Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 85

Tema: neplanirana trudnoca

a.k. avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno neplanirana trudnoca

Sto to zapravo znaci neplanirana trudnoca? Nisam bas planirala zatrudniti u tom trenu u kojem sam zatrudnila, ali planirala sam jednog dana, cak sam i zamisljala kako ce nam izgledati djeca, imena sam imala (bar za curicu), muz je htio djecu vec neko vrijeme. I od kad sam trudna sam sretna zbog toga i veselim se bebi. Pa se ponekad pitam dali se moja trudnoca moze nazvati neplanirana, gdje je zapravo ta neka granica izmedju planiranog i nepalniranog?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

A zašto je ta granica bitna?

NetkoMiOteoNick avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja bih to nazvala neplanirana željena trudnoća.

Što se granice planiranog i neplaniranog tiče - meni je planirano ako ne koristimo nikakvu kontracepciju i obrnuto ako smo koristili nekakvu zaštitu, a došlo je do trudnoće - neplanirana je.

NetkoMiOteoNick avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Anemona u filozofiji je sve bitno.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj NetkoMiOteoNick prvotno napisa Vidi poruku
    Anemona u filozofiji je sve bitno.
    A valjda.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

A teško je to reći. Neki parovi planiraju trudnoću godinama, a nemogu ostvariti planove.
    Bitno je da si sretna. Čestitam

a.k. avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ma zapravo i nije bitno, ali mi ovako djeluje dobro za malo profilozofirat

a.k. avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj NetkoMiOteoNick prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bih to nazvala neplanirana željena trudnoća.

Što se granice planiranog i neplaniranog tiče - meni je planirano ako ne koristimo nikakvu kontracepciju i obrnuto ako smo koristili nekakvu zaštitu, a došlo je do trudnoće - neplanirana je.
    Nisam uzimala kontracepcijske tablete (iz osobnog stava o njima ih ne zelim koristiti), koristili smo neke manje pouzdane metode, brojanje plodnih dana i tako. Tako da smo zapravo pazili da ne zatrudnim tada, ali sam iatovremeno znala da sve te metode nisu 100 % pouzdane i da unatoc njima mogu ostati trudna.
    Za mene ta odluka da koristim manje pouzdane metode znaci da sam spremna se suociti s posljedicama koje iz toga mogu izaci.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Moja treća trudnoća je neplanirana.
    Nakon dvoje planirane djece odlučili smo da je to to, da više ne želimo, ne možemo, whatever...
    I mrzim iz dna duše kad mi netko krene pametovati kako je trudnoća planirana jer nismo koristili zaštitu.
    9 godina štitili smo se na isti način, vjerovali u tu metodu, samo u sebe, ali eto, negdje smo se da to tako kažem zeznuli.
    Naravno da sam razmišljala i o još nekoj kontracepciji, ali predgo sam razmišljala....

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sebi planiram jednu neplaniranu malo kasnije :D
    Pa recimo da mi je neplanirana kad se korisiti kontracepcija a žena zatrudni.
    Jedina 100% sigurna kontracepcija je apstinencija. Mi smo sad jako zadovoljni sa naših 85% sigurnosti.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

a.k. Trudnoca se nemoze planirati kao sto ne moze 'dobiti' dijete.
    Pogledaj malo na potforumu potpomognute oplodnje pa ce ti postati jasno zasto ...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Uffff, mene bi sad u 48. godini neugodno iznenadila neka neplanirana trudnoća, pa se dobro pazimo. A prije, jedva smo uspjeli i s planiranom, prvi put... Drugi put je išlo planirano i odmah. Zaključih u to vrijeme da dragi Bog zna bolje, ali da se ipak treba osigurati od neugodnih iznenađenja. Sad u ovim godinama ne bi mi baš palo na pamet roditi, a ona druga opcija mi se isto ne sviđa, pa onda - nema iznenađenja do daljnjega...

a.k. avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj Maxime prvotno napisa Vidi poruku
    a.k. Trudnoca se nemoze planirati kao sto ne moze 'dobiti' dijete.
    Ovo je mozda i tocno, ali isto mislim da nekima uspije ispanirati trudnocu i ostvariti je.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Po meni je neplanirana svaka trudnoća kojoj nije prethodno slijedio razgovor u kojoj su partneri zaključili da oboje žele dijete/djecu i da kreću "radit na tome".
    Posljednje uređivanje od annie84 : 09.06.2010. at 15:35

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj annie84 prvotno napisa Vidi poruku
    Po meni je neplanirana svaka trudnoća kojoj nije prethodno slijedio razgovor u kojoj su partneri zaključili da oboje žele dijete/djecu i da kreću "radit na tome".
    I ja bih se s ovim složila!

a.k. avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Mi smo se slozili da zelimo djecu, ali jos nismo bili odlucili da krecemo radit na tome.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

da se meni uz moje troje "planirane" djece dogodi i četvrta trudnoća unatoč kontracepciji i ne imanju želje za četvrtim djetetom, to je za mene neplanirana trudnoća.
    Baš mi ružno zvuče ti termini "planirano i neplanirano dijete".

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni je tema malo bezveze

a.k. avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj Smajlić prvotno napisa Vidi poruku
    Baš mi ružno zvuče ti termini "planirano i neplanirano dijete".
    Da, meni isto to malo bezveze zvuci, zato sam i pokrenula tu temu jer cujem te izraze oko sebe, cak sam ih vidjela i u nekoj strucnoj literaturi pa me to malo i zacudilo. Mislim da se mozda ti termini malo olako rabe pa sam htjela cuti sto vi ostali mislite o tome.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Strobery Shortcake prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sebi planiram jednu neplaniranu malo kasnije :D
    Genijalno!
    Ja je baš ne planiram, ali recimo da ne isključujem rebalans plana...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I meni ružno zvuči...I ajde još reći neplanirana trudnoća nekako, ali neplanirano dijete...Uf...pogotovo nekaj takvo reći djetetu.
    I koliko god mi nismo razmišljali o tome da imamo troje djece ne pada mi napamet bilo kakve razlike raditi među djecom, ne daj bože ikada dati bilo kome od njih to do znanja. Jer nikada ne znaš kaj ovima starijima može pasti na pamet pa u ljutnji svašta nadrobiti mlađem. To su ionako stvari za odrasle. A oni su svi jednako moji i jendako ih volim. Bez obzira na planove!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj a.k. prvotno napisa Vidi poruku
    Dcak sam ih vidjela i u nekoj strucnoj literaturi pa me to malo i zacudilo.
    U literaturi sam se susretala s terminom "(ne)planirana trudnoca" u kontekstu koji podrazumijeva postojanje nekih kronicnih bolesti koje mogu utjecati na ishod trudnoce, pa nikako nije svejedno je li trudnoca bila planirana ili ne. Dakle, ako je potrebno napraviti medicinsku obradu prije trudnoce same, zatim sto ranije potvrditi trudnocu i slicno. Jer, nekada su potrebne intervencije, promjene terapije, stalno pracenje stanja (ne samo trudnoce, nego i onoga sto naizgled nije direktno vezano za trudnocu) i slicno.

Tada je i te kako vazno znati razlikovati je li trudnoca planirana ili nije, odnosno kako je planirana - samo u glavi buducih roditelja, ili u dogovoru s lijecnicima, itd.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa Vidi poruku
    U literaturi sam se susretala s terminom "(ne)planirana trudnoca" u kontekstu koji podrazumijeva postojanje nekih kronicnih bolesti koje mogu utjecati na ishod trudnoce, pa nikako nije svejedno je li trudnoca bila planirana ili ne. Dakle, ako je potrebno napraviti medicinsku obradu prije trudnoce same, zatim sto ranije potvrditi trudnocu i slicno. Jer, nekada su potrebne intervencije, promjene terapije, stalno pracenje stanja (ne samo trudnoce, nego i onoga sto naizgled nije direktno vezano za trudnocu) i slicno.

Tada je i te kako vazno znati razlikovati je li trudnoca planirana ili nije, odnosno kako je planirana - samo u glavi buducih roditelja, ili u dogovoru s lijecnicima, itd.
    I ja mislim da je to jedini razlog. Postoje majke koje zbog zdravstvenog stanja ili terapije moraju obavezno planirati trudnoću.
    U ostalim slučajevima mi planirana ne zvući baš lijepo jer mi ta rijeć baš nije romatična.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

sve sto cu reci je - nemas POJMA koliko si sretna. planirano ili neplanirano. ali stvarno nemas. i budi sretna.
    ne kazem da ti ne cijenis, ali mislim da bi mame koje lako i normalno dobiju svoju zdravu djecu trebale poceti to cijeniti.
    ali, vjerojatno ne cijenis dovoljno nesto do cega lako i brzo dodjes, tj. nemas bas pravi uvid.

sretno a.k., sto ima veze sto nije dosla bas u momentu kad ste zacrtali, vazno je da ste sretni i da beba bude zdrava.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj annie84 prvotno napisa Vidi poruku

Nisam ni znala da je onda i moja bila neplanirana...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ne bih se baš složila s time da mame koje olako ostvare trudnoću ne znaju to cjeniti. Bar to nije tako u mom slučaju.
    Dok sam još bila cura, dok se još nisam bila ni udala, stalno mi je dolazila ta misao "a što ako ja neću moći imati djece, ako neću moći ostati trudna????" I to mi je bila neka vrsta noćne more.
    I onda kada sam do prve trudnoće došla poprilično brzo, do druge od prve, a treća je "došla k meni", svaki put sve više sam shvaćala koliko sam, da tako kažem, blagoslovljena i sretna i kako ne mogu ni zamisliti kako je parovima koji se muče s time.
    A da ne kažem kako mi je teško bilo za trudnoću reći osobama za koje sam znala da još nisu uspjeli ni do prvog djeteta doći, a bore se s tim već godinama.
    Tako da Pinky, ne znam kome si post uputila, ali mene je osobno uvrijedio!
    Posljednje uređivanje od ana.m : 10.06.2010. at 15:58

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nije mi bila namjera nikoga uvrijediti i ispricavam se ako jesam. to sam napisala ponukana nekolicinom nedavnih izoliranih dogadjaja u mojoj okolini koji su pravi primjer toga sto sam navela. samo cu spomenuti jednog od njih: buduci tata: "bolje joj je da nosi sina, ako nosi curicu mogu se obe pokupiti iz kuce"
    kad sam mu rekla da je grez i da bi se trebao zahvaliti bogu sto je napravio bebu i moliti se da bude ok, skuzio je sto je rekao. bar se nadam.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

gledaj Pinky, svatkom je njegov problem najveći.
    To što se mnoge stvari (o kojima se piše na ovom Forumu) iz moje pozicije i iskustav čine beznačajnim kamenčićima u cipeli , a ne problemima , ne znaći da osoba koja ih proživljava može to shvatiti.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pinky, i ja sam se našla uvrijeđenom. To što neke od nas nemaju nikakvih problema sa začećem nema apsolutno nikakve veze s ljubavlju, oduševljenjem i srećom koja se osjeti onog trena kad saznaš da nosiš dijete u sebi ili kad ga rodiš. Vjerujem da ti je teško i da te boli ali nemoj molim te omalovažavati ostale. Jer stvarno nije lijepo.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Slažem se s vama da je Pinkyn post neprimjeren, ali mislim da više nije potrebno to naglašavati, budući da se ispričala i rekla da nije imala namjeru uvrijediti bilo koga.
    Pinky, želim ti sve najbolje i da se ostvare sve tvoje želje i snovi.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    Pinky, želim ti sve najbolje i da se ostvare sve tvoje želje i snovi.
    I ja isto.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Ne bih se baš složila s time da mame koje olako ostvare trudnoću ne znaju to cjeniti. Bar to nije tako u mom slučaju.
    Dok sam još bila cura, dok se još nisam bila ni udala, stalno mi je dolazila ta misao "a što ako ja neću moći imati djece, ako neću moći ostati trudna????" I to mi je bila neka vrsta noćne more.
    I onda kada sam do prve trudnoće došla poprilično brzo, do druge od prve, a treća je "došla k meni", svaki put sve više sam shvaćala koliko sam, da tako kažem, blagoslovljena i sretna i kako ne mogu ni zamisliti kako je parovima koji se muče s time.
    Potpisujem!
    Slažem se isa time da je planirana kada se roditelji dogovore da krenu raditina tome.
    A ja bi baš voljela jednu neplaniranu, pošto se u ovoj (financijskoj) situaciji nebi mogla svjesno odlučiti na četvrto dijete.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mislim da se nismo najbolje razumjele pa vas molim da moj post brisete jer vrijedja ostale forumasice, a to mi nije bila namjera.
    hvala

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Pinky zelim ti bebicu cim prije. a to kaj si cula od tog covjeka, a jednostavno bez komentara, i ne treba na temelju takvih bisera donosit neke zakljucke. ja isto oduvijek sam zeljela svoje bebace, al na srecu morala sam cekat samo ugovor na neodređeno. malo bezveze zvuci planirano, al svejedno, zeljeno je ajmo rec ljepse za cut, al je opet bolje cut " desilo se - neplanirano " nego nezeljeno. mi smo planirali, zeljeli dvoje i hvala Bogu sad su pored nas, al trece recimo neplaniramo, a nije da ga nebi zeljeli...( ma vec ga sad zelim )... zato je dvoje planiranih da ak se desi trece mozemo samo nabacit osmjeh, a ne kukat kak cemo. a ja jos nisam dobila.??

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pinky, nitko tko nije u tvojoj priči ne može razumijeti što ti prolaziš, mogu ja slagati smajliće,hagiće i sl... ali ja sam svoju trudnoću mada sam već bila starija ( 32 g ) čekala 3 mjeseca.

i u ta 3 mjeseca sam bila u vrtlogu osjećaja, samo sam gledala trudnice oko sebe, malo plakala, malo se smijala, puno očajavala,a to su bila 3 mjeseca.

na osnovu tih osjećaja ja mogu napisati da možda slutim kako ti je i da se nemam zašto vrijeđati.....

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja isto mogu samo naslutiti kako ti je jer sam trudnoću čekala "samo" nešto više od godinu dana. Meni je to razdoblje bilo užas, totalno sam se promijenila u drugu osobu i puno puta su me prale razne emocije. Od toga da me svaka trudnica živcirala (bez obzira što mi je bilo drago radi nje, ali bilo mi je žao radi sebe), živcirali su me komentari mladih mama kad su govorile kako im je teško, jer sam stalno razmišljala da je barem meni "tako teško",...
    Na kraju sam i ja dočekala svoju bebu, i to je nezamisliv osjećaj, ali čekanje je "ostavilo traga", cijelu trudnoću sam strepila više nego bilo koja "obična trudnica", a i promjena karaktera je ostala. Nisam više bila "plaha" kao prije nego bih se usudila reči da i ujedam čim se spomene nešto vezano za dijete.

Uglavnom, mogu otprilike naslutiti kako je tebi i ako ti je lakše izreci te osjećaje na glas, jer se imaš pravo tako osjećati.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

prve dve trudnoće (i treća, koja se loše završila) bile su planirane sa velikom radošću i propraćene ushićenjem što su se brzo ostvarile (3., 2. i 1. ciklus po prestanku sa zaštitom).
    ovu četvrtu, iako sam je lično jaaako želela, nismo planirali, pa se šalim da je ostvarena iz nultog pokušaja-).
    što, naravno, nikako ne implicira da ovu najmanju žabicu volimo manje od prve dve...
    povodom narednih neplaniranih trudnoća osećam se slično kao i petrlin - ne bih ni ovo ni ono, i baš bi me stavila na muke.najviše zbog godina u kojima smo. zato se čuvamo sa najvećom pažnjom.
    iz napisanog se da shvatiti da itekako planiramo, spram životnih okolnosti i mogućnosti (zaposlenja itd).
    samo što nas život ponekad podseti da nije moguće baš sve isplanirati. i hvala mu , jer zahvaljujući tome ovo zlato mi upravo spava u krilu i daje svoj veeeliki doprinos našoj sveukupnoj sreći...

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    U ostalim slučajevima mi planirana ne zvući baš lijepo jer mi ta rijeć baš nije romatična.
    Isprika ako sam OT, al samo kratki osvrt na citirano: da, zaista se gubi romantika kad se planirano opuštano nečuvanje pretvori u neromantične ciljane odnose (a prije potpomognute), al uz ljubav i strpljenje, nivo romantike se održi. Nemojte se ljutiti na nas s potpomognute, ne mislimo ništa loše, a ja vas zaista uživam čitati.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    Isprika ako sam OT, al samo kratki osvrt na citirano: da, zaista se gubi romantika kad se planirano opuštano nečuvanje pretvori u neromantične ciljane odnose (a prije potpomognute), al uz ljubav i strpljenje, nivo romantike se održi. Nemojte se ljutiti na nas s potpomognute, ne mislimo ništa loše, a ja vas zaista uživam čitati.

Ma što bih se ljutila.
    Vidiš kako su stvari različite ovisno iz kojeg se kuta gledaju.
    Ja sam se samo nadovezala na post gore u kojem piše da netkome nije lijep izraz neplanirano i planirano dijete.
    Mislim da plan i program zapravo nije niti bitan (osim u slučaju medicinskih razloga), važna je želja.
    Posljednje uređivanje od sirius : 11.06.2010. at 09:52

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

nema mi ništa loše u neplaniranoj trudnoći.
    to su ionako stvari koje se NE mogu planirati jer iskustvo pokazuje da naš utjecaj u svemu tome jako je mali jer svaki seks bez zaštite čak i u vrijeme takozvanih plodnih dana ne znači da iz njega nužno slijedi trudnoća.

al sjećam se kad me ginekologica na prvom pregledu pitala:
    "jeli trudnoća željena ili neželjena?"

ostala sam prilično zbunjena... ali sam se nekako snašla pa sam joj odgovorila:
    "trudnoća je neplanirana...ali je svakako željena."

Posljednje uređivanje od Death-of-Art : 11.06.2010. at 11:04

a.k. avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Mene je ginekologica pitala dal sam planirala trudnocu, ja sam rekla da ne, ali da sam sretna.
    Sto se tice literature, ja nisam naisla na pojmove "planirano i neplanirano" vezano uz neke medicinske indikacije zbog kojih se mora planirati trudnoca nego je samo tako pisalo da vise od 50 % zena zatrundi neplanirano, ali da ipak prihvate trudnocu. Ne znam koji je biser to napisao, ali eto, tako je pisalo.
    Slazem se s ana.m, ja sam se isto prije znala pitati dal cu moci imati djecu, pogotovo zato sto je dragi stalno pricao o djeci, kako ih on voli i kako ih zeli imati sto vise. Pa bi se pitala, a kaj ako ne mogu imati djecu, kamo ce onda otici nas odnos (mislim, nije da sam sumnjala u njegovu ljubav, ali eto, znala sam se zapitati). Trudnoca me preporodila i svaki dan sam zahvalna na njoj, a mislim da cu i ostatak zivota svaki dan biti zahvalna na djetetu.

a.k. avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    buduci tata: "bolje joj je da nosi sina, ako nosi curicu mogu se obe pokupiti iz kuce".
    Takve izjave su mi glupe do neba, pogotov zato sto se danas zna da su spermici nositelji spola.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nisam to znala. Znači, muškarci su odgovorni za spol djeteta? Pitam zato što i ja imam jednog bisera u blizini koji strašno želi sina, ima dvije kćeri. Kad mu je žena bila trudna drugi put i kad je saznao da je opet curica, bio je toliko ljut na nju da smo se mi svi šokirali. A da ne pričam kako se ona tad osjećala. Ovo mi je baš vrijedna informacija, dnek čovjek zna da je on "kriv" za curke

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam to znala. Znači, muškarci su odgovorni za spol djeteta? Pitam zato što i ja imam jednog bisera u blizini koji strašno želi sina, ima dvije kćeri. Kad mu je žena bila trudna drugi put i kad je saznao da je opet curica, bio je toliko ljut na nju da smo se mi svi šokirali. A da ne pričam kako se ona tad osjećala. Ovo mi je baš vrijedna informacija, dnek čovjek zna da je on "kriv" za curke
    Kreten...
    Žena nosi kromosom xx, dakle jedino kaj iz žene može doći je žensko, a muškarci nose xy i oni su ključni u tome hoće li biti dečko ili cura....
    Tak da te muške izjave, boli me glava od trakvhi primitivaca.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo baš mi je spajalica na pp objasnila. Koja sam ja seljanka, troje djece imam a osnove biologije ne znam

a.k. avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    He, he, kako ce se sad zaprepastiti kad sazna!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Planirana trudnoća je ova moja kad mm uzme slobodne dane na poslu jer sam mu u kalendaru obilježila kad mi je ovulacija te mora doći iz Ri u Zg, ha, ha. Toliko je planirana da i njegovi na poslu znaju kad ja ovuliram. Ekstremno, ali mi se dogovorili da ćemo pravit dijete (evo to dijete baš cica dok pišem, juhuhu), a on slučajno baš tad radio preko tjedna u Rijeci.
    Neplanirana bi bila svaka koja se zalomi, aii ima i tu manje i više neplaniranih. Npr. mi smo planirali dijete već godinu-dvije, ali smo odgađali zbog nekih poslova, pa ja htjela napraviti sve preglede prije trudnoće i sl. Da se zalomila trudnoća u tom periodu ne bih je smatrala neplaniranom. Ali da mi sesad zalomi opet, bila bi definitivno neplanirana. Neplanirana mi više znači - nisam željela, ili sasvim pogrešan trenutak, a ne "malo van planiranog".

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moje je treće dijete bilo, nećete vjerovati, najprije željeno, a onda neplanirano. U tridesetisedmoj godini željela sam trudnoću i najprije posjetila ginekologa. Kad mi je pokazao moj miom i objasnio rizik po trudnoću od njega, pa kad mi je spomenuo potrebu amniocenteze, rekla sam - hvala to je to, imam ih dvoje, neka mi ih dragi Bog čuva, zašto bih se u ovim godinama toliko uznemiravala. I odustali smo jer smo prestari. Onda je trudnoća došla neplanirano, s mojih 40, a muževih 50 godina. Znam da me mnogi i u virtualnom i u stvarnom svijetu smatraju ludom zbog toga, ali ja se osjećam toliko sretno i blagoslovljeno zbog svog trećeg djeteta da nemam uopće potrebu nikome se zbog toga ispričavati.
    Štoviše, mi rijetki primjerci roditelja koji imaju to iskustvo kasnog roditeljstva, u jednom se slažemo - ljudi pojma nemaju kakvu radost propuštaju.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ljiljan@ - prekrasno!!!
    Mene je gin mrtvohladno pitao na prvom posjetu u 1. trudnoći - hočete li ostaviti ili... Šokirala sam se! Iako sam imala samo 22. bebica je bila planirana i željena.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

svi ginekolozi mrtvo hladno pitaju hoćete li zadržati trudnoću jer drugačije ni ne mogu. zamislite si samo koliko njima dolazi žena koje trudnoću ne žele tako da vjerujem kako je njima teško čitati misli pa se onda jednostavno moraju tako postaviti kako nikoga ne bi doveli u nezgodan položaj.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •