Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: Dramamine ili sl??

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno Dramamine ili sl??

Uskoro idemo na dugacko putovanje autom.
    Malena ima 18.5 meseci,i trebala bi s pauzama izdrzati putovanje od nekih 10 sati.
    Da li postoji nesto tipa Dramamine sto moze koristiti dete ispod 2 godine starosti?
    Da joj u putu ne bi bilo mucno i da bi lakse podnela putovanje.
    Posljednje uređivanje od KayaR : 08.06.2010. at 09:21

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja sam čula da postoje magnetske narukvice protiv mučnine (kakve nose astronauti) ali ne znam da li to funkcionira i za djecu. Moja djeca su već velika, ali mali relativno loše podnosi vožnju, pa ako netko ima iskustva.... sve je dobrodošlo.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

već znaš da joj je zlo ili bi preventivno?

zari je negdje s 3 godine počela povraćati u autu pa joj dajemo neki od tih lijekova, nije dramamine nego nekako drukčije, sad se ne mogu sjetiti. s tim da joj dajemo 1/4 tablete

narukvice nikom od nas ne pomažu

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mališi (4g4mj) dajem draminu - 1/2 kad idemo na duži put (usput i odspava). do rijeke, virovitice ne dajem ništa - to preživi
    ali one narukvice iz apoteke (akupresura) mu fakat pomažu

mislim da ti je 18mj prerano za draminu

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

i meni se čini da je 18 mjeseci prerano jer su mi u ljekarni rekli da ne bi trebala piti dramaminu jer dojim. a malac ima 21mjesec. meni su pomogle narukvice. malcu još ništa nisam davala.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Uvek je nemirna i nezadovoljna dok se vozi u As.
    Jos nije povracala,ali mozda njena nervoza delimicno proistice i od mucnine....
    Plasim se ovog putovanja,pa bih ga htela nekako olaksati ako je moguce,i njoj a i nama.
    Znam da se Dramamine daje tek od 2 godine.
    Mislila sam ako neko zna za nekakvo drugo sredstvo koje se moze dati i manjima.
    Spasilo bi nas kad bi bila mirnija i kada bi odspavala.....

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

probaj s tim narukvicama za mučninu

inače, mi imamo mir u autu otkad smo kupili one dvd-ove za auto. sad na svakom naslonu imamo po jedan ekran i gledaju crtiće dok putujemo. stvarno nas je spasilo, prije su nam vožnje bile užas živi, trajale satima duže nego što je potrebno ...

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

kažu da pomaže i čaj od svježeg đumbira. trebala bi jedino provjeriti od kad ga djeca mogu piti.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Mozda bi pomogao caj od maka
    A za crtane mi je mala,ne gleda ih ni kod kuce.
    A kad pocne kristati,svima nam rogovi niknu....uh

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku

inače, mi imamo mir u autu otkad smo kupili one dvd-ove za auto. sad na svakom naslonu imamo po jedan ekran i gledaju crtiće dok putujemo. stvarno nas je spasilo, prije su nam vožnje bile užas živi, trajale satima duže nego što je potrebno ...
    Mi nismo imali DVD (nije toga bilo kad su naša djeca bila te dobi) ali zato omljene dječje pjesmice.... Od doma do mora orilo se "Ja sam žabac veseljak, u tri bare zna me svak'...." ili "Tko to ide tapa tap, tap tapa tapa tap... mijau...To je mačak tihotapac, mili mačak mekošapac...."

Na uši mi je izlazilo, ali je osiguravalo mir. Kasnije smo prešli na audio priče. Gledanje u slikovnice izazivalo je dodatnu mučninu, a DVD nismo nikad probali.

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Da ne otvaram novu temu, zanima me putovanje avionom i dijete od 20 mj.

Išli bi u Španjolsku na godišnji, cca let od 5-6 sati, ali me strah kako bi to ona mogla podnijeti? Što bi radili u avionu? Kako joj objasniti da moram sjediti i biti mirni?

Jel itko putovao sa tako malim djetetom avionom? Inaće nam putovanja autom u AS nisu problem, ukoliko putovanje traje 5-6 sati, i radimo pauze...

Inaće je vrlo živahna, vesela, aktivna i glasna , i dobro je dok je po njenom, naravno...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Isabel prvotno napisa Vidi poruku
    Da ne otvaram novu temu, zanima me putovanje avionom i dijete od 20 mj.

Išli bi u Španjolsku na godišnji, cca let od 5-6 sati, ali me strah kako bi to ona mogla podnijeti? Što bi radili u avionu? Kako joj objasniti da moram sjediti i biti mirni?

Jel itko putovao sa tako malim djetetom avionom? Inaće nam putovanja autom u AS nisu problem, ukoliko putovanje traje 5-6 sati, i radimo pauze...

Inaće je vrlo živahna, vesela, aktivna i glasna , i dobro je dok je po njenom, naravno...
    MI smo nedavno putovali u Frankfurt (cca 1,5 leta) i obje cure su to podnjele super. Istina let nije tak dugačak kao do Španjolske. Franka nije ni kužila di je i kaj je, zabavljala se s ostalim putnicima (na povratku je prespavala namojim rukama cijeli let), a Klara je malo gledala kroz prozor, malo crtala, malo pričala, pjevala... Pred kraj joj je postalo malo dosadno, ali je stojički to podnjela. Možda i tvoja zaspi, ipak je to dugi let.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

pa ne traje let zagreb-barcelona 5-6 sati nego oko 2,5 ako je direktan, a ako nije max 4 sata leta (~2x2 sata)

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

inače za stariju djecu dobar je recept žvakati žvaku

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mi bi išli na Kanarske otoke, i mislim da let nije direktan, nego imamo čak 2 presjedanja. Sam let traje 5 sati.
    Joj ne znam, bojim se da bi to bilo previše za Zvjezdicu.
    Također, dragi bi da putujemo iz Beča ili Graza ili Munchena (tu bi napravili pauzu id dan - dva), jer su katre povoljnije i češći letovi.

Ne znam, baš sam oko toga, ne znam što je pametno. Išla bi, ali me strah da je to previše za sve nas... Da čemo se izmučiti zajedno s njom i da će mi sve prisjesti. Muž naravno govori kako paničarim bez veze, kako bi trebali probati i vidjeti i kako možda baš bude dve super.

Kaj vi mislite? Zar nitko nije putovao negdje dalje sa djetetom?
    Sve koje pitam me uvjeravaju kako je to normalno, i kako su avioni puni djecom.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Putuju ljudi i preko oceana.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Evo moja prijateljica je nedavno išla sa četvorogodišnjakinjom, i blizankama od 15 meseci iz Beograda u Ameriku. I nazad, posle 20 dana. Sama. Odavde je ispratio muž, tamo je dočekala sestra. Jedno presedanje.
    Mi smo sa malom od 16 meseci putovali vozom cca 12h, od kojih većina noću.
    Sa dve godine išli smo na put od 12h autom.
    Znači idu ljudi, moguće je.

Isabel ako ti je stvarno velika panika, nemoj ići. Ima i bližih destinacija.
    Ali ja mislim da je problem u tebi, tj. u tvom neosnovanom strahu da ..... ne znam ni ja čega se plašiš. Ako bude plakala, utešićete je. Ako bude gladna, žedna.... daćete joj da jede, pije. Ako bude pospana uzmeš je u ruke i ljuljuškaš, ako sisa daš joj sisu, dudu ili flašicu.... Ako joj bude dosadno čitaćete knjige, daćeš joj papir i olovku da crtka i žvrljucka. Nama su se na putovanjima super pokazale one male magnetne piši-briši table. I neka sitna igračkica ili knjiga koju kupim baš za put, da je dete nije ranije videlo, pa izvadim u "kriznoj situaciji". Ili preturamo po mojoj torbi, to je uvek zabavno. Crtamo po rukama. Najgore što može biti je neki tantrum, plač. Pa i to ćete rešiti.
    Nedavno smo išli na put autobusom od cca 6h, i N se sve vreme ludo zabavljala sa bakom koja je sedela iza nas. Malo se navirivala, pa ćaskala, onda je jela (i poslužila baku) pa spavala. A kad se probudila otišla je iza, baki, potpuno nepoznatoj ženi da joj pokaže svoje igračke. A baka je stvarno bila divna

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Djeca na prekooceanskim letovima (jako male bebe, jedno i dvogodisnjaci, a i stariji) prezivljavaju uglavnom bez problema. Malo spavaju, malo gledaju filmice, malo se igraju, cesto secu, sami ili s roditeljima. Uglavnom ne moraju biti mirni, osim ako bas do vas sjedi netko kome dijete smeta. No i tome se moze doskociti jer su i osoblje, a i drugi putnici, cesto spremni zamijeniti sjedala kako bi i ovima s djecom i ovima bez bilo sto ugodnije. ('Nas' put, tj. njegov duzi dio, obicno traje izmedju 8 i 9 sati.)

Hajdi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Isabel prvotno napisa Vidi poruku
    Mi bi išli na Kanarske otoke, i mislim da let nije direktan, nego imamo čak 2 presjedanja. Sam let traje 5 sati.
    Joj ne znam, bojim se da bi to bilo previše za Zvjezdicu.
    zavidim ti Isabel, iskreno ti zavidim na hrabrosti i podržavam te da odeš na taj put.

Mi nekoliko puta negde nismo otišli, jer sam stalno štedela decu i brinula, kako će ona ova, kako će ono, a šta ako... A kad sam uspevala da "prelomim" uvek je bilo dobro.

Ako se ti ne plašiš, možda joj preneseš pozitivnu atmosferu.

Starija je uvek na putu bila dobra, vukla sam je sama avionom od 10 meseci, nikakvih problema, ili je spavala, ili se igrala, a i kad je plakala, malo plače pa stane.

A mala je baš nezgodna. Kad je bila još manja, svaki put duži od pola sata u AS je bilo dranje, bacanje, kukanje, užas. Avionom smo išle dva puta, i nije bilo toliko strašno koliko u kolima.

Kad je imala 2 godine i 3 meseca imam snimljeno na diktafonu 73 minuta njenog urlanja.

A samo 2 meseca posle tih 73 minuta urlanja, prošli smo 2.000 km kroz Italiju bez ikakvih većih problema.

Tako da s decom nema pravila. Zato misli malo i na sebe, i idi vidi ta Kanarska ostrva i za nas.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Moja jednoipolgodišnjakinja ne može podnjeti vožnju dulju od 2 km, sve izbljauje kaj je jela taj dan..
    bilo je super u manjoj AS ali sada kada gleda prema naprijed koma..., ja sam bila takva kao mala pa znam da je koma, ježim se putovanja na more već sada pogotovo kad znam da obićno putujem sama sa njima pa ako nije odmorište u blizini koma...

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku

Pozdrav, mene zanima kakvi su to dvd-ovi za auto da se mogu stavit iza na naslon? Znam za dvd player koji bude ispred gdje je i inace radio, ali to mi nije zanimljivo jer djeca do tamo ne vide,ovo za naslon mi zvuci zanimljivo, moj voli crtice a sad ce 15mj, pa bi nas to spasilo na putovanjima.

Pa eto ako moze neki link, marka nesto pa da pogledam bila bi zahvalna..

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Eto odlučili smo se za manji pothvat, tako da umjesto na Canare idemo u London. To će nam biti prvo avionsko putovanje sa malom, pa me zanima da li možda postoji neki pripravak, najradije hoeopatski ili biljni, da bude malo mirnija, uspavanija... Inače nema problema sa mučninama pa ne znam koliko nam je potrebano dati joj Travel Sickness ili tako nešto...

Ima li tko kakvu ideju ?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ma ne treba ti za avion nista, nije to auto. mi smo isli hrpu puta, let prode ful brzo, meni je veci bed kaj ja strikam od straha. malo nek nesto popije dok se uzlijece i slijece zbog izjednacavanja pritiska u usima i to je to.

jedini eventualni problem ako je dijete zivahno (kao moja k naprimjer) a moras ju zadrzati u krilu 2 sata

izades iz aviona ko iz teretane, znojan do kosti

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Da,moja je tako zivahna
    Putujemo na more nocu,pa nekako zaspi ,a do jutra stignemo na cilj.
    Problem je povratak i vristanje u As.
    MM je izjavio da on ide busoma a mi nek se snjadjemo autom
    A ja bih joj dala i caj od maka i stagod,samo nek bude mirna i trpeljiva...

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

takva je bila i moja, pa smo za dnevne voznje uveli kompjuter i crtice. preporod. nit joj se povraca, ni nis. super. briga me kaj bleji u komp, glavno da je mir

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj SaraRi prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav, mene zanima kakvi su to dvd-ovi za auto da se mogu stavit iza na naslon? ....
    .....Pa eto ako moze neki link, marka nesto pa da pogledam bila bi zahvalna..
    i mene to jako zanima

a sto se tice pripravaka protiv mucnine...najbolje je konzultirati se sa pedijatrom jer vecina pripravaka tipa Aviomarin nije za klince ispod 5 godina

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku
    takva je bila i moja, pa smo za dnevne voznje uveli kompjuter i crtice. preporod. nit joj se povraca, ni nis. super. briga me kaj bleji u komp, glavno da je mir
    Jedino sto ovu moju vristalicu jos uvek ne interesuju crtani,gleda malo i ode svojim poslom
    Ali,mozda budu do leta....

Hajdi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

imam kupljeno u italiji homeopatski: cocculine.

ali nisam ga davala.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

čula sam da ako je dijete imalo šmrkavo, prije aviona svakako nakapaj kapi za nos.

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno LCD monitori u naslonu za glavu

Citiraj Calista prvotno napisa Vidi poruku
    i mene to jako zanima
    Pozdrav,

Evo meni muz pogledao, ima lcd monitora ugradjenih u naslon vec za oko 700-800kn pa na gore.

Recimo nama je jako bitno da ima usb, takvi dodju oko 1000kn, eto kasnije to treba netko spojiti valjda, ali to ce muz naravno pa nije problem, i to je to.

Eto valjda ce nekome pomoci informacija, jos nismo kupili jer tu gdje jesmo nema toga ali budemo uskoro do zg, evo primjer toga na netu sto smo nasli, a ima ih jos.

http://www.mitea.hr/monitori.html

Pozdrav

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •