Stranica 7 od 13 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 607

Tema: Sanatorij pronatal - dr. Mardešić, molim vas informacije

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

:D za ponedjeljak!!!!!!
    Bit će tulum !!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

I meni su ti nalazi bili gotovi za 8 dana,u Petrovoj smo radili. Bar nešto šta se ne čeka tjednima!
    Bila sam jučer kod svog ginića i pitala ga za lijekove (nisam mu lazala za Prag) da vidim šta će reć. Tako me lijepo odbio da je meni tlak skočio na 300!!
    Napisala sam na topiću o "grižnji savjesti pr. ginića".
    Koje oni izgovore imaju,pa to je strašno,a lijepo drži taj papir u ruci koji je dobio od HZZO-a gdje mu piše da je obasvezan nabavit lijekove ali on to ne šmirgla ni 2%!!
    Valjda ćemo kupovat lijekove,a to je stvarno nepravda!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

kazala za Prag (ispravak)

ivana0906 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj mummy_s prvotno napisa
    Ivana skitnice jedna..tako se buduće mame ne ponašaju! Ajd priznaj jesi trgnula jednu ljutu onako s nogu...a di si bila..ajde napravi mi malo gricule!
    čini se da će slijedeći tjedan biti buran.
    I bravo za štopericu! :D

Išli smo u "PIANO BAR", znaš li di je to? I dobili smo ulaznice za Forum ali tamo ja nisam tila ići, ipak sam ja buduća mama! A i s posla sam, nisam mogla u istoj robi!
    Ovih dana sam baš bila nervozna pa mi je tribalo ...

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ajd šta te briga za robu,neplanirana je uvijek najbolja zabava!!!
    Nek si se ti malo izvela,bolje to nego da se nerviraš doma ili napadaš jadnog mužeka!!

ivana0906 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj belinda7 prvotno napisa
    Ajd šta te briga za robu,neplanirana je uvijek najbolja zabava!!!
    Nek si se ti malo izvela,bolje to nego da se nerviraš doma ili napadaš jadnog mužeka!!
    Da, bolje, nije ni njemu lako...
    Nekad se pitam kako se NM nose sa svim ovim.
    Ja imam vas!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ivana jeste vi rezervirali sobu u sklopu Pronatala ili ćete u neki drugi hotel? Jel to 70 eura za obadvoje ili po osobi?
    Nije mi jasno zašto je AB7 išla u neki drugi hotel a ne njihov.

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Belinda sad sam skužila tek za tog ginića...to prelazi svaku mjeru tolerancije. Baš pravi užas! Mene već lagano hvata panika zbog toga jer je moja ginićka teške ruke ispisala uputnice i z aono što sam odradila onda...zato sad odugovlačim..ipak nerado bi j emijenjala jer je stvarno teško naći dobrog ginekologa (osobito u ovoj situaciji) a njena sestra je super pa većinu posla odradim preko tel i preko nje a da doktoricu i ne vidim! Ma vljd aću nešto usmjeti smuljati!
    Ivana..znala sam di je Piano ako ne i bila u njemu ali davno je davno bilo to...isto, sad bi srknula nešto i udisala miris Zadra! Btw znam kako je zeznuto u Zadru voditi brigu o modi..nikad više civila u uniformi nisam vidila nego na Kelelargi! 8)

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Sad mi se cijela poruka izbrisala !

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ja sam pretraživala prošle godine i našla neki hotel odmah ulicu do Pronatala (bar je tako izgledalo na planu grada) i tamo je navodno noćenje za 2 bilo oko 35 Eura. To mi se činilo super ali mi je jedna forumašica savjetovala da se dobro raspitam jer su oni prevrtljivi pa cijene nekad i nisu onakve kako piše ili čak kako ti kažu. Zato je mm odlučio ako budemo išli da ćemo biti kod njih za svaku sigurnost jer ipak je super kad si tamo na korak od doktora i svega..a i lijep im je hotelić!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Da sažmem!
    Mi tu imamoj edna drugu za sve šta poželimo a oni (bar moj) nikog,ne zato jer nema kome reć,dapače,ne želi.
    Tko ga god pita šta je s benbačom kaže da radimo pretrage i to je to,ljudi će mislit da se spremamo u svemir,već 5 god radimo pretrage !
    E danas je bila komedija,smišljali smo priču koju mislimo prodat kad ćemo ić za Prag. Taman smislimo super razlog izostanka na par dana iz ZG-a,kad ono skužimo da će nas provalit zbog nekih razloga.
    Malo je tu previše prijatelja i rodbine njegove oko nas pa će nam malo teže bit izmuvat se na par dana a bez opravdanog razloga!
    Ivana jeste vismislili priču?

ivana0906 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj mummy_s prvotno napisa
    Belinda sad sam skužila tek za tog ginića...to prelazi svaku mjeru tolerancije. Baš pravi užas! Mene već lagano hvata panika zbog toga jer je moja ginićka teške ruke ispisala uputnice i z aono što sam odradila onda...zato sad odugovlačim..ipak nerado bi j emijenjala jer je stvarno teško naći dobrog ginekologa (osobito u ovoj situaciji) a njena sestra je super pa većinu posla odradim preko tel i preko nje a da doktoricu i ne vidim! Ma vljd aću nešto usmjeti smuljati!
    Ivana..znala sam di je Piano ako ne i bila u njemu ali davno je davno bilo to...isto, sad bi srknula nešto i udisala miris Zadra! Btw znam kako je zeznuto u Zadru voditi brigu o modi..nikad više civila u uniformi nisam vidila nego na Kelelargi! 8)
    Ja subotom ne idem na poluotok na kavu, te cure se pretjerano skockaju, neda mi se parirati! Zašto ne dođeš do Zadra na vikend? Evo se baš spremaju neki koncerti, D.Dvornik, Gibonni, mislim da će biti u Arsenala neke klape, Gotham se preuređuje... A i toplo je, svi su ko zmije, po kafićima, na taracama, ispijaju kave i vataju boju...

Belinda, meni je Danica rekla da će nam ona rezervirati sobu, koliko sam je skužila 70 eura soba (za oboje), i rekla je da će nas doći potražiti u vrime doručka! Imam osjećaj da je Danica simpa žena!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Da i m,eni se moj ginić do sad sviđao,bez prigovora je uvijek napisao šta god sam htjela,zato me njegova reakcija još više šokirala. I sestra mu je super,najljubaznija koju sam ikad srela!!
    Ne znam šta ćemo,a i HZZO je nepravedan. Nismo mi krive npr. šta moramo u Prag,to su krivi ono šta nemaju banku sperme!

Šta se tiče hotela i mi ćemo u njihov baš zbog toga jer je najbliže,a pošto je MM na štakama i njemu tako najbolje paše. A vrlo vjerojatno bi mi se moglo desit šta i AB7 prije postupka-proljev,jer i moje tijelo tako reagira na nervozu!
    E pa zato je najsigurnije-najbliže,a i sviđa mi se naravno !

ivana0906 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Naša priča?
    Ja ću u javiti da sam bolesna na posao, a od MM-a šef zna istinu jer je i sam imao isti problem prije 10tak godina! Neću se ta dva-tri dana javljati na mob. da ne dolazim u poziciju da moram lagati! A roditelji, misle da idemo na pretrage...

Ja ti se i sama počinjem petljati u lažima!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

I ja bi s vama na kavicu da i ja uhvatim malo boje 8) ,a i konačno da vas upoznam!!
    E tako sam i ja skužila da je 70 za oboje. Pa i meni je osjećaj da je Danica neka brižna i dobra ženica,a i AB7 ju je tako opisala!
    Baš se veselim Pragu,jedva čekam,i baš vam zavidim malo šta ste vi već sad u postupku !!
    Al doći ću i ja na red,2 po 2 molim lijepo!!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

I ja sam ovakva dok moram nešt slagat.
    Mi smo se u biti dogovorili da ćemo svima kazat da smo bili na postupku u Ljubljani,ali MM ne želi da to svi znaju odma nego da ćemo im poslije kad se vratimo kazat da smo bili. Ne želi da nas zivka stalno 100 ljudi i pita šta ima!? A i jedan dan dok nas ne bude on baš ima tekmu (košarka u kolicima) i sad ne želi svim igračima objašnjavat gdje idemo.
    Ajoj,valjda ćemo nešt smislit!!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

O majko mila kolko je sati!! :shock:
    Cure laka vam noć,ja se moram naspavat,sutra me opet čeka dječji rođendan!! :D

ivana0906 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Laku noć!

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

AB7 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za betu, držim palčeve!
    Ivana ~~~~~~~~~~~ za ponedjeljak i postupak bez problema!
    mumy_s, jeeeeeeeeee, konačno i vaš mali autić na putu u veliki svijet Fakat bih voljela vidjeti to vaše čudo. E da, u Zagrebu su pljaskavice stvarno najbolje....
    Belinda, nemoj ljudovima oko sebe lagati, samo im nemoj objašnjavati ništa - bili smo malo u skitnji! išli smo malo na drugo bračno putovanje! iznenadno smo odlučili razbiti sivilo i monotoniju! išli smo u Beč na izložbu! isli smo kod prijateljice u Zadar! ... ma izgovora ko u priči!

A što se hormona tiče, nije loše napraviti ih kako bi ste znali koja i kolika stimulacija vam odgovara, treba li supresija i eventualno, ako postoji problem, da ga možete rješavati i kontrolirati! Znači, FSH, LH i TSH 3d (drugi do peti dan ciklusa je ok, tako kažu curice) te PRL 21d ciklusa (ovisno o dužini ciklusa, prije ili kasnije, ali svakoako nakon što je prošla ovulacija!).

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

iva_luca malo ću uzurpirati topić ...ajde mi napisi sto točno određuje stimulaciju tj.kakvi hormoni trebaju biti za pojedinu stimulaciju to me buni.može i na pp ako ostale cure znaju i da neuzurpiramo prostor

regina78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

a jeste se raspisale
    ivana ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za pon (drago mi da si se opustila malo) da nam se vratis trbusasta
    belinda ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za 3 mjesec, da ne kasni M
    v&v ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za uspijeh
    mummy_s ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za put (i finu pljeskavicu sa sirom )
    kao sta vam iva_luca rekla, postoje putovanja iz svakakvih razloga ako vec ne zelite da vas gnjave s pitanjima, sta se tice bliske rodbine i prijatelja, ja sam se odlucila na istinu cilo vrime jer mi se neda lagat i pamtit kome sam sta rekla... vecina na poslu nezna sta mi se dogadja, nego svi misle kako sam vec trudna jer se planiram javno prebacit u ured a i non stop izbivam

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

laky, imaš pp

regina78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

zaboravih napisat... vi non stop spominjete ginice, uputnice i te lijekove, al zar mi same ne kupujemo lijekove na "bijeli" recept? zar imamo pravo preko HZZO trazit bar lijekove? iako se meni sve to pari predug i mukotrpan put pa mi lakse trazit povrat poreza na to nego ganjat HZZO.
    jel vama ginici pripisuje sve te lijekove, meni moja doc opce prakse sve recepte ispisala, nista nisam u ginica :?

AB7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Curke moje mi kad smo išli na put našim roditeljima smo rekli da idemo na turistički put i povjerovali su nam.Npr,možete reći da idete na neke pretrage jer u Hrvatskoj to nije dozvoljeno a inače mi smo odsjeli u hotelu Globus to se nalazi u prigradskom naselju CHODOV-PRAHA 5 jer su jeftiniji od pronatala.Mi smo platili dvokrevetnu sobu sa kupatilom televizorom i doručkom za 2 dana 44 eura,ali ako nam sad ovo ne uspije onda ćemo sljedeči put odsjesti u njihovom horelu jer je malo teže doći do njih.Inače koja ima autonavigaciju neka ponese jer će joj trebati.Nama je trebalo od našeg hotela do pronatala oko pola sata,tako da ako imate dogovoreno bolje krenete 1 sat ranije.Inača cijelim putem sam bila navigator MM a što se tiče samog Praga to se jednostavno mora doživjet i vidjet svojim očima.Vozili smo se u metrou svoma bih preporučila da ga isprobaju a aute neka ostave ispred hotela jer su velike gužve prema gradu.Bili smo na Karlovom mostu i išli smo do jednog kipa gdje se zaželi želja i kako kažu uvijek se ispuni što čovjek zaželi pa smo bili na Vaclavekovom trgu pa u poznatoj pivnici U FLEKU ne mogu vam sve ni opisati što smo vidjeli jedino mi je žao što nismo išli u Hradčane jer to je ipak malo dalje ali sam se i bojala zbog preopterečenja jer se do tamo hoda na stepenicama.Curke ako imate kartu Praga ponesite je mi smo je isto nosili jer nam je trebala zbog metro stanica.Inače naša metro stanica je bila Rostili i vozili smo se nekih 6 stanica i zatim presjedamo na zelenu traku to je muzeum i odmah izlazimo na sljedećoj stanici i nalazimo se na Vaclavom trgu.Inače ja sam još pod dojmom Praga a nemogu vam opisati koliko mi dani sporo prolaze do 26.02.DRAGA IVANA NIŠTA SE NEMOJ BRINUTI EVO JEDAN Danica je jedna izuzetna žena sve hoće objasniti čak je došla po nas u restoran 15 min ranije od ugovorene inseminacije i bila sa nama cijelo vrijeme i pričala prije moga odlaska kod dr Mardešića a i doktor je duša od čovjeka sve mi je objasnio na ultrazvuku gdje je lijevi i desni jajnik endometrij a što se tiče inseminacije nije ništa boljelo normalno malo je neugodno kao kad se ide na Papa test ali sve to prođe za par trenutaka a i zgodno je što se ultrazvuk nalazi točno pored glave pacijenta tako kad se sjedne na ginekološku stolicu odmah se može okrenuti glava i sve se vidi.Joj što sam se napričala ajd tjerajte me moram kuhat ručak.A inače MM se promjenio 100%više me pazi nego inače a i u psihi se promjenio zbog inseminacije.Nemože ni on dočekati 26.02 i rekao je kad budem išla na ultrazvuk da će i on ići.

AB7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Ivana ako ne možeš si sama dati štopericu odnesi je u hitnu pomoć nek ti je oni daju.Ja sam se dogovorila sa medicinskom sestrom moga ginića ali ako u slučaju da sam je morala primit točno u 22 sata morala bih otići u hitnu tako mi je rekao ginić .Meni je dala štopericu u desnu ruku na nadlaktici.

AB7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Inače ne osjećam još nikakve simptome ali stalno mi izlazi neke bijele grude ne znam dali je to dobro ali to sam i prije imala.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

AB7 ti si to tako sve lijepo opisala da sam ja ovak ,odma sutra bi otišla tamo!!
    Sad baš pričam s mužem da bi možda i ja prvo probala sa inseminacijom.
    Možda nam uspije iz prve pa da se ne filam hormonima bezveze ? Šta vi mislite?
    Pa malo dok promislim nije bezveze da sve cure prvo probaju sa inseminacijom,valjda zbog tog razloga.
    Jel mogu odma drugi mjesec preć na gonale/menopure ako mjesec dana prije koristim Klomifen? (ako ne uspije iz prve)

AB7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Ja bih ti Belinda preporučila isto inseminaciju jer ti ni IVF ili ISCI ne mogu garantirat da ćeš od prve ostati trudna a i moj je ginekolog rekao da sam još mlada da bih uzimala nekakve hormone za veći broj folikula,kod inseminacije je bitno da na taj dan kad se ide na inseminaciju nastupi ovulacija i da je dobar endometrij kako je rekao dr Mardešić.Meni kad je ubrizgao sjeme rekao je da je odmah otišlo dolje i da je to dobar znak što mi nije iscurilo van.Sad je sve u Božjim rukama.

AB7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Inače kod njih je uspješnost inseminacije 15-40% nadam se da sam tu negdje između :/

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Hvala ti,evo popričat ću s MM pa ćemo vidjet.
    Znam ja da mi to nije garancija da će od prve biti bingo,ali smo mislili da je kod IVF-a veća uspješnost pa smo zato odma mislili krenut na to.
    A ako nam ne uspije onda možemo odma drugi mjesec na IVF!
    Malo ćemo to rezimirat pa vam se javim!!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Curice ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~iz sve snage,i od vam želim more pozitivnih betica!!!!
    Belinda,ako je s tobom sve ok,( prohodni jajovodi...)ni ja ne vidim razloga da prvo ne isprobaš insjemenaciju.ICSI,se ionako radi većim dijelom zbog muške neplodnosti...Poslije klomifena bez problema možeš na stimulaciju....Držim fige!!!!
    Neka ovo bude pravo Praško proljeće!!!

regina78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

al ako ides na insemenaciju mislim da moras napravit HSG tj ustanovit da su stvarno prohodni jajovodi...
    moje misljenje je da ti bolje s klomifenom pokusat na IVF jer su puno vece sanse, jer je insemenacija kao prirodno zacece i mislim da su tu sanse minimalne, ma neznam kako god odlucite vibriram da uspije ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    AB7 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ jos malo za betu
    ivana ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da uspije iz prve

ivana0906 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Evo ja i danas landram, išli smo u bodule (tj. na otok) i tek se sad vratili pa me uvatila panika... Nisam se izdepilirala, ne mogu tamo ovakva, smijat će mi se ČESI !
    Hvala na željama!
    Držite mi fige u PON. oko podne! Nosim laptop sve ću vam javiti!

AB7 pusti TM da te pazi, ti sad trudnica!
    Regina ako se ne varam ti sutra ideš? Koliko ostaješ? Obavezno nam se javljaj!

Idem oprati robu, spremiti stvari i izdepilirati se pa se vraćam na net!

AB7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Draga Ivana za sretan put i uspješnost u Pronatalu :D ja isto dok sam navečer propremila nam robu ispohala piletinu i okupala se bilo je oko 0.30 a navinula sam sat da nas probudi oko 4.30 onda možete mislit koliko sam spavala moja ti je preporuka da sve što stigneš večeras napravi tako da sutra možeš biti odmorna za put.Jedva čekam da čujem fresh news iz Pronatala.Još jednom sretno~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~i pozdravi Danicu u moje ime.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Drage moje, a jeste se raspisale. Jedva sam vas sve popratila. Imama sam danas neke goste pa tek sada sjedam za komp...
    Citiraj belinda7 prvotno napisa
    v&v kako se tebi svidjelo na VV,kod kojeg si doktora bila? Ja sam bila kod Lučija u utorak i dogovorili smo se da idemo u 3. mjesecu,sad oko 20.2. moram kod njega na pregled da vidi kakvo je stanje poslije ovulacije i ako Bog da 1.3. dobim M i onda startamo!!
    Kad ti trebaš dobit,oće nam se poklopit Prag u 3.
    Na VV sam bila u srijedu, bila sam naručena kod dr. L, a kad tamo, ajme majko, neopisiva gužva. Kad sam konačno dospjela do sestre objasnila sam joj da sam tamo prvi put, onda je ona popunjavala neki obrazac i pitala me želim li kod dr. L ili kod dr. A jer ću manje čekati. Pristala sam tako da sam na kraju završila kod dr. A. Najprije smo malo pričali, onda me je pregledao i htio je da MM ode kod njih na još jedan pregled, no kad sam mu rekla za dg. KS odustao je. Odmah sam mu rekla da mi zapravo trebamo nekoga tko će nas pripremiti za Prag.
    Citiraj v&v prvotno napisa
    U utorak, 13. dc sam imala jedan folikul veličine 19 mm. Ipak me dr. naručio na još jedan pregled za tjedan dana. Kaže, kako bi provjerio da mi nije ostala kakva cista...
    Još je rekao da mora provjeriti kako funkcioniraju stvari sa primarnim ginićem oko stimulacija i sl. te da će mi do idućeg tjedna znati bolje reći što i kako možemo.
    Vješticu očekujem oko 25. o.m. i sad računam... ako imam O oko 15. dc oko 12.-13.03. bi mogli ići/biti tamo...
    A u ponedjeljak ću definitivno zvati Prag, nema više čekanja. Nadam se da će sve biti ok i da ćemo u ožujku "na izlet u Prag".
    Ivana0906, AB7, mummy_s, regina78, belinda7 i sve druge drage rode SRETNO!

AB7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Pošto se bliži Valentinovo neka ovaj mjesec bude mjesec naše ljubavi prema muževima a ujedno i ljubav prema našim budućim sinovima ili kćerima.Još jednom osim Ivane želim svima putnicima za Prag sve najbolje uz očekivanu prinovu.Vibre do neba~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ajmo Ivana neka krene napad na dr Mardešića i ostale doktore. :D Neka se vidi da ne odustajemo od svojih želja i ostvarenih ciljeva.GOU FOR 1 2 3 AND MOVE IT PREGNUT.Nadam se da sam da sam dobro napisala trudnoća

AB7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Ivana zaboravila sam ti da se poslije postupka odmoriš jedno 2 sata da ti se primi što bolje.Tada krenite u turizam jer meni je rekao dr Mardešić da odmah možemo ići turistički u grad ali ja ipak nisam htjela.

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ivana. Ivana, Ivana....to je proradio moj navijački duh!
    još malo pa ćemo i tebe iščekivati i nadati se još jednom Praško čudu.
    Ja se noćas mazuljila s mojom curicom...prelijepa mala princezica, mirišljava, vesela i MOJA! Mrzim se probuditi iz takvih snova!
    Danas sam gulila auto oko 4 sata..neću vam niti reći koji j eauto da se ne povaljate od smijeha..reći ču samo da je malo veći od fiće! Ali je zato sav sjajan, a sutra mu stavljam borić pa ćemo namirisanu u Europu.
    Već me malo hvata nervoza..kako izgleda ordinacija, hoće me pregledavati (samo da ne dobijem M na stolu), hoće nam reći nešto lijepo, hoće li.., hoće li...a šta će tek biti kad bude prava akcija!?
    Paranoja me lovi da me neće uzeti u postupak zbog težine (pretjerala sam s papanjem a sad teško ide dolje)..mislim nisam još prekooceanski brod ali što je too much je too much! :/ Ali trudim se!
    I tako ostaje još depilacija (vidim neke spominju i pohanu piletinu...mislite da će nam trebati prije pljeskavice? ) prebrojavanje papirologije za doktora i to je to!
    A vidi mene uživila sam se kao da još noćas krećemo na Himalaju! Ah strah je vrag!

Inače mislim da se isplati promisliti o IVF u Pragu..prije Danice je radila neka druga žena koja je meni rekla da oni prakticiraju 3 AIH-a prije IVF-a ali da je uspjeh AIH-a tek 15 % za razliku od IVF-a koji je uspješan u 40% slučajeva. Ja sam promišljala da bi najradije odradila jednu divljačku stimualciju (pazi stručnog izraza!) i nadala se dobiti bar 6 kvalitetnih stanica i kvalitetnih embrija pa ako ne bi bilo uspješno da uvijek možemo još računati na smrzliće. nažalost takva kalkulacija je rezultat financijske situacije jer znam da imamao ograničem broj pokušaja upravo zbog novaca.
    Ovo pišem tako da i vi razmislite i o mogućnosti da će vam tamo ostati smrzlići a to neće nužno tražiti novu stimulaciju ako vas je toga strah.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Evo samo da se i ja nakratko javim jer još imam goste.
    Ivana želim vam sretan put i sve naj naj naj u Pragu!!
    VRATI NAM SE TRUDNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Piši nam obavezno!
    Svim curkama !!
    Pišem vam sutra.

ivana0906 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Belinda hvala!
    Znaš da ću se javiti! Obećavam!

Mumm_s a kad ti ideš? Kako se drži TM?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Drage cure!
    Već dugo virnem s vremena na vrijeme na vaše teme ali nikako da se odlučim napisati vam nešto.
    Ali sada mi je toliko drago zbog aktivnosti u azoo grupi da sam vam morala dati podršku.
    Mi smo prošli sve što i vi. Šok nakon prvog spermiograma. Bol i očaj za koji sam mislila da nikad neće proći. Nakon toga pretrage, vitamini, čajevi, lijekovi, punkcije, biopsija... i uvijek ponovo samo velika nula. Vrijeme ide a nikakvih pomaka. U svemu tome naša je ljubav ojačala. Bili smo sretni da imamo jedno drugo pa ako tako i ostane neće biti kraj svijeta. Ali oboje smo u srcu imali mjesto za još nekoga. Znali smo da ćemo učiniti sve da to mjesto ispunimo. Od početka smo bili spremni na posvajanje ali i to se pokazalo dugim i neizvjesnim postupkom. Ne mogu reći da mi je žao što smo prije probali sve jer je i odluka o donoru sazrijevala u nama i na kraju nam postala potpuno prihvatljivom. Dapače, jako smo se počeli veseliti postupku. Konačno je naša želja da postanemo roditelji postala realna. Sada, kad vas čitam ponovo proživljavam to doba i tako vas razumijem. Malo vam i zavidim jer ja tada nisam imala s kim to podijeliti.
    Uglavnom, da skratim, moj najbolji muž na svijetu od početka nije imao predrasuda prema tome. Možda sam se ja čak i više dvoumila misleći kako će se on osjećati ali njegov entuzijazam je bio zarazan. Bila sam sve više i više ponosna na njega. I sve vi čiji muževi imaju toliko ljubavi i nesebičnosti budite sretne i ponosne jer nisu svi takvi.
    Kakva bi to greška bila da me nije nagovorio... Kada smo odlučili kao da je sve došlo na svoje mjesto. I konačno je nešto išlo brzo, kao da su se snovi počeli ostvarivati. Stimulacija kod nas, put u Prag, postupak, povratak kući, čekanje bete, pozitivna beta, najljepših i nezamjenjivih devet mjeseci i konačno... naša princeza
    O toj ljubavi vam neću pričati jer tih riječi nema ali ću vam reći da smo bili suđeni jedni drugima i da ona nije mogla biti ničija nego naša. A u Pragu nas još čekaju braco ili seka. Pa ako bude volja Božja možda budemo još sretniji iako to ne mogu niti zamisliti.
    Zato drage AB7, Belinda, Ivana, Regina, Trunčicabalunčica, Mummy...(nemojte zamjeriti ako sam koga zaboravila) želim vam svu sreću ovoga svijeta i male anđele na bilo koji način došli do njih. A ja vam iz prve ruke kažem da to nije važno!
    Sve vas puno i tu sam za bilo kakva tehnička i druga pitanja o Pragu, Pronatalu i svemu što vas zanima.
    Veliki pozdrav od moje male sretne obitelji!

ivana0906 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj AB7 prvotno napisa
    Ivana zaboravila sam ti da se poslije postupka odmoriš jedno 2 sata da ti se primi što bolje.Tada krenite u turizam jer meni je rekao dr Mardešić da odmah možemo ići turistički u grad ali ja ipak nisam htjela.
    Ma ako treba odmorarat ću se i 2 dana samo neka se primi!

ivana0906 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Nikoleta prvotno napisa
    Drage cure!
    Već dugo virnem s vremena na vrijeme na vaše teme ali nikako da se odlučim napisati vam nešto.
    Ali sada mi je toliko drago zbog aktivnosti u azoo grupi da sam vam morala dati podršku.
    Mi smo prošli sve što i vi. Šok nakon prvog spermiograma. Bol i očaj za koji sam mislila da nikad neće proći. Nakon toga pretrage, vitamini, čajevi, lijekovi, punkcije, biopsija... i uvijek ponovo samo velika nula. Vrijeme ide a nikakvih pomaka. U svemu tome naša je ljubav ojačala. Bili smo sretni da imamo jedno drugo pa ako tako i ostane neće biti kraj svijeta. Ali oboje smo u srcu imali mjesto za još nekoga. Znali smo da ćemo učiniti sve da to mjesto ispunimo. Od početka smo bili spremni na posvajanje ali i to se pokazalo dugim i neizvjesnim postupkom. Ne mogu reći da mi je žao što smo prije probali sve jer je i odluka o donoru sazrijevala u nama i na kraju nam postala potpuno prihvatljivom. Dapače, jako smo se počeli veseliti postupku. Konačno je naša želja da postanemo roditelji postala realna. Sada, kad vas čitam ponovo proživljavam to doba i tako vas razumijem. Malo vam i zavidim jer ja tada nisam imala s kim to podijeliti.
    Uglavnom, da skratim, moj najbolji muž na svijetu od početka nije imao predrasuda prema tome. Možda sam se ja čak i više dvoumila misleći kako će se on osjećati ali njegov entuzijazam je bio zarazan. Bila sam sve više i više ponosna na njega. I sve vi čiji muževi imaju toliko ljubavi i nesebičnosti budite sretne i ponosne jer nisu svi takvi.
    Kakva bi to greška bila da me nije nagovorio... Kada smo odlučili kao da je sve došlo na svoje mjesto. I konačno je nešto išlo brzo, kao da su se snovi počeli ostvarivati. Stimulacija kod nas, put u Prag, postupak, povratak kući, čekanje bete, pozitivna beta, najljepših i nezamjenjivih devet mjeseci i konačno... naša princeza
    O toj ljubavi vam neću pričati jer tih riječi nema ali ću vam reći da smo bili suđeni jedni drugima i da ona nije mogla biti ničija nego naša. A u Pragu nas još čekaju braco ili seka. Pa ako bude volja Božja možda budemo još sretniji iako to ne mogu niti zamisliti.
    Zato drage AB7, Belinda, Ivana, Regina, Trunčicabalunčica, Mummy...(nemojte zamjeriti ako sam koga zaboravila) želim vam svu sreću ovoga svijeta i male anđele na bilo koji način došli do njih. A ja vam iz prve ruke kažem da to nije važno!
    Sve vas puno i tu sam za bilo kakva tehnička i druga pitanja o Pragu, Pronatalu i svemu što vas zanima.
    Veliki pozdrav od moje male sretne obitelji!

Ajme kako si me dirnula! Suze su počele nekontrolirano frcati...
    Predivno! Tako mi je drago čuti ovakva iskustva, hvala što si to podjelila s nama!

Jesi li išla na inseminaciju ili IVF? (znam smješna sam, pucam direkt u glavu, što ću, u tom sam trenutno filmu )

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Tu sam,ako ste i vi još tu.
    Nikoleta ,tvoj post je jedan od onih koji te odma pogode u srce i dušu i s čijom se pričom odmah poistovjetiš!
    Prekrasna priča,čestitam vam na vašoj maloj obitelji!
    Ja kao da sam čitala svoju priču,samo što svojoj još ne znam kraj.
    MM je isto prvi dao taj prijedlog,on je mene nagovarao na to a ja zbog istog razloga kao i ti nisam mogla da se odlučim. Kako je vrijeme prolazilo ja sam sve više bila za to,a pogotovo kad sam vidjela njegovo lice kako se promijeni,onaj sjaj u očima dok priča o tome,veselje dok priča i čuva svoje nećake,sve me to nekako uvjerilo da je to jedina i ispravna odluka.
    Dosta puta smo razgovarali o tome,čak sam ga i pitala šta misli kako će mu bit,dal je 100% siguran u tu odluku,dal ga neće srce boljet jer to dijete neće imat ništa fizičko njegovog i nakon svakog tog razgovora moja želja za tim je jačala dok jednog dana u srcu nisam totalno odlučila da je to to šta želim!!
    Osjećala sam se isto kao i ti,kao da je sve sjelo na svoje mjesto,bila sam presretna,jer sam sad konačno znala put do našeg djeteta!!
    Draga Nikoleta veliko ti hvala šta si nam se javila,i to baš u ovom trenutku kad smo najviše gladne sretnih priča iz Praga!!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

E sad šta se tiče Praga.
    Ja sam skroz zaboravila da oni prije inseminacije traže prohodnost jajovoda !
    AB7 jesi ti radila taj HSG?
    Ako to treba onda ćemo rađe odma na IVF,ma sad sam zbunjola :? !
    Valjda ćemo se odlučit do 1. !
    Regina šta se tiče stimulacije,ja sam odlučila pitat svog ginića baš zbog tog da vidim šta će mi reć,a možda mi se i posreći pa mi napiše na recept bez plaćanja,ali sam dobila hladni šamar !
    V&V kako je tebi dr.A kazao da mora provjerit za stim. kod tvog ginića,jel ti kazao da bi mogla dobit badava? Jesi mu to već spominjala?
    Mislim stvarno je to nepravedno šta mi moramo plačat jer idemo u Prag samo zato jer u HR nema banka sperme,pa nismo mi krive za to!!
    Nemojte me krivo shvatit,za bebača sve,samo oću reć da se nije to nama prohtjelo ić izvan države nego smo mi to primorane!
    Ali NO SIKIRIKI,SIKIRIKI NO NO !!
    Malo crnog humora!

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mi smo se odlučili za stimulaciju i IVF. Prvo smo razmišljali o inseminaciji, kao sa mnom je sve OK pa da se ne filam hormonima bez veze ali moj doktor je rakao da inseminacija nema smisla bez odrađenog HSG-a, (jesam li to dobro napisala za prohodnost jajovoda ) a ja to nisam imala. Kako smo htjeli u postupak što prije plan je promijenjen što je na kraju ispalo super, trudnoća iz prve i smrzlići za još dva puta.
    Ti nemoj sada o tome razmišljati. Sada je tako kako je, mi svi držimo fige za veliku betu pa da ti hormoni nikada ne zatrebaju. Malo sam sada preletila tvoje postove i vidjela da si bila na klomifenu. Mislim da je bolje s tim na inseminaciju jer je on preslab da bi plaćala IVF ili ICSI za par folikula.
    Ivana, ne brini ništa, u Pronatalu su stvarno stručni i uslužni. I Danica, i dr.Mardešić i dr.Lazarovska. Najbolje je biti smješten kod njih ako nekome cijena nije stvarno presudna. Sobe su lijepe i uredne a uštedjet ćete tonu živaca jer je klinika stvarno na takvom mjestu da ih je teško pronaći, nema šanse da ima drugi hotel u neposrednoj blizini a Prag je ogroman. Dovoljno ćete se nalutati kad ćete (ako ćete) ići u razgledavanje.
    Ivana, puno sreće još jednom. Bit ćete u mojim mislima i molitvama.
    Kao uostalom i svi koji su u istoj situaciji kao i mi.
    Sreća je tako blizu. Samo treba biti hrabar dohvatiti je.

Znala sam da sam nekoga zaboravila, mia, Josipa, v&v

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Belinda, pisali smo u isto vrijeme samo ti imaš više iskustva pa si brža.
    Nas u Pronatalu nisu tražili ništa osim krvnih testova na zarazne bolesti. Ni HSG, ni hormone, ništa... Ne znam je li to zato što nas je pripremao naš MPO ginekolog pa su imali povjerenja ili ... :?

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Nikoleta pa tako sam sad i ja malo razmišljala,pošto su me cure podsjetile na taj HSG.
    I nama je već dosta čekanja,trebali smo mi sad biti tamo narednih dana al je moja M došla prerano pa je odgođeno za 3. mjesec.
    Sad još da čekamo taj HSG opet bi se odužilo a vrijeme ide i mi to želimo sad,ovi dani čekanja mi se već sad čine kao vječnost (a ne mogu tek zamislit čekanje bete,valjda izludi žena u ta 2 tjedna).
    E i tako da sam ja u ove sitne sate zaključila da ćemo mi na IVF!!! :D
    Daj Bože od prve pa u sridu!!!!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Hm,šta se tiče razgledavanja,neću ga se dočekat ,MM ti je na štakama pa ću grad jedino razgledat iz auta dok će on tražit kladionicu il ćemo ić na kavu!!! (sva sreća ne zna češki pa neće u kladionicu)
    To im je super kako su napravili hotel u sklopu klinike,pun pogodak,sve na jednom mjestu. Je malo skuplje al zato ne trebaš tumarat po gradu svaki dan.
    Zamislit ćemo da smo na wellnessu!!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

CURICE,još jednom ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~,uvjerena sam da ćete se sve vratit trbušaste.Bit će to prava "Praška gripa"sa simptomima sreće i zadovoljstva :D :D

Stranica 7 od 13 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •