Stranica 2 od 13 PrviPrvi 123412 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 607

Tema: Sanatorij pronatal - dr. Mardešić, molim vas informacije

pikica

Početno Pozdrav iz Slovenije

EVO cure pa da vam napišem kako ide u Pragi.

MM i ja imamo probleme sa azoospermiju tako, da nam je Praga bila najbolje riješenje za našu bebu , jer kod nas nema donora.

Stručnjaci u Pragi so super , tako da se toga ipak ne trebate bojat. Pričaju hrvatski šta znači i za mene i za vas super i pored Senatoriuma imajo vlastit hotel u kojem možete prespavat.

Mi smo išli na prvi postupak u avgustu pa vam mogu napisat malo više.

Prije postupka treba kod njih obavit jednu konzultaciju,kdje se dogovorite koji postupak i kakav tretma treba žena prije postupka. Znači za sve lijekove koje čete trebat oni vam napišu i točno odrede broj ampula in ostalo. Inače ako trebate info.cure iz Slo.puno lijeka kupujemo u Italiji blizu granice, kdje pričaju slovenski , jer su jeftinija nego kod nas. To ti je dio politike i tako treba da se malo sam snalaziš, da je jeftinije.

ova konzultacija košta 100 €

Postupak - stimulaciju i UZ i STOP injekciju sam obavila kod mog ginekologa. nakon stop injekcije put u Prag i punkcija ujutro . Da vas malo razveselim u pragu daju narkozu tako, da ne ništa ne osječaš , jer sve prespavaš. Ja sam imala nakon dva dana transfer 2 blasticista i onda kuči i čekanje.

moj test 17 dan nakon ET je bio pozitivan a onda sam počela krvavet i juče sam saznala za bikemijsku trudnoču , bez veze al to je to.

CIJENE U PRAGI:

- egg donation 3500 €
    - Standard IVF (bez lijeka i UZ) 1000 €
    - Standard IVF sa lijekovima 1600 €
    - Transfer of donated embryos 1300 €
    - transfer zmrznutih embrya 400 €
    - ICSI do 10 jaja 300 €
    - IUI 200 €
    - donated sperm 150 €
    - transfer blasticis 250 €
    - PGD 2000 €
    - MESA/TESA 600 €

To je to , ako što trebate samo javite ...

Pozdrav

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Hvala Pikica na informacijama
    Da li imaš zamrznutih embrija u Pragu?
    Što se tiće biokemijske, ne brini puno, ona je pokazatelj budućeg uspjeha!

pikica

Početno lp

na žalost nemam ..imala sam samo 4 od toge se dvije lijepo razvijale i te su mi stavili. Tako, da čemo počet od početka...

A sad barem znam kako ide i da nije ništa strašno... :D

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Re: Pozdrav iz Slovenije

Citiraj pikica prvotno napisa

CIJENE U PRAGI:

- PGD 2000 €
    -
    Što je PGD??? :?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

PGD je nekakva metoda prenatalnog screeninga za odabir spola, to se kod nas ne nudi, a to mi je malo previše kao samoposluga, ali štajaznam, da čujem neke razlog pro vjerojatno bih promijenila mišljenje :/ . Proguglaj malo "Pronatal PGD", google je super (ako pričaš eng). Evo linkam nešto.

http://humrep.oxfordjournals.org/cgi...suppl_1/84.pdf

regina78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

pikica dobrodosla
    nadam se da ce drugi put bit uspjesan
    napokon da smo dobile nekog sa svjezim info iz praga
    mi smo isto azoo i jako blizu odluke za prag, nikako da posaljem mail, sve odgadjam neznam ni sama zasto, jos uvijek se nadam nekom svom cudu...
    ma valjda ce me skoro proc i via prag

pikica

Početno lp

REGINA, znaš šta mi nismo tako dugo skupa , tek 2 godine. I MM mi je prije što smo počeli hodat kazao istinu, da on ne može imat dijece. Na kraju je odlučilo ipak to, da se stvarno volimo i da smo super skupa. Pa ipak mi je bolje da znam , da če najine dece imat super roditelje. I da kad čemo imat bebe on če bit najbolji , jer znam kako se osječa i ponaša kad vidi malu bebu.

Regina ako imata mogučnost ne čekajta, jer čudo se može dogodit i kad si u postupku. Tako, da zašto bi čekala kad možeš nešto sama pokrenut i onda češ znat, da si napravila sve što je bilo moguče.

Znam kako je kad čekaš menzu svaki mjesac i nadaš se da je neče bit, onda malo kasni i ti več kupuješ testove...Ja sam isto čekala čudež, al možda se ipak dogodi ...usput smo išli u Prag.

Ipak godine niso curama po godu..svaka godina više ..znižuju se mogučnosti. Iskreno za ovaj prvi postupak smo trebali cca.4000 € za sve ljekove, putne troškove, život i spavanje u Pragi i postupak. I ako trebam platit ču tolko puta , da mi uspje...

pozdrav iz Slo

regina78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mi smo ti probali sa vitaminima i sve cekam rezultate tog famoznog eliksira pa da znam da li ga ima smisla uzimat i trudit se...
    sve u svemu, sad idemo na spermiogram u pon i to je to...
    nakon toga sljedeci korak nam je Prag, nema dalje...
    ma jedino je vazno da mi dodjemo do svog na koji god nacin vec
    bit ce nas i nedamo ga nikome

talia7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

hej ekipa iz Praga i u planovima za Prag
    Zna li netko što se od genetskih pretraga radi kad su u pitanju potencijalni donatori/donatorice? Regulira li to neki zakon, pravilnik?

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj talia7 prvotno napisa
    hej ekipa iz Praga i u planovima za Prag
    Zna li netko što se od genetskih pretraga radi kad su u pitanju potencijalni donatori/donatorice? Regulira li to neki zakon, pravilnik?
    Potpisujem...
    I zanima me kako tece odabir (fizicke i psihicke osobine)? Ima li kakav katalog ili sta vec? (Mozda zvuci povrsno, ali me bas zanima da li je to jos jedna holivudska zabluda)

talia7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Katalog :/ , ne to je holivudska zabluda! Doduše pojma nemam kako je u Americi.
    Ja imam djelić informacije .... radi se nekakva tipizacija i traže visinu, težinu, boju kose, boju očiju partnera/partnerice; valjda se pokušava malo uskladiti.

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ma da, to sam negdje procitala... Trazi se slicnost, ali ti ponude i neke egzoticne tipove (u UK, ako se ne varam)... A na kraju se uporedjuju slike da bi se vidjela slicnost (i to samo sestre ili doktori u klinici, jer je privatnost donatora zasticena). Pa me zanima kako to u Pragu ide jer je ipak najblizi i najpristupacniji... :/

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Koliko ja znam, neke klinike imaju takav katalog, ali i etičko povjerenstvo u paralelci itd. To vam ja na temelju čitanja knjige dr. Zouvesa Expecting Miracles, nemam neko dublje iskustvo.

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Hm, odabir psihofizičkih osobina donora? Od klinike do klinike, razlike su u postupcima za odabir. Uglavnom, pokušavju se uskladiti vanjske fizičke karakteristike donora i primatelja (visina, težina, boja kose, očiju....), opće zdravstveno stanje donora (i primatelja!) mora biti dobro - bez HIV-a, hepatitisa B ili C, sifilisa!, sukladne krvne grupe....
    Što se tiče inteligencije - pročitala sam da ne prihvaćaju donore niti primatelje koji su ispod prosječne inteligencije (pretpostavljam da to ocjenjuju "odokativno" jer nigdje nisam našla podatak da se radi nekakav psihotest!).
    Donacija genetskog materijala u Češkoj nije regulirana Zakonom ili podzakonskim aktom i uzima se slobodnom voljom psihiofizički sposobene odrasle osobe s obveznim pisanim pristankom i anonimnošću!
    Baš sam natrčala na zanimljive informacije na www.gest.cz - kažu da rade genetske pretrage donora genetskog materijala!

regina78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

imam jedno ludo pitanje koje mozda nije na mistu, al rade li u pragu ili bilo di drugdi MPO ako ja dovedem donatora?!

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Regina, pitanje uopće nije ludo! Nigdje i nitko od tebe ne traži vjenčani list.
    Možeš umjesto s mužićem doći na postupak s donorom (jedino što je bitno da taj donor ima osnovne pretrage!) i tulum može početi.
    Jedini problem je što takva varka ima svoju slabu kariku - osobni podaci donora će u tom slučaju biti upisani kao podaci roditelja. Tehnički to može imati svoje prednosti i mane (donekle poznat genetski materijal ali i mogući problemi oko odricanja od roditeljskim prava donora i potreban postupak usvajnja od strane TM).
    Kod klasičnog donora je situacija bitno drugačija - osobni podaci TM upisuje se kao podaci roditelja. Problem je pitanje kakav si genetski materijal dobila.
    E sad, ako imaš "svog" donora i klinika ga prihvaća kao "anonimnog"..... ma možda to i prolazi! Da bi stvari rasčistila do kraja, predlažem da pošalješ upit na adrese nekoliko klinika... Tako ćeš dobiti inicijalne odgovore...

pikica

Početno lp

Bog cure ...evo sve smo to i mi htijelči skombinirati ..al na žalost ne ide. U Pragi so izključivo češki donori. Možeš donijet svog al če bit on i tata, tako da... ...

sve smo več pokušali ..uvoz iz ZDA - sve bi se dalo al država ne dozvoljava..tako, da čekanje ili odlazak u tujinu po njihovog donora

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Cure, oprostite na mijesanju, ali kako to ima veze sto ce klinika misliti ili koga ce zapisati kao oca (vjerojatno samo za svoje interne dokumente?) - otac se pise na rodjenju u rodni list, a ako je zena udana, to je automatski muz (osim ako zena ili netko treci ne zatrazi utvrdjivanje ocinstva). Klinika, pogotovo strana klinika, nema bas nikakve veze s administracijom u ovoj drzavi. Pitam cisto zato jer masa zena ide iz Engleske u Spanjolsku po donirane jajne stanice, pa ih nitko u Engleskoj ne pita da li su te jajne stanice bile njihove, dapace, nitko niti ne zna u Engleskoj da su bile na IVF-u.

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Pa pita li netko, od muškarca koji vas prati na postupak osobne dokumente ( i od vas na kraju krajeva). Tamo di se plaća, moš' slobodno doć, reći da se zoveš xy i da je s tobom tvoj m yx, i šta sad ?

Meni to izgleda potpuno izvedivo, samo propustiš napomenuti da čovjek s tobom nije TM

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj pino prvotno napisa
    Cure, oprostite na mijesanju, ali kako to ima veze sto ce klinika misliti ili koga ce zapisati kao oca (vjerojatno samo za svoje interne dokumente?) - otac se pise na rodjenju u rodni list, a ako je zena udana, to je automatski muz (osim ako zena ili netko treci ne zatrazi utvrdjivanje ocinstva). Klinika, pogotovo strana klinika, nema bas nikakve veze s administracijom u ovoj drzavi. Pitam cisto zato jer masa zena ide iz Engleske u Spanjolsku po donirane jajne stanice, pa ih nitko u Engleskoj ne pita da li su te jajne stanice bile njihove, dapace, nitko niti ne zna u Engleskoj da su bile na IVF-u.
    Ima Pino pravo. Zaista je nebitno u konačnici, što će klinika, pogotovo neka strana, upisati u svoje interne dokumente!
    A za vjenčani list vas nitko ne pita! Provjereno. Moj ljubljeni i ja nismo vjenčani, imamo različita prezimena i nismo imali nikakvih problema do sada.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

slazem se sa pino i iva_lucom.
    konkretno, u mom slucaju, a bila sam na 4 AIH i 1 IVF, svaki put smo sjeme nosili od kuce i niko nikad nije pitao cije je, a suprug nikad nije ni bio u klinici pa ga stoga nisu nikad ni vidli. i to u dvije klinike. podatke sam ostavila ja i nema nacina da provjeravaju cije je. bas sam se pitala kako je vrlo jednostavno donijeti uzorak bilo ciji. naravno, treba biti siguran da je donor zdrav.

regina78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

meni isto to sve zvuci izvedivo pogotovo ako odemo u kliniku di je sekica
    jedini problem po mom vidjenju je taj sta kad doktor vidi da je sve u redu sa obe strane, cemu IVF?! sta rec?!
    ispada da je idealno rijesenje nac nekog sa 19mil spermica tako da imamo opravdanje za IVF ili se proglasit idiopatama al neznam jel tada triba povijest MPO i svi potrebni nalazi
    da cujemo prijedloge

mia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ima li netko iskustvo s doktoricom Lazarovskom u Prontalu?
    Pitam zato sto cu mozda (ovisi o hrpi drugih nalaza) ici u postupak u 12 mj. a kad sam se cula s Pronatalom rekli su mi da u 12. mj. ne radi doc. Mardesic vec da radi doktorica.
    Nisam ju nikada vidjela pa ne znam da li bi cekala da se doc vrati ili da idem kod nje.

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Nisam čula za tu dr u Pronatalu ali mi zvoni kao da ona radi u drugoj klinici. To kažem i obzirom da sam se ja s njima čula prošle godine u ovo doba kad su me posebno upozorili kako u 12.mj baš i ne rade neke "zahvate" jer su na kolektivnom godišnjem. ne sjećam se samo koji su točno datumi bili u điru.
    Znam samo da nam je jedna forumašica danas u Pragu put Pronatala pa će nam vjerojatno proslijediti sve informacije!

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A da li biste se vi prije odlucile za IVF ili IUI sa donatorskom spermom?

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ja uvijek kažem kad je bal nek je maskenbal! Uspješnost inseminacije je 15% a IVF-a 40% pa bih ja radije odmah na IVF i držala bih fige da bude mališana za ET i krio pa ako nedajbog ne uspije iz prve onda naknadno na ET. Cijena IUI i ET-a je ista. Njihova praksa je inače učiniti 3 inseminacije prije IVF-a ali meni se to ne čini baš mudrim obzirom da to i nije baš mali pothvat zaprditi u Prag.
    A vi se bacili na planiranje!? Nekako je živo ovih dana kad je Prag u pitanju..a da iznajmimo minibus i organiziramo ekskurziju?
    Moram malo po crnom humoru!

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moze busom, kad ono drugacije planinarenje nije urodilo plodom...

mia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mummy_s spomenula si da je jedna forumasica u Pronatalu ovaj tjedan. Je li se vratila? Kakva su iskustva?

talia7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja sam bila u Pragu, ali poslovno i kao neka luđakinja samo sam gledala ljude kao potencijalne donatore... i meni su Česi, posebno Čehinje baš lijepi i Prag mi je do sada najljepši grad u kome sam bila i nemam baš ništa protiv da su tamo kao neki korjeni mog djeteta :D
    Razmišljala sam kako neke mame i tate pričaju djeci, kako su plod njihove ljubavi s mora ili kao ja s novogodišnjeg ludila, a naša bebica će biti iz Praga :D

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

talia, daj nam molim te, ispricaj sve o tvom odlasku u Prag. Ja sam ih nedugo zvala, no tolko su zatrpani da se nemogu dogovoriti na konzultacije prije NG. kolko si ti cekala i koga si kontaktirala?

talia7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ma, ja sam u Pragu bila skoz drugim poslom ... mislim poslovno, pa nisam ni otišla u Pronatal. S njima sam komunicirala mailom i odmah su mi odgovorili sve sto sam trazila i pitala.
    Mogu vam prenijeti ono što sam ja tražila i što su mi odgovorili. Naći cu na gmailu pa ću copy paste, ali manje više inseminacija s donatroskom spermom se ne čeka, košta nekih 350 eura, stimulacija klomifenom se uradi ovdje u dogovoru s svojim ginekologom, i nakon štoperice se putuje. Kao što je mummy rekla samo je 15-ak posto uspjeha inseminacije, ali to je to.
    Mi smo planirali probati jednom inseminaciju, onako opušteno otiću u Prag malo procunjati i "praviti dijete"

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

tako sam i ja mislila, bit ce jednostavno, kad se mi odlucimo, odemo i obavimo. tako sam zakljucila nakon sto sam se mailom dopisivala sa njima i ispitivala detalje. zakljucak je bio: kad se odlucite, nazovite i dogovorite termin za konzultacije, konzultacije se ne cekaju dugo. sad je ispalo da ne primaju uopce zabiljezbe za konzultaciju do kraja godine. od 15.12. su na godisnjem i kad se vrate iza NG kazu: nazovite pa cemo se dogovoriti. strasno! eventualno ako neko odustane od termina.
    evo, ovim putem molim, ako neko ima kakav termin za konzultaciju, a nije u mogucnosti ili ne zeli ici da mi se javi.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj talia7 prvotno napisa
    ma, ja sam u Pragu bila skoz drugim poslom ... mislim poslovno, pa nisam ni otišla u Pronatal. S njima sam komunicirala mailom i odmah su mi odgovorili sve sto sam trazila i pitala.
    Mogu vam prenijeti ono što sam ja tražila i što su mi odgovorili. Naći cu na gmailu pa ću copy paste, ali manje više inseminacija s donatroskom spermom se ne čeka, košta nekih 350 eura, stimulacija klomifenom se uradi ovdje u dogovoru s svojim ginekologom, i nakon štoperice se putuje. Kao što je mummy rekla samo je 15-ak posto uspjeha inseminacije, ali to je to.
    Mi smo planirali probati jednom inseminaciju, onako opušteno otiću u Prag malo procunjati i "praviti dijete"
    Dakle ovako,
    ja i MM smo se prije tri mjeseca odlučili na inseminaciju donorskom spermom, obzirom da nam je nakon učinjene biopsije testisa MM, konačno postalo jasno da se više nemamo čemu nadati.

Temeljem toga smo se malo raspitali i na kraju se odlučili za inseminaciju u Beču, gdje smo i bili prije dva mjeseca. Na žalost postupak je bio neuspješan, tako da ga je valjalo ponoviti slijedeći mjesec. Obzirom da nas je cijena prve inseminacije u Beču izišla 1.650 € + troškovi puta i smještaja, a slijedeće dođu 900 €, shvatili smo da će nam Beč biti malo preskupa opcija, budemo li morali ići više puta. Mi smo obzirom na sve moje nalaze mislili i nadali se da će nam inseminacija upaliti iz prve tako da nam nije bilo žao tih prvih 1.650€.
    Međutim u slučaju višekratnih posjeta Beču uskoro bi bankrotirali. Stoga smo nakon Beča kontaktirali Pronatal za inseminaciju.

Dakle, ljudi u Pronatalu su sasvim OK, s dr. Mardešićem smo razgovarali na Hrvatskom, a i kontakti koji su prethodili dolasku u Prag su se odvijali s gospođom Vignjević na Hrvatskom jeziku.

Cijena povratne karte za vlak iz Zagreba do Praga je 800 kn po osobi ako idete preko vikenda te 1.200 kn ako idete preko tjedna (za detalje trebate provjeriti u HŽ-u). Obzirom na toliku cijenu karte mi smo se odlučili za odlazak vlastitim automobilom te su nas benzin, cestarina i vinjete došle oko 1.000 kn što nas je ispalo puno povoljnije od HŽ-a.
    Telefonom smo rezervirali sobu u sklopu klinike tako da nismo brinuli ni o smještaju.

Sami dolazak u kliniku je bio pomalo smiješan jer smo zbog nekakvih problema na Austrijskoj granici u Prag stigli u 1 sat u noći, a nismo imali nikakvu predođbu gdje bi trebali ići - znali smo da je klinika u Pragu i to je bilo to. Pronalaskom smo se mislili baviti kad dođemo do Praga i tako je i bilo.

Na benzinskoj stanici u Pragu smo kupili kartu grada, te su nam djelatnici benzinske uspjeli na karti pokazati kako da dođemo na traženu adresu.
    Problem je jedino u tome što je Pronatal smješten u šumi i do njega vodi sporedna cestica koja i nije toliko laka za pronaći kad tražite prvi puta. Oznaka za kliniku je postavljena tek u samoj blizini klinike tako da nije od prevelike koristi.

Zbog svega toga nas dvoje smo autom dobrih sat vremena kružili oko klinike a da je nismo uspjeli pronaći. Obzirom da je bilo prošlo 1 sat u noći nismo baš imali mogućnost ni da nekoga pitamo na ulici kako do klinike. Najprije smo nabasali na desetak dečkiju koji su bili tako alkoholizirani da nisu mogli pronaći put ni sebi, a kamo li nama. Nakon njih smo naišli na muški gay par u parkiranom autu, koje smo ne znajući prekinuli u "druženju", tako da od zbunjenosti kad su nas ugledali nisu bili od nikakve koristi. I za kraj ne kaže se bezveze "treća sreća" - zaustavili smo blicanjem auto koji nam je dolazio ulicom iz suprotnog smjera te smo od ljubazne gospođe koje je doma vozila pripitog mužića saznali da stojimo 50-ak metara od skretanja u kliniku.

I tako, u 2 sata u noći smo došli do klinike, desetak minuta zvonili dok nismo probudili portira koji nas je smjestio u našu sobu. Smještaj je super, imaju 8 soba za potrebe klinike, i mislim da je cijena smještaja s doručkom bila 55 ili 60 €. Ujutro nas je odmah posjetila gđa. Vignjević koja nam je bila kontakt i koja je jako ljubazna i susretljiva. Ona nas je odvela da se upišemo u evidenciju te da platimo račun za inseminaciju koja iznosi 350 €. Nakon doručka primio nas je dr. Mardešić koji je također jako ljubazan. S njim smo imali mali razgovor nakon kojega je obavio postupak te smo se oprostili i uputili natrag za Hrvatsku.

Na našu veliku žalost ni ovaj put nije bilo uspješno, te smo se ovaj put odlučili na dodatnu stimulaciju ciklusa klomifenom, kako bi si povečali izglede. Na put smo trebali ići narednu nedjelju(18.11.2007.) a inseminacija bi bila u ponedjeljak. Međutim, vjerojatno kao posljedica klomifena, jučer kada sam bila na UZV ispostavilo se da mi je folikul podivljao te je već 28 mm umjesto potrebnih 20 mm, tako da od ovomjesečnog pokušaja neće biti ništa.

Ukoliko sve bude u redu slijedeći mjesec ponovo planiramo za Prag.

Ako nas pitate, mislim da je klinika OK, ljudi su ljubazni i susretljivi, također je moguć i smještaj u sklopu klinike, tako da je ukupna ocjena petica.

Ukoliko nekoga interesiraju nekakvi dodatni podatci, ili mu trebaju upute kako do klinike automobilom slobodno se javite i pitajte, tu smo da pomognemo.

Na povratku smo na benzinskoj postaji kupili i bocu apsinta, ali je još nismo stigli otvoriti - možda da sačekamo pravu prigodu za to

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Još jedna važna napomena - mi nismo bili na prethodnim konzultacijama.

Obzirom da smo prethodno već bili na postupku u Beču, imali smo sve potrebne nalaze, a i znali smo što hoćemo tako da smo odbili dolazak na konzultacije i odmah smo dogovorili dolazak na postupak. To znači da se možete dogovoriti za postupak i bez prethodnih konzultacija, jer odlazak do Praga samo zbog petnaest ili dvadeset minutnih konzultacija o nečemu o čemu već sve znate i nemate dilema baš i nije zgodno rješenje.

Po pitanju informacija o donorima - svi su Češki državljani s minimalno srednjom stručnom spremom. Testirani su na raznorazne bolesti, a potencijalnog donora Vam odabire liječnik temeljem podataka o vašem suprugu. To u praksi znači da na osnovu suprugove visine, težine, boje kose, očiju, tena i krvne grupe oni vrše odabir odgovarajućeg donora o kojem ništa ne možete saznati tako da ne trebate ni pitati. Molbe da vam odaberu malo zgodnijeg donora također su smiješne - provjereno.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

josipa, puno ni hvala na ovim informacijama, dobro ce doci svima koji se spremaju tamo.

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Podižm temu za wellnwss
    (ne znam kako se radi link )

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

cure ima kakvih novosti na ovom topiku? da li je bilo uspjesnih inseminacija u pronatalu pomocu sjemena donora? jako me to zanima jer mM i ja jako razmisljamo o tome da odemo pokusati kod njih buduci da u hrv nemamo sanse zbog njegove azoospermije...
    javite se malo....mia sta je sa vama bilo na kraju, jel uspjela trudnoca :?

...ako je netko slucajno iz rijeke a da je bio u pronatalu , ako nije problem, moze nam se javiti na pp...thanks

talia7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

i ja bih voljela imati informacija o ovome

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

I ja također,hvala svim curkama unaprijed!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Evo da podelim informaciju- na serbian caffeu ima tema o pronatalu i donatorskoj oplodnji, devojka pod nickom Veni-Vidi-Vici je bila u novembru u pronatalu na VTO, donorska sperma i trudna je , prva beta je bila 2500!!!!!!!Tako da devojke, imate tamo za pročitat još malo više o svemu što vas interesuje

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ima li tko informacije o donaciji jajne stanice u pragu? je li moguce dovesti npr. sestru koja bi donirala js?

mia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cekam. Idem na betu 20.12., ali dok se ne dokaze suprotno, odlucila sam da sam trudna.

ia30 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj mia prvotno napisa
    Cekam. Idem na betu 20.12., ali dok se ne dokaze suprotno, odlucila sam da sam trudna.
    tako treba

fjora avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    PGD je nekakva metoda prenatalnog screeninga za odabir spola, to se kod nas ne nudi, a to mi je malo previše kao samoposluga, ali štajaznam, da čujem neke razlog pro vjerojatno bih promijenila mišljenje :/ . Proguglaj malo "Pronatal PGD", google je super (ako pričaš eng). Evo linkam nešto.

koliko ja znam ima nekih bolesti koji se prenose samo na dečke pa možda zato to postoji

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj fjora prvotno napisa
    Citiraj ina33 prvotno napisa

koliko ja znam ima nekih bolesti koji se prenose samo na dečke pa možda zato to postoji
    Tenks, hvala na ispravku, I stand corrected - našla sam poslije kad sam bila u dilemama amnio-da il' ne - da je negdje vani moguć (ako sam opet to dobro shvatila) PGD na Down pa da vraćaju embrije koji su samo OK, ali onda se ta neka forumašica (mislim da je izvor bio jedan od srpskih foruma i iskustvo žena s Cipra ili tako nešto) bunila da se njoj to čini muljaža jer joj je od tipa 10 embrija samo tipa 2-3 bilo proglašeno da su OK (nisu svi bili Down, ali da je bilo ovo ili ono na njima nađeno). Nisam se u to udubljivala, u svom stilu . Poslije se nisam sjetila da dođem ovdje i radim svoje ispravke. Upute za sve forumašice - ipak uzimajte s rezervom postove žene koja ovol'ko na netu piše, ja sam produktivna, ali ne uvijek i točna jer u brzini točnost strada.

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj mia prvotno napisa
    mia, navijam za betu do Hradčana i natrag!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

mia ~~~~~~~~~~~~~~~~ za betu!!!

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mia...zelim ti da beta bude ogromna... :D :D :D
    Uglavnom, kontaktirala sam Pronatal, i dogovorili smo prve konzultacije..samo nam jos moraju javiti tocan termin ili u 2 ili u 3 mj. 2008...najvaznije je da napokon krenemo!!! Po mojoj procjeni, ako bude sve ok, mozda do ljet a udjemo u postupak za donora :D :D :D
    Jako smo uzbudjeni , samo da sve prodje kako treba...mia da li moze koja info i na pp? cure hvala svima na info i na podrsci...
    pozdrav od MM i mene....

mia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala na vibrama.
    Wellness31 pitaj sve sto te zanima. Sve sto znam odgovorit cu. Moze i na forum, moze i na pp........

I da svima koje cekaju
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

AB7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

POZDRAV SVIMA :D
    DA se ija uključim na temu DR.MARDEŠIĆ mi isto idemo poslije Nove godine ako BOG da. Mi smo sa PRONATALOM u vezi već 2 god,nažalost moramo na donorsku oplodnju zbog KLINEFELTEROVOG SINDROMA.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •