Results 1 to 17 of 17

Thread: Krsna svijeća

domy's Avatar

Default Krsna svijeća

Kuma sam u subotu curici i trebam kupiti krsnu svijeću i košuljicu a nemam pojima di toga ima.
    Znam da sam u adaxu vidjela te svijeće ali su bile baš neke gadne pa gdje ima nešto lijepo i slatko

Anemona's Avatar

Otiđi u cvjećaricu i neka ti "naprave" svijeću. Obično imaju nekih večih i onda je ukrase suhim ili friškim cvijećem.
    Našu su ukrasili npr. malim svilenim cvjetićima. Meni je bila prekrasna, baš posebna.
    Naprave ti npr. kao mali buketić oko svijeće u kojoj boji želiš.
    Ispadne lijepo, efektno, posebno, a cijena je meni bila jednaka kao kod ovih gotovih.

Osoblje foruma spajalica's Avatar

ja sam za balerinu kupila bijelu svijecu u Muelleru i sama je ukrasila nekim trakicama. bilo je jeftino, a i lijepse od one koju sam imala za BC-a.

ella's Avatar

ja sam kupovala u malom ducanu kraj katedrale neznam kako se zove ducan svjeca je bas za krstenje bez onih cifrastih dodataka po njoj meni bila lijepa a kosuljice imas u svakom ducanu sa djecijom opremom

kljucic's Avatar

Quote Originally Posted by spajalica View Post
    ja sam za balerinu kupila bijelu svijecu u Muelleru i sama je ukrasila nekim trakicama. bilo je jeftino, a i lijepse od one koju sam imala za BC-a.
    X
    Iz principa nisam htjela dati 50 kn za svijeću od 6 kn + par trakica (i to ružnih). Košuljicu sam htjela sašiti, ali je kum bio brži i kupio.
    Ali pošto si pitala gdje ima za kupiti: ima na Kaptolu 500 dućana i tamo ima sigurno. A ima i u onom baby dućanu na katu u Garden mallu. Vjerujem da ima i u bilo kojem drugom dućanu sa baby opremom.

kljucic's Avatar

MIJA 32's Avatar

najljepše svijeće i prelijepe košuljice rade ti
    http://www.barbarela.hr/sto_radimo.html

ptičice su imale svijeće i košuljice od njih na krštenju
    nešto doista posebno (nemrem sada iskopati slike)

Ako si za jednostavniju varijantu onda Bakačeva, dakle ispod katedrale, dučan koji prodaje svijeće (to su one klasične), a imaju i krsne košuljice. Ili ova ideja sa cvijećarnom mi se super sviđa, imaš svoju originalnu svjećicu.

Ključić, svječica je doista .
    Last edited by dani1; 08.06.2010 at 08:25.

Quote Originally Posted by Anemona View Post
    Otiđi u cvjećaricu i neka ti "naprave" svijeću. Obično imaju nekih večih i onda je ukrase suhim ili friškim cvijećem.
    Našu su ukrasili npr. malim svilenim cvjetićima. Meni je bila prekrasna, baš posebna.
    Naprave ti npr. kao mali buketić oko svijeće u kojoj boji želiš.
    Ispadne lijepo, efektno, posebno, a cijena je meni bila jednaka kao kod ovih gotovih.
    Ovo zvuči stvarno posebno! Svaka čast

Peterlin's Avatar

Nije bitna samo svijeća, bitna je i kutija u kojoj se ona sprema. Mi uredno čuvamo krsne svijeće naše djece (lijepe stožaste, sa "suknjicom" ali ne i previše ukrasa).

Svijeća dolazi u posebnoj kutiji s prozorčićem, a na drugoj strani je prostor u koji svećenik napiše ime djeteta i datum krštenja. Mislim da su čak i pečat župe stavili.

amalia's Avatar

imaš na svijeće.net , ženska izradi svijeću, ako hoćeš i sliku ti stavi na nju, sve telefonski i mailom dogovoriš , mi smo svoju platili 110kn, slika, posveta, golub na njoj ... savršena

laura29's Avatar

Quote Originally Posted by amalia View Post
    imaš na svijeće.net , ženska izradi svijeću, ako hoćeš i sliku ti stavi na nju, sve telefonski i mailom dogovoriš , mi smo svoju platili 110kn, slika, posveta, golub na njoj ... savršena
    Mi smo kod njih naručili i svijeću i krsnu košuljicu i bili smo prezadovoljni. Jedino su malo skuplji (svijeća 129 kn - unikatna; košuljica s aplikacijom 100 kn).

Cathy's Avatar

Quote Originally Posted by Zara1 View Post
    a ovo nije reklama?
    Moš mislit da nije.
    I još prvi post.

bucka's Avatar

ja imam jedno bedasto pitanje
    ako će dečko imati bijelu "običnu" košuljicu mora li onda imati još i posebno krsnu?

jelena.O's Avatar

ne mora imati, ali bi trebal imati onaj ukrasni rupčić ili nekaj slično u bijeloj boji, koja je simbol krštenja i nevinosti( onda kad mu kaže u stilu:Evo ti bijela košulja da je doneseš do kraja života neokaljanu).Moja klinka je dobila košulju koja je bila haljetak tj. nešto poput šircla koji se oblači prek glave.

Anemona's Avatar

Quote Originally Posted by bucka View Post
    ja imam jedno bedasto pitanje
    ako će dečko imati bijelu "običnu" košuljicu mora li onda imati još i posebno krsnu?
    Ovisi o župniku, kod nas je obavezna, ali to ti je ona košuljica u mini verziji, kao za lutku, koja mu se prisloni na prsa i kaže ovo što jelena.O piše.
    Te "kušuljice" dolaze u onim krsnim kompletima, ali ima ih i zasebno, košta možda 20 kn.

Peterlin's Avatar

Jooj, krsna košuljica... Ja sam starijem sinu sama sašila lijepu dugačku košulju od batista s čipkom (kao odjeća renesansnih anđela). Poslužila je i za mlađega. To je jedna od malobrojnih stvari koje sam sačuvala od sitne odjeće.

Dobro je ispalo jer se to samo obuklo preko ostale odjeće, a poslije ceremonije moglo se skinuti i dijete je ostalo "u civilu" bez presvlačenja.
    Last edited by Peterlin; 26.03.2012 at 08:19.