-
Smrdljivo bljuckanje u jednomjesečne dojene bebe
Drage cure i dečki!
Imam jednomjesečnu bebu koja puno bljucka i ponekad povraća.Još ne znamo je li refluks.Isključivo dojena na zahtjev.
Ono šta me brine je da od jučer povraća tako da izlučevina smrdi na pokvareni sir, ne na "normalnu " povraćotinu.
I podrigivanje joj zaudara na pokvarena jaja, isto od jučer.
Zadah iz usta nema.Ne odbija cicu.Normalno se ponaša.Nema temperaturu.Ne plače.
Da li bih se trebala zabrinuti?Ima neko slično iskustvo?
Unaprijed zahvalna
-
evo možda pomognem s ovim:
ispalo je da mi je curica zbog tog bljuckanja-povraćanja izgubila 100 g za tjedan dana, odmah taj dan smo poslani na kantridu (rijeka) na ultrazvuk.Dijagnosticirana je HIPERTROFIČNA STENOZA PILORUSA.Isti dan je operirana i za dva dana je bila na cici ponovno bez bljuckanja i bez povraćanja, znači već je prošlo 3 tjedna od tada.
Prvo vaganje nakon operacije (tjedan dana) 200 grama, drugo vaganje (opet tjedan) 250 grama!
HIPERTROFIČNA STENOZA PILORUSA: prirođena mana.Mišić, tj. prsten kroz kojeg ide hrana iz želuca u tanko crijevo je bio "prenabildan".Tako da hrana nije mogla prolaziti u crijeva.I želudac je to slao nazad.To su samo malo operacijom "probušili" i to je to!
Sretna sam nakon sve muke.
Ako kome treba još kakav informacija, nek se slobodno javi
Pozdrav
-
-
-
Cure, hvala na podršci!
Ponavljam, ako kome treba informacija, slobodno, jer je to gubljenje na težini i ne dijagnosticiranje jako loše....
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma