Pokazuje rezultate 1 do 40 od 40

Tema: koja rajcica na pizzu?

  1. #1
    Evitta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    386

    Početno koja rajcica na pizzu?

    zanima me koju rajcicu stavljate dok doma radite pizzu, dal onu iz tetrapaka, dal kecap il mozda onaj koncentrat rajcice?
    ja najcesce stavljam onu iz tetrapaka al mi zna biti bljutnikava, pa ju idem doradit, al nije to to.
    moja kuma radi s kecapom, prvo mi je bilo uzasno cudno i slatkasto, al nakon par put sam se cak i privikla..
    kak vi radite?

  2. #2
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Radim od domaće na gusto kuhane rajčice, ako nemam nje, onda on iz tetrapaka.

  3. #3
    Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Postovi
    9,727

    Početno

    Domaća kuhana je nabolja, ako je nemam, onda koristim iz DM-a od Alnature, ta mi je nekako najprirodnijeg okusa. Najzadnji izbor je Cirio iz tetrapaka.

    Kečap ili koncentrat iz tube mi upropaste pizzu, ništa ne valja.

  4. #4
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,851

    Početno

    Meni su te rajčice iz DM-a pravo otkriće, onu u tetrapaku koristim za juhu, a komadiće u konzervi za umake i sve drugo gdje treba paradajza! Nisam stavljala na pizzu jer je gotovo nikad i ne radim doma.

  5. #5
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,851

    Početno

    (domaća kuhana je naravno najbolja ali to kod nas nestane već u 10. mjesecu)

  6. #6

    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Postovi
    936

    Početno

    Najbolja naravno domaća kuhana rajčica, ali ako nemaš a da ti se malo zezati: uzmeš dvije tri rajčice, izmiksaš štapnim mikserom i prokuhaš do željene gustoće. Ako baš želiš onaj okus kao u pizzerii onda je to podravka koncentrat iz tube ili konzerve koji razrijediš do željene gustoće. Meni su kojekakvi kecapi katastrofa i unište mi pizzu.

  7. #7

    Datum pristupanja
    Aug 2008
    Lokacija
    Istra-Istria
    Postovi
    243

    Početno

    Ja stavljam pelate (kupljene na žalost) i to ih isjeckam i izlijem na tijesto i to već godinama uvijek mi super ispadne nije onako suha!

  8. #8
    ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,633

    Početno

    Ja sama napravim umak...
    Na ulju izdinasta se malo luka, doda paprika na kockice, pa pelati i rajcica iz tetrapaka. Malo soli, secera, bosiljak i kuhati 15-tak minuta. Onda se izmiksa u mirseru da bude glatko i to je to. Tako mi je najbolje!
    Taj umak koristim i za umak od tune ( samo se jos doda tuna) ili za tortilje ( doda se 2 zlice kiselog vrhnja i ribani sir).

  9. #9
    mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Postovi
    919

    Početno

    u šalici pomiješam pola rajčice iz tetrapaka pola kečap i u to origano, nama je fino

  10. #10
    Nimrod avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009
    Lokacija
    zabreg
    Postovi
    282

    Početno

    kad nema domaće, koristim mutti pelate.
    mrvu ulja, mrvu soli, masu origana i bz bz bz aparat naprave (meni) najbolji umak na svijetu za par sekundi ;DDDD

  11. #11
    Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Postovi
    1,276

    Početno

    Ako nemam domaći onda isključivo rajčica sos iz staklenke, nekad uzmem iz DM-a, a odnedavno iz Interspara Bio tomaten polpa ili Bio tomaten passata. S tim da mi je polpa draža, to su kao oguljene usitnjene rajčice, a passata je sos-rajčica umak.

  12. #12
    Evitta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    386

    Početno

    juuuj kolko receptica i savjeta
    bas budem probala ovaj tjedan neke od njih.
    mi radimo domacu salsu (luk, paprika, paradajz) i to koristimo kroz cijelu zimu za umake i variva, al bas samu rajcicu za pizzu ne jer nam ne stane u skrinju..
    probat cu ove alnaturine i mutti pelate pa da vidim, a zatim i podravka koncentrat da vidim dal bude slicna onoj iz pizzerie..

  13. #13
    Evitta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    386

    Početno

    i ove bio tomaten zvuce fino, moram vidjet dal ima u nasem sparu

  14. #14

    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    329

    Početno

    Koristim umak od rajčice, u to dodam češnjak u prahu, origano i 2-3 žlice maslinovog ulja.

  15. #15
    mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    jedna šuma u istri ;)
    Postovi
    523

    Početno

    Isto najbolje od domaće salse (samo pasteriziram i ubacima par listova bosiljka), ali ako ne izmiksam pelate štapnim mikserom i odmah dodam začina (origano,bosilljak svježi, kadulja,ovisi o inspiraciji). Tetrapak u nuždi .

  16. #16

    Datum pristupanja
    Jul 2005
    Postovi
    530

    Početno

    Citiraj fgm1236 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja stavljam pelate (kupljene na žalost) i to ih isjeckam i izlijem na tijesto i to već godinama uvijek mi super ispadne nije onako suha!
    Moram komentirati kako mi na jetru ide to konstantno naglašavanje baš po rodinu forumu toga kako je sve što nije domaće gotovo smrtno opasno, sad ne samo sto bi se trebale zderati sve mame koje ne doje, vec i one koje nemaju svoj vrt, svoju kumicu ili svog dobavljaca bio&eko proizvoda.

    Koristim rajcicu iz tetrapaka uz dodatak začinskog bilja za pizzu.

  17. #17
    Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,194

    Početno

    Citiraj mamaduda prvotno napisa Vidi poruku
    u šalici pomiješam pola rajčice iz tetrapaka pola kečap i u to origano, nama je fino
    ja slično ovak i to mi je daleko najbolje na pizzi, pola kečap, pola paradajz iz tube, razrijediti s vodom i dodati onu mješavinu začina za pizzu.

  18. #18

    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    911

    Početno

    kombinacije koristim svakojake no najbolje mi je od podravke pasirana rajčica, malčice razrijeđena s vodom i unutra 1:1 soli i šećera... e onda je to prava majstorska pizza ... mljac

  19. #19

    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    911

    Početno

    i slažem se s Mondu

  20. #20
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    Tetrapak i začinsko bilje.

  21. #21
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,851

    Početno

    Ne bih rekla da ono što se piše na ovoj temi ima bilo kakve veze sa zdravljem. Domaći kuhani paradajz je okusom neusporediv sa kupljenim; a od kupljenog onaj u tetrapaku tj. pasirani je baš najlošijeg okusa. Meni dijete obožava juhu od paradajza, paradaj sos, šalšu - a rijetko to kuham jer nemam domaćeg paradajza, a kad skuham od kupljenog to nije to jelo.
    Jedino ovaj paradajz iz DM-a mi nije loš.

  22. #22
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    Nama je domaći kuhani paradajz prekiseo, i koristimo ga jedino kao dodatak varivima. Juha, šalša ili umak za pizzu ne prolaze.
    Tetrapak rules!

  23. #23
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ne bih rekla da ono što se piše na ovoj temi ima bilo kakve veze sa zdravljem. Domaći kuhani paradajz je okusom neusporediv sa kupljenim; a od kupljenog onaj u tetrapaku tj. pasirani je baš najlošijeg okusa. Meni dijete obožava juhu od paradajza, paradaj sos, šalšu - a rijetko to kuham jer nemam domaćeg paradajza, a kad skuham od kupljenog to nije to jelo.
    Jedino ovaj paradajz iz DM-a mi nije loš.
    X
    Zaboravila sam napisati da u paradajz (domaći ili kupljeni) dodajem samo origano i malo papra.

  24. #24

    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Postovi
    936

    Početno

    Inače baš za kuhanje je najbolji onaj paradajz-neznam točan naziv, a recimo kao oblika krumpira, malo duguljast. On u sebi nema toliko vode i koštica, mesnat je i puuuno slađi. Domaći paradajz koji raste na suncu je sladak, onaj iz staklenika baš i nije i mene od njega zna mlatnut i žgaravica.

  25. #25

    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Postovi
    936

    Početno

    Zaboravih, najslađe i najfinije su meni sušene rajčice. Koliko znam talijani recimo za bolonjez obavezno dodaju i sušene rajčice, e to je onda pre pre fino.

  26. #26
    Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,052

    Početno

    NIKAD ketchup, niti koncentrat.

    Passata (pasirani umak iz rajcice iz tetrapaka).

    Ako stavljam prave rajcice, onda cherry paradajze (presjecene na pola), ili susene rajcice (ali ih nakon vadjenja iz staklenke s uljem, a prije stavljanja na pizzu treba dobro ocijediti).
    Nikakvi gotovi zacini za pizzu, samo origano ili bosiljak.

  27. #27
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,851

    Početno

    Tako je - naš domaći kuhani paradajz je prefin i sladak i slastan jer ga kuhamo od finih mesnatih domaćih paradajza dozrelih na žarkom paškom suncu

    Jedino je problem što smo lijeni pa ga skuhamo malo.

  28. #28
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Ja sam megalomanka, jos uvijek imam ukuhanog paradajza.

  29. #29
    Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,052

    Početno

    Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    NIKAD ketchup, niti koncentrat.
    Htjedoh reci, ja nikad ne stavljam ketchup ili koncentrat - nisam imala namjeru zvucati militantno.

  30. #30
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam megalomanka, jos uvijek imam ukuhanog paradajza.
    Mi smo upravo pri kraju, ali kuhamo i do 100 litara.

  31. #31
    Evitta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    386

    Početno

    dajte cure ipak taj recept za domacu kuhanu rajcicu. budem ju negdje ugurala u skrinju, pa makar da imam za par pizza (ionak ne radim precesto)..
    sjetila sam se svoje tete u djetinjstvu koja je radila takve pizze, i istina da je okus predobar.. a za vikend isprobavam ove prije navedene rajcice

  32. #32
    Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,194

    Početno

    Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    Htjedoh reci, ja nikad ne stavljam ketchup ili koncentrat - nisam imala namjeru zvucati militantno.
    Nisam ni ja dok nisam probala takvu pizzu kod frendice! Bila mi je sto put bolja od pizze sa domaćim paradajzom i sa onim iz tetrapaka. Na mojoj mi je stalno nakaj falilo!
    Inače imam uvijek svog ukuhanog paradajza, al za druge stvari.

  33. #33
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    8,507

    Početno

    Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    NIKAD ketchup, niti koncentrat.

    Passata (pasirani umak iz rajcice iz tetrapaka).
    Ovako i kod mene. Ako može prednost ima domaća šalša od pomidora, koju radi moja mama.
    Ako je sezona pomidora onda uzmem 2-3, narežem na komade i smiksam štapnim mikserom. U to, kao i u pasatu iz tetrapaka, dodajem maslinovo ulje i sve začine koje iskopam u kuhinji: origano, bosiljak (ako može svježi), mažuran i kadulja (to je jako dobro, probajte!), češnjak, luk, ružmarin nasjeckan na sitno.

  34. #34
    bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    5,074

    Početno

    Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Jedino ovaj paradajz iz DM-a mi nije loš.
    nisam nikad probala!
    ali nakon ovog-budem!

  35. #35
    Nimrod avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009
    Lokacija
    zabreg
    Postovi
    282

    Početno

    Citiraj Mondu prvotno napisa Vidi poruku
    Moram komentirati kako mi na jetru ide to konstantno naglašavanje baš po rodinu forumu toga kako je sve što nije domaće gotovo smrtno opasno, sad ne samo sto bi se trebale zderati sve mame koje ne doje, vec i one koje nemaju svoj vrt, svoju kumicu ili svog dobavljaca bio&eko proizvoda.

    Koristim rajcicu iz tetrapaka uz dodatak začinskog bilja za pizzu.
    Čuj, nekima koji su recimo alergični i preosjetljivi na hranu, gotovo pa i jest.
    Mom mužu, recimo, i, nažalost, mome djetetu.
    Pa je moj dojam sasvim suprotan od tvog - meni je čisti odmor, ono zen, doći malo ovdje, gdje se podrazumijeva da paziš na takve stvari. Iako, iskreno, nisam primijetila da se to podrazumijeva dok nisam pročitala tvoj komentar. Samo mi je bilo ugodno.

  36. #36

    Datum pristupanja
    Jul 2005
    Postovi
    530

    Početno

    Citiraj Nimrod prvotno napisa Vidi poruku
    Čuj, nekima koji su recimo alergični i preosjetljivi na hranu, gotovo pa i jest.
    Mom mužu, recimo, i, nažalost, mome djetetu.
    Pa je moj dojam sasvim suprotan od tvog - meni je čisti odmor, ono zen, doći malo ovdje, gdje se podrazumijeva da paziš na takve stvari. Iako, iskreno, nisam primijetila da se to podrazumijeva dok nisam pročitala tvoj komentar. Samo mi je bilo ugodno.
    Čuj, a gdje sam ja navela da bi ljudi alergičari ili itko tko ima ikakvu intoleranciju trebao jesti samo kupovnu hranu ili išta što bi mu moglo naškoditi... to uopće nema veze s onim što sam ja komentirala niti mi je bila namjera da to tako ispadne.

    Zanimam ne otkud ti ideja da sa na ovom forumu baš podrazumijeva da "pazis na te stvari" i koje su to stvari, meni to ispada kao da želis reći da svi koji pišu ovdje imaju potpuno ista životna načela kad je u pitanju prehrana.

  37. #37
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,851

    Početno

    Cure koje kuhate puno paradajza, da iskoristim ovu temu pa da vas upitam: kakve imate pasirke?

  38. #38
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Cure koje kuhate puno paradajza, da iskoristim ovu temu pa da vas upitam: kakve imate pasirke?
    Mi imamo onu starinsku drvenu (staru milijon godina) i ta je nama najbolja. U nju stane puno litara odjednom.
    Imamo i onu malu na vrtenje, ali to nam je koma.

  39. #39

    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    Zadar/Preko
    Postovi
    88

    Početno

    Ja na pizzu stavljam pasiranu rajčicu iz tetrapaka u to stavim malo origana i mrvicu šećera ako se sjetim i bude pregenijalna ali i ovisi koju pasiranu rajčicu se stavlja, neke su mi odvratne.

  40. #40
    Nimrod avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009
    Lokacija
    zabreg
    Postovi
    282

    Početno

    Citiraj Mondu prvotno napisa Vidi poruku
    Čuj, a gdje sam ja navela da bi ljudi alergičari ili itko tko ima ikakvu intoleranciju trebao jesti samo kupovnu hranu ili išta što bi mu moglo naškoditi... to uopće nema veze s onim što sam ja komentirala niti mi je bila namjera da to tako ispadne.

    Zanimam ne otkud ti ideja da sa na ovom forumu baš podrazumijeva da "pazis na te stvari" i koje su to stvari, meni to ispada kao da želis reći da svi koji pišu ovdje imaju potpuno ista životna načela kad je u pitanju prehrana.
    Pa... od tebe, kao što sam rekla u komentaru. I ja *zbunj* sad...

    Ja sam shvatila da ti komentiraš činjenicu da svi stavljaju domaću rajčicu na prvu mjesto *jer su na rodinom forumu*, pa da ti to ide na živce. Pa sam napisala da je meni to ok i točno zašto (alergije i sl., u smislu ne dijele baš svi podatke o svom zdravlju). Nisam sigurna gdje smo se pogubile?


    A što se tiče životnih načela i prehrana: Sto ljudi, sto ćudi. ;D

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •