, i lupala na vrata, i dozivala... I nakon pol sata ja se probudim, otvorim vrata i pitam nju da zašto je došla tako rano. A ona kaže-kako rano, pa pol 1 je. A ja sam legla normalno jučer navečer oko 10.
    Mislim da je to normalno za taj predpubertet.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Meni se to u djetinjstvu desavalo dosta cesto.

Najgori slucaj je bio kada smo bili na malom maturalcu, svi u diskacu, ja otisla nesto ranije od ostalih i zaspala u sobi.
    Dosla cimerica i lupa na vrata, ja zakljucala iznutra, onda je zvala profesore i lupaju oni lupaju ali bez uspjeha
    Na kraju se profesorica tjelesnog uspentrala po balkonima s vanjske strane (sva sreca, bili smo na 1. katu) i probudila sam se tek kada me prodrmala s ovakvim izrazom na licu
    Otvorim vrata a ono sva ekipa s ostatkom profesora pred vratima gledaju u mene ko u svemirca a ja se cudim da sto svi oni rade ovdje u 3 ujutro

Uglavnom, budili su me punih 50 minuta, da profa nije uspjela uci razvalili bi vrata

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Meni se isto dogodilo s učenikom na ekskurziji. Toliko je čvrsto zaspao da ga nikako nismo mogli probuditi, lupanjem navrata, zvanjem, vikanjem,a mobitel na koji smo ga zvali mu je bio u ruci! Bilo je negdje 18h popodne. Nije bio pod utjecajem ničeg nedozvoljenog, jednostavno je tomu kumovao umor i vešednevno iscrpljivanje. Meni su se noge odsjekle od straha. Uspjeli smo ga probuditi tek fizički (nakon što smo preko balkona ušli u sobu), drmusanjem i vikanjem na uho. Poslije mi se njegova mama ispričavala, kako se to i njoj događalo kad je bila u njegovim godinama. On je tada bio 7 razred.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mi Janu oblačimo za vrtić, stavljam ju u AS i unosim u vrtić, ne budi se. Sad će 4 godine, nije beba.
    Majstor nam je bušio betonski zid u kupaoni, ona je spavala na kauču u boravku (10h ujutro) nije se ni trznula.
    Mislim da bi ju za nogu mogli vrtjeti, ona se ne bi probudila.

A maturalac... alkohol i iscrpljenost, frend nam je sa onom Barcinom trubom zatrubio u sobi, frendica i ja se nismo pomaknue.
    Normalno je to.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

moja sestra je jednom tako zaspala. ja sam dšla s treninga i nisam mogla otključati jer je ostavila ključ iznutra u vratima. tata je u ponoć došao s posla ja sam i dalje čekala i zvonila, i zvala i kucala. Onda smo skupa to sve ponovili ali niš.
    na kraju je tata srušio vrata i upali smo unutra. ona je spavala 2 metra od ulaznih vrata, na kauču. nije čula ni kad smo provalili vrata. probudila se samo kad se tata počeo derati na nju i prijetiti joj sjekirom

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Marsupilami prvotno napisa Vidi poruku

Najgori slucaj je bio kada smo bili na malom maturalcu, svi u diskacu, ja otisla nesto ranije od ostalih i zaspala u sobi.
    Jaoooo, sad si me podsjetila Ja sam na maturalcu u 8.razredu zaspala kod prijatelja u sobi, i lupali su, zvali na telefon, ma nema šta nisu....ali uzalud. Ujutro ja otvaram vrata sobe, a njih dvojica jadni upadaju u sobu jer su spavali naslonjeni na vrata

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja kad sam bila umorna u mladimdanima mogla sam spavat i 3 dana da se ne ustanem i ne odem na WC, isto tako poznajem osobe koje sam doslovno vukla za noge, ruke, vikala u uhu ali se nisu micale. Ali sad jedna ozbiljnija priča;
    Moja sestra je rodila prije 10 mjeseci, kada je mala imala samo par dana nisu je baka ni sestra mogle probudite, zvale su je, klimale, malo prstima po obrazu, pa su je i uzele iz krevetića, ali mala ništa kao da je mrtva, čuje se da diše, ali sve ostale funkcije poput mrtvaca nema ih, ne miče se-ništa. Sestra kaže da je dobila slom živaca u autu do Rebra, i srećom da je bila naša mama koja je rodila 4 djece pa je ona malu držala, mada dans tvrdi da joj se tako nešto nikada nije dogodilo, i da su joj se ruke tresle.
    Došavši na Rebro, sestre i doktori su je malo štipali, treskali i nekako malo razbudili- napravili su pretrage i poslali je kući a dijagnozom, da je to dijete koje kada je gladno spava i ne može se probuditi!!!!!!!!!!!!!!!!! Nikad čula za to. Mala je super jela, dojila, u mjesec dana dobila je 4cm i 2kg, ali pedijatrica je inzistirala da mala počne jesti (kršitelj koda) ili tako nešto, sestra nije htijela jer je dijete super napredovalo, ali muž joj je rekao da ako se maloj nešto dogodi da će ona biti kriva. I tako moja mala nečekanja je ubrzo nakon toga ostavila sisu i više nije htijela dojiti.
    Što da kažem, mogu se našalit i reći ti, da ti djete možda nije gladno pa se ne može probuditi??!!
    Jer stvarno takvu "glupu" dijagnozu i nedaju mi se raditi detaljnije pretrage-još nisam čula od strane naših liječnika!!!!!!!!

Tincha avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    blizu al opet dovoljno daleko od metropole

Početno

I ja sam jednom tako zaspala, bila sam prvi razred osnovne. Došla doma iz škole, zaključala vrata (ostavila ključ u bravi, naravno) i legla na krevet od staraca i zaspala ko top. Došla mama doma, vrata zaključana, zvoni, lupa, tata s posla zove telefonom, susjedi lupaju zajedno s mamom... Dok nije tata došao doma, uzeo od susjede sjekiru (baš onakvu kakvu imaju vatrogasci-ogromnu) i razvalio vrata... Ja i dalje spavam, probudila se kasnije, kraj mene sjedi mama, ja pitam "Mama zašto plačeš?" Ne želim ni zamisliti kak im je bilo.
    Moj maleni isto zna jako tvrdo spavati, znali smo koji put ga predvečer pokušati probuditi, ma nema šanse.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •