Da li ste si dozvolile poneko piće u trudnoći?
Da li ste si dozvolile poneko piće u trudnoći?
Stvarno smo poneko.... par gutljaja pive iz čaše dragog, jednom kroz dva tjedna, i nedavno pola čaše bijelog vina. Žestice se ne bih usudila.
Da, pivu, u malim količinama. Strašno mi se pila piva iako je inače uopće ne pijem.
Tako i ja, kad mi je baš gušt onda popijem gutljaj-dva, ali nikad više. Taman toliko da zadovoljim želju...naravno govorimo o pivi i rijetko vinu - mm radi svoju pivu pa je tim slađa![]()
nedjeljom poslije ručka ponekad pola dcl bijelog vina.
Ja sam znala popit dok jos nisam znala da sam trudna![]()
Od kad sam saznala, tu i tamo popijem jednu casu vina, otprilike jednu casu jednom mjesecno.
A kaj se tice pive, jednom sam popila bezalkoholnu.
ne. s prvim bebacem sam pojela jednu cokoladicu bombonjere s nekim alkoholom od breskve, nemam pojma - teta mi vikala da probam kak je super pa mi se nije dalo pametovat i pojela sam, par dana prije poroda. s drugom bebom ni kapi, zapravo lazem, svekar me nagovaro da probam neko kupinovo vino pa uzela gutljaj. al ni inace ne pijem pa nisam neki primjer. ja sam svoje popila dosta rano.
Ako govorimo o gulašu moje mame u koji ide pivo, to svakako, ali da sam pila alkohol-ne. Inače mi to ne godi (ne govorim o periodu izlazaka s ekipom) tako da se ništa zapravo nije mijenjalo.
Ne volim alkohol ( osim crnog vina kad se dobro papa) i ne pijem ga ni inače...
Tako da crno vino samo ponekad popijem iza dobrog ručka i to u jako malim količinama, pol deci.
Jedino sam znala ponekad popiti Kupinovo vino zbog tlaka . Ali isto rijetko.
Ja isto ni inače ne pijem alkohol, niti mi je ikad bio na nekom popisu želja. A pogotovo mi se ne traži u trudnoći. Da mi se traži, možda bih i popila koji gutljaj...pa ne može štetiti nešta tipa pivo ili vino![]()
ne, niti mi pada na pamet
odmah pomislim da ono što je meni malo alkohola, mojoj maloj bebi je puno više
ponekad malo kupinova vina, i eventualno u zadnji 3 tjedna 3 gucjaja pive ( sve skupa). Tri puta malo medovine. I to je to.
Posljednje uređivanje od jelena.O : 08.06.2010. at 11:24
ja inače jako volim vino, a i pivo mi dobro legne, ali sam u cijeloj trudnoći popila možda 3-4 piva i bocu vina (ne odjednom) )
i da čašu šampanjca na svadbi
Ni pomirisala, a kamoli okusila. Nemam ni želju, čak mi je i sama pomisao odbojna.
u prvoj trudnoći nisam ni gutljaja a u ovoj mi češće dođe želja navečer kasno da si popijem deci pive i to si priuštim, npr. 2x tjedno otprilike. mislim da ne može škoditi.....
ja sam u 36tj. i u zadnjih par dana imam toliku zelju popiti casu pive ali previse me strah da bi popila...
ideš, stvarno ste sve pravi primjer! moram sad reć da nisam ni ja, osim par griotta i par gutljaja pive, a tako i tijekom dojenja. mislim da bi mi sad pola čaše vina lupilo u glavu, i nikako se ne mogu otarasit tog straha.
a znate li da na bebu utječe čak i ako otac konzumira alkohol? (u mnogim slučajevima novorođenčadi s fetalnim alkoholnim sindromom zabilježeno je da je otac ozbiljno konzumirao alkohol)
ja sam vidla jedno dijete sa tim sindromom, oboje su bili bas alkosi.. al mislim da ipak ovisi o mami..
Ja obožavam aklohol od kad sam trudna..naravno da ga ne pijem ali kad vidim nekoga sa čašom koktela u rukama odmah bi mu je otela i sve poskrala..oči su mi kao ogromne lopte kad je u pitanju piva ili kokteli..ne znam zašto..
Muž mi je kupovao bezalkoholnu bavariju i to sam pila dec dnevno jer mi je pomalaga kod mučnina..i samo to mi je pomagalo..
Sada znam popiti koji gutljaj obične pive ali najrađe bi popila cijelu..i to par puta dnevno..ne znam kaj mi je..nikada nisam pila alkohol u nekim količinama a pogotovo ne pivu..
Ovo dijete žudi za alkoholom..ali će ga se načekati![]()
Meni isto dodje zelja za pivom, ali to od vrucine. Neki dan mi je bila frendica u posjeti i ona i omj muz su fino srkali hladne pive dok sam ja sjedila kraj njih i kuhala se. Nakraju sam se utjesila sladoledom pa mi je bilo bolje.
ja sam friška trudnica ali nisam nešto isključiva po bilo kojem pitanju osim o pušenju. nisam ni prije bila neka pušačica ali od transfera nisam popušila ni jednu i to sam stvarno protiv. što se tiče alkohola mislim da dcl pive cca jednom tjedno (nekad i rijeđe) ne škodi.. više od toga mi ni ne paše.![]()
mislim da ti je rakijica sigurno zdravija od razno-raznih sokova punih kemikalija![]()
Prvi mjesec prve trudnoće pila sam u abnormalnim količinama jer nisam ni znala da sam trudna. Nije bilo nikakvih problema. U druge dvije trudnoće kad bi mi došla želja za pivom, popila bi čašu-dvije. Od toga ne može biti ništa.
Ma samo sam htjela reći kako sam sigurna da joj jedna rakijica povremeno prije ručka manje škodi od recimo natakanja coca-colom,fantom,razno-raznim voćnim sokovima koji voće nisu ni vidjeli i sl. Ali to je samo moje mišljenje..
Pretjerivanje u ničem nije dobro, ali moje mišljenje je da trudnoća traje samo kratkih 9 mjeseci i da ne bi trebao biti neki problem odreči se "štetnih stvari", ako ne radi sebe, onda radi bebe.
slažem se
u prvoj trudnoći 2 gemišta od deci i to na svadbi, a sad u drugoj imam želju, ali neću radi bebe, jesam popila par čašica, ali tad još nisam znala da sam trudna
ja sam popila tu i tam nesto, pogotovo u prvoj t., u drugoj mi nije pasalo pa nisam ni pila bas.
par puta malo pive i možda 2x malo vina
imam jaku želju za pivom, al ne usudim se
ukradem mužu gutljaj-dva ponekad
Jesam, ali naravno u malim kolicinama.
Uglavnom pola case vina uz veceru (ne svaku veceru) i mozda jednom ili dva puta malo, malo pive. Zestoko nikada!!!!
Sve je s trudnocom i bebom ok, ali iskreno, sada se pitam da li sam sto riskirala i samo imala srece da je sve ok?
Ne znam, iako sam pila u trudnoci (kako ovo strasno zvuci), mislim da je bolje suzdrzati se od toga. U sljedecoj necu jer me je nekako strah!
ne.u trudnoći ni kap.
imala sam32 godine i nisam htjela da sebi predbacujem zbog ičega.takav sam tip osobe.
ponekad i pomalo. to pomalo znači bambus od mrvice vina i malo više cole, sve skupa recimo 1dl ili 0.5dl vina, 0.5dl pive - tako nekako.
i iskreno rečeno, valjda iz mene govore moji alkoholičarski geni: recimo ja imam dvoje djece = bar 5 godina bez alkohola i to mi je predugo. 5 godina bez alkohola, cigareta i kave- to je baš nekako prezdravo za mene (prestala sam pušiti daleke 98. ali još uvijek me privlači)
ja sam s druge strane opsjednuta lijekovima i njih izbjegavam, ali to je jedna druga priča.
Ne... ali nekako sam imala želju za pivo, pa bi često pila bezalkoholno pivo. Baš je osvježavajući ljeti!
Od svih silnih problema sa želucem,dođe mi da mrknem jednu travaricu(to mi je pomagalo dok nisam bila T) al mi je bed.
U životu se nikad nisam napila ali domaća trava mi je bila lijek za grčeve nadutost i sl.
Još uvijek uspješno odolijevam tom(meni) prirodnom lijeku![]()
I ja ponekad nedjeljom prije ručka popijem gutljaj rakijice i moram priznati da mi baš paše. Ne mislim da je to nešto loše, pa ne opijam se za Boga miloga!
rakija za vrijeme trudnoce? opijanje? pa mislim da bas pijandura ni nema ovdje. ucim za ispite pa sam neki dan procitala da je jako bitan genski materijal, i da na nekom ni vece kolicine alkohola nece ostavit posljedice, a na nekom drugom nisu potrebne vece kolicine da se desi nepotrebno.. rakija?? meni nevjerojatno stvarno.