Pozdrav svima. Supruga i ja smo prošle godine, početkom 9 mjeseca, u našem centru podnijeli zahtjev za našom obradom kao potencijalnih posvojitelja. Obavili smo sve razgovore, sociolog, psiholog, i posjetu kući. Rečeno nam je da je sve u redu i da sada samo pričekamo da nam napišu rješenje. Ja već dva mjeseca zovem i molim da nam to napišu, da možemo dalje. Ne vičem, ne psujem, vodim pristojni razgovor. Do sada je odgovor uvijek bio: Evo za koji dan. Zadnji odgovor, od jučer, je da su puni posla, ali da bi to moglo biti gotovo, početkom 7. mj. I da je uobičajeno da se toliko čeka. Koliko ste vi čekali na rješenje?

Ne znamo što da radimo. Da vičemo? Molimo krunicu? Prijetimo ministarstvom? Klečimo?

Mi oboje imamo poteškoća, vesela kombinacija, i posvajanje je jedini način da imamo djete. Ovo razvlačenje je za nas frustrirajuće. Svaki dan kad dođemo doma, prvo trčimo na poštanski sandučić, da vidimo ima li šta.

Molimo vas za savjet. I koliko ste vi čekali na rješenje? Iz tema na forumu vidim da je to uglavnom kraće od naših 10 mjeseci.