Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Super medenjaci

  1. #1

    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    Zapresic
    Postovi
    768

    Početno Super medenjaci

    Stvarno su super..Evo recepta:

    1 margarin (ja stavim onaj markarin krem, plave je boje)
    25 dg meda (ja to otprilike stavim 1/4 staklenke)
    1 zlica smedjeg secera
    1 zlica cimeta

    To sve lijepo sa vilicom istucem u visokoj zdjeli
    Onda dodajem brasno - i to pola ostro, pola glatko da se ne stvrdnu jako

    Brasna stavim otprilike, ide ga dosta jer smjesa se ne smije lijepiti za ruke.
    Kad je smjesa gotova, radim male kuglice koje onda spljostim (u sredinu piknem jednu cokoladnu kapljicu - one koje se koriste za kukije, ili badem)
    Od ove mjere ih ispadne dosta
    Dobar tek!

  2. #2

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Krk
    Postovi
    51

    Početno

    na koliko C i koliko minuta??

  3. #3

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    2,198

    Početno

    Brasna stavim otprilike
    koliko otprilike?

  4. #4

    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    Zapresic
    Postovi
    768

    Početno

    na 180 C dok ne dobiju zlatno smedju boju, mozda 10ak minuta

    Brasna..hm, da se ne lijepi za ruke, da mozes oblikovati lijepe kuglice ili razvaljati tijesto pa ga rezati kalupima...rekla bih da ide otprilike malo manje od pol kile jednog i pol kile drugog, ali najbolje mijesiti pa "osjetiti pod rukom"

    Ovi medenjaci budu mekani tek kad odstoje 2-3 dana.

  5. #5

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    2,198

    Početno

    moze maslac umjesto margarina?

  6. #6

    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    Zapresic
    Postovi
    768

    Početno

    moze

  7. #7

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    2,198

    Početno

    oke, idem odmah

  8. #8

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    2,198

    Početno

    ivonna, svaka cast!

    prva runda gotova, napravila sam s onim modlicima velikima iz ikee, veelika srca, super izgledaju
    stavila sam onaj zacin za medenjake umj cimeta i malo mljevenih oraha jer to ne bih bila ja da nisam modificirala recept

    brasno integralno i kukuruzno, malo polubijelog

    uvaljat cu ih u cokoladu rastopljenu i mozda jos nesto

    napravila sam i nekoliko borica, isto velikih, s cokoladnim kapljicama umj kuglica, ostalo zvjezdice
    sve super mirisi, a onaj komadic kojeg sam probala bio je fiiin

  9. #9

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb, Bukovac
    Postovi
    227

    Početno

    Recept isprintan, sad to idem umijesiti i pustiti da odstoji. Javljam se poslijepodne da javim rezultate, al ako je Ivana zadovoljna, bit cu i ja sigurno!

  10. #10

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zagreb, Knežija
    Postovi
    341

    Početno

    recept je super, pojeli smo ih prije neg kaj su se zmekanili

  11. #11
    zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Split, Lijepa nasa
    Postovi
    4,633

    Početno

    ma bas sam trazila ovakav recept!
    hvala

  12. #12
    Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    2,937

    Početno

    I ja cu ih napraviti za Novu godinu, samo mi recite kakav je to zacin za medenjake i di se kupi?

  13. #13
    dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zadar
    Postovi
    975

    Početno

    MOny, zacin na medenjake sam ja nasla u kauflandu (na vrecici bas pise zacini za medenjake), ali sam isto stavljala samo cimet u ove i odlicni su!

    I idealni su za zajednicko pravljenje s djecom (mi smo ih valjali i rezali na kalupice: zvijezde, jelke, mjesece, zvona).

  14. #14
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    postoji li neka metoda za brze meksanje. da ih napravim u subotu, a budu mekani u nedjelju?

  15. #15
    dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zadar
    Postovi
    975

    Početno

    Nemam pojma, meni su stalno bili jednako meki (tvrdi?).
    lli smo ih prebrzo pojeli.

  16. #16

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zagreb, Knežija
    Postovi
    341

    Početno

    Citiraj dijanam prvotno napisa
    Nemam pojma, meni su stalno bili jednako meki (tvrdi?).
    lli smo ih prebrzo pojeli.
    meni su bili isto nekak podjednako tvrdi/meki ali sam skužila da su mi mekaniji bili oni deblji

  17. #17
    anabela avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    314

    Početno

    evo ja sam svoje upravo dovršila. Ispalo ih je krcato, mogu cijelu vojsku nahraniti napravila sam različite oblike, srca, sloniće, cvjetiće, svje to to divno i krasno samo su tvrdi ko kamen! :shock: kad sam ih tek izvadila bili su mekani, a sada se ne mogu uopće jesti! Pročitala sam u prethodnim postovima da omekšaju tek nakon dva dana. Što ću ako se to ne dogodi??? Neke sam već bacila :/

  18. #18

    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    Zapresic
    Postovi
    768

    Početno

    moji su omeksali nakon jedan dan, ali su mi i tvrdi bili preeeefini...ali ja sam radila malkice deblje, oko 1 cm debljine cini mi se

  19. #19
    dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zadar
    Postovi
    975

    Početno

    Anabela, vjerojatno si previse brasna stavila, a mozda i predugo pekla. Nagadjam samo...

  20. #20
    anabela avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    314

    Početno

    Ivonna moji su još deblji, barem 2-3 cm pa su opet ko kamen ali valjda će omekšati

    dijanam, da mislim da sam ih malo prepekla pa sam one koji su malko zagorili i bacila u smeće a ovi ostali će valjda omekšati

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •