-
Ivarice, ja bih isto kao ti, kako kaže i čokolada, otišla u drugom polugodištu na razgovor. Prema pravilniku o ocjenjivanju ovakva ocjena nije mogla biti zaključena. Ne znam što je posrijedi, možda ona potreba profesora da im sad u 5. razredu "pokažu" što je strogost. Jako nepametno od profesora, bez obzira na to što ivar nije znao tu deklinaciju: kvari si odnos s djetetom u teškom predmetu zbog kojeg su došli u tu školu i za koji bi ih on trebao znati motivirati.
Mi imamo sličan problem s profesoricom iz glazbenog odgoja. M., koji se iz dana u dan, najviše naradi upravo na području glazbe, dobio je 4 iz glazbenog. Naime, učiteljica nemirnu djecu kažnjava jedinicama u imenik, a mirnu nagrađuje peticama. Dakle, "motiviranje" na razini mrkve i batine. Kad smo išli razgovarati, još puno prije kraja polugodišta, profesorica je rekla da nema problema - njegovo znanje je za pet, pa će zaključena ocjena biti 4. Iz istih razloga koje ti navodiš nisam otišla u školu, jer ne želim da ispadne da vršim pritisak zbog same ocjene - radi se o pristupu. Mi se doma ubijamo da ga motiviramo na svakodnevno vježbanje, a profesorica glazbenog nam to minira. Razgovarala sam s drugim roditeljima i onima koji imaju djecu u višim razredima i čini se da je to profesoričina glavna metoda u odnosu prema djeci.
U svakom slučaju, ne kužim metodu "mrkve i batine", nagrađivanje/kažnjavanje djeteta zbog onoga što je u njegovoj naravi niti ovakvo ocjenjivanje u kojem se ne uzima u obzir rad i ocjene u cijelom polugodištu nego samo posljednji odgovor. Sve se to svodi na "pokazat ću ja tebi tko je gazda", a posljedica je kvarenje odnosa s učenicima i demotiviranje učenika za predmet. Kakvu su to pedagogiju učili ti profesori? U sljedećem polugodištu namjeravam se o svemu tome informirati u Agenciji za odgoj i obrazovanje.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma