Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 67

Tema: u cemu doma

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno u cemu doma

termin sredinom 7.mj...znaci jako vruce

u cemu bebu doma i privh dana?
    zdrav razum mi nalaze da je romper (kratki rukav i nogavice) sasvim ok al me opet kopka nekaj...ako nista drugo da ce mi u rodilistu prigovarati...

dakle...ljetne bebe u cemu iz bolnice, i sta prva dva tjedna oblaciti djetetu?

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

sve ovisi kakvo ce vrijeme biti
    ako ce biti recimo ko danas onda je romper ok ali si pripremi i jednodjelno odjelce pamucno sa dugim rukavima i bodic pa si opremljena i za hladnijee i toplo vrijeme
    a sestre ti nemaju kaj prigovarat jedino bi ja uzela onaj koji se kopca cijelom duzinom radi lakseg oblacenja i skidanja

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Svakako bih pripremila par komada lagane pamučne odjeće dugih rukava - i zbog zaštite od sunca i zato se ne bih pouzdala u predvidivost vremenskih prilika. Ljeti također zna biti kišnih perioda, oluja, hladnijih noći.
    Osim toga, po mojem iskustvu sasvim male bebe u pravilu više vole biti sklupčane, zamotane, priljubljene, nego razgolićene - valjda im je to neka psihološka potreba u prilagodbi na velik i nepoznat svijet izvan sigurnosti i topline skučenog prostora u maminom trbuhu. Nemam ljetnu bebu, no moje su djevojčice u prva dva - tri mjeseca glasno protestirale na svako skidanje, bez obzira što je u stanu bilo jako toplo. Nakon toga su prestale iako je temperatura ostala ista.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ako će vrijeme biti kakvo predviđaju- ovo definitivno neće biti ljeto u pravom smislu riječi. Barem sam ja čula da ćemo slabo imati ljeta ove godine :/

Inače, da je jako vruće meni bi beba bila ili u romperiću, ili još bolje u bodiju bez rukava. Eventualno bebi još obučem tanke čarapice jer, kako nije aktivna koliko mi veći, ipak bi joj trebalo biti mrvicu hladnije nego nama :/

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja sam rodila 26.9.
    bilo je pakleno vruće te godine.
    pripremila sam bila dvije presvlake: za vruće i za hladno. (jer je tako i moglo biti u to doba)

pametna sestra ju je obukla u oboje.
    čak joj je i dvije kape stavila na glavu.
    jadno dijete!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

apri
    nesto slicno se i nama desilo, bio je topao april a ja spakovala i za toplo i za hladno (bodic, odelce -to je bilo sasvim dovoljno) ali i carapice, plisano odelce i cebence i sestra joj sve obukla!!! ja sam je onda skidala u kolima..... i da, kapicu sam zaboravila (tj. nije mi uopste pala na pamet) pa je sestra odrzala MMu predavanje zbog toga.

ja bih spremila jedno obicno odelce (kratke nogavice i rukavi) za letnju bebu i carapice, ali bih negde jos spakovala neki duks (na kopcanje) i pamucni prekrivac za svaki slucaj.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

pa ja si nekak mislim ak bude ovak kak je sad...
    romper...dijete ide u as i ak bude imal oprohladno lako ga/ju pokrijem
    ??
    tak ojednostavne stvari a tako zbunjujuce...uh sto mrzim ljeto

andreja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

meni je termin isto sredinom 7mj.i ja sam pripremila bebici body-benkicu bez rukava,pamučnu majicu dugih rukava,i pamučne hlačice sa nogicama. M

andreja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ošo mi post bez da ga završim...
    naravno odjeća je lagana i prozračna,i mislim da bebici nebu prevruće jer one ipak prvih nekoliko tjedana nemaju ustabiljenu cirkulaciju...no nakon 2-3tj bebe već mogu biti u kratkim rukavićima...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

isti dan nam je termin
    meni nekako kad pomislim na bodic i jos na to dugi rukavi i zatvoreno sve dolje uzasno vruce...
    da nam bar bebaci znaju reci

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kako god da je obučeš, ništa joj neće biti za tih sat vremena do doma
    ako se zajapuri, skineš je
    ako joj ručice budu hladne, pokrij ručnikom

nema smisla sada razmišljati o tome, a pogotovo razbijati glavu

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja pak imam termin kad je apricot rodila (26.9.) i isto muku mučim kaj pripremiti djetetu za obući.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ma moram pripremiti nekaj...
    lukino mi sve plavo a za nju imam hrpu rompera i body benkice s dugim rukavima...
    znaci da si jos kupim neke hlacice sa stopalima

andreja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

isto ti ga dođe hlačice sa stopalima,ili obične duge hlačice i čarapice. bitno da je tanko i prozračno.A ako bude hladnije možeš bebu pokriti s laganom dekicom,a ako bude pakleno doma bebu skineš u benkicu s kratkim rukavićima. u biti nek neka friška mama napiše kak su bebice u rodilištima obućene i da li su u jastucima...
    e draga nadam se da ćemo se i isti dan veseliti!!!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa što ako je plavo?!
    moji su izašli u istoj odjeći, to mi baš bilo slatko.

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

mi planiramo za izlazak obući tanki bodić dugih rukava i tanje pamučne hlačice + tanke soknice, ako vrijeme bude kao danas npr.

za slučaj da ne budu baš velike vrućine, da je neki hladan/kišni dan onda bodić bez rukava, majica dugih rukava, hlačice i soknice

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ovak smo mi išli doma:
    http://public.fotki.com/gita75/maa1mjesec/p1010104.html
    datum 27.07. temperatura oko 30°

Imala sam spremljeno i tanje odjelce koje bi u slučaju hladnijeg vremena samo zamjenila s haljinom (mislim, haljina - dobila sam ju da ne mislite da sam tak nekaj išla kupovati).

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

joj, što je medena

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ma na kraju bu u romperu i mir...naravno ako bud eovakvo vrijeme
    jos u autu 20 min do doma prokuahti u dugackom
    ak cu se ravnati po onome sloj vise nego sebi...ja bi bila gola da je to normalno...
    a opet...moja mama je cijeli zivot u dugim rukavima i po najvecoj vrucini i nikad joj nije vruce

andreja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

e sad ste mi stavile bubu u uho... sad si mislim da joj nebu tak kak sam ju ja zamislila obući vruće.hm... bum vidla kavo bu vrijeme pa možda pripremim nešto kratkih rukava...

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Rodila sam 31.7.2005., iz rodilišta smo izašli 7.8. u tankom pamučnom odijelcu sa stopalima i tako sam je oblačila prvih par dana.
    Zatim sam primjetila da mi se dijete strašno znoji, glava joj je uvijek bila mokra pa je većinu vremena bila u tankim čarapicama i bodiju kratkih rukava.
    Spavala je u košari a ja bi samo preko nje "razapela" tetra pelenu ili ručnik.
    Pipkajte dijete Ako su nogice hladne obucite čarapice, ako su tople skinite ih, pomilujte glavu, dodirnite ramena...

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

U rodilištu su je oblačili u bodi s dugim rukavima i stavljali u jastuk (kraj 6-og mjeseca). Jastuk sam skinula, to zbilja nije imalo smisla, ali rukave sam ostavila, nisam bila sigurna trebaju li joj ipak Ali kad smo došli doma, oblačila sam je samo u najtanje bodiće bez rukava i bez nogavica, jedino možda ako bi bili navečer vani možda čarapice i lagana frotirska dekica oko nje. Užasno se znojila i imali smo problema s osipom od znoja, a i ja bih bila najradije sve skinula sa sebe.

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

bodi dugih rukava i pamučne hlačice sa stopalima..tako bar prvih tj osim ako imaš neko extra vruće dijete

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

E sad me bas zanima ovo sto Angelina kaze: jedan sloj vise nego sebi.
    Jer ja znam drugacije: leti jedan sloj manje, a zimi jedan sloj vise (naravno samo za bebe, dete oblacim kao i sebe ili cak laganije jer se puno krece).
    Ali nemam pojma odkud mi to....

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ja sam trazila u ducanu bodic sa kratkim rukavima jer sam mislila kako bi bebi moglo biti vruce,a zena mi je tamo rekla "Nema toga broj 56 jer beba mora nosit dugi rukav prvih misec dana.." Tako da sam kupila samo dugi rukav iako mi se cini da bi i bebi moglo biti vruce,mi zivimo na moru i kad ovde liti ugrije to je aaaajmeeeee...

andreja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

našla sam na jednom forumu temu;kako obući bebu ljeti?,no neznam staviti link...uglavnom do 27 stupnjeva bebu obući u pamučne hlačice s nogicama i laganu dugu majičicu,a iznad 27 stupnjeva beba može biti u peleni i kratkom bodiću...

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

meni zapravo nije jasno zašto svi misle da je djetetu hladno, nikad nisam vidjela slabo odjeveno dijete, al pretopljene djece...

andreja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    meni zapravo nije jasno zašto svi misle da je djetetu hladno, nikad nisam vidjela slabo odjeveno dijete, al pretopljene djece...
    riječ je o novorođenčetu,i svugdje piše(ima više postova) gdje pedijatri iznose svoja mišljenja da tek rođena beba nema dobru cirkulaciju pa joj nije vruće,a nakon 2-3tj se bebina cirkulacija normalizira,pa tada novorođenče možemo obući ko i sebe. naravno dugi rukavići su još i zaštita od sunca,ako je sunce jako,jer bebina koža je izrazito osjetljiva...

acqua avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    kako god da je obučeš, ništa joj neće biti za tih sat vremena do doma
    ako se zajapuri, skineš je
    ako joj ručice budu hladne, pokrij ručnikom

nema smisla sada razmišljati o tome, a pogotovo razbijati glavu
    Ovo je najpametniji savjet! Sad tek vidim s koliko sam se nevažnih stvari opterečivala u trudnoći.... a s koliko ih se sad opterečujem... shvatit ću tek za par mjeseci
    Ja bi dijete svakako obukla u duge rukave i nogavice. Ako bude slučajno hladnije uvijek možeš pokriti dekicom.

acqua avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Anastazija prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam trazila u ducanu bodic sa kratkim rukavima jer sam mislila kako bi bebi moglo biti vruce,a zena mi je tamo rekla "Nema toga broj 56 jer beba mora nosit dugi rukav prvih misec dana.." Tako da sam kupila samo dugi rukav iako mi se cini da bi i bebi moglo biti vruce,mi zivimo na moru i kad ovde liti ugrije to je aaaajmeeeee...
    Ovo nije istina! Ja sa dobila hrpu bodića kratkih rukava br 56! Dijete ne smije na sunce, ali to ne znači da trebaš skafander obući na 35 stupnjeva!
    Posljednje uređivanje od acqua : 12.06.2010. at 20:05

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Tako mi je rekla zena u ducanu,da imaju kratke rukavice tek od broja 62..

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ne brini,moja cura je rodjena u rujnu,bilo užasno toplo,mi smo je držali u bodiću dugih rukava,ali smo joj zavrnili rukave i eventualno čarapice + tanki lancunić ako je bila potreba...

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja gledam po svojoj bebi kad su ovakve vrućine....u bodiju bez rukava se sav jadan preznoji u autosjedalici. Tako da mu je definitivno vruće. Ne znam je li tako u svakoj autosjedalici, ali u našoj mu je definitivno sauna!

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Meni je termin 11.7.
    Već sad je pakleno vruće
    Al nama su rekli da se dijete do 3 tjedna drži u tankim pamučnim dugim rukavima
    Može to biti bodi ili bodi-benkica, ali dugih rukava, dolje čarapice ili samo tetra pelenom prekriti
    Ali lagani dugi rukav, ne sad plišani kompletići

Ja sam pripremila tako, pa ćemo vidjeti. Kako apricot kaže, ako i pogriješim, neće ništa biti u tih pola sata - sat vremena dok dođemo doma

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Tako mi je rekla zena u ducanu,da imaju kratke rukavice tek od broja 62..
    Prvi put čujem... Ja nisam puno kupovala jer sam većinu dobila rabljeno, ali se sjećam da sam kupila neki bodić s kratkim rukavima 56, a i rabljenih stvari sam dobila kratkih. U svakim slučaju od trećeg dana (odnosno od izlaska iz bolnice) duge rukave nije više nosila sve do zime. Mislim da u mtč-u moraju imati i manje brojeve bez rukava.

Michifu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Evo, moj mali od mjesec dana je upravo u bodiju kratkih rukava br.56.

I mi smo se pitali kako ga obući, jučer smo ga prekuhali u dugim rukavima (bio je u klimatiziranom, ali svejedno). Popodne obukli odjelce krathih rukava i nogavica, čarapice na noge i super mu je bilo u šetnji navečer, spavao je kao beba

Za tek rođene bebe su nam na trudničkom rekli pravilo: ako je temp iznad 22 onda jedni dugi rukavi, ako je ispod onda 2x.

Ja bih uzela bodi dugih rukava ali tanji i malo širi da se daju zavrnuti rukavi, hlačice bez stopala, da se daju podvinuti i čarapice (ako je topao dan) - tako uvijek možeš intervenirati ako je bebi vruće. A i vidi se odmah, ako je beba crvena, uši vruće, znoji se...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

evo mi došli doma u tankoj benkici , platnene pelene, tanke hlačice s nogama, i tanka kapica.

Doma smo u tankoj benkici, platnenim pelenama, golih nogu, i ponekad ga zamotam u pelenu ( noge)

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ROdila na moru usred ljeta...
    Iz rodilišta:
    Bodić bez rukava i na to tanki pamučni kombinezonić s dugim rukavima i nogavicama.... Kad su tako mali , treba ih mrvicu toplije oblačiti... Ipak su 9 mjeseci bili na skoro 40 stupnjeva I netko je već spomenuo da beice vole biti stisnute prvih dana...

Za dva tjedna već je bila samo u bodiću bez rukava , romperima kratkih nogavica i rukavića...
    ne brini , uzmi dvije kombinacije...

andreja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mi dšle doma u benkici kratkih rukava i hlačicama s nogicama i tanka pamučna kapica,jer je taj dan bilo katastrofa vruće.danas nakon 2tj,po ovim nenormalnim vrućinama moja bebica je samo u bodiću bez rukava,bez čarapica i patronažna joj skinula pelenu za široko povijanje.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Moja je doma išla krajem 8. mjeseca. bilo je taj dan baš toplo i išla je u kratkom. Bodi kratkih rukava, kratke hlačice i končane (rupičaste) čarapice i kapica. Kapicu smo skinuli čim smo došli do auta, a u autu do doma je skoro zakuhala siroče malo.
    Doma se ionako uvijek ide oko podneva kad je koma vruče, a ja za tako malu bebu i da imam ne bih palila klimu u autu. Tak da ako bude vruče kao što je bilo ovih dana, a najavljuju to, ja bih bez obzira što je to mala beba obukla sve kratko!

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

jučer ugodnih 24 C- mi isli u bodybenkici dugih rukava, hlačicama sa stopalicama i ljetnoj haljinici prek toga! kako je puhalo tak sam i stavila pamučnu kapicu.

anitak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

ja sam svoju L.rodila 18.07. ,7 dana poslje smo išli doma,imala je bodić kratkih rukava,pamučnu kapicu,pamučne hlačice i čarapice..........

Franciska75 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Evo, malo podižem temu!
    Trebam roditi u drugoj polovici svibnja. Nije mi problem u čemu je voziti doma, to mi je pola sata vremena, nego nemam pojma u što je oblačiti prvih mjesec dana.
    Sin mi je zimska beba, tako da su odmah u igri bili skafanderi za vani i sl, ali sad - pojma nemam!
    UPOMOĆ!!!

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja pričala sa jednom sveučilišnom prof. fiziologije i ona tvrdi da bebe moraju biti toplije obučene, makar vani bilo 35, jer im termoregulacija tijela nije do kraja razvijena!

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ja to nekako ovako radim: dok beba nije aktivna, jedan rukav više nego ja, a poslije isto kao sebe. Dakle, ako ti budeš u kratkim rukavima, bebi bi trebao biti dovoljn jedan pamučni dugi rukav, tj.body i pamučne hlačice, najbolje sa stopicama.. ali to sve opet ovisi o podneblju...

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

i meni sus vi rekli da bebu obucem malo više nego sebe.al isto nisam sigurna ocu ja to znati.jer meni je enkad vruce a drugima hladno i obratno.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I ja pamtim da ide jedan sloj vise nego kod nas. Tanji sloj ali ipak ja nebi bebu od par dana pustila u bodiju bez rukava, onako da su gola ramena. Jer njima je i koza puno tanja nego nama a i kako je bucka napisala, termoregulacija im tad jos nije razvijena.

Jos jedan mali savjet, za izlazak iz bolnice bebolincu kupite odjelce broj vece nego ste namjeravale. Ja uzela 56 a on se rodio sa 53 i jeeedva su ga sestre ugurale, do doma smo jedva nekako izdrzali....
    Jasno da se na uzv nije vidjelo da ce biti veca beba...

mali princ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Kako mi je drago da sam naletila na ovu temu!
    Prva beba...da me čuje, sad već dečko ....je bio zimska! I sad ni sama ne znam što sve kupiti! Koliko sam skužila, najviše bodića jer će taman po najvećim vručinama imati nekih 2-3 tjedna, pa može već laganije! Do tada dugi body i nekoliko hlačica sa stopicama i par bez! Ako baš zahladi...imamo bracino zimsko!
    Što se kapica tiče...i za po ljeti??

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku
    ja pričala sa jednom sveučilišnom prof. fiziologije i ona tvrdi da bebe moraju biti toplije obučene, makar vani bilo 35, jer im termoregulacija tijela nije do kraja razvijena!
    to je ok
    ali isto nije svako dijete isto, što sam ja puuuuno previše puta pokušavala objasniti mami i svekrvi
    moje dijete ne može biti toplije obučeno, ni sada ni kad se rodila, jer je njoj uvijek vruće, stalno se znoji (tako i ja, svi se smrzavaju a meni čist ok )
    recimo, moja keksićka ne smije spavati pokrivena. nikad. jer se samo znoji i bude cijelu noć nemirna. pa i zimi, kad spava u sobi koja nije grijana s prozorom na kip
    ruke i noge joj budu ledene, ali spava ko beba
    kad je pokrijem samo se počne znojiti i vrtiti. ne podnosi to. onda se usred noći moram dizati i presvlačiti je jer se sve cijedi s nje

moja mama joj ovih dana pokušava staviti kapicu, ili bar maramu, da je ne propuše. i čudom se čudi što joj non stop curi znoj ispod kapice ili marame.

tako da, ok, treba dijete oblačiti tako da mu bude toplo i ugodno, ali i prilagoditi se djetetu jer nije svako isto

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam nekak sklonija da preslabo obucem nego previse. nekak si nemrem zamisliti da bebu oblacim na 35 stupnjeva, aaa!

ionak mislim da njima nikad nije zima. ustvari nije im ni vruce. ok ajde bas malim bebama mozda, ali djeci, jok. gledam po sebi, kako do neke godine zivota nisam dozivljavala godisnja doba po temperaturi. jednom smo se vozili do splita i bilo je toliko vruce da su se zice na gitari rastopile, a ja se uopce ne sjecam da sam se nesto kuhala. to je jednostavno razliciti dozivljaj topline/hladnoce. tak da meni nije bed ni da mi klinci hodaju bez jakne po zimi, ne predugo ali od par minuta im se nece nis dogodit.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •