Pokazuje rezultate 1 do 41 od 41

Tema: Imate li kontakt s učiteljem/icom engleskog vaših prvaša?

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Imate li kontakt s učiteljem/icom engleskog vaših prvaša?

Ja bih volila povratnu informaciju i od učiteljice engleskog i vjeroučiteljice.
    Andrijina učiteljica mi ne može reći puno više nego i sama vidim po ocjenama.

Pa mi je rekla da dođem prije ili poslije engleskog jezika pa da popričam s učiteljicom engleskog?

Kako to inače ide? Jel učiteljica ta koja vam je "posrednik" ili vas upućuju da je kontaktirate direktno?

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja isto o tom mislim. na informacijama procitam ocjene, doma vidim zadace ali pojma nemam kakav je na engleskom i talijanskom. :/
    to je valjda priprema za ono sto nas ceka u petom, kad izgubimo kontakt sa svima njima :/

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e to za peti razred sam točno i ja pomislila.
    stvarno je glupo da nemamo povratnih informacija.
    ocjena mi nista ne govori.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ni meni, pogotovo zato jer i u tim rubrikama vidim samo grozdove petica ko i u drugim. a pretpostavljam da ne moze biti u engleskom dobar ko npr drugi ucenici koji su ga ucili godinama. :/ i htjela bi znati na cemu poraditi
    a zelim pogotovo znati kakav odnos ima prema tim uciteljicama koje nisu ono, stalna baza. uciteljicu iz engleskog nisam nikad ni vidjela

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ni ja. ista stvar. ovu iz vjeronauka sam slucajno srela pa smo popricale

a engleskinja bas nije omiljena medju klincima

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je dodatan problem sto A. nece prica ono sto mene zanima.
    Njemu je sve to dosadno, doma odradi s lakocom i onda se bavi svojim stvarima.

A ima 3 iz zalaganja iz engleskog. A znam da mu ide i da s lakocom pamti, da ga zanima.
    Jedino sto je miran i samozatajan, nikad se ne javlja (to mi je rekla uciteljica) pa mozda to smeta ovoj iz engleskog. Nije valjda zato 3 iz zalaganja...

Nista, morat cu je potraziti malo...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da su kod nas roditelji u prilici vidjeti uciteljicu iz vjeronauka, prvo zato jer kad je njoj nastava u to vrijeme razrednica ima roditeljski, pa onda mozes tempirati i taj razgovor s njom prije ili poslije sata, drugo zato jer je sudjelovala na svakom vecem roditeljskom (znaci ne onaj standardni roditeljski nego smo imali dosad nekoliko, mislim 3, sastanaka na kojima su bili i strucni suradnici, ravnatelj, lijecnica skolske medicine, uciteljice svih prvih razreda i uciteljice iz produzenih boravaka i na kojima smo donosili odluke koje se ticu skole. i inace je osoba koja mi se cini dosta pristupacna, uvijek se ivaru bas srdacno javi (a on ne ide na vjeronauk)
    uciteljicu iz talijanskog smo upoznali na roditeljskom koji je bio samo u tu svrhu. vidjam je i tu i tamo pred skolom, kad djeca idu na neke izlete i tako, isto je jako simpa.
    ali za uciteljicu iz engleskog pojma nemam, cak niti njeno ime :shock: jer na stranicama skole ima vise imena. evo sad bi nemajka isla budit ivara da mi sapne ime, ne znam kako ga to DOSAD nisam pitala

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam pitala, pa mi je rekao da nema pojma. i nije ni stara ni mlada, ni lijepa ni ruzna.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivana7997 prvotno napisa
    ja sam pitala, pa mi je rekao da nema pojma. i nije ni stara ni mlada, ni lijepa ni ruzna.
    tocno te mogu zamisliti da ga pitas jel stara ili mlada, jel lijepa ili ruzna

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj dijanam prvotno napisa
    Jedino sto je miran i samozatajan, nikad se ne javlja (to mi je rekla uciteljica) pa mozda to smeta ovoj iz engleskog. Nije valjda zato 3 iz zalaganja...
    nije valjda - ali moguce :/ one ih ipak vide svega 2h tjedno :/

ivar mene iznenadio, nista miran i samozatajan, stalno se javlja, posebno otkad je skuzio da to donosi ocjenu.

Početno

nasa skola od ove godine ima organizirano jednom mjesecno informacije sa svim uciteljima i roditeljima. tu spadaju i vjeroucitelji i uciteljice stranih jezika..
    tako ja mogu doc kod nilo kojeg ucitelja/uciteljice koja predaje bilo koji predmet mom djetetu i pitati je direktno za nju..
    mislim da je to super stvar!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo sto sam ja jutros saznala :shock:
    uciteljica iz engleskog zove se vesna i starija je otprilike 3 godine od nade (njegove none ). a uciteljica iz talijanskog je jagoda.

zasto ona dva smajlija na pocetku? kaze ivar da su mu to i iz talijanskog i iz engleskog TRECE uciteljice dosad, kaze budu par mjeseci i onda ih vise nema. ajme, niti su nam to rekli na roditeljskim, niti mi je palo na pamet pitat ga mijenjaju li se.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj daphne prvotno napisa
    nasa skola od ove godine ima organizirano jednom mjesecno informacije sa svim uciteljima i roditeljima. tu spadaju i vjeroucitelji i uciteljice stranih jezika..
    tako ja mogu doc kod nilo kojeg ucitelja/uciteljice koja predaje bilo koji predmet mom djetetu i pitati je direktno za nju..
    mislim da je to super stvar!!!
    vidis vidis, mi imamo izvjesen raspored informacija svih ucitelja

razredna - http://skole.htnet.hr/os-zagreb-015/...a_razredna.htm

predmetna - http://skole.htnet.hr/os-zagreb-015/...a_primanja.htm

a na popisu ucitelja - http://skole.htnet.hr/os-zagreb-015/...nastavnici.htm
    sam skuzila koja je to vesna i kad su njeni termini za informacije :D

evo vidim i da lidija bajuk predaje glazbeni

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

aliiiii ako joj samo banem jednog utorka pojma nece imati koje je to dijete :?

Početno

mislis da nece??? probaj!!!!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mi nismo imali ni u prvom ni sad u drugom.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Evo jedne učiteljice EJ. Ja baš volim kad mi roditelji dođu na razgovor. Al na žalost nemaju taj običaj. Ne volim kad sve ide preko učiteljice.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mimazg, u kojoj skoli radis? u zg?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj ivana7997 prvotno napisa
    mimazg, u kojoj skoli radis? u zg?
    Ah pusti snovi. U Vinkovcima radim.

Zoila avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

neznam kak te uciteljice izgledaju, nit kak se zovu, tolko o tome
    S prvom uciteljicom za vjeronauk sam imala par razgovora (ugodnih, o.k. je bila) no kak je otisla na porodiljni, neznam tko ju mijenja!
    Kak su tu same petice, moram priznat da se nisam prevec ni trudila...

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja sam luda,draga naša učiteljica engleskog nije se cijelu godinu udostojila pojaviti niti na jednom roditeljskom a prava je avantura skužiti što su radili na satu i što trebaju naučiti jer jako malo pišu u bilježnicu.
    Paralelno s tim oba starija klinca idu na engleski fakultativno u školu jezika i ta učiteljica tako ljepo pregledno s njima radi,točno znaš što su radili taj dan pa možeš bez problema s klincima prolaziti gradivo i ponavljati.
    Već smo tražili da se na jednom rod. pojavi učiteljica ali ništa od toga,čak neznamo kako se zove.
    Kao što je zoila rekla i moja mala ima sve petice,ali danas je došla i iz tog zadnjeg ispita dobila jedan,pa mi sad ništa nije jasno a još smo prije ispita ponavljali i utvrđivali gradivo.Tko je sada kriv,dio odgovornosti snosim ja i moje djete jer vjerojatno nije pažljivo pročitala zadatak ali i učiteljica jer je površna u svom poslu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja sam učiteljica EJ i volim da mi roditelji dođu na razgovor

učiteljice to znaju da me mogu uvijek pozvati na informacije

ali roditelji me, do sada, nijednom nisu pozvali

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Evo se javlja još jedna učiteljica EJ. Roditelji su mi na informacijama uvijek dobrodošli. Budući da sam i razrednica imam svaki tjedan informacije prijepodne, i jednom u mjesecu svi učitelji u isto vrijeme imaju informacije poslije podne (za one roditelje koji zbog posla ne mogu prijepodne doći, mi radimo u jednoj smjeni). Kad god u to vrijeme dođu, rado ih primim. Moguće se dogovoriti i s učiteljicom za poseban susret samnom, i tome se rado odazovem. Prilično je nezgodno kada me netko traži za informacije tijekom nastave jer za pet minuta odmora jedva stignem promijeniti učionicu i pribor za rad, tako da se tijekom odmora ne mogu posvetiti razgovoru s roditeljima. Na informacijama roditelji mogu dobiti na uvid pismene radove svoga djeteta i sve ostale informacije. Meni je izuzetno drago kada netko pokaže zanimanje za razgovor o mom predmetu i uspjehu djeteta jer mi puno pomaže ako znam kako dijete radi kod kuće, kakve su njegove/njezne potrebe i interesi, ima li kakvih dodatnih poteškoća na koje treba obratiti pozornost i slično.
    Na žalost ne koristi mnogo roditelja mogućnost dolaska na informacije s predmetnim učiteljem.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Bravo Tomita !!! Ah , kad bi to bar bilo u svim školama. Vjeroučiteljicu bih baš voljela vidjeti na roditeljskom, ali to je tramvaj zvan čežnja, dvije godine pokušavamo svi roditelji no uvijek je spriječena. Učiteljica iz engleskog je simpa (tako kaže djete) nema informacija jer je tek došla ove godine u školu na zamjenu, ali podržavam tu mogućnost da se vidim i sa predmetnim učiteljima jer mislim da ocjene stvarno nisu mjerilo znanja djece i da nisu najbitnije. :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Iz engleskog učiteljicu znam jer je privatno poznajem
    (dijanam, možda je baš ta )
    iz vjeronauka nemam pojma
    kao ni iz glazbenog ( inače im je ta strah i trepet)

Pepe2 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Cure moje drage, kao sto i razredna uciteljica ima sat informacija za roditelje tako i svaki predmetni nastavnik to ima jedan dan u tjednu, to mu je u zaduzenju...dakle, ne preostaje vam nista drugo nego se u skoli ( moze vam tu informaciju i razredna uciteljica pribaviti) raspitati kada dotična prof. ima informacije i onda odvojiti vrijeme i otići se informirati o svom djetetu ( sto vam je i dužnost , kao roditeljima).

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj dijanam prvotno napisa Vidi poruku
    Jel učiteljica ta koja vam je "posrednik" ili vas upućuju da je kontaktirate direktno?
    Kod nas (Italija) imamo zasebne roditeljske sastanke: sa 'glavnim' uciteljicama (njih dvije drze talijanski, povijest, glazbeni, matematiku, 'znanosti', aktivnosti) i poseban sa uciteljicom iz engleskog jezika.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kod nas na oglasnoj ploči i web stranici piše kad su informacije - odvojeno za razredne i predmetne informacije. Znači od 1-4. razreda ide se na informacije učitelju/razredniku, a posebno se može ići na informacije za izborne predmete (jezik, ev. vjeronauk...).

Za više razrede isto postoje razredne informacije (kod razrednika) i predmetne informacije (kod profesora pojedinih predmeta, ako treba).

Što se tiče jezika, ne idemo često (stvarno nema potrebe, djeci jezik ide odlično) ali znam gdje i kako bih potražila informaciju ako zatreba.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

u našoj školi je ponedjeljkom od 17 - 18 cijeli nastavnički/profesorski i stručni kadar i roditelji dolaze razgovarati s kime god žele
    istovremeno su razrednici u matičnim učionicama

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Potpisujem Peterlin, tako je i kod nas

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

kada vidim ovo kako apri ima onda shvaćam u kojem smo mi zaostatku, bed
    naša je blaga banana
    organizacija slaba
    uspjela sam dobiti popis za prvo polugodište drugog razreda: dan, datum, i sat (od-do) kada ćemo imati info
    i to je uspjela zaribati
    u drugom niti to
    dobijemo poziv za roditeljski dan prije
    za teacher i vjeroučiteljicu nemam pojma kako izgledaju, sada mi je i neugodno kaj nisam inzistirala da dođem do njih
    Posljednje uređivanje od buby : 30.05.2010. at 19:48 Razlog: htjela sam nadodati: popis je napravljen na moje inzistiranje

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

nama su na pocetku godine dali termin kada mozemo doci na informacije iz engleskog, njemackog i vjerunauka. Mada moram priznati da sam bila samo jednom, i to starijem iz engleskoga. Vidim ocjene na "obicnim" informacijama, a da nesto nije u redu javile bi razrednici.
    Mada znam mame koje redovito idu i na te informacije...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nama su učiteljice posrednik.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    u našoj školi je ponedjeljkom od 17 - 18 cijeli nastavnički/profesorski i stručni kadar i roditelji dolaze razgovarati s kime god žele
    istovremeno su razrednici u matičnim učionicama
    ja se čudom čudim da je tako teško doći do predmetnog nastavnika.
    kod nas su informacije (kada su SVI) nastavnici u školi četvrtkom od 17 do 18,30.
    ja sam tičerica i u posljednje dvije godine niti jedan roditelj nižih razreda nije se pojavio na informacijama.
    a nije da ne znaju...piše na velikom papiru na ulazu u školu.

YosephK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja jako ne volim kad meni dođe roditelj na informacije, pa me pita "A zašto je moje dijete dobilo tu-i-tu ocjenu iz tog-i-tog predmeta?". Bože moj, svi nastavnici imaju svoje informacije. Termin je izvješen na vratima škole. Ja mogu pokazati ocjene, komentirati ocjene za svoj predmet, komentirati ponašanje učenika. Ali ne i ocjene iz predmeta koji ne predajem. Em što nisam bio tamo, em što ne želim ulaziti u stručnost kolega.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja imam svoj termin, i 45 minuta sjedim , rijetko tko dođe a od 1.6. ne primam nikoga.

YosephK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja sjedim i više. Srijedom u popodnevnoj smjeni imam 1., 2. i 4. sat. Informacije sam stavio 3. sat jer mi je tada rupa. Pa su se roditelji pobunili jer ne stignu sa posla doći na informacije. Pa sam im rekao da onda kad žele doći nek nazovu školu taj dan i ja ću za njih ostati. Ali ni to nije pasalo. Pa sam predložio nek bude 5. sat. Ni to nije pasalo. Pa sam popustio i rekao, ajd, nek bude 6. sat da ljudi nakon posla mogu doći na informacije. Od početka školske godine se još nitko nije pojavio na informacijama u tom terminu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mene su moja djeca neki dan uredno i ugodno iznenadila. Proslava Dana škole u lokalnom centru za kulturu, moja djeca prolaze onuda (upravo je završio solfeggio) i vide da njihova profesorica jezika sjedi u predvorju. Odjurili su onamo, lijepo je pozdravili, popričali kao civilizirana djeca i to je bilo to. Tek nakon toga ugurali su se u dvoranu. Ja odem na informacije možda jednom u polugodištu, jer stvarno ne treba češće, ali djeca očito s prof. imaju sasvim dobar odnos. Isto vrijedi i za vjeroučiteljice (bila sam na informacijama samo jednom) ali djeca veselo trče k njima, mlađi govori da mu je to omiljeni predmet, starijem nije baš omiljeni ali je među najboljima u razredu i to je to. Nekako imam osjećaj da bih odlaskom na informacije samo došla po pohvale, pa obično odem samo na početku polugodišta i dalje gledam ocjene, ali nije bilo nikakvih situacija zbog kojih bih smatrala da trebam ići.

Što vi koji sjedite i uzalud čekate roditelje mislite o tome? Treba li ići na informacije i ako dijete sve savladava uredno? Ne zezam se, zaista me zanima.... U prvom razredu išla sam na informacije svaki tjedan u 1. polugodištu, pa svaki drugi u 2. polugodištu, sad idem 1xmjesečno i to mi se čini ok, ali ne znam što se od roditelja očekuje što se tiče predmetnih informacija (za sada se radi samo o izbornim predmetima) a i kasnije, kad krenu u peti razred i dalje... Što je dovoljno, a ne i previše?

YosephK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Što mislim o tome? Iskreno, ja ću si naći nešto korisno za raditi. Ali zna se - zadnja dva tjedna nema informacija. I točka. Prije par dana me zaustavila majka jedne moje učenice na hodniku i pita me "Koliko će imati moja kćer na kraju godine?"....mala ima 1 cijelu godinu, a ova me SAD dolazi pitati koliko će imati njena kćer.

Meni bi nekako bilo normalno da roditelji jednom mjesečno dođu na informacije. Smatram da bi svaki roditelj trebao odvojiti barem jednom mjesečno pola sata, sat vremena za vidjeti kod razrednika kakvo je stanje. Ne samo zbog ocjena, već i zbog općih stvari - vladanje itd.

Usput, što to znači "ako dijete uredno savladava gradivo"? U višim razredima učenici često zataje poneku ocjenu. Nemalo puta mi se dogodilo da dođu roditelji i u čudu gledaju neku lošu ocjenu uz komentar "pa nije mi rekao/rekla za tu ocjenu". A inače su izvrsni učenici.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj YosephK prvotno napisa Vidi poruku
    Što mislim o tome? Iskreno, ja ću si naći nešto korisno za raditi. Ali zna se - zadnja dva tjedna nema informacija. I točka.

Meni bi nekako bilo normalno da roditelji jednom mjesečno dođu na informacije. Smatram da bi svaki roditelj trebao odvojiti barem jednom mjesečno pola sata, sat vremena za vidjeti kod razrednika kakvo je stanje. Ne samo zbog ocjena, već i zbog općih stvari - vladanje itd.
    X
    Individualne informacije obaveza su svakog roditelja bez obzira na uspjeh i konkretne ocjene. Barem jednom u polugodištu.

Inače, kod nas informacija nema od 1.6. Bez obzira na to, uvijek se neki roditelj sjeti da bi, eto, pred kraj mogao malo i poviriti u imenik.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ah, dobro... Moji su dječaci još u nižim razredima. Na obične razredne informacije idemo najmanje 1 x mjesečno (po potrebi i češće) ali na informacijama za strani jezik i vjeronauk nisam ni bila osim na prvima, da upoznam profesoricu odnosno vjeroučiteljice.

Za kasnije, isto namjeravam ići na razredne informacije ALI po potrebi i na predmetne, ako negdje zaškripi. Bitno je da djeca znaju da mi školu ne zaobilazimo u širokom luku. Za sada vjerujem da bi to moglo spriječiti eventualna skrivanja ocjena i slično (iako, nikad se ne zna).

I slažem se da nakon 1. lipnja roditelj više nema nikakve potrebe zavirivati u školu, do tada je obično sve već riješeno, a ako nije - to više nije stvar koju bi roditelj mogao riješiti u školi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •