Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Muzejske radionice za djecu (i odrasle)

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Odlična ideja, jer nije baš uvijek očito iz muzejskog programa, da postoji i dječja radionica.

Ja to uglavnom skužim prekasno.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

svake nedjelje u MSU ima radionica za djecu u poslijepodnevnim satima.
    mi smo jučer bili na radionici "hoću van!"di su klinci izrađivali dinosaure od kartona, gline, crtali ih... traje dva sata, bilo je dvadesetak djece.

kopiram sa njihove stranice za do kraja mjeseca :
    "SUBOTA, 24. 7. 2010.
    CIKLUS RADIONICA BUDI SVOJ-BUDI SVOJA!
    UZ IZLOŽBU GILBERT & GEORGE JACK FREAK PICTURES
    Tko sam, odakle sam, kuda idem?
    Radionica se bavi karakterističnim pitanjima odrastanja i formiranja identiteta u mladih osoba. Danas se često govori o višestrukim identitetima koji nas obilježavaju: osobni, rodni, spolni, kulturni, nacionalni, vjerski, vizualni i mnogi drugi. Ta će se pitanja pokušati potaknuti i u razgovoru o izložbi Jack Freak Pictures.
    Tko su Gilbert i George? Tko sam ja i po čemu se razlikujem od drugih? Kako je povezano ono kako se osjećamo s onime što izražavamo prema okolini? Što sam do sada u životu ostvario / ostvarila? Kamo želim ići? Kako zamišljam svoju budućnost? Kako sebe doživljavamo, a kako nas doživljavaju drugi? Svaki polaznik radionice napisat će na komadu papira rečenicu/e o tome kako ga doživljavaju njegovi prijatelji. Na drugom komadu napisat će vlastite projekcije o svojoj budućnosti. Iz tih će se različitih rečenica posložiti tekstualno-likovni mozaik sastavljen od želja, realnosti i maštarija, tvoreći vječito promjenjivu sliku nas samih.
    Školica, od 16 do 18 sati
    Dob: učenici osnovnih i srednjih škola
    Autorica i voditeljica: Petra Ružić, profesorica likovne kulture
    Potrebno je prijaviti sudjelovanje na email: eduakcija@msu.hrili telefon: (01)6052 700 najkasnije do petka, 23. 7. 2010. do 17 sati.

SUBOTA, 31. 7. 2010.
    NEDJELJA, 1. 8. 2010.
    CIKLUS RADIONICA KOLAŽA
    UZ IZLOŽBU GILBERT I GEORGE JACK FREAK PICTURES
    PRIVATNO = JAVNO
    U radu Gilberta i Georgea, kao i u umjetničkoj praksi mnogih suvremenih umjetnica i umjetnika, privatno postaje javno. Polaznici radionica pozvani su da na sličan način tretiraju svoju privatnost i donesu sa sobom neke privatne dokumente, fotografije, pisma, svjedodžbe koje će potom u Muzeju kopirati, montirati i komponirati s različitim „javnim“ materijalom, novinskim izrescima, fotografijama, služeći se kompozicijskim načelima Gilberta i Georgea: simetrijom, dodavanjem, gomilanjem, zrcalenjem, distorzijama i sl. Izabrani radovi bit će potom prikazani na izložbi u Školici.
    Školica, od 16 do 18 sati
    Dob: od 10 godina nadalje
    Autorica i voditeljica: Ksenija Filipović, akademska slikarica i kustosica
    Potrebno je prijaviti sudjelovanje na email: eduakcija@msu.hrili telefon: (01)6052 700 najkasnije do petka, 30.7.2010. do 17 sati.

DODATNE INFORMACIJE: Pedagoški odjel MSU-a, tel. 6052700"

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •