Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Beba u vrtu

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Beba u vrtu

Imam dosta veliki lijepi vrt u kojem treba i raditi , bebu bi htjela nositi sa sobom da bude pored mene dok ja radim, igra se na svježem zraku, sluša ptičice.. E sad - u kolicima mu je začas dosadno, nema baš manevarskog prostora i igračke mu padaju dolje, pa sam mislila možda bi bilo dobro staviti ga u vrtić s igračkama, ili jednostavno na deku + igračke. Vrtić mi se čini nepraktičan za vrt jer ga se mora svaki dan spremati (a i nemamo ga, pa ne znam jel ih se može sklopiti?), a ako je na deki mogu do njega razne bube, i pitanje je uvijek koliko je zemlja topla ispod. Što bi bilo bolje ?

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Sad sam se sjetila da imam one prostirke za plažu pa mogu njih staviti ispod deke!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Bube, mravi i slično će doči na bilo kakvu podlogu.
    Zgodno je staviti napr. šatorsko krilo ili tako nešto nepropusno i na to neku pamučnu prostirku.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja bih stavila bebu na nešto pamučno, a ako već puže, pustila bih da puže po travi

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Postoje one piknik deke sa aluminijskom folijom s donje strane. Te su mi super. Osobno me nije bilo strah buba osim škorpiona i zmija....ne znam gdje živiš...međutim ti si dovoljno blizu da primjetiš sve aktivnosti tvoje bebe, a i okolice...Pregledaj travu na pikave biljke-korov i odstrani sve nejestivo...ako imaš pikavo grmlje u okolici odsjeci...to sve baca suho lišće uokolo koje isto može imati trnje...isto vrije i za ružino grmlje...

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ako beba puže, a obzirom na moje puzače koji su bili oboje brzi gonzalesi, jedino rješenje ako misliš nešto napraviti u vrtu, čini mi se vrtić.
    u protivnom, samo ćeš juriti za njom
    neki onako s širokim rešetkama, gdje beba može promatrati tebe i igrati se, to bi joj moglo biti zabavno. barem kojih 15-20 minuta. staviš sad kad je toplo vrijeme i jedan lavor nutra s vodom, pa da vidiš zabave - voda im je uvijek zanimljiva. to je daljnjih 15 minuta.

a ako ne puže, onda bih bebu stavila na neku deku. neće mu sad sigurno biti prehladno, a ionako ćeš ju svako toliko pogledati.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja bih ti i poželjala sreću. Možda sam ja ekstra nesposobna, ali u vrtu mogu raditi tek sad kad se mali bliži 3. godini.
    Prvu godinu je bio mali i nije ga zanimalo sjediti na mjestu, trebalo ga je nanašati i pokazivati mu okolinu - vrt 0 bodova.
    Drugu godinu je jurio po gredicama gore, dolje, lijevo, desno, gazio i čupao biljke,... - vrt 0 bodova.
    Tek sad mogu raditi na vrtu, on "pomaže" - zalijeva, vozi biljke u svojim malim tačkama, pokraj mene nešto kopa, igra se, hoda isključivo po stazicama, ne radi štetu,...
    Ali isto tako ne mogu sad sat vremena u komadu raditi, nego malo po malo.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Vrtić - možda najbolje rješenje jer ti se dijete neće bacati pod motiku, ali nekako ne bih dijete ostavljala baš jako dugo u njemu. Koristila bih ga za trenutke kad moram napraviti nešto kompliciranije, ali ne baš cijelo vrijeme.
    Dekice i podloge - ako ne puže super, a ako puže odmah će sići s toga.
    Ali sad ti je i tako ljeto, zemlja nije vlažna, jedino se treba paziti sunca.
    Što se tiče buba, moja je među bubama i mravima otkad je propuzala i ne vidim štetnih posljedica. Učim je od malena koje bube mogu ubosti, ali i tome da se ni jedne bube ne boji nego da pazi da ih ne zgnječi.

Ipak, slično kao Anemona, mislim da nije baš lako s malim djetetom raditi u vrtu.
    Sličnu temu je imala i Ifigenija, ali za nešto veću djecu
    http://forum.roda.hr/threads/42931-G...-radite-u-vrtu...

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Palo mi je napamet da bebu možeš i zavezati u maramu na leđima ako te kičma služi...i ovo što cure kažu ako ti je na travi i pokretna ne možeš se skoncentrirati na posao...međutim to možda i tebi nije bitno...nego da si vani s bebom...za vrt će biti vremena...

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Viper je isto solucija za manje bebe, ali to je cca 15-ak minuta. Pa onda ležanje/valjanje na dekici i igranje s igračkicama (ispod mogu ići podne puzzle - mekano i toplo) - možda još 15-ak minuta ili duže ako si blizu da te beba može vidjeti što radiš. Nije vremenski neki dugi period, ali ako radiš pola sata ujutro i toliko predvečer, dobije se čisto solidno vrijeme od sat vremena u kojem se može u vrtu ipak nešto sitno i napraviti

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hm, zanimljivih rješenja ste navele! Ja cijelo popodne mozgam, umjesto da odem u vrt i primim se posla :-P.
    Moj je bebač star 8 mjeseci, još ne puže, tako da bi dekica mogla biti dobro rješenje.
    Nekako me stalno muči ogradica, u njoj je na malo povišenom, nije baš na zemlji (nekako me brine da se ne nahladi), ima i one ručkice za koje se dijete može uhvatiti pa vježbati ustajanje (mojem malenom je to sad omiljena zabava, iako u kinderbetu često završi neslavno kad padne pa se malo i udari :roll:). Tak da me stalno kopka da je kupim. A opet više mi se sviđa da beba ima slobodu pogleda i kretanja, dok u ogradici to nije slučaj.
    O daaaaa, složila bi se sa svima vama koje kažete da su obveze u vrtu + mala beba gotovo pa nemoguća misija :joggler:..

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj V&NMama prvotno napisa Vidi poruku
    Nekako me stalno muči ogradica, u njoj je na malo povišenom, nije baš na zemlji (nekako me brine da se ne nahladi), ima i one ručkice za koje se dijete može uhvatiti pa vježbati ustajanje
    To ti nije baš dobra vježba za dijete koje još ne puže. Svakako bi trebalo izbjegavati da previše vremena provodi u ogradicama i knderbetu gdje nema mjesta za puzanje a ima se za što hvatati i ustajati. Puzanje ide prvo - o tome pogledaj na temi "motorički razvoj djeteta 0-1 g".
    Dekica ili bilo kakva slična podloga ti je sada više nego dovoljna da se ne moraš brinuti zbog nahlađivanja.

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pročitala sam, nisam znala da to tako ide. Ali on se sam ustaje (kad se igra u kinderbetu ili se penje na nas kad se igramo s njim na podu ili krevetu, i jako uživa u tome, tak da sam mislila iz tog razloga da bi mu ogradica bila interesantna.
    Inače, danas smo od ranog jutra u vrtu i predivno nam je bilo ! Bebač je bio u kolicima, malo gledao mamu kako radi, pa smo se onda provozali za uspavljivanje, pa zaspali jedno sat vremena, pa se malo nosali po hladovini, pa se još malo igrali u kolicima, pa mazili na ležaljki, pa cikili . Ma prekrasno, baš smo uživali. I bez ogradice i deke . Neki drugi dan ćemo probat na dekicu dolje.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj V&NMama prvotno napisa Vidi poruku
    Pročitala sam, nisam znala da to tako ide. Ali on se sam ustaje (kad se igra u kinderbetu ili se penje na nas kad se igramo s njim na podu ili krevetu, i jako uživa u tome, tak da sam mislila iz tog razloga da bi mu ogradica bila interesantna.
    To je ok, samo da ima prostora i da razvija puzanje, i da ne provodi baš puno vremena u stojećem položaju dok se ne može ustati sam (dakle iz ležećeg na ravnom da se može bez pomoći postaviti četveronoške, posjesti i ustati se bez pridržavanja). Dakle dekica ima prednost pred ogradicom u smislu motoričkog razvoja, ali ogradica na malo vremena dok nešto obaviš isto dobro dođe i nije neka opasnost.

Super za lijep dan u vrtu!

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja sam kupila vrtić na rodinoj rasprodaji da bi ela bila u njemu a ja sadila cvijeće. vrtić stoji sklopljen kao prvog dana a ona puže po betonu (kupili smo kuću s puno betoniranog dvorišta i nikad nismo skupili novce da ga razbijemo). jučer sam pokušala nešto plijeviti a ona je za to vrijeme lizala zemlju, tako da mislim da ću ipak otvoriti taj zatvor za bebe.

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Izgleda da ćeš morati mamitzi .
    A mi danas popodne probali biti i na dekici, i super sve dok nisu došli odurni komarci i napadali sa svih strana. Jedan mu je baš sjeo na glavicu, a tata ga brže-bolje krenuo ubit (lagano, ali brzim pokretom), no naše je zlato to shvatilo kao udarac i rasplakao se ko nikad u životu, toliko tužno i uvrijeđeno , još nismo čuli od njega takav plač..nije htio tatu više ni pogledat neko vrijeme . Za bebe ne postoje pretpostavljam dovoljno "zdravi" repelenti?

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

sto se tice vrtica, moji nijedno nije htjelo biti u njemu, isto kao ni u kinderbetu. tako da pazis da ti to ne bude propala investicija. mozda je bolja opcija, ako ce vam trebati putni krevetic (npr za more i sl), da njega kupite i da ga pokusas koristiti kao vrtic-potrpas u njega igracke i to je to. iako su moji oduvijek bili na podu, sa zastitom po hladnijem vremenu, bez zastite po toplom.

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Mi imamo vrt koji smo ogradili niskom ogradicom tako da šmizla ne odleluja, a i štosa radi. Ja stavim poplon kojim se ne služimo iz kompleta dječje posteljine i stavim ju na to. Uglavnom ostane na njoj jer ima puuuuuunnnnnoooo posla dok čupka travu i prevrće zemlju! Puže već vrlo aktivno, ali kad smo u vrtu ona se ne miče s tih kvadrat i pol jer se udubi u "pljevljenje"i pjevanje i vrištanje od sreće. Ne mogu ti opisati kako je dijete nakon "akcije vrt" sretno i baš vidiš sjaj u okicama jer je diralo zemlju, lovilo mrave i čupalo travu. Ja ne brinem da će nešto staviti u usta jer je to prestala raditi, a obzirom da je vrt cijeli dan osunčan uvijek imam suncobran koji zapiknem u zemlju. Osim toga radim na principu biovrta tak da ne trebam pljeviti travu svaki čas, a ni zaljevati pretjerano jer je sve pod slamom.

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

btw-vrtić smo dobili od frendova, ali nikad ga nisam koristila. Jednostavno ju nemogu zatvoriti jer ona uživa u slobodi, a ja uživam gledajući ju kako istražuje!

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I ja volim da je dijete "na slobodi", automatski ima više prostora za istraživanje a i ti ga bolje vidiš.
    Super za bio vrt, mm je isto oduševljen tom idejom o slami, još sad kad sam mu pročitala tvoj post kaže da definitivno ovo ljeto stavljamo slamu !
    A kak se vi branite od komaraca??

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

V&N mama poslala sam ti poruku, a sa komarcima ove godine imamo sreće- nema ih!

A u vrtu sam uglavnom ujutro , a komarci su me inaće znali pojesti ako sam išla u vrt poslje 18 sati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •