-
Otvorenost za vrh prsta
Molim pomoć oko ove teme...
Trudna sam 30 tjedana.
Jučer mi rekla gin. da sam otvorena za vrh prsta (1-2 mm) i da trebam više mirovati + piti magnezij.
Da li netko ima sličnu dijagnozu i kakve su preporuke?
Također, da li postoji neka razlika između izraza "uloživost" i "otvorenost" jer sam u prvoj trudnoći bila uloživa za vrh prsta pa nikakve preporuke za mirovanje ili magnezij nisam dobila već sam normalno funkcionirala do poroda - čak sam prenijela 9 dana?!
Eto, ako netko zna nešto više o ovome, molim da mi javi...
-
Ja ti nisam baš sigurna za razliku ali ovo tvoje mi se ne čini tako katastrofično. Bilo je cura koje su u tvojim tjednima bile prohodne do ovoja glavice i izdržale normalno do kraja trudnoće. Poslušaj svoju doktoricu, malo više miruj, odmaraj, a magnezij je preventivno protiv kontrakcija. Meni je od 16. tjedna unutarnje ušće otvoreno i evo još par dana pa ću u 25. tjedan a nalaz ostao isti....Nema mjesta panici...
-
ja sa bila otvorena za vrh prsta zadnja 4 mjeseca trudnoće. trebala sam kao mirovati i doktorica je bila uvjerena da ću ranije roditi. na kraju rodila 15 dana nakon termina
-
-
Hvala na odgovorima, planiram otići privatno u ginekologa pa detaljno popričati o tome što moja dijagnoza znači.
U prvoj trudnoći moj ginić u Domu zdravlja nije ništa posebno komentirao, ja sam samoincijativno više mirovala jer mi je frendica koja je bila u istoj situaciji tako savjetovala, a i po internetu sam našla slične preporuke. Međutim, tim mirovanjem (koje nije bilo strogo) sam si napravila lošu uslugu jer sam nakon poroda bila u dosta slaboj kondiciji + sam završila na carskom pa sam još dodatno 2 mjeseca morala mirovat - u svakom slučaju, nije bilo dobro...
Sad mi se baš i ne miruje previše ako zaista nije potrebno, jer ću opet morati na carski rez, a biti u slaboj kondiciji s jednom bebicom + trogodišnjakom -> to mi stvano ne treba...
-
nemas sto izgubiti ako pitas i za drugo misljenje. I detaljno ispitaj doktora koliko i kako mirovati.
Uostalom, i ako budes morala mirovati, bolje izgubiti kondiciju nego prerano roditi. Nadam se da imas pomoc bliznjih ako budes morala mirovati. Uostalom ,kad uđeš u 9.mj mozes vratiti kondiciju do poroda... Ja sam nakon tjedan poslije prestanka mirovanja bila ko nova
-
Karol ,nisi ti zbog krivog mirovanja završila na carskom bar se tako nadam. Ja sam do posljednjeg dana trčala s jednog kraja na drugi kraj grada, to jutro još bila u vrtu i nekaj čeprkala i završila na carskom , ali zbog tlaka koji je bio dost visok ( koji mi se javio u zadnjih mjesec dana). Drugi porod sam isto dan prije bila na Sljemenu i grudala se s klincem , porod počeo normalno , ali je opet tlak narastao i završila na carskom. I prvi i drugi put kondicija se vratila odmah čim sam počela sjediti u bolnici, tak da nisam imala problema s time. Sad me vjerovatno opet čeka carski , jer je dok, rekl a da će vjerovatno odmah to napraviti.
Posljednje uređivanje od jelena.O : 13.06.2010. at 19:04
-
Moram prizanti da je i mene malo strah kakav će mi porod biti nakon skoro 20 tjedana mirovanja. Ali kao što kaže S2000, bolje ti je mirovat sada nego pred kraj završit u bolnici a ne daj Bože prijevremeno rodit.Onda ćeš se s bebom tek nahodat po doktorima. Ja mislim da ćeš ti biti OK ako samo malo doziraš tj. smanjiš tempo pa ako vidiš da sve ide OK onda se tome prilagodiš. I vjeruj mi, ja mislila da je to mirovanje najgore na svijetu (i to govorim o strogom) i ja nikada ne mirujem ali kad je dijagnoza takva da je bebin život u pitanju, dvojbe nema. Ja bi i dubila na glavi 20 tjedana ako to može pomoći da se beba rodi zdrava...nemoj sad očajavati, potraži drugo mišljenje i ja sam sigurna da će sve biti u redu....
-
Şamo da obavijestim - dakle bila u ginekologa privatno (polik. Vili) i dr. Ujević mi je rekla da mi je nalaz cervixa (duljina 41 mm) za moje tjedne trudnoće skroz normalan, nikakvo specijalno mirovanje ne treba, čak preporuča hodanje da se ne bi stvarali krvni ugrušci... Naravno, ne dizati teško, penjat se na Sljeme ili sl.
Baš mi odgovora njena preporuka, mislim da mi je korisnije hodati nego se izležavat, kupit kile i gubit kondiciju koja će mi i te kako trebati s dvoje male djece...
-
Svaka čast Karol i meni se čini da je duljina cerviksa od 41mm genijalna!!!!!!Dobro je da si otišla po drugo mišljenje a još je bolje da si to napravila kod dr. Ujević jer mi je ona super!!!!!!!!!A ovo za dizanje teškog i penjanje na Sljeme već ionako znamo....
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma