svake nedjelje u MSU ima radionica za djecu u poslijepodnevnim satima.
mi smo jučer bili na radionici "hoću van!"di su klinci izrađivali dinosaure od kartona, gline, crtali ih... traje dva sata, bilo je dvadesetak djece.
kopiram sa njihove stranice za do kraja mjeseca :
"SUBOTA, 24. 7. 2010.
CIKLUS RADIONICA BUDI SVOJ-BUDI SVOJA!
UZ IZLOŽBU GILBERT & GEORGE JACK FREAK PICTURES
Tko sam, odakle sam, kuda idem?
Radionica se bavi karakterističnim pitanjima odrastanja i formiranja identiteta u mladih osoba. Danas se često govori o višestrukim identitetima koji nas obilježavaju: osobni, rodni, spolni, kulturni, nacionalni, vjerski, vizualni i mnogi drugi. Ta će se pitanja pokušati potaknuti i u razgovoru o izložbi Jack Freak Pictures.
Tko su Gilbert i George? Tko sam ja i po čemu se razlikujem od drugih? Kako je povezano ono kako se osjećamo s onime što izražavamo prema okolini? Što sam do sada u životu ostvario / ostvarila? Kamo želim ići? Kako zamišljam svoju budućnost? Kako sebe doživljavamo, a kako nas doživljavaju drugi? Svaki polaznik radionice napisat će na komadu papira rečenicu/e o tome kako ga doživljavaju njegovi prijatelji. Na drugom komadu napisat će vlastite projekcije o svojoj budućnosti. Iz tih će se različitih rečenica posložiti tekstualno-likovni mozaik sastavljen od želja, realnosti i maštarija, tvoreći vječito promjenjivu sliku nas samih.
Školica, od 16 do 18 sati
Dob: učenici osnovnih i srednjih škola
Autorica i voditeljica: Petra Ružić, profesorica likovne kulture
Potrebno je prijaviti sudjelovanje na email: eduakcija@msu.hrili telefon: (01)6052 700 najkasnije do petka, 23. 7. 2010. do 17 sati.
SUBOTA, 31. 7. 2010.
NEDJELJA, 1. 8. 2010.
CIKLUS RADIONICA KOLAŽA
UZ IZLOŽBU GILBERT I GEORGE JACK FREAK PICTURES
PRIVATNO = JAVNO
U radu Gilberta i Georgea, kao i u umjetničkoj praksi mnogih suvremenih umjetnica i umjetnika, privatno postaje javno. Polaznici radionica pozvani su da na sličan način tretiraju svoju privatnost i donesu sa sobom neke privatne dokumente, fotografije, pisma, svjedodžbe koje će potom u Muzeju kopirati, montirati i komponirati s različitim „javnim“ materijalom, novinskim izrescima, fotografijama, služeći se kompozicijskim načelima Gilberta i Georgea: simetrijom, dodavanjem, gomilanjem, zrcalenjem, distorzijama i sl. Izabrani radovi bit će potom prikazani na izložbi u Školici.
Školica, od 16 do 18 sati
Dob: od 10 godina nadalje
Autorica i voditeljica: Ksenija Filipović, akademska slikarica i kustosica
Potrebno je prijaviti sudjelovanje na email: eduakcija@msu.hrili telefon: (01)6052 700 najkasnije do petka, 30.7.2010. do 17 sati.
DODATNE INFORMACIJE: Pedagoški odjel MSU-a, tel. 6052700"