I mi smo se osvjedočili istom...

Zapravo, kod nas je sastanak Vijeća roditelja bio prije nekih mjesec dana i tamo smo razgovarali onak, općenito. Imalo je smisla - odabir knjiga za 4 godine, i odabir istih izdavača po pojedinom predmetu za školu, da se lakše nasljeđuju i sve tako.... ALI to su bila načela. U tom trenutku ravnatelj je rekao treba čekati obavijest MZOŠ o udžbenicima koje je odabralo manje od 10% nastavnika (jer takvi otpadaju iz izbora), pa je na kraju ostao jaaako širok manevarski prostor za sve i svašta...

Moj zaključak - ne da se ne može utjecati na izbor, nego je to dobrim dijelom bespredmetno. A budući da sam igrom slučaja vidjela kako izgledaju različiti udžbenici različitih izdavača (kao i drugi roditelji više školske djece) NE ISPLATI SE živcirati oko toga, jer sve je to osrednje ili loše, svaki ima manu i sve skupa je to ovak nekak... -

Bilo bi (po mom amaterskom mišljenju) bolje napraviti jedan ili dva DOBRA udžbenika, ali to je drugi par rukava i nije tema ovdje.

Gdje je zdravog razuma, nađe se i neko rješenje. A gdje su u igri interesi, rješenje se traži bez volje da ga se nađe.