Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: Posvajanje djece iz Ukrajine?

sagres

Početno Posvajanje djece iz Ukrajine?

Pozdrav svima!
    Evo rezultat današnjeg nazivanja centara-u jednom centru psihologica mi je spomenula jednu najnoviju mogućnost koja im je ponuđena od strane našeg ministarstva i veleposlanstva Ukrajine koje je poslalo dopis o otvorenosti te zemlje za posvajanje na međunarodnom planu pa tako tu mogučnost nudi i Hrvatskoj.Malo sam ostala zatečena :? , ali zašto ne? Ako postoji šansa da se realiziraju neke stvari brže i efikasnije, pa zašto ne ? Dijete je dijete :D

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja to pozdravljam i veselim se unaprijed. Javljaj vijesti ako saznaš.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

veseli me ova vijest :D

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

super vijest :D

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Je li vam rekla kako i pod kojim uvjetima? Je li ta mogućnost već otvorena ili je to nešto što će vrijediti u europskoj budućnosti?

sagres

Početno

To je dopis koji je ta psihologica dobila ovaj tjedan, ni ona sama nema nekakvih značajnih podataka o toj informaciji. Vjerojatno je to stiglo i u ostale centre.Rekla je ako sam zainteresirana da se obratim najbolje veleposlanstvu Ukrajine i u Ministarstvo
    zdravstva RH, možda će mi oni pomoći sa nekim konkretnijim podacima.
    Tko prvi uspije nešto saznati neka javi!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ohhh kako vesel vijes za sve cekalice zeljne djecice... Stvarno je to super da se konacno i hrvatskoj javnosti otvorila mogucnost posvojenja djecice izvan granica nase lijepe...
    Good luck i molim Vas da nas redovno obavjestavate kako se postupak odvija.. a na starnicama ukrainske vlade mozete naci informacije o potrebnoj dokumentaciji, prijevodu i potvrdjivanju 10001 dokuments..
    Sve je moguce samo ako se hoce...
    Ivca

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Bili jutros kod g. Srećka Szabe i on nam je isto spominjao taj dopis koji im je nedavno poslan, bez konkretnih informacija vezano za to. Ali, super da se otvara i ta mogućnost :D !

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Baš me zanima kaj piše u tom famoznom dopisu. Na stranicama Ministarstva nema ništa o tome.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

G. Srećko nam ga je čitao, ali nismo puno pametniji nakon toga (mi smo tek na početku pa možda nismo baš dobro pokopčali), ali i on se žalio da je prijevod loš. U svakom slučaju, meni je drago da se otvara ta mogućnost, pretpostavljam da je put kontaktirati neko konzularno predstavništvo Ukrajine, ako takvo postoji u ZG-u ili vidjeti gdje je najbliža ambasada, ali ovo samo nagađam.

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...ma neznam jesam li paranoična,ako jesam-oprostite,ma.....-ovaj...-nije li Chernobil u Ukrajini?bez uvrede.ili sam fulala zemljopisni položaj toga grada?..neznam kako je ona havarija utjecala na život tamo..neznam....ma,što vi mislite?paranoja? :?

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

..juuuj,nadam se da moj prethodni post ne zvuči sebično....smrc...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Jes, tamo je. Vidiš, nije mi to palo na pamet, ali pretpostavljam da je prošlo dovoljno vremena da bi to imalo veze, a sjećam se da je u vrijeme kad se to dogodilo bilo rečeno da je dio tog zračenja bio pogodio i sjeverozapadnu Hrvatsku...

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koliko sam shvatila iz nekih članaka koje sam onako ovlaš pročitala, u Ukrajini (i Rusiji) ima puno napuštene djece, koja onda postaju beskućnici i kriminalci čak u dobi mlađoj od 10 godina. Pa ako njihova vlada nema ekonomskih mogućnosti ili volje izaći na kraj s tim problemom, hvala Bogu da su se sjetili da na ovakav način mogu spasiti bar dio djece koja sutra ne bi imala druge nego na ulicu.
    I svim srcem želim da se mogućnost takvog posvajanja i realizira. Jer dijete je dijete, svakom od njih treba ljubav, a ovdje ima jaaako puno ljudi koji su je spremni pružiti.

A vjerujem da Indijska vlada omogući posvajanje djevojčica iz Indije, da bi ovdje također bilo zainteresiranih. Koliko bi samo neželjene i odbačene djece ovdje mogle nekome postati sreća najveća....

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nasi poznanici su usvojili djecaka iz Ukrajine. Oni si inace Talijani. Ne znam tocno koliko je proces trajao, ali bilo je dosta dugo, najveci problem bio je sto se u takvom procesu moraju zadovoljiti birokratske zackoljice dviju drzava. No, obzirom na krajnji ishod, sve se to naravno isplatilo proci.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno dopis

....nama su iz jednog centra poslali dopis o posvajanju djece iz Ukrajne, pa ću samo ono najosnovnije prenjeti;
    "državna uprava za usvajanje djece primila je od CZSS oko 1200 zahtjeva od stranaca koji su registrirani kao kandidati za usvajanje djece iz Ukrajne, a preuzimanje novih zahtjeva započet će 1.1.2007.Za praktičnu obradu predmeta koji su predani ranije trebalo bi dobiti potvrdu od kandidata o tome da li oni i dalje žele dijete iz Ukrajne. Izjava mora biti legalizirana u konzularnoj ustanovi Ukrajne u zemlji prebivanja potenc. roditelja.
    Informativni razgovori započinju 1.9.07."

Moram priznati da mi sam taj dopis nije u cijelosti razumljiv i da je dosta štur tj. bez dovoljno informacija :/ . No ako ste zainteresirani info. se može dobiti u Zgb, Ksaver 121.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Vadim topic iz naftalina ?
    Vidim da se sve prekida u jednom trenutku, jos u aprilu, posle prvobitne euforije?
    Sta se dogodilo :?

Gost

Početno

Ima li na ovom planu kakvih novosti?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

POSLJEDNJA NADA Preduga procedura posvajanja
    Hrvati po djecu idu u Ukrajinu
    Autor SANDRA VELJKOVIĆ
    Uz zahtjev za posvajanje treba priložiti i zaključak hrvatskih tijela da su posvojitelji situirani
    Foto: Antonia Vukušić

Jedan bračni par iz Hrvatske lani je posvojio dijete iz Ukrajine, a najmanje desetak drugih parova čeka na pozitivnu odluku ukrajinskog ministarstva obitelji, omladine i športa.

Uglavnom Zagrepčani

Riječ je o ljudima koji su u Hrvatskoj godinama neuspješno borili s birokracijom i lošim zakonima oko posvajanja, uzalud obilazeći centre za socijalnu skrb i gubeći nadu. Ukrajina im je bila posljednja šansa za dijete. Tamo se postupak obavi za manje od godinu dana, cijeli proces je legalan i iza njega stoji nadležno ministarstvo.

Još je lani u veleposlanstvo Ukrajine u Zagrebu stigao dopis o tome da se mogućnost posvajanja djece nudi i hrvatskim građanima. Od tamo su dopis, s detaljnim objašnjenjem cijelog postupka, poslali Centru za socijalnu skrb Zagreb. Desetak potencijalnih posvojitelja, najvećim dijelom iz Zagreba, zainteresiralo se za tu mogućnost, potvrdili su iz ukrajinskog veleposlanstva.

Ukrajinsko ministarstvo na početku svake godine odredi godišnju kvotu za ovu godinu objavili su da će biti posvojeno 1453 djece. Do sada je ukrajinsko ministarstvo već zaprimilo 1300 prijava, a tako da je možda bolje pričekati sljedeću godinu i do tada prikupiti obimnu papirologiju, savjetuju djelatnici ukrajinskog ministarstva.

Uz zahtjev za posvajanje treba, među ostalim, priložiti zaključak nadležnih tijela Hrvatske da potencijalni posvojitelji žive u zadovoljavajućim uvjetima, potvrdu o njihovim primanjima, o zdravstvenom stanju...

Zahtjevi se ne šalju poštom, već ih treba predati osobno ili posredovanjem ovlaštene osobe. Baš zbog tih uvjeta u Ukrajini postoje brojne privatne organizacije koje potencijalnim posvojiteljima sa Zapada pomažu s papirologijom, skupljanjem dokumenata i prijevodima na ukrajinski.

Svi zahtjevi završe u bazi podataka i kreću na obradu u roku tri tjedna, objašnjavaju u ministarstvu. Ako je odobren, parovi putuju u Ukrajinu gdje se susreću s djecom i na sudu okončaju posvajanje.

Nema ograničenja
    Zasad nema ograničenja što se tiče razlike u godinama između potencijalnog posvojitelja i djeteta, kažu iz ukrajinskog ministarstva, a opcija posvajanja otvorena je i samcima, no to će se uskoro promijeniti.

...evo podižem malo ovaj topik iz naftalina...
    da li netko ima kakvog osobnog iskustva u svezi Ukrajine i posvojanja?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

POSLJEDNJA NADA Preduga procedura posvajanja
    Hrvati po djecu idu u Ukrajinu
    Autor SANDRA VELJKOVIĆ
    Uz zahtjev za posvajanje treba priložiti i zaključak hrvatskih tijela da su posvojitelji situirani
    Foto: Antonia Vukušić

Jedan bračni par iz Hrvatske lani je posvojio dijete iz Ukrajine, a najmanje desetak drugih parova čeka na pozitivnu odluku ukrajinskog ministarstva obitelji, omladine i športa.

Uglavnom Zagrepčani

Riječ je o ljudima koji su u Hrvatskoj godinama neuspješno borili s birokracijom i lošim zakonima oko posvajanja, uzalud obilazeći centre za socijalnu skrb i gubeći nadu. Ukrajina im je bila posljednja šansa za dijete. Tamo se postupak obavi za manje od godinu dana, cijeli proces je legalan i iza njega stoji nadležno ministarstvo.

Još je lani u veleposlanstvo Ukrajine u Zagrebu stigao dopis o tome da se mogućnost posvajanja djece nudi i hrvatskim građanima. Od tamo su dopis, s detaljnim objašnjenjem cijelog postupka, poslali Centru za socijalnu skrb Zagreb. Desetak potencijalnih posvojitelja, najvećim dijelom iz Zagreba, zainteresiralo se za tu mogućnost, potvrdili su iz ukrajinskog veleposlanstva.

Ukrajinsko ministarstvo na početku svake godine odredi godišnju kvotu za ovu godinu objavili su da će biti posvojeno 1453 djece. Do sada je ukrajinsko ministarstvo već zaprimilo 1300 prijava, a tako da je možda bolje pričekati sljedeću godinu i do tada prikupiti obimnu papirologiju, savjetuju djelatnici ukrajinskog ministarstva.

Uz zahtjev za posvajanje treba, među ostalim, priložiti zaključak nadležnih tijela Hrvatske da potencijalni posvojitelji žive u zadovoljavajućim uvjetima, potvrdu o njihovim primanjima, o zdravstvenom stanju...

Zahtjevi se ne šalju poštom, već ih treba predati osobno ili posredovanjem ovlaštene osobe. Baš zbog tih uvjeta u Ukrajini postoje brojne privatne organizacije koje potencijalnim posvojiteljima sa Zapada pomažu s papirologijom, skupljanjem dokumenata i prijevodima na ukrajinski.

Svi zahtjevi završe u bazi podataka i kreću na obradu u roku tri tjedna, objašnjavaju u ministarstvu. Ako je odobren, parovi putuju u Ukrajinu gdje se susreću s djecom i na sudu okončaju posvajanje.

Nema ograničenja
    Zasad nema ograničenja što se tiče razlike u godinama između potencijalnog posvojitelja i djeteta, kažu iz ukrajinskog ministarstva, a opcija posvajanja otvorena je i samcima, no to će se uskoro promijeniti.

...evo podižem malo ovaj topik iz naftalina...
    da li netko ima kakvog osobnog iskustva u svezi Ukrajine i posvojanja?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

još i ovo kao nadopuna iz istog članka iz večernjeg lista... :

...postupak u koracima :
    1. Podnošenje zahtjeva
    Podnošenje zahtjeva prvi je korak. Zahtjev mora biti napisan na ukrajinskom, a njemu se prilažu brojne potvrde, poput bankovnih izvoda ili opisa uvjeta stanovanja. Sve informacije građani mogu dobiti u veleposlanstvu Ukrajine.
    2. Predaja zahtjeva
    Adresa na koju se nosi zahtjev je ukrajinsko Ministarstvo obitelji, omladine i sporta. U roku od tri tjedna posebna komisija pregledat će prijavu. Ukoliko je prijava u redu, par postaje službeni kandidat za posvojenje djeteta.
    3. Odlazak u Ukrajinu
    Kandidati dolaze u Ukrajinu. U Ministarstvu dobivaju slike i podatke o djeci. Nakon odluke, potencijalni posvojitelji odlaze u dječji dom gdje napokon upoznaju dijete. Ako se odluče za tog mališana, počinje pravni dio.
    4. Novi zahtjev
    Novi zahtjev ovaj put se šalje Odjelu za prosvjećivanje na području gdje dijete živi. Odjel razmatra zahtjev i ukoliko odluči da je posvojenje za dobrobit djeteta, šalje preporuku u Ministarstvo. Dijete se usvaja odlukom gradskog suda.
    5. Odlazak po dijete u Ukrajinu
    Posvojitelji odlaze po dijete u Ukrajinu, gdje dobivaju djetetove dokumente te naputke kako ga prijaviti u Hrvatskoj. Ukupni troškovi kreću se od pet do 20 tisuća eura – najviše “ode” na putovanja i smještaj, manje na sudske takse i prijevode.

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Podižem temu, i pitam se jel ima netko kakva dodatna saznanja u vezi ovoga...

mala Ina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moj brat ima prijatelje koji su posvojili klince iz Ukrajine. Navodno da su većina djece iz Ukrajine, djeca teških ovisnika. E koliko je to istina... ja ne znam.

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Daj mi molim te reci, ako znaš, naravno: koliko dugo je prošlo od podnošenja zahtjeva do posvojenja, koliko su djeca stara, kakvog su zdravstvenog stanja i koliko ih je sve to došlo?

mala Ina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Rebbeca, moj brat živi u USA, tako da je posvajanje bilo tamo.
    Samo sam komentirala to što sam čula iz priče. Inače, ti klinci koje moj brat poznaje nisu baš sjajno. Imaju hrpu zdravstvenih problema.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ima li što novoga na pvu temu ?

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno da i ja nesta napisem

drage forumasice...

..... ja i moj muz smo bili kandidati da posvojimo djete iz ukrajne.
    Predali molbe na sve centre za socijalnu skrb,cak i u dom sunce u hercegovini i caritas i dobili vise manje negativne odgovore.
    Mi posto zivimo u Austriji bi morali ici preko beckog centra za posvajanje i udomiteljstvo. Evo kako stvari stoje.
    Posvajanje kosta 35 000€,posto smo hr.drzavljani time gore procedure da glava boli.Mijenjaj drzavljanstvo dijeteta sa ukrajinskog na hr. pa onda jos i cekaj da djetetu odobre prvo ulaznu,pa onda i boravisnu vizu na teritoriju Republike Austrije tako su barem meni obijasnili premda mi imamo vize na 10godina ali ni to im nije znacilo puno.Uz to je jos trebala psiholoska procijena nas i naravno nase financisko stanje i izvadak iz bane i da obadvoje radimo. Mozda je u hr. nesto laske ali ovdije je bila katastrofa.

Da bi ja na kraju nekim cudom ostala trudna,pa opet glupa socijalna radnica rece citiram " sada vise vam ne treba ukrajinsko kop... kada mozete imati svoje dijete" na zaprepastenje mene i moga muz :shock:
    Ali su zato ukrajinci bili i vise nego ljubazni... :D

toliko za sada,pa mi javite da li ste i vi imale takvih neugodnosti

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Dali netko zna jeli žema bez partnera može posvojiti iz Ukrajine ?

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno posvajanje iz ukrajine

bok,

o tome da li samo jedna osoba bez partnera moze posvojiti dijete iz ukrajine to ti nebi znala reci,jer vecinom su u veleposlanstvu bili bravni parovi,ali nista te ne kosta da nazoves veleposlanstvo i pitas.

pozdrav

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Iz Ukrajine,nažalost, mogu posvajati samo parovi.

Ali, da sam na tvom mjestu ja bi ipak nazvala ambasadu da budem 100% sigurna. Tko zna, možda se nešto promijenilo u njihovim odlukama vezanim za posvajanja...ali za sad koliko znam samo vjenčani parovi imaju tu mogućnost.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Ja imam prijateljicu u Ukrajini, ona je kao samac posvojila dijete iz Rusije jer male ukrajince ne mogu posvijiti samci....

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Inače i sami razmišljamo o usvajanju djeteta iz Ukrajine.
    Iznosi su daleko manji od spomenutih 5000 - 20000 €.
    Posljednje uređivanje od čokolada : 27.02.2010. at 23:31 Razlog: brisanje reklame

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

pozdrav svima

ja i MM smo razmišljali o usvajanju djeteta iz ukrajine ali još ništa nismo uradili na tome. hrco zanima me kako si saznao to za troškove, imaš li neke konkretne stranice o tome ili nešto sl.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj xara prvotno napisa Vidi poruku
    pozdrav svima

ja i MM smo razmišljali o usvajanju djeteta iz ukrajine ali još ništa nismo uradili na tome. hrco zanima me kako si saznao to za troškove, imaš li neke konkretne stranice o tome ili nešto sl.
    žena mi prevodi - stranice ne znam - može se ušparati na putu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •