Marko se rodio sa 4180g i 53cm. Iz bolnice je izašao sa 4000g.
1.mj: 4650g i 56cm
2.mj: 4900g i 60cm - iako je dobio samo 250g pedijatrica je rekla da je u prosjeku dobio 450g i da je to OK
3.mj: 5200g i 62cm
Dakle u 3 mjeseca moj mališa je dobio samo (?) 1500g i od velikog bebača postao žgoljavac. Inače dobro napreduje, jako je živahan i vrlo rano je počeo reagirati na sve oko sebe. Mali kolerik, u svakom slučaju
Pedijatrica mi kaže da je to još uvijek OK (400g/mj prosječno) iako obično bebe prvih par mjeseci dobe više. S obzirom da je on jako aktivan i dosta dugačak, vjerojatno je to razlog malog prirasta. Ipak nas je poslala na vađenje krvi i urina. I nije ga cijepila jer nije dosegao 5.5kg nego za 2tj moramo doći ponovno na vaganje.
Ja ga od rođenja isključivo dojim. Od početka pa do danas jede prosječno 7 puta u 24 h (6-8 puta). Po noći jede 1-2 puta, prijepodne i popodne po 3 puta, spava oko 11h nekih 2-2.5h, a ostali spavanci su po malo na rukama ili u nosilici u šetnji. Već je uhvatio neki ritam, pa obično jede u slično vrijeme, ako ga ništa ne izbaci iz takta.
Ne čini mi se da je gladan. Nakon podoja je dobre volje, onda se igramo, pričamo, nosimo. Nije ni plačljiv ni letargičan.
Ja sam bila uvjerena da ga dobro dojim i da to super funkcionira, ali sad mi sve češće i češće svi nešto pametuju i govore da ga premalo hranim. Već sam totalno sluđena. Meni se čini glupo davati mu da sisa ako ne traži, a pogotovo ga buditi po noći (Zadnja dnevna klopa je oko 7, onda se kupa i ide u krpe. Ako traži dam mu još malo papati, više za smirenje i uspavljivanja, ako ne stavim ga u kinderbet i on sam zaspi i nikada se ne budi prije 1, a nekad čak ni do 3).
Bojim se da će mi nakraju predložiti dohranu s adaptiranim mlijekom (do sad to doktorica nije spominjala, samo mi je sestra nešto prigovarala da nije dosta dobio, da mu treba dohrana), što bih rado izbjegla. Htjela sam ga isključivo dojiti do 6mj a sad mi se čini da ću mu sa 4mj morati početi uvoditi i drugu klopu. Ili se varam? Pomagajte!