Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: umbilikalna hernija - mama (ja)

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno umbilikalna hernija - mama (ja)

cure.... preko 2 godine od 2. poroda potvrđena mi je umbilikalna hernija, što znači da pupak viri vani, a i crijevce je u tom izbočenju, a prstom mogu gurnuti pupak unutra, no kad stojim ili sjedim, vani je

čitajući o operativnim zahvatima na području trbuha - većinom ima slika od operacija zatezanja kože, ali mislim da je način ulaska u trbuh isti- prestravih se

zato molim ako itko zna nekog tko je u odrasloj dobi operirao pupčanu kilicu, ili je neka od vas to učinila - pliz javite uz pluseve i minuse toga i da li bi opet ponovile

mene je frka da što sam starija, stanje neće biti bolje, pa ako je operacija prihvatljiva, bolje sad nego poslije nanašat steznike i bojat se zaglavljenja

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Operirao je moj tata, trbušnu herniju i to s dvije strane. Rezultat je dobar, vrlo brzo se oporavio i ponovo radi fizički. To je ono što se zove rutinska operacija - potrpiš, bolje prije nego kasnije.
    Ne bih ti savjetovala da puno gledaš slike, nego se radije posavjetuj s doktorom.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I mene ovo zanima. Nisam ni znala da imam pupčanu kilu (također od poroda prije dvije godine) dok zimus nisam završila na hitnoj nakon pada niz stepenice u stanu - tamo me pregledavao kirurg i onako usput mi dobacio da imam 'pupčić', pa sam ja zbunjena pitala 'Molim?', a on veli: 'Imate pupčanu kilu, vjerojatno od trudnoće i poroda.' Pitala sam ga kaj da s tim radim, no čovjek je prešao na drugu temu jer je, jelte, imao u tom trenutku preča posla, valjalo je ustvrditi imam li kakvu frakturu lubanje od pada ili slomljena rebra...
    Nekak me strah uopće krenut čačkat po tome, ne mili mi se operacija. Inače, imam i dijastazu (nisu mi se spojili trbušni mišići nakon poroda; porod je bio hitni carski) - jel moguće da je to dvoje povezano jedno s drugim?
    Najgore od svega mi je što sam nakon poroda brzinski izgubila sav višak kila (pa i više od toga), a trbuh već 2 godine izgleda ko da sam progutala loptu. Trbušnjaci me istinski plaše nakon što sam doznala za tu kilu - pretpostavljam da ih nije ni pametno raditi, ha?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj tata je nedavno operirao trbušnu kilu. 7 dana nakon operacije već je išao na posao

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

mislim da je trbušna kila malo drugačija od pupčane.... pupčana je većinom posljedica poroda i češća kod žena....

i meni su ostali razdvojeni mišići oko 2 cm, znači malo, ali ipak....sigurno je povezano...jer se radi o slabosti trbušne stijenke

ja vježbam jogu i ne boli me pupak, al je ružan osjećaj....kao da sam ajmo reć...nezatvorena i ranjiva u trbuhu, nemam onaj osjećaj čvrstine i snage, a pogotovo je ružan osjećaj te ispunjenosti crijevcem

najradije bih napravila operaciju, ali je stvarno invazivna... nekako me strah hoće li se to dobro sastavit i podstavit

al kako nisam još bila na specijalističkom sve je trla baba lan ....javim se sa novostima kad uzmem uputnicu i negdje se naručim...

može preporuka za abdominalnog kirurga, može i na pp

hvala!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

samo da napomenem da moj tata ima 76 godina, i tako se brzo oporavio, stvarno mi se ne čini kao neka strašna operacija

on je išao u neku privatnu polikliniku, tamo negdje oko kraja horvaćanske, kod mercatora ili konzuma, uglavnom taj kvart

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    samo da napomenem da moj tata ima 76 godina, i tako se brzo oporavio, stvarno mi se ne čini kao neka strašna operacija

on je išao u neku privatnu polikliniku, tamo negdje oko kraja horvaćanske, kod mercatora ili konzuma, uglavnom taj kvart

super! pa onda ću valjda i ja!

mitri avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

I ja sam imala istu dijagnozu, dijastaza i pupčana kila i prije 9 dana sam bila na operaciji. Rekli su mi da je to opasno zbog toga što crijevo može proći kroz taj razmak i onda tek nastaju problemi.
    Bolilo je dosta, ali svakim danom je bolje. Još imam konce, mislim da će ih izvaditi slijedeći tjedan. Ne smijem imati nikakve fizičke napore slijedećih 3-4 tjedna, a nakon toga pomalo. Eto, ako nekog zanimaju detalji, može i na pp.
    Svima koji se odluče, sretno.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mitri, možeš li mi reći gdje su te točno rezali, koliko je velik rez i kakav je zapravo tip operacije bio - laparoskopska ili ipak neka invanzivnija metoda?
    I da, gdje si to operirala?
    Tko ti je uopće postavio dijagnozu i predložio operaciju, liječnik opće prakse ili neki specijalist?
    Ja uopće ne znam odakle da krenem to rješavati, a sve mi se više čini da ću ipak morati...

mitri avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Operirali su me na Rebru, uputnicu mi je dala dr. opće prakse.
    Imala sam sreće pa mi je dr ujedno otklonio višak kože tako da mi je rez prilično veliki, po donjem dijelu trbuha (kao za carski) i drugi ide od sredine tog reza pa do pupka.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

I ja sam u 11. mjesecu operirala pupčanu kilu nastalu u drugoj trudnoći (skužili su je tek nakon godinu dana od poroda).
    Rez je sasvim mali oko pupka, gotovo se ni ne vidi dok se malo bolje ne zagledaš. Na mjestu oštećenja (kaže dr. koji me operirao da je bilo veliko oštećenje) mi je stavljena mrežica. Sama operacija je trajala ukupno 25 minuta (od trenutka kad su me anestezirali dok sam otvorila oči), a postoperativni tijek ocjenjujem kao vrlo lagan (daleeeeko lakši od carskog).

Moja preporuka je da se strogo pridržavaš liječničkih uputa, meni je bilo preporučeno suzdržavanje od ikakvih napora tijekom 2 mjeseca, a nakon toga može sve (fitnes, nošenje tereta, čak i trudnoća).

Dobra strana svega je što nemam više nikakvih bolova (prije bi mi uslijed napora baš iskočio predio oko pupka i to je znalo poprilično boljeti), a i mišići su mi ipak malo bliže nego prije operacije.

Ako kome treba preporuka dr. u Splitu šaljem na pp.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

pri informiranju sam i naišla na mrežicu kojom se podstavlja pupak + šivanje. rez kod pupka= mila majka.

meni treba preporuka za dr. u zagrebu.

mitri, jesi ti zadovoljna sa rebrom ili si čula za još nekog drugog

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

blackie, u sličnoj sam situaciji sa dijastazom, a očito i hernijom kako vidim. zanima me jesi li bila na operaciji i što mogu očekivati. pozz

Neli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

tko uopće postavlja dijagnozu pupčane hernije, kome se treba javiti na pregled?!

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Meni abdominalni kirurg.

Neli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

a još kad mi netko preporučio dobrog abdominalnog kirurga za pupčanu herniju?

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja ti preporucam kb dubrava!

Neli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

thnx superx!
    vlastito iskustvo ili...?

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

nije, ali nadam se, kada konačno odlučim ne imati više djece onda.
    Isto razmaknuti mišići i brdo obješene kože

Siena avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

za operaciju kile znam samo u Zadru dr. Josipa Bubičića koji operira umbilikalne hernije...

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Pozdrav, Imam istu dijagnozu pa Vas molim za preporuku doktora u Splitu koji Vas je operirao.. Hvala!!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •