Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Beba neće da podrigne i bljucne, pomoć

Goga25 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno Beba neće da podrigne i bljucne, pomoć

Pozdrav svima od Eme ,Goge i MM. Hvala svima na lijepim cestitkama,a uskoro ću Vam opisati kako je sve prošlo.
    Bebica neće nikako da mi podrigne, a niti da bljucne i ne znam šta da radim.
    Inače sve ostalo je ok . Znam ju držati po 10min. na ramenu ali ništa , a isto tako kad spava ne bljucne ni u snu. Molim za savjet.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako beba nije nemirna (da vidiš da ju to muči) - možda joj to ni ne treba. kikica NIKAD nije ni podrigivala ni bljuckala. a nije imala ni grčeve.

(blago meni )

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

o podrigivanju se puno raspravljalo, da li uopće jest ili nije potrebno (bebe koje ne podriguju uglavnom pojačano prduckaju pa se onda mame boje grčeva). na svim raspravama se općenito zaključi da je za bebu VJEROJATNO bolje ako podrigne, iako nas ima ima puno čije bebe nikad nisu podrigivale i sve je bilo ok.

bljuckanje je druga priča - to definitivno nije nešto što beba MORA napraviti nakon jela. to si ili nešto krivo shvatila ili ti je neko dao krivu informaciju

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Goga, moja curica bi uvijek nakon podoja zaspala, tako da nije bilo govora o nošenju i tapkanju po leđima pa tako ni podrigivanju, zato je malo više prduckala. Tek kasnije kad bi ostala budna nakon podoja (s njenih 2-3 mjeseca) bi je stavila nakon podoja na rame i lagano lupkala po leđima, nekad bi podrignula kao pivopija, a nekad ništa. Mislim da se ne trebaš puno zabrinjavati, a pogotovo ne što ne bljucka.

Goga25 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Cure puno Vam hvala, mislim da ce sve biti ok jer ipak se mi tek učimo.

Još nas muče dugi podoji nakon kojih svejedno nisam sigurna da li je beba dovoljno jela. Spava po tri sata u komadu i mislim da pravilno sisa jer me ne bole bradavice i primjećujem da mi ipak isprazni sisu premda to traje i po sat-dva sa prekidima.Imam osjećaj da ne piški dovoljno (oko 5 puta tokom 24h ) i stolica joj je crno zelena . Beba ima šest dana.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

baš sam se danas zabrinula isto oko toga da moja cura nikad ne podrigne niti bljucne
    da prducka, o to da

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imam osjećaj da ne piški dovoljno (oko 5 puta tokom 24h ) i stolica joj je crno zelena . Beba ima šest dana.
    goga, bilo bi dobro da ovo pitanje postaviš na podforumima za dojenje, teško će neka savjetnica ovako usred topika na trudnoći vidjeti tvoju zabrinutost oko dojenja

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Selim na dojenje!
    Fidji

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

goga je već postavila svoje pitanje i na dojenju

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Budući da nisam našla ovo pitanje na dojenju odgovaram tu.

Kad N nije htio podrignuti mi bi ga kratko polegli i kad bi ga opet podigli podrignuo bi. Nekad je to trebalo ponoviti par puta, ali svaki put je palilo. To sam rekla i prijateljici koja je imala taj problem, isto je upalilo. Sretno!

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mi smo od početka podrigivali Tina, neki puta je uspjelo, više puta nije. To ga nije smetalo prvih mjesec-mjesec i pol. Više je prduckao i bok.
    Ali tada je počeo jako smetati zrak koji je ostao u želučiću, dobio je grčeve. Nije se još uvijek mogao podrignuti svaki puta ni prducnuti. Imali smo teške muke da ga na to privolimo. Tek kad bi izbacio taj zrakić iz sebe bilo je sve u redu.
    Može se podrignuti na više načina: dignuti okomito na rame, gladiti i tapšati po leđima (najčešće), polegnuti preko koljena i masirati leđa, podignuti iz ležećeg položaja nekoliko puta, staviti bebu na trbuh i lagano tupkati po guzi da se ljuljka naprijed-nazad, nositi bebu okrenutu od sebe (jedna ruka pod guzom, druga ispod pazuha).

Postoje bebe kojima taj nagutani zrak ne smeta, a neke imaju problema jer su malo osjetljiviji.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

moja e. je jutros povratila kad sam ju prebacila preko ramena da podrigne
    neki dan isto - okrenula ju od sebe i stisnula
    što kad tako povrate ? stisnem previše ?

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Moj Andrej ima dosta problema s nagutavanjem zraka, ako se ne ispodriguje, uglavnom teško spava, stalno je nemiran, i nešto "mota" po ustima... Skužila sam da najlakše podrigne tako da ga držim uz sebe na ramenu, jednom rukom pridržavam guzu, drugom glavicu i ljuljamo se lagano naprijed nazad, a pri tome mu ova ruka što drži glavicu malo pritišće i leđa.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •