Stranica 3 od 13 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 607

Tema: Sanatorij pronatal - dr. Mardešić, molim vas informacije

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

AB7, želim vam lijep boravak u Pragu i da slijedeći put idete tamo turistički s bebačem!

AB7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

HVALA LIJEPO NA ŽELJAMA Dali možda znaš gdje se otprilike nalazi sanatorij,znam da se to područje zove NA DLOUHE MEZI 8/12 PRAGUE 4 HODKOVIČKY?

AB7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

HVALA IVA LUCA NA INFORMACIJI

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Dakle, mi smo bili u 12 mjesecu u Pronatalu po drugi puta na inseminaciji.
    Na žalost opet je bilo neuspješno.
    Ovom prilikom primila nas je dr. Lazarovska jer je dr. Mardešić bio odsutan. Doktorica je super i može se s njom komunicirati na hrvatskom/srpskom tako da je olakšana komunikacija. Čak je se pokazala puno susretljivijom i razgovorljivijom od dr. Mardešića. Uglavnom pohvale za oboje. Ovom prilikom smo primjetili da je gotovo polovica pacijenata u klinici bila s područja bivše Jugoslavije, tako da ste skoro svaki drugi par razumjeli kada progovori.

Mi se ponovno spremamo za Prag iza Nove Godine, negdje oko 13.01.2008. i nadamo se da ako bude u pitanju baš 13-ti da će nama donijeti sreću.

Puno sreće i strpljenja svima a naročito snage da izdržimo do kraja

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj josipa34 prvotno napisa
    Dakle, mi smo bili u 12 mjesecu u Pronatalu po drugi puta na inseminaciji.
    Josipa34, imaš poruku!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Mia oprosti,sad sam našla na odbrojavanju da je beta bila negativna. Baš mi je žao.
    Kad se ponovo spremate u akciju?

ivana0906 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Belinda ti i ja se opet pratimo, i nama je u planu Prag, sto prije!
    Mislim da cu im danas slati mail...

AB7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Curke uskoro ču se i ja vama pridružiti sa planiranjem puta u Prag.Baš sam jučer poslala mail DT Rešu u vezi muževe dijagnoze i već je danas napisao mail da idemo na donorsku oplodnju,tako da je i nama izgleda suđeno imati malog čeheka Baš ću sutra pronatalu poslati mail sa pripremama i ako Bog da krećemo u Veljači kod njih.Sinoć sam išla kod mog ginekologa po klomifen i sada čekam novi ciklus da počnem piti.

AB7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Evo cure adresa od Pronatala:
    "Sanatorium Pronatal"sanatorium.pronatal@seznam.cz a možete ga naći i na karti imate gore njihovu adresu na čini mi se 3-4 topicu a mozete ga potražiti na www.mapy tiscali.cz a kad vam se pojavi karta u prozorćić upišete hodkovičky i tamo vam se blizu nalazi Sanatorium Pronatal a možete kupiti i kartu Praga ako vam je lakše inače to se nalazi na samoj periferiji nije baš u centru Praga a to se područje naziva Prague 4.

ivana0906 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

AB7 zasad ti samo šaljem !
    Naravno, skupa smo jaći!

AB7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Da mi krećemo u akciju idući mjesec baš mi je drago zbog vas dvije znam ja da ste vi jake ali kako se kaže treba se sudbini smijati u lice i ne popuštati u svojim nakanama.Jel vas dvije možda planirate ići sljedeći mjesec?

AB7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Hvala Ivana i ja vama dvjema šaljem

regina78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

cure moje drage drago mi je da ste se brzo oporavile i da ste tako optimisticne :D
    nadam se da cete nas razveselit skoro sa svojim betama

AB7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Belinda koliko je meni poznato tko ide na donorsku oplodnju ja mislim da se ništa ne čeka cijena je prošle godine bila 350 eur za inseminaciju nadam se da je nisu podigli a što se nalaza tiče trebaš imati svoju i muževu krvnu grupu i karakteristike kao npr boja kose, očiju,visina težina itd.ali uglavnom oni će ti reći što još trebašda napraviš

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Hvala ti !!
    Al mi smo pričali da ne bi išli na inseminaciju nego odma na IVF pošto je veći postotak uspješnosti. Valjda će nam htjet izać ususret jer sam čitala da oni prvo preferiraju inseminaciju?!
    Ma budem ja njih sutra nazvala pa ću čut iz prve ruke.
    Ako sam dobro upućena osoba za kontakt je Danica Vigljević?

AB7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Da ona je kontakt osoba evo baš sam i ja slala mail da vidim jer možemo planirat sljedeći mjesec put u Prag.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Pa šta jel bolje nazvat ili poslat mail?
    Ja mislila da je bolje nazvat i zatražit nju i sve s njom dogovorit,a vidim vi sve šaljete mailove!? Jel si ti kod dr.Mardešića ili one doktorice L?

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Sad sam našla prezime ,dr.Lazarovska!

AB7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Ja sam preko gdje Danice pisala o dr Mardešiću jer prije 2 god. mi smo znali za njega po preporuci dr Čolaka a sada vidim da je tu i dr Lazarovska čini mi se jedan par je išao kod nje na inseminaciju baš mislim sa ovog topica,a JA KAD SAM USPOSTAVLJALA kontakt sa njima slala sam im mail neznam nekako mi je bilo lakše pisati nego pričati od treme jedino jedanput sam ih morala nazvat zbog moje stimulacije da vidim jesam li spremna za postupak,kako god vi odlučite ali po meni bolje ti je da pišeš jer je ovo jeftinije nego zvati Prag jedino u hitnim slučajevima ako moraš kao ja.Inače jako su brzi što se tiče odgovora čeka se 1-2 dana.

mia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure vidim da ste danas bile vrijedne u dopisivanju.

Svima vam zelim puno, puno uspjeha i da sto prije dodjete do svojih bebica. A naravno to zelim i sebi!

Ja ponekad pisem u Pronatal, ponekad zovem - zavisi kako se osjecam. Ako sam nestrpljiva zovem, ako samo cool pisem. Veca mi je fora kada pisem jer onda mogu citati uvijek iznova mail i vidjeti je li mi sve jasno.

Mi cemo ponovno u travnju/svibnju u postupak (barem nam je sada takav plan), ali vidjet cemo jer nisam jos kontaktirala Pronatal pa ne znam sto ce biti. Za sada odmaramo i gledamo bebe gdje god stignemo. Cak sam si odabrala i kolica koja cu kupiti za bebaca, jer slijedeci put mora biti bingo!!!

Jos jedom svima veliki i javite sa iskustvima ako uskoro idete u Prag.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

pa baš zato sam i ja mislila sutra zvat jer sam nestrpljiva. Već mi je dugo čekat do sutra a kamoli još 2 dana na odgovor .
    Mada je bolje pisat jer mia kako si rekla uvijek možeš opet provjerit informacije.
    Mia drago mi je da si nam se javila i želim ti bingo ovaj put!!!

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

svratila sam samo da vam pošaljem veliki i poželim sreću.mi po nalazima MM nismo u azo ali ovaj topić pratim redovito i divim se vašoj snazi i optimizmu......znate pored ovih problema koji vas umaraju moji mi se čine tako mali(dijagnoza u potpisu) i svaki put kad mislim da nemogu dalje i padnem psihom dođem ovdje .....vaš optimizam i način kojim idete naprijed mi daje snage.....nadam se da se neljutite što mi vaš optimizam daje snagu za naprijed što ga alo ukradem

MM u zadnjem nalazu nisu našli spermije (obični spermiogram) iako je prije uvijek imao čak i normospermio i oligo i tera.....i taj tren sam mislila da mi se srušio svijet ali smogla sam snage i trznula se da je to možda trenutno stanje možda.....jer svi su hormoni ok .....
    Ma nisam svratila da vam pričam o sebi i svojim problemima nego da vam se zahvalim zato što ste takve kakve jeste i poželim puno sreće

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Evo malosam navratila u ove sitne stae i nisam se iznendila da ste podigle ovaj topic.. Mi planiramo obaviti te konzultacije kod dr. Reša ali ako ne bude bilo pozitive na njegovom licu i mi pičimo u Prag, ili ako nam se ne osmjehne sreća pa biopsija opet bude 0..kako god Prag i naša destinacija. Bit će to azoo proljeće u Pragu!

talia7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

I ja sam tako sretna što se počelo malo diskutirati i razmjenjivati iskustva o donatorima/donatoricama.
    Mi smo trenutno u postupku u Petrovoj, ali ako ne uspije imamo već razrađen plan za Prag.
    Malo sam u dilemi da li da krenemo ipak samo s inseminacijom ili da idemo odmah na pravi IVF?
    Što lječnici tamo preporučuju? Inseminacija je prilično jeftina opcija, ali ipak mali je postotak uspješnosti :?

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Pozdrav svim curama,a laky tebi hvala na podršci i slobodno ti ukradi snage kad god ti ponestane !!!
    Evo ja danas pričala sa Danicom Vigljević,stvarno ljubazna žena, raspričale se mi ko stare. Kazala je da nas mogu primit kad god mi to želimo ako imamo u ZG doktora koji nas je spreman pripremit,tada nebi čak ni trebali dolazit na konzultacije već na sam čin. A inače se čeka 2-3 mjeseca na te konz. Ja sam kazala da će mene pripremat dr.Luči i tada je rekla da nema problema,on će mi sve objasnit i vodit me,njima se moram javiti 9.dc poslije UZV i onda se dalje s njima dogovaram.
    Kazala sam i da bi mi preskočili inseminaciju,da bi odma išli na IVF i veli da nema problema :D !!!
    Sad nam je jedini problem dobit Lučija (ne javlja se) i dal će nas htjet primit u postupak čim prije,pošto ja prije moram napravit i internistički pregled jer se kod njih punkcija radi pod općom anestezijom :shock: . To nisam mogla vjerovat mada sam već prije negdje pročitala ali sam mislila da se netko zabunio! Super,ničeg me nije bilo strah,ali sad me prpa te anestezije !! Nikad dosad je nisam imala prilike isprobat,ali bar se neću onesvijestit poslije punkcije,pošto već budem bez svijesti !!!!
    Evo drage moje to su moje friške novice,jedva čekam da krenemo!!
    Jel se vama javila Danica na mail??
    Meri vama želim da čim prije doznate na čemu ste i da krenete dalje,znam da je u neizvjesnosti najgore. Nama kolko je bilo teško pred 2 dana tolko nam je sada lakše jer znamo na čemu smo i ratni plan je tu!!!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

sad sam skužila da sam u krivom topiću spomenula meripopins!
    Ona se javila na azoo,a ja sve pobrkala.

AB7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Evo baš mi je danas Dannica poslala mail i veli da možemo planirati put idući mj.Rekla mi je da idem na ultrazvuk 11 dan i da joj javljam rezultat akad folikul dovoljno naraste primam stop injekciju i 13 dan moramo biti kod njih na inseminaciji,samo što ja čisto sumnjam da će to biti točno 13 dan jer zadnje dvije folikulometrije bile su 11 dan 20mm,samo što se je sada promijenila cijena inseminacije iznosi 400 eur.Belinda koliko ćete vi platiti IVF?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Cure moje, svaka čast, vi zbilja ne gubite vrijeme!!! Pa što je onda sa mnom? :shock: Ja sam zbilja za promatranje!

regina78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

toliko ste optimisticne da bi i ja sad u prag strasne ste cure
    v&v ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da se sta prije i ti nama pokrenes
    AB7 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da folikul bude bas kakav treba i uspjesna insemenacija
    belinda7 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da sta prije dobijes lucija i krenes u pobjede
    mummy_s ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da nadju olimpijce u resa :D
    mia ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za travanj i uspijeh
    laky ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da vam se sljedeci put posreci pa da ti vise ne treba optimizam odavde, iako si sigurno uvijek dobrodosla
    talia7 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da uspije petrova
    talia7 morat te pitat, sta je vama reklo zasto vam ne uspijeva, mene strah jer imamo spermija za samo jos 3 pokusaja, jel stvarno moguce da su lose kvalitete pa je to razlog nama je ovo bia prvi ICSI i 2 dan mrvica-bublica je bila samo dvostanicna

AB7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Hvala Regina na lijepim željama baš si Draga v&v ako nisi pročitala kontaktirala sam drReša u vezi muževog klinefeltera i on nam je rekao da je jedina opcija donor,tako da mi je otklonjena svaka sumnja što se tiče donora.

talia7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja ne želim širiti pesimizam na azoo temama, jer i ja sam u početku mislila samo nam ih treba nekoliko i govorili su nam dovoljan je i jedan.
    Nama čak nitko od lječnika nije rekao da smo full kandidati za donatorsku spermu.
    Ali tih nekoliko spermića koje mi imamo i koje eventualno nađu biopsijom i punkcijom su stvarno luda sreća i biolozi jednostavno nemaju izbora nego pikaju (icsi) s tim što imaju, a činjenica da to sjeme često nije tako kvalitetno. Naravno da može biti luda sreća da iksaju baš taj koji imamo i koji je dobar, ali statistika stvarno nije na našoj strani.
    Mi smo imali sličnu situaciju zadnji put u Mariboru, ja sam imala deset odličnih stanica, a onda se samo jedna djelila i to isto tako nešto kao vama, vratili četverostanični zametak
    Mislim da ne treba baš glavom kroz zid i da ne treba pretjerivati i "luđački" tražiti taj jedan ili dva spermija jer to je tek malecni korak na putu potpomognute oplodnje.
    Mi smo već odlučili ako ne ide sad idemo na donatorsku, pa onda kasnije kad mi budemo imali svoje djetence možemo opet u neki postupak i "igrati" se s tih par spermića. Ne želim se forsirati godinama i onda opet sa 36 ili 38 .... odlučiti se za donora.
    Eto, to je neko naše iskustvo i razmišljanje mada nam je većina lječnika i Čolak i Vlaisavljević u Mariboru i biolog Stanić u Petrovoj (jako cool tip u moru bezveznjakovića u toj bolnici) rekla da nema razloga da odustajemo i da imamo šanse, ali ipak trudim se biti pragmatična i realna.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj AB7 prvotno napisa
    u vezi muževog klinefeltera i on nam je rekao da je jedina opcija donor,tako da mi je otklonjena svaka sumnja što se tiče donora
    Još prije postavljanja muževe dijagnoze (KS), a temeljem do tada odrađenih pretraga, opcija donor bila je jedina realna. U međuvremenu smo ipak pokušali iskoristiti sve mogućnosti i mislim da smo ih konačno iscrpili. Vrijeme je za drukčije akcije!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Regina hvala ti !!
    Samo da vas sve pozdravim i pošaljem !!
    Ivana i ja zabrijale o donoru na azoo temi ,a ne na ovom topicu!

regina78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

bitno da ste zabrijale i da ste optimisticne, neka vas svuda... velika pusa svima

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Drage moje, napravila sam slijedeći korak - poslala sam mail Pronatalu!!! Nadam se da će mi uskoro odgovoriti!

ivana0906 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

AB7 kad idete?
    Što im nosiš od nalaza?

AB7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Mi krećemo sljedeći mjesec ako Bog da a od mojih nalaza ne moram ništa nositi (barem zasada)prije 1 god poslali smo im karakteristike za donora i krvnu grupu od MM a ujedno ako niste vadili oba dvoje krvne grupe to ćete morati napraviti jer je to ptreduvjet za donorsku oplodnju.

AB7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Draga v&v drago mi je zbog Vas dvoje što ste se odlučili za ovaj korak baš sam prošli tjedan razgovarala sa Čolakom i pitala ga u vezi supstitucijskog liječenja MM i on mi je rekao:Dali VM ima erekciju a ja kao da me je netko pogodio sa maljem u glavu :shock: i ja mu odgovorim doktore nema nikakvih problema sa time pa je valjda zato mislio da mu treba supstit.liječenje jer ja sam njega nazvala i prošle godine i rekla mu za operaciju MM (divertikul mokraćnog mjehura)i onda mi je rekao da kad se oporavi od operacije dodje kod njega i on će njemu prepisati terapiju.i naravno kad smo vidjeli da je sve u redu sa MM NISMO IŠLI.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Drage moje cure svima veliki pozdrav!!
    Mi smo bili jučer kod dr.Lučija i pristao je da nas vodi kroz stimulaciju i UZV prije Praga. :D Dao nam je popis bezbroj krvnih pretraga koje moramo napravit,sutra idemo da nam puste krv i nadam se da će svi nalazi bit gotovi za tjedan dana. Naručila sam se odma za internistički pregled prije anestezije i zasad jedino moramo čekat i nadat se da će sve bit gotovo do 1.2. da krenemo u 2. mjesecu. Jedino ako nalazi neće bit gotovi do 1. onda ćemo sve prebacit za 3. mjesec.
    Eto to su novosti od mene! Vidim da ste bile vrijedne ovih par dana,V&V drago mi je da ste se i vi odlučili za Prag i nadam se da su ti odgovorili dosad. Ako nisu i moja ti je preporuka da ih nazoveš.
    Veliki i mojim curama!!!!

mia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sretno belinda 7!
    ~~~~~~~~ da sve bude OK i da ste u 2. mj. u Pragu i naravno da sve bude za 5 i postanete roditelji iz prve!

regina78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da nalazi budu gotovi na vrijeme, a ostalo ce se samo poslozit (naravno iz prve)

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Draga Belinda ~~~~~~~~ da ti što prije budu gotovi nalazi i onda trkom u Prag i ne vraćajte se bez vašeg

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Belinda ~~~~~~~~~~~~~~~~~ za Prag i da vam sve ide glatko i po planu!

AB7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Bok curke sorry što me nije bilo par dana,uhvatila me neka viroza i stralno šmrčem i kišem.Joj Belinda što bih voljela da vam nalazi budu što prije gotovi pa da se vidimo u Pragu u 2 mj.Inače kod nas je već sve priređeno klomifen štoperica a već osjećam da bih mogla dobiti mengu za par dana samo da mi se folikuli ovaj put dobro razvijaju.Ginić mi je rekao da počnem piti prvi dan menge po 2 tablete svaki dan i onda kod njega odma sljedeći dan na mjerenje posle stimulacije.Baš se i ja mislim za IVF vidjet ćemo ako nam ne uspije od prve ili druge šanse ali što uključuje u internistički pregled neka mi neko kaže jer moram ići na ekg ili nešto slično.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Cure moje veliki pozdrav za sve vas!!!!
    Ispričavam se i ja šta me nije baš bilo ovih dana,nije me baš bilo ni kući puno. Išla sam u goste od trudnice do trudnice ,možda pređe i na mene ta "bolest"!!
    Hvala vam svima na vibrama i pozdravima!!
    Mi smo danas u Petrovoj 3 pustili krv i kazali su da će nalazi bit za 8 dana,znači drugi petak :D ,a onda u subotu me čeka internistički pregled i ja sam spremna za Prag. Sad sam upravo zvala mog ginića da pitam dal mi je stigo nalaz pape i kaže da je stigo i da je sve ok!! Pao mi kamen sa srca jer sam se bojala šta ako ne bude sve ok,zadnji put mi nije bio dobar.
    Moj ratni plan zasad ide po protokolu !!!! Nadam se da će tako i ostat i da krećemo u 2. mjesecu.
    AB7~~~~~~~~~ da prehlada što prije prođe!!
    Meni je žena kazala da u internistički pregled ide EKG,mjerenje tlaka,slušanje pluća i sl.,ništa strašno. Valjda i vaganje i tako neke sitnice. Privat košta 300 kn u Polikliniki Bates.
    AB7 kad bi vi trebali bit u Pragu po tvojem proračunu? Mi bi trebali bit oko 15.2. Baš se veselim da se sretnemo tamo,ali mislim da ćete vi ić prije nas pošto vidim da ti M očekuješ ove dane a moja treba stić 4.2.
    Svima velika !! I naravno !!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Evo ja se odlučila malo dopisivat s dr. Mardešićem. Još sam jednom pokušala postaviti pitanje o PGD-u, pa ako odgovori dobro, ako ne, opet dobro.
    Trenutno me muči vještica. Hoće-neće. Sve me boli. A valjda će mi proči tako da mogu na miru dr. L na VV.
    Pozdrav svima!

regina78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

samo brzinske vibre, al nemojte mislit da ne valjaju za sve nase buduce trudnice
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    belinda, ivana, AB7, mummy_s, mia

AB7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

:D Belinda i mi planiramo oko 12.02 krenut jer baš gledam u kalendar trebam krajem ovog mj.dobit a sad sve zavisi od mojih famoznih folikula.ne sekiraj se previše za kolica ja svaki put kad se šećemo u gradu ne mogu odolit a da ne pogledam kroz izloge kakve modele kolica imaju pa krevetiće pa sjedalice itd.pa zato MM šizi i govori pute da sve teče po planu pa ćemo onda birat za našeg pišonju ili pišuricu Ja već znam ako budem imala curicu kako će se zvati a MM bira ime ako bude sin.Ups da se spustim na zemlju.

AB7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Draga Regina da ti beneton hlače izgledaju baš onako trudnički :D i da nam što prije javiš rezultate Jako smo nestrpljivi

regina78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

sutra cete sve znat, idem vadit betu iako mi tek 9d
    valjda ce bit bar 10 s obzirom da bublica bila samo dvostanicna (naravno ako sam uopce trudna)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •