Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Beba u vrtu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hm, zanimljivih rješenja ste navele! Ja cijelo popodne mozgam, umjesto da odem u vrt i primim se posla :-P.
    Moj je bebač star 8 mjeseci, još ne puže, tako da bi dekica mogla biti dobro rješenje.
    Nekako me stalno muči ogradica, u njoj je na malo povišenom, nije baš na zemlji (nekako me brine da se ne nahladi), ima i one ručkice za koje se dijete može uhvatiti pa vježbati ustajanje (mojem malenom je to sad omiljena zabava, iako u kinderbetu često završi neslavno kad padne pa se malo i udari :roll:). Tak da me stalno kopka da je kupim. A opet više mi se sviđa da beba ima slobodu pogleda i kretanja, dok u ogradici to nije slučaj.
    O daaaaa, složila bi se sa svima vama koje kažete da su obveze u vrtu + mala beba gotovo pa nemoguća misija :joggler:..

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj V&NMama prvotno napisa Vidi poruku
    Nekako me stalno muči ogradica, u njoj je na malo povišenom, nije baš na zemlji (nekako me brine da se ne nahladi), ima i one ručkice za koje se dijete može uhvatiti pa vježbati ustajanje
    To ti nije baš dobra vježba za dijete koje još ne puže. Svakako bi trebalo izbjegavati da previše vremena provodi u ogradicama i knderbetu gdje nema mjesta za puzanje a ima se za što hvatati i ustajati. Puzanje ide prvo - o tome pogledaj na temi "motorički razvoj djeteta 0-1 g".
    Dekica ili bilo kakva slična podloga ti je sada više nego dovoljna da se ne moraš brinuti zbog nahlađivanja.

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pročitala sam, nisam znala da to tako ide. Ali on se sam ustaje (kad se igra u kinderbetu ili se penje na nas kad se igramo s njim na podu ili krevetu, i jako uživa u tome, tak da sam mislila iz tog razloga da bi mu ogradica bila interesantna.
    Inače, danas smo od ranog jutra u vrtu i predivno nam je bilo ! Bebač je bio u kolicima, malo gledao mamu kako radi, pa smo se onda provozali za uspavljivanje, pa zaspali jedno sat vremena, pa se malo nosali po hladovini, pa se još malo igrali u kolicima, pa mazili na ležaljki, pa cikili . Ma prekrasno, baš smo uživali. I bez ogradice i deke . Neki drugi dan ćemo probat na dekicu dolje.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj V&NMama prvotno napisa Vidi poruku
    Pročitala sam, nisam znala da to tako ide. Ali on se sam ustaje (kad se igra u kinderbetu ili se penje na nas kad se igramo s njim na podu ili krevetu, i jako uživa u tome, tak da sam mislila iz tog razloga da bi mu ogradica bila interesantna.
    To je ok, samo da ima prostora i da razvija puzanje, i da ne provodi baš puno vremena u stojećem položaju dok se ne može ustati sam (dakle iz ležećeg na ravnom da se može bez pomoći postaviti četveronoške, posjesti i ustati se bez pridržavanja). Dakle dekica ima prednost pred ogradicom u smislu motoričkog razvoja, ali ogradica na malo vremena dok nešto obaviš isto dobro dođe i nije neka opasnost.

Super za lijep dan u vrtu!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •