-
ja bi kao vila...sacekala drugo poluodiste, smanjila katastrofiziranje cijele situacije i u dogovoru s djetetom isplanirala daljnje korake - ponudila bi se da idem u skolu kod profesora cuti njegovu pricu (moze i dijete samnom) ili bi pustila djetetu da ono samo pita (ako zeli i ima snage). vjerujem da bi samoj sebi zabranila da govorim vise o tome.
meni je jedino logicno da mu je dao 1 za zadnje odgovaranje, tada se i matematicki dobije trojka (mada po novom pravilniku nije potrebno da zakljucna ocjena bude i aritm. sredina).
definitivno bi prije svega (ove zabrane razovaranja), odmah, uvazila ivara...mogu zamisliti koliko mu je tesko...osjecaje bi u potpunosti prihvatila, razgovarala o tome ima li ova 3 veze s odlukom o promjeni skole itd...strasno mi je cuti ovo za prijatelje - ali to nije u istom kosu problema i to treba razluciti.
ali bi imala potrebu cuti i profesora, mora postojati racionala...
mojoj je na kraju prve god. matematika bila aritmeticki 4.55...i rekla je da vise ne ispituje, a onda ju je prozvala - prvi put pred svima i rekla joj da je ovo odgovaranje za 4 ili 5 (zakljucno)...naravno da se moja od svega sjeca kako su je nove sandale zuljale...niti na jedno pitanje nije znala odgovor, e sad - ona je mogla zakljuciti 5, mogla je ne izlagati je, mogla je biti dobre ruke...nije...pitala ju je (na sto ima potpuno pravo iako je rekla da nece, ali...po pravilniku ima pravo, mozda nije ljudski, ali...), ona nije znala (evidentno, ne znam jel joj i upisala 1 ili je samo zakljucila)...kao mama potpuno sam na strani djeteta, na pravdi, na iskonskom znanju...ali...realno - ona ipak nije znala u trenutku ispitivanja.
sve u svemu mm i ja smo odlucili...cuvati nju kao osobu, njeno znanje ali i ukazati na to da uciteljica ima pravo zakljuciti 4 ako te je ispitala i nisi znala...nismo imali potrebu razgovarati (da jesmo - isli bi odmah) jer iako situacija mozda nije najmoralnija i nije slika njenog znanja ona je rezultat dogadjaja u skoli - onoga sto nazalost ucitelji najvise promatraju i ocjenjuju-ona realno nije znala.
na jednom od susreta s uciteljicom rekla nam je da joj je bilo zao sto nije mogla joj zakljuciti 5.
nije savjet za ivara i tebe, samo nasa slicna situacija...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma