Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Mala pomoc,molim vas!! Hematom je u pitanju!!

adriana_d avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno Mala pomoc,molim vas!! Hematom je u pitanju!!

Ovako da krenem s pricom,znam da se previse brinem,ali voljela bi da mi se javi nekoliko ljudi koji su imali isto iskustvo da bar malo budem mirnija,jer nikako da se smirim.
    Sa 13 tjedana sam jako prokrvarila i zavrsila u bolnici,tamo sam lezala 15 dana.otkrili su mi hematom velicine 4×2cm,subkorijalni.u bolnici sam jos dva puta imala veliki izljev krvi i stvarno sam mislila da je gotovo,ali sve je bilo ok sa bebom.hematom se nije mijenjao niti je rastao niti se smanjivao.nakon 15 dana pustili su me kuci da mirujem dok se on skroz sam ne smiri ili ne resorbira.eto,od kada sam kod kuce,od 15 tjedna trudnoce,svaki dan imam smedji iscjedak s nekad roza,narancastim tragovima nakon njega.pa se smiri,po opet u noci krene tamno smedji,ko cokolada.i tako vec 2 tjedna skoro.u ponedjeljak sam bila na kontroli i moja doktorica je rekla da je hematom sada 9mm i da je sve super.ali ja od tog pregleda ko da sve vise i vise mi curi taj smedji iscjedak.i tako se bojim da nije dobro vidjela taj hematom.jel imate kakvih iskustava,koliko je vama curilo to i nakon koliko je skroz povukao?!jel normalno da mi ide stalno taj smedji iscjedak,nekad roza,nekad narancasti?! tek 8.7 idem na kontrolu,tad cu biti 19 tjedana.sad sam 16 3/7..molim vas,ako vas ima,javite se!!!

Mater Studiorum avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Probaj se umiriti... koliko god možeš.
    Moja je priča bila vrlo slična tvojoj, nešto veći hematom 5x5,5cm, u rujnu prošle godine 15 dana u bolnici i nakon toga 3 mjeseca strogog mirovanja. Ne mogu se sada sjetiti koliko je krvarenje trajalo po izlasku iz bolnice, ali bilo je barem 3 tjedna, možda i više. Na kraju je sve bilo u redu, nadam se da će tako biti i tebi te da ćeš nam za Božić pisati o dojenju i pelenama.

adriana_d avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

hvala ti puno!! u kojem tjednu si ti ostala lezati u bolnici?

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

I ja sam u obje trudnoće imala hematome, bili su dosta veliki (ne sjećam se točno koliko). Morala sam strogo mirovati, a krvarila sam (kako opisuješ) dosta dugo.

Opusti se i miruj. Sjeti se da takvih slučajeva ima puno. Želim ti sve najbolje.

Mater Studiorum avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Prokrvarila sam u 14. tjednu, iznenada i jako, prevezli su me hitnom u bolnicu, traperice su mi bile krvave doslovno do koljena.
    Bila sam sigurna da je gotovo, pogotovo kada sam vidjela velike ugruške. Bojala sam se i pogledati na ekran ultrazvuka, a kada je doktor rekao da sam zatvorena, nisam mogla vjerovati da je beba nakon svega toga još tu.
    Prokrvarila sam još jednom jako u bolnici, nakon dva dana, usred noći, premda se uopće nisam dizala iz kreveta, osim za otići u kupaonicu. Nakon toga, počela sam i jesti ležeći i tako više-manje sve do kraja trudnoće.
    U početku uopće nisu vidjeli hematom na ultrazvuku tako da su me vodili pod dijagnozom "započeti pobačaj" i cijelo sam se vrijeme užasno bojala da ću roditi prerano. Na kraju se curica rodila 7 dana nakon termina.

adriana_d avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

hvala vam curke puno..ja sam jos uvijek sva izvan sebbe,jos uvijek brljavim sve zive boje i to uvijek popodne stane i kad ujutro oko 3h idem na wc se opet pojavi.i tako vec skoro mjesec dana,toliko me strah i toliko zelim da to vise prestane.nadam se da hoce uskoro..

Mater Studiorum avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja sam nosila pamučne uloške do termina, iz čistog straha da ću opet prokrvariti ako ih skinem.
    Iz istog razloga nisam lakirala nokte, da ne bih morala skinuti lak ako završim na kiretaži.
    Stvarno sam bila malo luda. Spašavao me forum, sve ove žene koje prolaze puno gore stvari i MM kojem sam dozvoljavala da me mazi.
    I unatoč ležanju nisam se previše udebljala i porod je bio lak, trajao je samo 3 i pol sata.
    Uživaj u mirovanju koliko možeš, tko zna kada će ti se ponovo pružiti šansa za spavanje do mile volje, čitanje i gledaje sapunica.
    Bit će sve OK.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ja sam ležala u bolnici od osmog do desetog tjedna, hematom 5x1cm, curilo tri tjedna isto tako smeđe. panika do neba, čekala sam tu trudnoću 9 godina...
    sad sam 15-ti tjedan, od hematoma ni traga već od 12-og tjedna, mrvica u redu jedino mi je posteljica skroz nisko, do ušća maternice, kaže dr zbog hematoma se spustila... to je malo bad ali moram mirovati i bit će sve ok.
    naravno da postoji rizik ali ako miruješ znaš da radiš sve što je u tvojoj moći za mrvu i sebe.
    sretno..!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •