Jeste li za razmjenu , kao i prošle godine?![]()
Jeste li za razmjenu , kao i prošle godine?![]()
naravno! Samo prošle godine sam morala kupiti po povoljnijoj cijeni pa ću i ja tako ove godine!
Samo pripazite na ovu odluku Ministra
...da se sva izdanja tiskana prije 2010. godine moraju nakon ove jeseni povući iz maloprodajne mreže, te se ne smiju više prodavati i koristiti u radu."
http://public.mzos.hr/lgs.axd?t=16&id=16578
Vidim da sam postavila krivi link, čim nađem dobar, postavim...
P.S. Mi isto prošle god.kupili knjige na Velesajmu
mi večinom razmjenili, a nešto i kupili novo.
mi jos nismo dobili spisak knjiga za iducu sk. god :/
U nekim školama još postupak nije gotov. Roditeljsko vijeće treba dati suglasnost na odabir udžbenika (FUJ), pa tek onda zatražite u tajništvo spisak udžbenika.
Ako bude ko prošle godine, to je katastrofa... Mi smo se načekali. I knjižice su stigle prije nego taj ušljivi popis knjiga.
Ja znam da je u mojoj sadašnjoj i u bivšoj školi izbor već proveden. U ponedjeljak ću napomenuti da stave popis na internet i na vrata škole.
kod nas je prošlo roditeljsko vijeće ( morali su se samo složiti) muž mi je u vijeću , i ništa nisu mogli mjenjati. A kaj se tiče popisa rekli su da ne bu još ništ od tog , jer treba oproć još onih 10% od republičkog prosjeka. Tak da mislim da ništa do kraja godine.
I kod nas je prošlo roditeljsko. Nadam se da će ovih dana izvjesiti.
Za razmjenu mislim da ćemo opet imati podforum kao i lani.
Sanja, mi ti ovdje knjige razmjenjujemo. Bez naplate.
Mi nismo uopce dobili nikakav popis knjiga. Bas cu pitati ovih dana. I zanemarit cu totalno tu njihovu odredbu o koristenju ili nekoristenju knjiga od proslih godina. Dosta mi ih je. Djeca su mi dovoljno samosvjesna da nece osjecati emocionalne poteskoce sto im necu kupiti nove knjige.
Posljednje uređivanje od marta : 06.06.2010. at 11:20
Moguće da će sada biti i više zadataka. Barem u udžbenicima iz matematike. Znam da je to najavljivao SysPrint za svoje udžbenike koji, na žalost, nisu prošli, a bili su i više nego kvalitetni (za razliku od smeća od ŠK koji su puno stručnih pogrešaka, a i teksta više nego u Bibliji!).
Imajte na umu da će sada udžbenici vrijedi 4 godine. U međuvremenu nema promjena. Zato napominjem da su neke promjene u samim udžbenicima moguće.
u nasoj skoli je popis vec izvjesen na internetskim stranicama (u onoj u koju i. najvjerojatnije vise nece ici)
neki su predmeti obojani u razlicite boje, ne kuzim kojom logikom i zasto, jel to ista znaci
takoder, uz neke stoji napomena NOVO, pa pretpostavljam da se samo te ne mogu koristiti rabljene
nase petase knjige kostaju 1143 kune
naše trećaše navodno 500 kn
Ono kaj piše novo je stvarno novo
Ivarica, može na PP o kojoj se školi radi, pa ću ja kroz e*maticu provjeriti o čemu se točno radi (tj. zaštu si ti neki obojani).
i kod nas izvjesilo na netu, sve je u jednoj boji, za 1. razred su udžbenici skoro 600, a za 3. nešto preko 600
s tim da vjeronauk križamo pa je to 60-ak kuna manje po djetetu
i kod nas izvjesilo na netu, sve je u jednoj boji, za 1. razred su udžbenici skoro 600, a za 3. nešto preko 600
s tim da vjeronauk križamo pa je to 60-ak kuna manje po djetetu
mi prosle godine trebali imati "dopunjeno i izmjenjeno izdanje" iz hrvatskoga, a nismo - nis se nije desilo, ja cijelu godinu nisam skuzila da B nesto fali...I zanemarit cu totalno tu njihovu odredbu o koristenju ili nekoristenju knjiga od proslih godina.
Imam dva sina u istoj školi, razlika godinu dana. Bilo bi logično da mali može sve koristiti od velikoga, ali figa - iste su im bile knjige samo za izborne predmete (jezik, vjeronauk) i doslovce ništa drugo. Osim toga, budući da nismo mogli naći Alfinu radnu bilježnicu iz matematike, a slučajno smo imali doma takvu za vježbu (kupili starijem sinu da se zabavlja) na kraju sam brisala sve što je ovaj upisao da za maloga bude prazno.... Užasan posao koji je nemoguće napraviti kako treba.
Ja odustajem od razmjene. Ugnjavim ljude, a na kraju malo toga mogu iskoristiti... Prošle godine su mi uskočili dragi ljudi s više strana, pa i s ovog foruma, i što se dogodilo na kraju - našli smo se (i prije nego je popis bio do kraja definiran) okruženi gomilom knjiga raznih izdanja i zdavača, a na kraju smo ipak skoro sve kupili novo.
Razlozi (samo primjer, tako je i s ostalim knjigama):
Recimo, Profilove Matematičke priče nove novcate nisu se mogle koristiti jer su bile drugačijeg formata i drugačijeg rasporeda stranica, iako je sadržaj bio potpuno isti. Isto tako, ako imam staro izdanje udžbenika i novo izdanje radne bilježnice, to se uvijek ne poklapa....
Daklem, sve naše viškove ponudit ćemo u školi na njihovoj razmjeni (ako nekom treba) i roditeljima djece koja to trebaju. A djeci ćemo uzeti sve novo i gotovo. Probala sam i nije to ono čemu se čovjek nada. Uzme vremena i živaca više nego što vrijedi. Na razmjenu ću se osloniti jedino i isključivo ako nešto ne budemo mogli naći, a ostalo podijeliti onima kojima je potrebno. I to je to.
ja znam masu ljudi isto deca uha do uha , njima ni jezik nije pasal, pa si ti zamisli.
Mi smo mjenjali za mog klinca, sestrina ( samo 6 đaka) i suseda, skupili knjige na hrpu i slali na sve strane, i dobro smo prošli. Kupili tek knjige u koje se piše ( najviše za mog klinca i nećaka), a veći su dobili dosta rabljenih knjiga.
Meni je trebalo i živaca i vremena, ali uspjela sam nabaviti za dvoje djece sve knjige.
Nešto ovdje a nešto preko prijatelja. Na kraju sam morala kupiti samo jednu knjigu od 50 kuna. Ja bi rekla da se isplatilo, jer sam smatrala u danom trenutku da im iz principa neću dati novac za knjige, s obzirom da su nas u zadnji čas zaskočili sa kupnjom.
Ove godine ću ocijeniti, što i koliko mogu kupiti, a što mogu nabaviti.
Sad su nam rekli na Vijeću da udžbenici u jednoj školi moraju vrijediti četiri godine. (Kod nas so svi nastavnici odabrali Školsku knjigu)
Znači, bit će lakše to nasljeđivanje.
Ali, ne znam što se može naslijediti kada su sve knjige ispisate, izrezane, izlijepljene...
Pa čak i da kvalitet papira nije loš (a je, i to jako loš)
na stranicama nase skole su stavili cijene za sve udzbenike i radne biljeznice koje su odabrane
Tek sad sam skužila zašto je danas u našoj školi sazvano Vijeće roditelja!
YosephK, i ostali koji ste već bili na Vijeću, kaj to znači da se mi ustvari samo formalno 'moramo' složiti s izborom ili postoji mogućnost utjecaja (iako ne znam koliko to ima smisla s obzirom da zapravo ne znamo kakvi su baš SVI udžbenici)?
Ja sam prosle godine nasla sve knjige za Andriju osim onih koje su bile skroz novo izdanje, dakle njemacki i jos nesto je bilo. Ove godine se nadam istom. Kako je prosle godine opcina kupila knjige za prvasice, tako se i tome nadam. U nadi je spas.
Kako sam ja shvatila, mi ne odobravamo same knjige, nego mi zapravo potvrđujemo da je procedrua odabira bila uredna i po propisu
I mi smo se osvjedočili istom...
Zapravo, kod nas je sastanak Vijeća roditelja bio prije nekih mjesec dana i tamo smo razgovarali onak, općenito. Imalo je smisla - odabir knjiga za 4 godine, i odabir istih izdavača po pojedinom predmetu za školu, da se lakše nasljeđuju i sve tako.... ALI to su bila načela. U tom trenutku ravnatelj je rekao treba čekati obavijest MZOŠ o udžbenicima koje je odabralo manje od 10% nastavnika (jer takvi otpadaju iz izbora), pa je na kraju ostao jaaako širok manevarski prostor za sve i svašta...
Moj zaključak - ne da se ne može utjecati na izbor, nego je to dobrim dijelom bespredmetno. A budući da sam igrom slučaja vidjela kako izgledaju različiti udžbenici različitih izdavača (kao i drugi roditelji više školske djece) NE ISPLATI SE živcirati oko toga, jer sve je to osrednje ili loše, svaki ima manu i sve skupa je to ovak nekak...-
Bilo bi (po mom amaterskom mišljenju) bolje napraviti jedan ili dva DOBRA udžbenika, ali to je drugi par rukava i nije tema ovdje.
Gdje je zdravog razuma, nađe se i neko rješenje. A gdje su u igri interesi, rješenje se traži bez volje da ga se nađe.
mi nismo i nije nam tako objašnjeno...Kako sam ja shvatila, mi ne odobravamo same knjige, nego mi zapravo potvrđujemo da je procedrua odabira bila uredna i po propisu
nas je ravnatelj zamolio kolege da minimalno mijenjaju u odnosu na ovu ŠG, a sve promjene koje su donesene nastavnici su ih na vijeću roditelja nama objašnjavali. Sva su obješnjenja bila ful OK i logična, ja sam se osobno pobunila za izbor Markovca iz matematike za niže razrede OŠ na što je reagirao drugi roditelj komentarom - mi moramo vjerovati našim učiteljima da su učinili najbolji mogući izbor....
glasamo se za sve promjene zajedno tako da nije bilo vajde za bilo kakvu stvarnu promjenu...
kod nas u školi se nije ništ glasalo, ravnatelj pročitao naslove ( koji se u večini razlikuju od prošle godine) i vijeće je to samo moralo potvrditi, S TIME DA ČEKAJU JOŠ TIH FAMOZNIH 10%. Inače sjednica vijeća je bila krajem 5 mjeseca.
Naša Uča rekla je još pred dva tjedna da zbog tih 10% nisu prošli neki udžbenici, dakle, u našoj školi su već tad znali. Prošli tjedan je poslala po djeci popis udžbenika za 2. razred koji je usvojen i konačan.
Evo, ja imam popis, pa otvaram sezonu- nadam se da je ovo ispravno mjesto.
Trebamo za 4 razred:
Hrvatski Sk, Tajna slova 4, čitanka i jezični udžbenik i 2 radne
Likovni Valovi boja 4, SK
Engleski, Building blocks 4 udzbenik i RB
Njemački Treffpunkt Deutsch 1,udžbenik i RB
Glazbeni, Glazbena četvrtica (WTF is četvrtica ?!?), udzbenik
Matematika, malfa, Matematika 4, udzbenik, zbirka, RB
U Zagrebu smo -hvala, hvala!
MI bi trebali ovo, napravila sam copy-paste sa stranica naše škole
KATOLIČKI VJERONAUK, 2. RAZRED
799RASTIMO U ZAHVALNOSTI udžbenik za 2. razred osnovne škole
Josip Jakšić, Karolina Manda Mićanović
udžbenikGK798RASTIMO U ZAHVALNOSTI radna bilježnica za 2. razred osnovne škole
Josip Jakšić, Karolina Manda Mićanović
radna bilježnicaGKENGLESKI JEZIK, 2. RAZRED
750DIP IN 2 udžbenik engleskog jezika s CD-om za 2. razred osnovne škole : II. godina učenja
Biserka Džeba, Maja Mardešić
udžbenik s CD-omŠK749DIP IN 2 radna bilježnica engleskog jezika za 2. razred osnovne škole : II. godina učenja
Biserka Džeba, Maja Mardešić
radna bilježnicaŠKGLAZBENA KULTURA, 2. RAZRED
794RAZIGRANI ZVUCI 2 udžbenik glazbene kulture s 2 CD-a za učenike 2. razreda osnovne škole
Ana Stanišić, Vladimir Jandrašek
udžbenik s 2 CD-aŠKMATEMATIKA, 2. RAZRED
772MATEMATIČKE PRIČE 2 udžbenik iz matematike za drugi razred osnovne škole
Darko Cindrić, Sanja Polak
udžbenikPROFIL773MATEMATIČKE PRIČE 2 zbirka zadataka iz matematike za drugi razred osnovne škole
zbirka zadatakaPROFIL771MATEMATIČKE PRIČE 2 radna bilježnica iz matematike za drugi razred osnovne škole
radna bilježnicaPROFILPRIRODA I DRUŠTVO, 2. RAZRED
3222EUREKA ! 2 udžbenik iz prirode i društva za 2. razred osnovne škole
Sanja Ćorić i suradnici, Snježana Bakarić Palička
udžbenikŠK3221EUREKA ! 2 radna bilježnica iz prirode i društva za 2. razred osnovne škole
Sanja Ćorić i suradnici, Snježana Bakarić Palička
radna bilježnicaŠKHRVATSKI JEZIK - KNJIŽEVNOST I JEZIK, 2. RAZRED
735CVRKUT RIJEČI čitanka i jezični udžbenik za drugi razred osnovne škole
Darko Cindrić, Dubravka Težak, Sanja Polak
udžbenikALFA736CVRKUT RIJEČI radna bilježnica uz čitanku za drugi razred osnovne škole
Darko Cindrić, Dubravka Težak, Sanja Polak
radna bilježnicaALFAZahvalna unaprijed
Posljednje uređivanje od pipi1 : 08.06.2010. at 07:32
Mi nemamo ništa za razmjenu ali smo spremni kupiti knjige po povoljnoj cijeni
Podforum ćete imati danas, pls nemojte još nikakve popise stavljati na ovoj topic. hvala!