Preselili smo na kat, i svako toliko primjetim krepanu muhu na podu, unatoč tome što je često i prozor otvoren, ne često, ali svako toliko, baš mi je to malo neobično, zašto je to tako?
Preselili smo na kat, i svako toliko primjetim krepanu muhu na podu, unatoč tome što je često i prozor otvoren, ne često, ali svako toliko, baš mi je to malo neobično, zašto je to tako?
Zato što muhe žive 3 dana.![]()
Posljednje uređivanje od Matilda : 06.06.2010. at 23:27
ma da, nisam imala pojma
nego, bilo mi čudno, svako malo krepana muha, inače to nisam do sada nikad primječivala, pa rekoh, jel ima neki razlog, da nije neki otrov u stanu i sl.
koliko sam ja nasla zive dulje od 3 dana. prema wiki: The adults live from two weeks to a month in the wild, or longer in benign laboratory conditions.
a zapravo ovisi o temperaturi i sadrzaju vlage u zraku.
Bolje da ti ginu nego da se množe![]()
Da, sad guglam i vidim da žive više, 2-3 tjedna.
Ajd ako netko ima staru enciklopediju Svijet oko nas, ne znam jel 1. ili 2. dio, da sad ne idem mami, mislim da sam tamo pročitala o ta tri dana.
samo nek krepavaju, ja ih mrzim , odvratne su mi
Ne znaju van... Kod nas u vikendici uđu kroz odškrinut prozor kupaonice i bude ih nakon tjedan-dva cijela hrpa na podu. Kad dođemo, prvo mi je metla u ruci - skidanje paučine i uklanjanje muha. Inače, bolje muhe nego stršljeni, jučer sam imala lov na jednoga...
Od gladi i starosti, svejedno... Bitno da ne lete više. Pardon, ne letU više, he he he.....